keekees 15.07.18, 16:53 Czy Trybunał Stanu też zostanie przejęty przez PiS jak TK, KRS i SN? Jeśli tak, to jaki jest sens straszyć Dudę, czy kogoś tam, Trybunałem Stanu?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k pewnie tak... 15.07.18, 17:01 keekees napisał: > to jaki jest sens straszyć Dudę, czy kogoś tam, Trybunałem Stanu?... nie ma zadnego. - to tylko bezsilne machanie nuszkami przez PeOviecki na foro - dla chwilowej poprawy wstretnego samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
002ryjgnojonyjaknitras Re: pewnie tak... 17.07.18, 10:36 Wszystko zostanie przejęte, Świr nikomu i niczemu nie odpuści. Ale na razie przejmują szkolnictwo wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: pewnie tak... 17.07.18, 10:45 Szerzenie się bezprawia podnosi ci nastrój. Specyficzne działanie Borygo? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: pewnie tak... 17.07.18, 11:18 Będzie więcej powodów do radości. Borygo! Sursum corda! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mylisz sie... 17.07.18, 17:42 tolerowalem Rzady PO przez 8 lat - celowo nie zabierajac ani raz glosu na tym foro Rzady te polegaly glownie na NIC-NIEROBIENIU teraz potoleruje Rzady PiS i dopiero po skoneczniu przez nich drugiej kadencji odwaze sie na spokojna ocene. Odpowiedz Link Zgłoś
002ryjgnojonyjaknitras Pewnie tak, to tylko kwestia czasu, ale pilnieszym 15.07.18, 17:21 jest przejęcie niezależnych mediów. Po nich sam NAczelny Idiota zajmie się za pomocą swoich marionetek TS. Odpowiedz Link Zgłoś
natemat22 Re: Trybunał Stanu 17.07.18, 10:24 szefem TK jest szef Sądu Najwyższego czy dalej mam tłumaczyć ? pees potrzebna nowa Norymberga -- patronite.pl/sekielski Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Trybunał Stanu 17.07.18, 10:57 Duda juz teraz powinien ułaskawić wszystkich członków PiS i siebie włącznie. W razie przegranych wyborów jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Trybunał Stanu 17.07.18, 12:05 Mam nadzieję zę po sromotnie przegranych przez PiS wyborach (co wkrótce nastąpi, bo Polacy w końcu wytrzeźwieją) zostanie przeprowadzone coś w rodzaju procesu norymberskiego i będą uchwalone jakieś specjalne ustawy pozwalające na: 1. Uchylenie jednym aktem prawnym wszystkich pisowskich uchwał, ustaw i poczynań dewastujących polską demokrację i praworządność. 2. Rozwiązanie wszystkich opanowanych przez PiS instytucji, ciał kolegialnych i organizacji i powołanie ich na nowo w sposób demokratyczny i zgodny z Konstytucją. 3. Wyrzucenie ze SSP wszystkich niekompetentnych misiewiczów, obajtków i innych sadurskich i powołanie nowych zarządów wyłonionych w konkursach o jasnych i przejrzystych kryteriach. 4. Przykładne ukaranie wszystkich odpowiedzialnych za dewastację państwa, trwonienie majątku narodowego i ruinę wizerunku Polski na świecie. 5. Stworzenie takich mechanizmów i zabezpieczeń które uniemożliwiłyby podobną sytuację w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Trybunał Stanu 17.07.18, 12:14 Twardy reset moze sie zle skonczyc. Bardziej jestem za natemat.pl/224653,plan-prawnej-depisizacji-nieformalny-zespol-juz-pracuje-nad-tym-jak-przywrocic-wlasciwy-stan-prawny Druga Rumunia nikomu nie jest potrzebna jakkolwiek nastroje w Polsce kieruja sie coraz bardziej w kierunku tego typu rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Trybunał Stanu 17.07.18, 12:24 Nie wróżę tego szybko. Nie wierzę, by PO tego chciała. Są zblatowani. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Trybunał Stanu 17.07.18, 12:12 Trybunał Stanu powoływany jest każdorazowo po wyborach przez nowy skład posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Trybunał Stanu 17.07.18, 12:15 Jezeli nie zacznie sie od TK i SN to zmiana w TS nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś