Dodaj do ulubionych

Orlengate: Kulczyk na świadka

13.10.04, 17:13
No to bedziemy mieli polowanie na czarownice.
Obserwuj wątek
    • Gość: mann Re: Orlengate: Kulczyk na świadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:20
      Nie na czarownice, koleczku, nie na czarownice lecz na cos jakby mafie. Lapiesz
      sie na pierwszy glos na liscie i tak glupio piszesz jakby to byla wina komisji,
      ze polskie chlopaki ciagle pija wodke z alganowem
      • plopli I o to chodzi 13.10.04, 17:34
        Gdybym nie był pierwszzy to bym tak nie pisał, chodziło mi właśnie o to, żeby
        sprowokować do reakcji.
        Ale niezależnie od tego, to jestem pewien, że będziemy mieli do czynienia z
        polowaniem na czarownice właśnie. W wykonaniu natchnionego Giertycha -
        specjalisty od produkowania dowodów - będzie to rozliczanie całej polskiej
        prywatyzacji i wszystkich przemian gospodarczych po '89, których symbolem jest
        Kulczyk. Inni też pewnie chętnie się przyłączą. Będzie to popis skrajnej
        demagogii, przypuszczam, że połączony z faktycznym
        odebraniem "przesłuchiwanemu" prawa do repliki (nie piszę obrony, bo on nie
        jest oskarżonym). Jednym słowem będzie to publiczny samosąd - lincz. Tutaj
        żadnych dowodów nie będzie potrzeba, będzie się liczyło tylko to, kto głośniej
        krzyknie, kto cięższe zarzuty postawi. A FUJ.
        Swoją drogą dziwię się, że decyzja o przesłuchaniu Kulczyka zapadła tak
        późno.Spodziewałem się jej już na drugim posiedzeniu komisji. Ale może chcieli
        to zrobić bliżej wyborów?
        • Gość: Nic_nie_powie ! Re: Kulczyk ma buzię zamkniętą na kluczyk. Nic nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:50
        • ayran Re: I o to chodzi 14.10.04, 09:48
          plopli napisał:

> - będzie to rozliczanie całej polskiej
          > prywatyzacji i wszystkich przemian gospodarczych po '89, których symbolem
          jest
          > Kulczyk.

Poszukaj sobie lepszych symboli. Jeśli Kulczyk coś symbolizuje, to przede
          wszystkim jest to robienie dużych pieniędzy dzięki układom z politykami.
          Podobnie zresztą jak Krauze czy Gudzowaty oraz całe grono miliarderów
          rosyjskich, którym jednak żyje się ciężej, bo nie znają dnia ani godziny.

> Swoją drogą dziwię się, że decyzja o przesłuchaniu Kulczyka zapadła tak
          > późno.Spodziewałem się jej już na drugim posiedzeniu komisji. Ale może
          chcieli
          > to zrobić bliżej wyborów?

Naprawdę uważasz, że rozmowy z Ałganowem na temat prywatyzacji polskiego
          sektora naftowego to rzecz, która nie powinna byc prześwietlona?
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Orlengate: Kulczyk na świadka 13.10.04, 17:34
      kiedy będzie przesłuchiwany Kulczyk? musze to zobaczyć!
    • Gość: Lektor Re: Orlengate: Kulczyk na świadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:35
      Dlaczego chęć wyjaśnienia najbrudniejszych spraw III RP nazywasz "polowaniem na
      czarownice". Myślę, że barzdzo pouczające bedzie przesłuchanie tego Pana.
    • poshukiwacz RUSCY GRZEBIA - JAK PRZED ROZBIORAMI 13.10.04, 17:35
      Niezle jaja - biedna ta Polska. Rosjanie nie wyrzekli się stref wpływów - Karp
      był blisko, to go zabili. Asystent piosła PiS też zginął.

Na Litwie wybory wygrała partia rosyjskiego biznesmena...

Siekieryzada.
    • Gość: martinek Re: Orlengate: Kulczyk na świadka IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.04, 17:39
      WPROST PODALO ZE MAJATEK OSOBISTY KULCZYKA WYNOSI 3.30 MILIARDA DOLAROW

JA PRACUJE JUZ 18 LAT W TYM 10 LAT W NIEMCZECH CIEZKO I UCZCIWIE - ZYJE NA
      BIEZACA PLUS ODROBINE ODLOZYLEM.

TO ZDUMIEWAJACE JAK LUDZIE POTRAFIA ROWNIEZ CIEZKO I UCZCIWIE PRACOWAC I
      ODLOZYC PONAD 3 MILIARDY DOLAROW.

NAPRAWDE GODNE PODZIWU
    • Gość: Sceptyk Re: Orlengate: Kulczyk na świadka IP: 24.129.15.* 13.10.04, 18:07
      Po raz pierwszy zostal opuszczony przed nazwiskem jego tytul "Najbogatszy
      czlowiek w Polsce", nadany mu przez media.
    • Gość: JAC POWIĄZANIA A2 Z ORLENEM IP: 213.17.204.* 13.10.04, 18:45
      POWIĄZANIA A2 Z ORLENEM opisał jakieś dwa lata temu WPROST.
      Dzis autostrada ma już 100 km.
      I ciągle jest pytanie :

W co gra Kulczyk??
      Zastanawima się w co gra Kulczyk??
      Buduje autostradę, częsciowo na starej ekspresówce, częsciowo, za kredyty gwarantowane, przez Państwo.
      Ładuje cenę, taką, że większość omija autostradę i tuła sie dróżkami.
      Zastanawia. Czy Kulczyk, nie chce zarobić paru milionów, a potem oswiadczyc, że autostrada jest NIEOPŁACALNA I POPROSIĆ
      PAŃSTWO O WYRÓWNANIE STRAT (cos tam chyba jest takiego w umowie). A może po skasowaniu wyrównania, jeszcze odda państwu
      autostradę wraz z kredytami, które przecież państwo gwarantuje.

A o dróżkach możecie poczytac tu:
      www.wrzesnia.info.pl/html/artyk/load.php?nrartyk=3019
      • Gość: bond Re: POWIĄZANIA A2 Z ORLENEM IP: *.nch.org 13.10.04, 18:57
        PANIE SZANOWNY MARTINEK,JA TEZ PRACUJE CIEZKO 20 LAT I TU W USA.
        MAM NA ZNOSNE ZYCIE I NIE NAZEKAM.JAK ZAROBIC PIERWSZA BANKE TRZEBA JA UKRASC
        JAK TO RAOBIA POLSCY PSEUDOBIZNESMENI.BO Z PRACY RAK TO SIE GARBA DOROBISZ.
        W POLSCE TO JEST TAK JA SKROBIE TWOJE PLECY A TY MOJE.I WSZYSTKO GRA.
        KOMUNISCI ZAMIENILI KSIAZECZKI PARTYJNE NA KARTY KREDYTOWE I CZEKI.
        SA NADAL NA MOCNYCH POZYCJACH W PANSTWIE I CO MOZNA ZROBIC TYLKO KUPE.
    • Gość: poznań K.. to zdrajca i kacyk ruski pracujący na zlecenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 19:08

normalny biznesmen nie współpracuje ze szpiegami obcych państw.
      widać to zwykły złodziej.

PS. może niepotrzebnie wycofano karę śmierci dla zdrajców
    • Gość: jacek Re: Orlengate: Kulczyk na świadka IP: *.r.digizap.com.br 14.10.04, 00:19
      Zastanawiam sie dlaczego wieszane sa ´psy´ na Kulczyku - choc nie twierdze ze
      prowadzi do konca czyste interesy. Ja bedac na miejscu Kulczyka trez dbalbym o
      swoje...

Problem tkwi w tym, ze nasze kochane ´panstwo´ rzadzone jest przez bande
      zlodzieji, ktorzy nie wiedza co to interes kraju, ktoremu sluza. Interes swoj
      widza ponad wszystkie inne, do tego (poza nielicznymi wyjatkami) sa arogantami
      ktorzy robia po swojemu

Kulczyk tu nie jest glownym winnym, pomyslcie prosze o tym wszyscy zabierajacy
      glos w dyskusji....
      • doro6 Re: Orlengate: Kulczyk na świadka 14.10.04, 09:32
        Nie gniewaj sie, ale mowisz jak Lepper, tzn jesli prawdy, to bardzo oczywiste,
        ale tak ogolnikowe, ze z tego nie wynika nic.
        • Gość: pablo Re: Orlengate: Kulczyk na świadka IP: 213.241.75.* 14.10.04, 09:38
          bo dorabiac to sie trzeba umiec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka