Dodaj do ulubionych

Zdegradować Generała!

01.03.18, 13:06
Ciekawy jestem jak będą zrywać pagony z urny...
Jedno wiem. Generał nie zdradził Polski, tej której jakoby nie było. Był jej wierny a problemem jego był wybór pomiędzy "braterską pomocą" a rozwiązaniem wewnętrznym. Wybrał to drugie. Czy słusznie? Nie wiem. Może trzeba było pozwolić na interwencję?
Polacy jednoczą się tylko wtedy jak ktoś im porządnie skopie pośladki.
No cóż! Bawcie się dalej żałosne gnomy.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 14:17
      Mściwe PiSowskie gnidy.
      M.
      • jot-es49 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 14:28
        Wspaniali bohaterowie. Udało się im przeżyć straszliwy terror Generała.

A tak na marginesie - ile, w końcu, było tych śmiertelnych ofiar stanu wojennego?
        Za "dobrej zmiany" - od listopada do dziś - 58 i nie od kul, terroru a tak sobie. Zapewne z dobrobytu...
    • yoma Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 14:26
      Stan wojenny wprowadził szeregowy Jaruzelski przy sprzeciwie kaprala Wałęsy. W tym czasie podporucznik rezerwy Kaczyński żarł pączki.

O bogowie. Chyba pani Ogórek swoją kolejną książkę powinna poświęcić temu tematowi.
      • taniarada Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 14:32
        yoma napisała:

> Stan wojenny wprowadził szeregowy Jaruzelski przy sprzeciwie kaprala Wałęsy. W
        > tym czasie podporucznik rezerwy Kaczyński żarł pączki.
        >
        > O bogowie. Chyba pani Ogórek swoją kolejną książkę powinna poświęcić temu temat
        > owi.
        >
        Mam pytanko co ty robiłaś wcześniej za młodu?Bo teraz kopiesz w bariery w wolnej Polsce.
        • yoma Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 17:45
          Ja, taniuszka, ciągle jestem młoda :D
          • lech1966 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 23:12
            yoma napisała:

> Ja, taniuszka, ciągle jestem młoda :D

Głupota to domena gó...arzy, niektórzy chyba nigdy nie wyjdą z piaskownicy. Całe życie będą na koguta mówić żandarm a na gooono papu.
    • taniarada Mało tego wykopać z Powązek 01.03.18, 14:31
      Sowieckiego pachołka.Co wiernie służył sowietom .Dwukrotnie odznaczony Orderem Lenina.Za co ?Za wierną służbę.Won z Powązek na Łaczkę.
      • jot-es49 Re: Mało tego wykopać z Powązek 01.03.18, 14:43
        Czy ty się taki urodziłeś, czy to nabyta inteligencja?
        Że o znajomość historii Polski już nie zapytam.
        • don.kichote Re: Mało tego wykopać z Powązek 01.03.18, 15:08
          jot-es49 napisał:

> Czy ty się taki urodziłeś, czy to nabyta inteligencja?

Brał lekcje...

> Że o znajomość historii Polski już nie zapytam.

Oni się szczycą tym, że prowadzą politykę historyczną a polityka historyczna do historii, ma się tak jak krzesło, do krzesła elektrycznego...
          • jot-es49 Re: Mało tego wykopać z Powązek 01.03.18, 15:30
            Czy oni sądzą, że jak zdegradują Generała to automatycznie zniknie z historii Polski stan wojenny?
            A może przygotować powinni ustawę, że kto wspomina o stanie wojennym trafia do... Jeśli mogę prosić o Arłamów będę wspominał do śmierci...
      • x2468 Re: Mało tego wykopać z Powązek 01.03.18, 21:43
        Tak jak erka, wierny przysiędze LWP poszedł robić porządek w Czechosłowacji, a przecież mógł strzelić sobie w palec tak jak jego szwecki towarzysz Mrożonka.
    • m.c.hrabia Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 15:24
      Jak zdegradować trupa ?
      Wykopać przed c zy po?
      • jot-es49 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 16:08
        Zastanawiam się jak można w wolnej Polsce, sprawiedliwej i demokratycznej, dumnej i szczycącej się swoją demokracją - bez wyroku sądu degradować kogokolwiek?
        • m.c.hrabia Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 16:13
          wyrok wydało tchórzliwe ścierwo pączkowe.
          przez całe swoje parszywe życie srał w galoty ze strachu, a teraz bohater, nawet trupa kopnie .
          • x2468 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 21:47
            Nie od razu, nie od razu, genialny srateg na wszelki wypadek, aby się trup nie odwinął,poczekał na rozkład ciała
    • 0bywatel.0005 A co w urnie siedzi? 01.03.18, 15:30
      A zdrajcą to był.
      Był wywieziony przez Ruskich jako członek inteligenckiej rodziny.
      I tam gdzie był wywieziony to tak mu się NKWD spodobało, że po powrocie do Polski coś takiego samego zapragnął w Polsce zrobić no i udało mu się to.
      Może to tylko syndrom sztokholmski.
      Tego to nie wiem ale fakt jest faktem.
      • jot-es49 Re: A co w urnie siedzi? 01.03.18, 15:51
        A co byś pisał, gdyby zdążył na zaciag do armii Andersa?
        O czym byś pisał, gdyby sojusznicze mocarstwa nie zdradziły Polski po raz kolejny i nie podały nas na tacy Stalinowi?
    • taniarada Piszemy szeregowiec Jaruzelski 01.03.18, 17:51
      Szeregowiec Kiszczak.Proszę się przyzwyczajać.I nie pisać bzdur typu ocalił Polskę przed sowietami .Bo to już dawno obalone.Sowiecki sługus tak .Amen.
      • znak-wodny Re: Piszemy szeregowiec Jaruzelski 01.03.18, 17:58
        Tobie nie ma nawet co zabierać.
        Bez stopnia, bez dystynkcji, bez honoru, bez wiedzy i bez talentu.
        • x2468 Re: Piszemy szeregowiec Jaruzelski 01.03.18, 21:48
          I co najpewniejsze, kompletnie bez rozumu.
    • znak-wodny Dziś stawiają sobie pomniki, ale jutro 01.03.18, 17:56
      tych pomników nie będzie.
      • taniarada Re: Dziś stawiają sobie pomniki, ale jutro 01.03.18, 18:04
        Zapewniam cię że będą .I wyklętych też.Komuchy poszły na śmietnik historii.To im się prawnie należało.I teraz wywalić Ślepca z Powązek.Bo nie godny leżeć koło generała Kuklińskiego.
        • znak-wodny Re: Dziś stawiają sobie pomniki, ale jutro 01.03.18, 18:35
          Nie oszukuj się.
          Ciebie nie będzie, pomników i nazw ulic miłych twemu oku też nie będzie.
        • znak-wodny To szanujesz prywatną własność czy nie? 01.03.18, 18:40
          Miejsce pochówku Generała Jruzelskiego jest poświadczoną notarialnie prywatną własnością jego córki, bo PiSdackiego państwa nie było stać na pochówek. Rydzyka pochowają z honorami, a wcześniej obwiozą po kraju aż się zaśmierdzi i nadadzą mu stopiem generała od koszenia mamony.
        • jot-es49 Re: Dziś stawiają sobie pomniki, ale jutro 01.03.18, 18:49
          A ten Kukliński to kto? Czy nie ten sprzedawczyk co za garść zielonych sprzeniewierzył się przysiędze złożonej Polsce?
          Wiesz jakie określenie jest właściwe dla takich ludzi?
        • x2468 Re: Dziś stawiają sobie pomniki, ale jutro 01.03.18, 21:50
          Będą im malować na czerwono raciczki.
    • niegracz zdegradować ruskiego pachołka i tchórza 01.03.18, 19:10

gdy na Wujku "stała się tagedia" którą sam spowodował
      niemiałodwagi ani tam pojechać
      ani nawet (roz) kazac sprawdzić -kto strzelał
      jako wojskowy powinien był wiedzieć że wystarczy zebrac łuski i sprawdzic broń

kto wie czy Jaruzelski nie był marionetką a sterowany był przez służby

• taniarada Re: zdegradować ruskiego pachołka i tchórza 01.03.18, 19:29
        niegracz napisał:

>
        > gdy na Wujku "stała się tagedia" którą sam spowodował
        > niemiałodwagi ani tam pojechać
        > ani nawet (roz) kazac sprawdzić -kto strzelał
        > jako wojskowy powinien był wiedzieć że wystarczy zebrac łuski i sprawdzic bro
        > ń
        >
        > kto wie czy Jaruzelski nie był marionetką a sterowany był przez służby
        > Ta sowiecka wywłoka na pogrzeb własnej matki nie weszła do kościoła.A zrobili jej pogrzeb katolicki.Może to była matrioszka .Mszę za duszę ,co dawno diabeł zabrał wcisnęli się do koncelebry Boniecki i Lemański.A w pierwszym rzędzie siedzieli dłużnicy Ślepca.Kwaśniewski ,Komorowski i Wałęsa Zrobiono z tej mszy swoisty spektakl ,wiernemu do końca pachołkowi Rosji.
        • jot-es49 Re: zdegradować ruskiego pachołka i tchórza 01.03.18, 20:21
          Gdzie ty byłeś gdy wasza Bozia rozum rozdawała?
          W szkole też zawsze wagarowałeś?
          Dam ci tanią...nie.... bezpłatną radę: poczytaj trochę innej literatury niż ta zalecana przez IPN.
          Wątpię czy to Ci pomoże ale zawsze warto spróbować!
      • x2468 Re: zdegradować ruskiego pachołka i tchórza 01.03.18, 21:52
        Kokpit znalazłeś? Parówki i puszki zabezpieczone?
    • m.c.hrabia Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 19:33
      a alkoholika który ma na sumieniu 95 osób też zdegradują .
      • lumpior Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 19:39
        m.c.hrabia napisał:

> a alkoholika który ma na sumieniu 95 osób też zdegradują .
    • buldog2 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 20:29
      Jaruzelski niczego nie wybierał. Błagał o braterską pomoc, odpowiedziano mu "radź sobie sam".
      Rozmaitych niezależnych świadectw cała masa.
      • niegracz Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 20:44
        gdyby miał trochę honoru to strzeliłby by sobie w ...palec
        gdy sowieci kazali mu wysłac polskie wojsko na Czechosłowcję\

\ale ON jeszcze dziękował żołnierzom za "internacjonalistyczną postawę"
        Jaruzelski to sowiecki podwładny
      • jot-es49 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 20:45
        Masz doskonałe informacje! Niestety źródło informacji zdewaluowalo się.
        A tak na marginesie te czołgi w okolicach Braniewa wpadły z przyjacielską wizytą?
        Zamknięte wojskowe lotnisko w Czerniachowsku pełne "paraszutow"... to samo w Kaliningradzie to takie zimowe ćwiczenia...
        • niegracz Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 21:15
          jot-es dałes się zrobić w konia przez sowiecka propagandę

gdyby byłotak jak piszesz- generał który obronił kraj przed interwencją sowiecką
          -to Jaruzelski miał dośc czasu by o tym powiedzieć a przede wszystkim
          jasno powiedzieć to Rosjanom - że wtedy w 1981 zagrażaliscie mojemu krajowi i to jest nie do wybaczenia że ja byłem zmuszony przez to użyc wojska przeciw wlasnemu społeczeństwu
          wręćz przeciwnie Jaruzelski do końca był wiernym pachołkiem Moskwy i stawiałsięna wezwanie
          np jako pionek na trybunie z okazji obchodów 9 maja
          GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM
          ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM. (K.I. Gałczyński - 1953) takim jak jaruzelski
      • taniarada Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 21:18
        buldog2 napisał:

> Jaruzelski niczego nie wybierał. Błagał o braterską pomoc, odpowiedziano mu "ra
        > dź sobie sam".
        > Rozmaitych niezależnych świadectw cała masa.
        >
        Rosjanie nie planowali interwencji .To Ślepiec prosił wielokrotnie o interwencję.Prosiła ta gnida cały czas mimo ,że Kukliński przekazał cały gotowy plan wprowadzenia stanu wojennego Amerykanom.Stan wojenny pozwolił uratować tyłki i stanowiska komunistom.Bo by ich ludzie rozszarpali.Szkoda gadki o nim.
        • x2468 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 21:40
          Mogą, jako ruska jaczejka może degradować "ruskiego" generała.
        • x2468 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 21:55
          Niemcy z NRD podjechali nad Odrę aby lufy przewietrzyć?
    • erka-4 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 22:05
      Oczywiście, i jeszcze rozstrzelac.
    • erte2 Re: Zdegradować Generała! 01.03.18, 22:56
      Tzw. "rewolucjoniści dnia ostatniego".
      Jest znamienne że dzisiaj, po bez mała 30. latach od odzyskania niepodległości pisowscy "bojownicy o wolność i demokrację" którzy wtedy albo "spali do południa", albo przymierzali się do zdejmowania pieluch dzisiaj najgłośniej gardłują o degradowaniu (nota bene jest to słowo w tym kontekście źle używane, bo "degradacja sensu stricte oznacza obniżenie stopnia woskowego o jeden szczebel, np. ze stopnia majora do kapitana albo sierżanta do plutonowego).
      Ale ad rem - wygląda mi to na zemstę za nieinternowanie, jakąś taka małostkową chęć odwetu za czas już pozaprzeszły, na kolejną próbę pisania historii na nowo. Natomiast ci którzy rzeczywiście byli wówczas prześladowani, którzy spędzili lata w więzieniu, którym złamano kariery czy zrujnowano życie osobiste jakoś nie pałają chęcią zemsty, nie domagają się ukrzyżowania zwłok, nie postulują igrzysk nad grobem. Frasyniuk, Michnik, Lis, Niesiołowski - ludzie którzy lata spędzili w PRL-owskich więzieniach, bywali bici, prześladowani i gnębieni nie domagają się takiej małostkowej zemsty.
      Wojciech Jaruzelski nie jest z mojej bajki. Nie porównuję się broń Boże do Frasyniuka czy Kuronia, ale "dzięki" stanowi wojennemu wyrzucono mnie z pracy z "wilczym biletem", a moja Żona ponad pół roku spędziła w SB-eckim "sanatorium". I w tamtym czasie pewnie zadusiłbym go własnymi rękami. Ale właśnie w tamtym czasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka