Dodaj do ulubionych

Tusk i Trzaskowski

24.10.18, 14:03
Małe co nieco. Gdy Tusk miał 46 lat to raczkował z platformą, majaczył mu się pałac namiestnikowski i był potem prawie przegranym politykiem. Dopiero później się odbudował.

Warto to sobie uświadomić. Trzaskowski dzisiaj ma pozycję o wiele mocniejszą i już zweryfikowaną. Ciekawe czy dorośnie do niej jak Tusk o wiele lat później. Zna języki i Europę. Tusk mu w tym wieku do pięt nie dorastał.
Obserwuj wątek
    • borrka Nieracjonalne porównanie 24.10.18, 14:18
      Inne czasy były.
      Języki mało kto znał, a politycy wyrośli ze styropianu byli całkowitymi amatorami.
      Za to odwaznymi, bo zabawa w "konspirę" była ryzykowna.

Bardzo sie cieszę ze zwycięstwa Trzaskowskiego, ale on niczego jeszcze nie pokazał, poza pewną skutecznością.
      Donek w tym wieku był sprawdzonym politykiem, tylko polityka była inna.
      • gefreiter Re: Nieracjonalne porównanie 24.10.18, 14:22
        borrka napisał:

> Inne czasy były.
        > Języki mało kto znał, a politycy wyrośli ze styropianu byli całkowitymi amatora
        > mi.
        > Za to odwaznymi, bo zabawa w "konspirę" była ryzykowna.
        >
        > Bardzo sie cieszę ze zwycięstwa Trzaskowskiego, ale on niczego jeszcze nie poka
        > zał, poza pewną skutecznością.
        > Donek w tym wieku był sprawdzonym politykiem, tylko polityka była inna.
        >
        >

Właściwie - to co dokonał Trzaskowski jako polityk?
        Pokonał Jakiego w walce o fotel prezydenta miasta.
        Gdyby PiS wystawił do tego pojedynku konia, to wynik byłby podobny.
      • borrka PS. 24.10.18, 14:33
        Trzaskowski stanowi materiał na polityka dużej klasy i ostatnia kampania tego dowiodła.
        Nie popelnił rażących błedów, jest sympatyczny i ma to "coś".
        Życzę mu wielkiej przyszłości, ale w tym wieku Donek miał już wizję Kongresu Liberalno-Demokratycznego i ja nań glosowałem:)
        • gefreiter Re: PS. 24.10.18, 14:47
          Życzę mu wielkiej przyszłości, ale w tym wieku Donek miał już wizję Kongresu Liberalno-Demokratycznego i ja nań glosowałem

Co Donek z tą wizją zrobił?
          • lech1966 Re: PS. 24.10.18, 19:17
            gefreiter napisał:

> Życzę mu wielkiej przyszłości, ale w tym wieku Donek miał już wizję Kongresu Li
            > beralno-Demokratycznego i ja nań glosowałem
            >
            > Co Donek z tą wizją zrobił?

Wizję zapewne diabli wzięli, dlatego musiał uciekać na stolec RE.
    • eiran Re: Tusk i Trzaskowski 24.10.18, 15:16
      Trzaskowski to dość fajny gość, z niezłą prezencją (lepszą niż Tusk), znający parę języków (więcej niż Tusk), nieźle wykształcony (lepiej niż Tusk). Ale brakuje mu inteligencji emocjonalnej - tego co ma Tusk i Kwaśniewski, a ze znanych w świecie polityków Clinton, Obama, Blair, czy Schröder. Nigdy nie zajdzie tak wysoko.
      • m.c.hrabia Re: Tusk i Trzaskowski 24.10.18, 15:22
        Dokładnie,
        brak mu , jak dawniej mawiano, iskry Bożej
      • haen2010 Inteligencja emocjonalna? 24.10.18, 17:25
        Czy uwodzenie tłumów i słuchaczy? Raczej rzecz nabyta i wytrenowana niż wrodzona. Dobre przemówienia piszą dobre pismaki a spece rozkładają akcenty, miny i gesty.

Nawet takie dupki jak Duduś czy Bronek potrafili czasami tym zaimponować. Gorzej szło z improwizacją.
      • lech1966 Re: Tusk i Trzaskowski 24.10.18, 17:53
        eiran napisał:

> Trzaskowski to dość fajny gość, z niezłą prezencją (lepszą niż Tusk), znający p
        > arę języków (więcej niż Tusk), nieźle wykształcony (lepiej niż Tusk). Ale braku
        > je mu inteligencji emocjonalnej -

No i "teflonu" mu brakuje. Po nim nie powinno spływać tak łatwo jak po Tusku.
    • pies_na_czarnych Re: Tusk i Trzaskowski 24.10.18, 15:25
      Inne czasy inne możliwości. Traskowski ma dużą bazę, a dzisiejsze czasy stawiają przed nim inne zadania. Mam nadzieje, że nie zmarnuje swojej szansy. Życie i duża kariera czekają na niego z otwartymi recami.
    • klodawa1952 Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 15:52
      Już nawet Verhofstadt odkrył, że Tusk jest nieporadny, niekompetentny i niesamodzielny.
      www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-verhofstadt-ostro-do-tuska-lunatykujesz,nId,2648816
      • gefreiter Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 16:13
        klodawa1952 napisał:

> Już nawet Verhofstadt odkrył, że Tusk jest nieporadny, niekompetentny i niesamo
        > dzielny.
        > www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-verhofstadt-ostro-do-tuska-lunatykujesz,nId,2648816

Donald jest dobry - jako hochsztapler.
        Ale wątek nie jest o Tusku.
        • erte2 Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 17:47
          gefreiter napisał:

klodawa1952 napisał:
          Już nawet Verhofstadt odkrył, że Tusk jest nieporadny, niekompetentny i niesamodzielny.

To w takim razie jak ten "nieporadny, niekompetentny i niesamodzielny" facet zdołał:
          1. Stworzyć silną i ważną partie polityczną.
          2. Dwukrotnie wygrać wybory parlamentarne.
          3. Być najdłużej urzędującym premierem w wolnej Polsce.
          4. Objąć jedno z najważniejszych stanowisk w UE i pomimo starań sprawującego w Polsce władzę rządu przedłużyć kadencję o następne 2,5 roku (27:1)

W takim razie aż strach pomyśleć co by było gdyby był on "zaradny, kompetentny i samodzielny". Został by cesarzem? Szefem światowego rządu? A może kimś w rodzaju proroka?

A tak na poważnie - drogie misiaczki - rozumiem że nie możecie strawić jego dotychczasowych i zapewne przyszłych sukcesów, ale takie zaślepienie, amok i brednie też powinny mieć jakąś granicę.

• klodawa1952 Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 17:53
            erte2 napisał:

> gefreiter napisał:
            >
            > klodawa1952 napisał:
            > Już nawet Verhofstadt odkrył, że Tusk jest nieporadny, niekompetentny i nie
            > samodzielny.

>
            > To w takim razie jak ten "nieporadny, niekompetentny i niesamodzielny" facet zd
            > ołał:
            > 1. Stworzyć silną i ważną partie polityczną.
            > 2. Dwukrotnie wygrać wybory parlamentarne.
            > 3. Być najdłużej urzędującym premierem w wolnej Polsce.
            > 4. Objąć jedno z najważniejszych stanowisk w UE i pomimo starań sprawującego w
            > Polsce władzę rządu przedłużyć kadencję o następne 2,5 roku (27:1)
            >
            > W takim razie aż strach pomyśleć co by było gdyby był on "zaradny, kompetentny
            > i samodzielny". Został by cesarzem? Szefem światowego rządu? A może kimś w rodz
            > aju proroka?
            Musisz wysłać ten tekst do Verhofstadta :)
          • lech1966 Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 18:09
            erte2 napisał:

> gefreiter napisał:
            >
            > klodawa1952 napisał:
            > Już nawet Verhofstadt odkrył, że Tusk jest nieporadny, niekompetentny i nie
            > samodzielny.

>
            > To w takim razie jak ten "nieporadny, niekompetentny i niesamodzielny" facet zd
            > ołał:
            > 1. Stworzyć silną i ważną partie polityczną.
            > 2. Dwukrotnie wygrać wybory parlamentarne.
            > 3. Być najdłużej urzędującym premierem w wolnej Polsce.
            > 4. Objąć jedno z najważniejszych stanowisk w UE i pomimo starań sprawującego w
            > Polsce władzę rządu przedłużyć kadencję o następne 2,5 roku (27:1)

W kraju bazował na oszukiwaniu i okłamywaniu własnych obywateli i w tym był naprawdę dobry. Wiele osób się nabrało na picera z Sopotu, niektórzy nawet kilka razy.
            W UE a tak naprawdę u pani kanclerz wydeptał sobie ścieżki godząc się na każdą propozycję Niemiec, a obecny stolec to podziękowanie za wierna sluzbe dla dobrobytu Niemiec i UE. Stawiam orzechy przeciw dolarom że to coś w rodzaju legalnej łapówki. Na pewno nic dobrego nie zrobił dla Polski, a wybrany został głosami zaltwionymi przez panią kanclerz (27-1) i Verhowstadt ma całkowitą rację.
          • gefreiter Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 19:35
            A tak na poważnie - drogie misiaczki - rozumiem że nie możecie strawić jego dotychczasowych i zapewne przyszłych sukcesów, ale takie zaślepienie, amok i brednie też powinny mieć jakąś granicę

Masz rację, to co on stworzył i Kaczor to szczyty głupoty, podzieli Polaków.
            O przyszłych sukcesach Tuska, nie wypowiem się gdyż nie jestem Pytią.
        • klodawa1952 Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 17:54
          gefreiter napisał:
          > Ale wątek nie jest o Tusku.
          Owszem, ale nie mogę zakładać wątków, nie mogłem więc załozyć wątku np :"Verhofstadt krzyczy na Tuska" a więc wpisałem w puierwszy wątek gdzie w tytule jest Tusk.
          • haen2010 Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 19:14
            Jeżeli pomnę: Jeden liberał, drugi chadek. I takie pierdułki i podgryzanie są jak w każdym innym parlamencie. Oprócz polskiego gdzie kanalie i mordy zdradzieckie są obowiązkowe.
            • lech1966 Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 19:23
              haen2010 napisał:

> Jeżeli pomnę: Jeden liberał, drugi chadek.

Jeden i drugi tak samo ma głęboko Polskę i Polaków. Niczym się nie różnią.
          • gefreiter Re: Tusk już się kończy:) 24.10.18, 19:48
            klodawa1952 napisał:

> gefreiter napisał:
            > > Ale wątek nie jest o Tusku.
            > Owszem, ale nie mogę zakładać wątków, nie mogłem więc załozyć wątku np :"Verhof
            > stadt krzyczy na Tuska" a więc wpisałem w puierwszy wątek gdzie w tytule jest T
            > usk

Wiem...ja też nie mogę, nie jestem aktywistą PO jak eiran i wielu innych.
    • j-k Re: Tusk i Trzaskowski - naturalnie ze tak. 24.10.18, 19:29
      Trzaskowskiemu juz teraz wroze przyszla Prezydenture Kraju, jesli tylko nie zaliczy wczesniej jakiejs wpadki - jako Prezydent Warszawy.

A to moze sie (niestety) zdarzyc, bo kwestia reprywatyzacji w Warszawie - to bagno dla kazdego...
      • lech1966 Re: Tusk i Trzaskowski - naturalnie ze tak. 24.10.18, 19:48
        j-k napisał:

> Trzaskowskiemu juz teraz wroze przyszla Prezydenture Kraju, jesli tylko nie zal
        > iczy wczesniej jakiejs wpadki - jako Prezydent Warszawy.
        >
        > A to moze sie (niestety) zdarzyc, bo kwestia reprywatyzacji w Warszawie - to ba
        > gno dla kazdego...

Dlatego piszę że brak mu "teflonu" po nim nie będzie spływało ,,,,,,,tak jak po Tusku. No i nie ma popleczników w Niemczech ( przynajmniej na razie)
      • qqazz Re: Tusk i Trzaskowski - naturalnie ze tak. 24.10.18, 20:02
        Jak będzie dobrze rządził w Warszawie i poradzi sobie z grami partyjnymi to niewątpliwie za dwa lata może być poważnym kandydatem na prezydenta RP, tyle że w tle wielkiej polityki może wyrosnąć inny poważny kandydat wagi ciężkiej.

pozdrawiam
        • haen2010 Re: Tusk i Trzaskowski - naturalnie ze tak. 26.10.18, 07:48
          Trzaskowski na bank nie będzie konkurował z Tuskiem. Ale gdyby Tusk miał już dość polityki to z Dudusiem wygra jak z Jakim. Kandydaturę Biedronia traktuję jako wesołe urozmaicenie. To na dzisiaj. Nie widzę innych kandydatów. Oprócz pani Ogórek oczywiście.
    • qqazz :))))))))))))))))) 24.10.18, 19:38
      Tusk już w latach 80tych został namaszczony przez JKMa na polityka poważnego kalibru.
      Tusk był jednym z głównych ogniw "Nocnej zmiany".
      Kiedy zakładał PO to już był starym wyjadaczem z solidnym zapleczem, a nie nominatem z drugiego szeregu.
      W obecnym wieku Trzaskowskiego, Tusk miał za sobą udział w poważnych starciach politycznych na najwyższym krajowym poziomie, a Trzaskowski póki co ma wygraną ustawkę z "Dresiarzem z Opola" (nic bynajmniej nie ujmując p. Jakiemu).

pozdrawiam
      • lech1966 Re: :))))))))))))))))) 24.10.18, 19:53
        qqazz napisał:

> Tusk był jednym z głównych ogniw "Nocnej zmiany".

Gdyby ktoś nie pamiętał albo próbował nie pamiętać to przypomnę..

• gefreiter Re: :))))))))))))))))) 24.10.18, 19:54
          Panowie...policzmy głosy.
    • haen2010 Re: Tusk i Trzaskowski 24.10.18, 20:19
      Jeszcze jedno porównanie: Tusk był na topie kariery, gdy inkasował w Warszawie pół miliona niszcząc Kaczusia. Trzaskowski zainkasował już na starcie. Z Kaczusiem zamiast Jakiego było by tak samo.
      • lech1966 Re: Tusk i Trzaskowski 25.10.18, 20:24
        Nie wiadomo czy i ile zainkasował na rozkręcenie biznesu PO od Niemców, Nie jest tajemnicą że taka kasa była i gdzieś wsiakla bez kwitów.
        • niegracz Re: Tusk 25.10.18, 20:26

Stanowisko Rosji w sprawie zwrotu wraku samolotu Tu-154M jest dla Polski nieprzyjazne i trudne do zaakceptowania. Bywa wyrażane w sposób arogancki - powiedział w piątek w Brukseli premier Donald Tusk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka