Gość: Cogito Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:48 Pomysł zabicia Michnika wyszedł od Jaruzelskiego... No to wychodzi na to że Adaś Michnik to poprostu idiota. Pamiętacie te słynne jego wypowiedzi z 1990 r. typu "odpier...cie się od generała" i jego późniejszą zażyłość z Jaruzelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STAR MNIE TEŻ CHCIELI UŚMIERCIĆ - NIE DAWALI KARTEK NA IP: *.radom.pl 14.10.04, 10:51 ZABRALI MI KARTKI NA MIĘSO I ZATRZYMALI NA KOMENDZIE ZA KUPOWANIE MIĘSA NA TARGU U TZW. "BABY" Odpowiedz Link Zgłoś
ricob SB planowało zabić Michnika? 14.10.04, 11:04 Ja w to nie wierzę. Gdyby bezpieka chciała Adasia ukatrupić, to nie miała by z tym najmniejszych problemów! Tylko po co go było zabijać? Martwy Michnik do niczego by się nie przydał. Zresztą oni swoich informatorów nie likwidowali. Jedno pewne, że jak już GW załatwiła ks. Prałata od św. Brygidy na cacy, to teraz pora na proces beatyfikacyjny dla Adasia. Gdzie są granice arogancji potomków króla Dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LES Re: SB planowało zabić Michnika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:00 Ricob, tak sie zastanawiam, czy ty jeszcze należysz do gatunku "homo sapiens"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyKomuna Jaruzelski miałby Czerwoną Gwiazdę... IP: 217.153.118.* 14.10.04, 11:11 Gdyby się towarzysze radzieccy zgodzili... Musiał się biedak zrehabilitować wypowiadając wojnę narodowi polskiemu (tzw. stan wojenny). Nigdy nie wolno zapomnieć zbrodni tego zdrajcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:13 Jeżeli Michnik nadal uważa, że jest kolegą Jaruzelskiego, Millera, Kwaśniewskiego i szeregu innych baronów z kierownictwa SLD i byłej pzpr to o żadnym zamachu na jego życie nie może być mowy. Przecież by swoich przeciwników tak zażarcie nie bronił przed komisją sejmową. Pełna kontrola dokumentów przez aktywnych agentów sb, prowadzi do stwierdzenia kto faktycznie rządzi tym państwem. Wszystkie drogi nadal prowadzą na Kreml. Teraz wiecie państwo kto Polsce pozwolił wejść do UE, pod warunkiem pełnej kontroli ze strony kgb i dlatego Miller tak się cieszył, że czerwoni są w Unii. Dopóki nie rozliczymy czerwonych nadal będziemy mało wiarygodnym partnerem UE i NATO. A jest za co rozliczać czerwonych. Decyzja należy tylko do ludzi, których przez 50 lat swoich rządów mordowali i okłamywali, ten stwór sami nazywali władzą dla robotników i chłopów. Komuna nadal zwycięża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac JUŻ WIEM IP: 213.17.204.* 14.10.04, 11:16 JUŻ WIEM Dlaczego Paczkowski znalazł ten dokument. A jeszcze wczoraj nie wiedziałem o co chodzi z tym Dokumentem w sprawie Popiełuszki (to ten sam dokument). A DZIŚ JASNOŚĆ. ZNALAZŁ PO TO, ŻEBY MICHNIK MÓGŁ ZOSTAC MĘCZENNIKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyndalski SB planowało zabić Michnika IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.04, 11:19 To ci psota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Re: SB planowało zabić Michnika IP: 5.4R1D* / 194.205.246.* 14.10.04, 11:25 Acha, to znaczy, ze owczesny rzad planowal 'takie akcje' z Kremlem, czyli wspolne plany zabijania istnialy, czyli rzad Polski kolaborowal z Kremlem by mordowac Polakow, a teraz te same typy siedza sobie w kraju i jeszcze ciesza sie popularnoscia! Jak fajnie, czyli oplacalo sie byc kolaborantem, katem, zleceniodawca morderstw, zdrajca swojego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.volkswagen.de 14.10.04, 11:28 Szanowny Panie Michnik, choc nie podzielam lewicowych pogladow czesto i chetnie czytam Pana artykuly. Przyznac musze jednak szczerze iz calej sympatii do Pana pozbawil mnie gest w Palacu Prezydenckim, kiedy to z wielkiego uniesienia zwiazanego z zamknieciem negocjacji weiscia do UE "obcaloywal" sie Pan z Leszkiem Millerem. Bylo to dla mnie niesmaczne. Ile jescze ciekawych informacji/sensacji czeka nas w najblizszych latch zwiazanych z PZPR-owska, zbrodnicza formacja??? Jak czuje sie Pan w swietle coraz czestszych sensacji??? Miki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.proxy.aol.com 14.10.04, 13:56 wczoraj kerry sciskal sie z bushem,i to w ameryce zadna sessacja. w polsce przeciwnik polityczny to zawsze postkomuch,ubek,zyd,liberal cyklista, mason,ukrainiec,moskal itp. nawet w kosciele,w polsce nie podaje sie reki,zwyczajowe w innych krajach, bo moglo by to znaczyc przebaczenie wrogowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter przeciez wszyscy wiedza ze to esbecki kit IP: 212.214.131.* 14.10.04, 11:53 dla wybielenia swego wspolpracownika w oczach prawdziwej opozycji systemu sowieckiego.Legenda stworzona na uzytek glupkow,miala wytworzyc mu droge do najtajniejszych kregow antykomuny.I wyszlo!Dzieki m.in pelnej konspiracji akcji -nawet przed aparatem PZPR.MIchnik nie wierzyl mocodawcom do konca i za Mazowieckiego osobiscie przeszukal archiwa SB.Truten odwdzieczyl sie czerwonej szaranczy z nawiazka-wymoscil im droge do przejecia wplywow i majatku narodowego.To jest tylko moja koncepcja-ale wszystkie fakty po 1989 roku ja potwierdzaja.Cudow nie ma! Poza tym-scripta manent... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.rwt.pl 14.10.04, 11:59 Szkoda, że tego nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:04 powiedz coś więcej. Ulzyj sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proregulator a szkoda IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:05 a szkoda, mielibyśmy meczennika Michnika , a nie gnide Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdomowny Adas sklonowany IP: *.140.88.213.host.tele1europe.se 14.10.04, 12:14 Oni zabili naprawde Michnika a to jest klon czy wy tego nie widzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Michnik nowym polskim świętym!!!!! IP: *.net.autocom.pl 14.10.04, 12:13 ogłośmy go świętym za życia, co z tego że to żydek, zawsze to można pod ekomenizm podciągnąć!!!! a po śmierci na Skałkę, co ja mówię na Wawel!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jula3 Re: SB planowało zabić Michnika IP: 217.11.130.* 14.10.04, 12:18 Każdy by chciał, w tym przypadku to jednak niemożliwe,Wojtuś z Czesiem by do tego na pewno nie dopuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burek Re: SB planowało zabić Michnika IP: 193.111.166.* 14.10.04, 12:20 Taaa ... a myślisz, że jak siedział w pierdlu to mu było miło ??? To, że teraz ma Gazetę, to tylko zasługa jego i ludzi, którym coś się chce. Nie wyrażam tutaj swojej opinii o Gazecie. Natomiast facet się swoje nacierpiał i wątpię, żeby chodziło mu o status "męczennika". Ale naszym obowiązkiem jest pamiętać o tym, co odważni ludzie zrobili dla NAS kilkanaście lat temu. Pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia w psioczeniu na innych ... Burek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.fam.cie.uva.es 14.10.04, 12:25 A cos ty robil w latach 70tych i 80tych kiedy inni nastawiali d..y i ryzykowali wlasnym zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: par Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.GBNet / 80.51.229.* 14.10.04, 12:27 A ja się cieszę, że ten pomysł nie wypalił.Szczerze sie cieszę.Bez "szaleństw" Michnika ciężko by było przeżyć stan wojenny i ten zabijający marazm lat osiemdziesiątych.Sprawdził się również po 89 roku. Nie potakuje, ma swoje zdanie i broni go wbrew wszystkiemu. Popełnia głupstwa, na szczęście dotychaczas po czasie się przyznaję- to bardzo dużo, ja bynajmniej więcej nie wymagam. Po aferze Rywina - ciągle chyle czoła. Mogli zamieść ten brud pod dywan i nie narażać sie na straty, szykany i polskie piekło.Całe szczęście, że Go nie zabili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr ŚMIESZY MNIE TO. PRZECIEŻ MICHNIK TO CZLOWIEK PZP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:00 ŚMIESZY MNIE TO. PRZECIEŻ MICHNIK TO CZŁOWIEK PZPR-u, ich człowiek, ich człowiek partyjny, marksista-leninista. To wszystko po to, żeby oddalić uwagę Polaków od sprawy zabójstwa KSIĘDZA JERZEGO POPIEŁUSZKI, KANDYDATA NA OLTARZE. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac :) 14.10.04, 13:37 Ciekawe gdzieś ty się podziewał od 68r? Na szkoleniach w Moskwie? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: SB planowało zabić Michnika 14.10.04, 13:04 Michnik był Wielki. Michnik co z tobą się stało? Zawsze dla mnie autorytetem byłeś. weź się jakoś po ludzku wytłumacz tak coby taki prostak jak ja mógł to przyswoić. Odpowiedz Link Zgłoś
ricob Kalendarium krucjaty! 14.10.04, 13:17 - 29 lipca. "Dziennik" jako pierwszy ujawnia, że w gdańskiej prokuraturze rozpoczęło się śledztwo w sprawie domniemanego molestowania 16-letniego Sławomira R. - 1 sierpnia. "Media zatruwają umysły, pomagając siłom zła, które przypuściły atak na Polskę, Boga, Kościół" - tak prałat Henryk Jankowski po raz pierwszy publicznie odniósł się do doniesień mediów. - 5 sierpnia. Ks. Jankowski na antenie Radia Maryja ponawia atak na media. O "Dzienniku Bałtyckim" powiedział, że to "niemiecka gazeta, więc nie ma się czemu dziwić". - 16 sierpnia. Koło poselskie "Dom Ojczysty" na czele z Gertrudą Szumską składa doniesienie przeciwko naszej redakcji. Zdaniem tych parlamentarzystów obraziliśmy księdza Jankowskiego. - 19 sierpnia. Prawnicy prałata składają wniosek do prokuratury o sprawdzenie, w jaki sposób media dowiedziały się o szczegółach śledztwa. - Wrzesień. Śledztwo w sprawie molestowania oraz tzw. przecieków przejmuje prokuratura w Elblągu. Arcybiskup apeluje do Jankowskiego, aby sam zrzekł się funkcji proboszcza. Prałat nie zamierza tego zrobić. Wreszcie abp Gocłowski wszczyna procedurę odwołania Jankowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: SB planowało zabić Michnika IP: 62.233.236.* 14.10.04, 13:24 Aż dziw że im się nie udało ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.10.04, 13:31 i właśnie dlatego odp...się od generała . towarzysz towarzyszowi oka nie wykole! Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Już możecie się cieszyć Michnik odchodzi..... 14.10.04, 13:36 ..... z gazety! zadowoleni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech X Re: SB planowało zabić Michnika IP: 80.51.251.* 14.10.04, 13:40 Swoich sie nie likwiduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec balistyczny Michnik sie kulom nie klania? IP: *.proxy.aol.com 14.10.04, 14:08 Alez twardziel z tego Michnika. Nawet bazooka nie przebije jego pancerza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: SB planowało zabić Michnika IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.04, 14:07 Moi drodzy, kochani antysemici, chamy bez cienia odwagi. Czy to prawda, że > władze PRL planowały...nie wiem. Wiem natomiast, że to bardzo prawdopodobne. > Gdybym był na ich miejscu i gdyby zależało mi na utrzymaniu stanu obecnego, to > takie posunięcie (umiejętna eliminacja Michnika) wydaje się być całkiem > logiczne, wręcz wskazane. A co do spraw ogólnych, to powiem wam tylko, kochani > antysemici, co tak bardzo was boli w Adamie Michniku. Otóż sprawa jest prosta > jak seks z prostytutką. Ona ma jaja, a wy...cóż, jaj nie macie. No, może w > gębie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Bipolar disorder - objawy IP: *.proxy.aol.com 14.10.04, 14:12 Pacjent nazywa otoczenie drogimi i kochanymi a w chwile potem chamami. Zalecenia: litium, poczatkowo dawka uderzeniowa potem podtrzymujaca nastroj. Pacjencie, zdrowy czlowiek nie zarzuca innym antysemityzmu za to ze nie wierza w bajeczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp drogi medyku IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.04, 14:21 Drogi medyku, powiedz, czy wszyscy lekarze nie potrafią z cieczy wyodrębnić ironii, czy to tylko twój problem? oszczędzaj proszę druczki do kreślenia recept. a tak poza tym to masz rację - nie każdy kto nie wierzy w bajki jest antysemitą...ughm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp kochani antysemici IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.04, 14:13 Moi drodzy, kochani antysemici, chamy bez cienia odwagi. Czy to prawda, że władze PRL planowały...nie wiem. Wiem natomiast, że to bardzo prawdopodobne. Gdybym był na ich miejscu i gdyby zależało mi na utrzymaniu stanu obecnego, to takie posunięcie (umiejętna eliminacja Michnika) wydaje się być całkiem logiczne, wręcz wskazane. A co do spraw ogólnych, to powiem wam tylko, kochani antysemici, co tak bardzo was boli w Adamie Michniku. Otóż sprawa jest prosta jak seks z prostytutką. Ona ma jaja, a wy...cóż, jaj nie macie. No, może w gębie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: kochani antysemici IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:42 Logika,jeszcze raz logika,wskazuje że gdyby nie michnikowcy to pzpr poniósl by nie tylko symboliczne konsekwencje swojej działalności.Kazdy ma takiego bożka jaki do niego pasuje,Twoim jest adaśko,dlaczego(?) taka żalosna kreatura ,prawdopodobnie(logika)celowo oddelegowany przez pzpr do "tworzenia opozycji" znajduje wielbicieli,zapewne przyczyną jest zbieżność życiorysów i mentalności guru i jego wyznawców. Wiwat adaśko-niiic nieeee paaaamętam,przjaciel urbana,jaruzela i kiszczaka,wiwat razem z nimi,najlepiej w jednej celi i dodać im do tej celi innego przyjaciela Andrzeja S. Odpowiedz Link Zgłoś