Dodaj do ulubionych

Popieram protestujących nauczycieli.

07.04.19, 14:13
1. Nikt, nigdy nie wywalczył nic, prostując łagodnie. Trzeba rząd postawić pod ścianą, że szkoły przestaną działać. Tylko wtedy można coś uzyskać. A krytykujący nauczycieli rodzice, niech sobie sami uczą swoje dzieci, jak im coś nie pasuje. Nauczyciele, nie zwracajcie najmniejszej uwagi na tych oszołomów.

2. Cywilizowane kraje mają duży szacunek do nauczycieli, bo to przyszłość społeczeństwa. W Polsce nauczyciele zamiast uczyć, muszą zmagać się z biurokracją, i mają jedne z najniższych zarobków w Europie. W przeliczeniu, znacznie niższe, niż poziom ogólnych zarobków w Polsce.

3. Polacy chyba nie widzieli strajków nauczycieli we Francji, Niemczech, czy nawet USA. To co w Polsce robią, to i tak zbyt łagodne.
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Popieram protestujących nauczycieli. 07.04.19, 14:34
      kylax4 napisał:

> 1. Nikt, nigdy nie wywalczył nic, prostując łagodnie. Trzeba rząd postawić pod
      > ścianą, że szkoły przestaną działać. Tylko wtedy można coś uzyskać. A krytykują
      > cy nauczycieli rodzice, niech sobie sami uczą swoje dzieci, jak im coś nie pasu
      > je. Nauczyciele, nie zwracajcie najmniejszej uwagi .....
      Podobne do ulotki Komunistycznej Partii Polski w okresie międzywojennym tylko uwspółcześnione.
      • kylax4 Idź spać, katolicki pomiocie. 07.04.19, 15:11

• no-popis Re: Idź spać, katolicki pomiocie. 07.04.19, 19:03
          Na twoim przykładzie to tym, którzy cię uczyli w szkole powinno się obniżyć emerytury bo tym co ciebie wychowywali rodzinnie obniżono ...do średniej emerytury krajowej.
          • xystos Re: Idź spać, katolicki pomiocie. 09.04.19, 23:14
            lgdb to wedlug mojego plebana
            podludzie,niższa niedorozwiieta
            rasa,mam pytanie czy odstrzelenie
            takiego stwora to też grzech smiertelny?,tak jakby odstrzelić czlowieka?

odpowiedzcie szybko-trzymam takiego paskuda na muszce a ręka
            dretwieje.
            • no-popis Re: Idź spać, katolicki pomiocie. 10.04.19, 09:21
              xystos napisał:

> lgdb to wedlug mojego plebana
              > podludzie,niższa niedorozwiieta
              > rasa,mam pytanie czy odstrzelenie
              > takiego stwora to też grzech smiertelny?,tak jakby odstrzelić czlowieka?
              >
              > odpowiedzcie szybko-trzymam takiego paskuda na muszce a ręka
              > dretwieje.
              >
              Według Legendy Solidarności Lecha Wałęsy....też.
        • no-popis Broniarz to potomek 11.04.19, 07:02
          Przed wojną, Związek Nauczycielstwa Polskiego jak zapewne wiecie już istniał. Wydawał pismo dla dzieci i młodzieży pt "Płomyczek". Trafiały się tam publikacje (w okresie międzywojennym) o Kraju Rad, o Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich, krainie szczęśliwości ludzkiej jaką dzieciom i młodzieży ujawniał i zachwalał właśnie wydawca tego pisma-ZNP. Publikacje takie były też w okresie nasilonych represji stalinowskich gdzie miliony ludzi zginęły z głodu, w więzieniach, na zsyłce, w obozach koncentracyjnych sowieckich itp
          • eiran Re: Broniarz to potomek 11.04.19, 07:28
            Nie "Płomyczek", leśny dziadku ze Świnoujścia, tylko "Płomyk" i nie "trafiały się", tylko raz (w 1936 roku) zdarzyła się taka publikacja. Najwyraźniej zaangażowany obywatelsko hejt na Broniarza rozszerza się na symetrycznych wolontariuszy.
      • czuk1 Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 05:25
        > kylax4 napisał uczciwie i serdecznie. Poparcie powinno być powszechne, wtedy szybko ten wrzód na organizmie edukacji szybko zostanie usunięty.

> no-popis napisała zgodnie z instrukcją wodza - kacyka, który prowadzi Polskę a manowce:

"Podobne do ulotki Komunistycznej Partii Polski w okresie międzywojennym tylko u
        współcześnione. " ?????????????? Co tu jest z ulotki KPP ? Faktycznie , precz z PO-PiSem
        których politycy nie znoszą państwa prawa i demokracji.
        • no-popis Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 05:45
          czuk1 napisał:

> > kylax4 napisał uczciwie i serdecznie. Poparcie powinno być powsze
          > chne, wtedy szybko ten wrzód na organizmie edukacji szybko zostanie usunięty.
          >
          > > no-popis napisała zgodnie z instrukcją wodza - kacyka, który p
          > rowadzi Polskę a manowce:
          >

> "Podobne do ulotki Komunistycznej Partii Polski w okresie międzywojennym tylko
          > u
          > współcześnione. " ?????????????? Co tu jest z ulotki KPP ? Faktycznie ,
          > precz z PO-PiSem
          > których politycy nie znoszą państwa prawa i demokracji.
          >

To nie moja wina, że nie wiesz co to znaczy "z ulotki KPP" chyba, że to tylko reakcja na ból z uwagi na trafny przykład. Jak tego nie rozumiesz to nic dziwnego, że wspierasz niewiele rozumiejącego kylaxa z numerem 4.
          • czuk1 Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 05:58
            no-popis napisała:
            > To nie moja wina, że nie wiesz co to znaczy "z ulotki KPP" chyba, że to tylko reakcja na ból z uwagi na trafny przykład. Jak tego nie rozumiesz to nic dziwnego, że wspierasz niewiele rozumiejącego kylaxa z numerem 4.

To reakcja na TWÓJ powrót do epoki pradawnej i próby przypinania łatki komunistycznej rasowemu . nowoczesnemu zz..
            Nikogo - oprócz nauczycieli i zwolenników gruntownej reformy edukacji - nie popieram.
            Nie rozwiązujemy problemu rodziców nie mających z kim zostawić dzieci w okresie strajku. Bierzemy udział w historycznej próbie naprawy polskiej oświaty. Wrzód nabrzmiał i pęka.
            Trzeba wiedzieć jak leczyć. Aktualni zarządcy psują tę dziedzinę życia państwowego... nie tworząc warunków do doskonalenia nauczycieli .
            • no-popis Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 06:12
              czuk1 napisał:

> To reakcja na TWÓJ powrót do epoki pradawnej i próby przypinania łatki komunis
              > tycznej rasowemu . nowoczesnemu zz..
              A...czyli zabolało. Przepraszam, nie chciałem dotknął Twoich wrażliwych obszarów sympatii :)
              > Nikogo - oprócz nauczycieli i zwolenników gruntownej reformy edukacji - nie pop
              > ieram.
              To jedno to nie jest to samo co drugie.
              > Nie rozwiązujemy problemu rodziców nie mających z kim zostawić dzieci w okresie
              > strajku. Bierzemy udział w historycznej próbie naprawy polskiej oświaty. Wrzód
              > nabrzmiał i pęka.
              Pokaż mi konkrety w tej sprawie oprócz wystąpienia komucha, urzędasa i polityka Broniarza.
              > Trzeba wiedzieć jak leczyć. Aktualni zarządcy psują tę dziedzinę życia państwow
              > ego... nie tworząc warunków do doskonalenia nauczycieli .[/i]
              Zero konkretów.
              A kto to wie ? Pokaż tu konkrety.
              • czuk1 Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 07:27
                no-popis napisała:

> A...czyli zabolało. Przepraszam, nie chciałem dotknął Twoich wrażliwych obszarów sympatii :)
                Moja sympatia nie wywodzi się z poleceń rządowych ale realnej oceny sytuacji. Sympatii do komunistów nie mam.

> To jedno to nie jest to samo co drugie.
                Nie to samo na ten moment. Ale interes jest obydwu.

> Pokaż mi konkrety w tej sprawie oprócz wystąpienia komucha, urzędasa i polityka Broniarza.
                Każdy ma jakieś pochodzenie i jakiś światopogląd. Chcesz związkowca, przywódcę związkowego - od 20 lat - ścigać za poglądy ? Ile z tego rzekomego komucha Broniarz wnosi do ZNP. Uważasz, ze jako komuch-przywódca nauczycieli przetrwał by w ZNP jedną kadencję. Nie widzisz jak szanuje organy wewnętrzne zz, jak wykonuje dosłownie żądania nauczyciela, jak dobre ma w ZNP kanały komunikacji ? To NSZZ "S" jest zz - rządowym. Widziałaś jak szef sekcji oświaty wykonał polecenie prezesa Dudy (a właściwie JK)... Nie znasz nauczycieli. Przecież jest tam cały przekrój społeczeństwa. Prezentowany tam jest podział - na pół - społeczeństwa polskiego. PiS dba o to, by ten podział utrwalać.

> Zero konkretów.
                Konkrety należało opracować, skonsultować z fachowcami i społeczeństwem. Strajk wywołał potrzebę takiej radykalnej reformy. Sam rząd podniósł słuszną sugestię (przecież zz tego teraz nie poprze) uporządkowania pensum. Ja poszedłbym dalej - jest potrzeba likwidacji peerlowskiej Karty Nauczyciela. Dalej konieczna jest reforma podstaw programowych i samych programów nauczania. Oczywiście podwyżka płac dla nauczycieli jest konieczna - na dziś. Wtedy by można zacząć reformowanie oświaty.
    • kobra4 Grzegorz Swirderski "GPS" do nauczycieli: 07.04.19, 14:42

"Nie pamiętam swoich pań z wszelkich klas edukacji - nie miałem żadnego ulubionego nauczyciela. Stanę z wami twarzą w twarz i wam powiem: niczego mnie nie nauczyliście, nic mi pozytywnego nie daliście, nic z waszej nauki nie zapamiętałem. Nie mam żadnych pozytywnych wpomnień z kontaktu z wami. Spowodowaliście tylko i wyłącznie opóźnienie mojej edukacji. Zdruzgotaliście mi osobowość i spowolniliście moją drogę do wiedzy. Zniszczyliście mi dzieciństwo. Wszystko co wiem, nauczyłem się sam.

Na skutek waszej destrukcji potrafiłem płynnie czytać dopiero gdy miałem 10 lat, a pisać, gdy miałem lat 15. A liczyć do dziś nie umiem. A mogłem te wszystkie umiejętności opanować już w wieku 6 lat - gdyby nie wy, nauczyciele i nauczycielki publicznej edukacji! Nienawidzę was.

Bardzo głęboko gardzę wami, bo do dziś wciąż jesteście główną przeszkodą w edukacji. Niech wasz strajk trwa po wsze czasy! Życzę wam byście już nigdy nie wrócili do uczenia! Niech was piekło pochłonie! Bodajbyście skonali w rozpaczy! Bodaj ród wasz wygasł! Bodaj diabeł duszę z was wywlókł... komuchy, komuchy, po trzykroć komuchy!"

www.salon24.pl/u/gps65/946719,do-strajkujacych-nauczycieli
      • lech1966 Re: Grzegorz Swirderski "GPS" do nauczycieli: NT 07.04.19, 14:47
        kobra4 napisał(a):

>
        >
        > "Nie pamiętam swoich pań z wszelkich klas edukacji - nie miałem żadnego ulubion
        > ego nauczyciela. Stanę z wami twarzą w twarz i wam powiem: niczego mnie nie nau
        > czyliście, nic mi pozytywnego nie daliście, nic z waszej nauki nie zapamiętałem
        > . Nie mam żadnych pozytywnych wpomnień z kontaktu z wami. Spowodowaliście tylko
        > i wyłącznie opóźnienie mojej edukacji. Zdruzgotaliście mi osobowość i spowolni
        > liście moją drogę do wiedzy. Zniszczyliście mi dzieciństwo. Wszystko co wiem, n
        > auczyłem się sam.
        >
        >
        > Na skutek waszej destrukcji potrafiłem płynnie czytać dopiero gdy miałem 10 lat
        > , a pisać, gdy miałem lat 15. A liczyć do dziś nie umiem. A mogłem te wszystkie
        > umiejętności opanować już w wieku 6 lat - gdyby nie wy, nauczyciele i nauczyci
        > elki publicznej edukacji! Nienawidzę was.
        >
        > Bardzo głęboko gardzę wami, bo do dziś wciąż jesteście główną przeszkodą w eduk
        > acji. Niech wasz strajk trwa po wsze czasy! Życzę wam byście już nigdy nie wróc
        > ili do uczenia! Niech was piekło pochłonie! Bodajbyście skonali w rozpaczy! Bod
        > aj ród wasz wygasł! Bodaj diabeł duszę z was wywlókł... komuchy, komuchy, po tr
        > zykroć komuchy!"
        >
        > www.salon24.pl/u/gps65/946719,do-strajkujacych-nauczycieli
      • kylax4 A kogo obchodzi jakiś jeden oszołom, któremu 07.04.19, 15:11
        w życiu nie wyszło?
        • lech1966 Re: A kogo obchodzi jakiś jeden oszołom, któremu 07.04.19, 15:16
          kylax4 napisał:

> w życiu nie wyszło?

Wyszło,,, być może przez to ze nie jestem nauczycielem. Nie pracuje 12 godzin tygodniowo tylko więcej i nie jestem na garnuszku podatnika.
          • kylax4 Kto niby pracuje 12 godzin tygodniowo? 07.04.19, 15:45
            Chyba ksiądz, bo na pewno nie nauczyciele.
            • lech1966 Re: Kto niby pracuje 12 godzin tygodniowo? 07.04.19, 17:00
              kylax4 napisał:

> Chyba ksiądz, bo na pewno nie nauczyciele.

Jak zwykle czepiasz się ogona. Uważaj bo ci spadnie klocek.

"Powodem zamieszania jest najnowszy raport OECD, który podaje, ile godzin w roku pracują nauczyciele w USA, czy krajach europejskich. Z raportu wynika, że najwięcej godzin w pracy spędzają nauczyciele w USA (1097), natomiast pedagodzy w Polsce pracują najkrócej, tylko 489 godzin, dziennie przy tablicy spędzają dwie godziny i 42 minuty."

DZIENNIE 2 GODZINY 42 MINUTY.

"CZUJESZ TO"????
              • spokojny.zenek Re: Kto niby pracuje 12 godzin tygodniowo? 07.04.19, 17:10
                Troll lesio albo naprawdę nie rozumie,albo - jak zwykle - udaje, ze nie rozumie, jaką część ogółu pracy nauczyciela stanowi praca przy tablicy.
                Podpowiem ci coś lesiu; napisz, ze jeśli sędzia prowadzi przez trzy dni w tygodniu rozprawy, to znaczy to, że przez pozostałe cztery nie pracuje. Śmiało lesiu, napisz tak, tylko potwierdzisz to, co wszyscy od dawna o tobie wiedzą.
                • lech1966 Re: Kto niby pracuje 12 godzin tygodniowo? 07.04.19, 17:40
                  spokojny.zenek napisał:

> Troll lesio albo naprawdę nie rozumie,albo - jak zwykle - udaje, ze nie rozumie
                  > , jaką część ogółu pracy nauczyciela stanowi praca przy tablicy.
                  > Podpowiem ci coś lesiu; napisz, ze jeśli sędzia prowadzi przez trzy dni w tygod
                  > niu rozprawy, to znaczy to, że przez pozostałe cztery nie pracuje. Śmiało lesiu
                  > , napisz tak, tylko potwierdzisz to, co wszyscy od dawna o tobie wiedzą.

Ty jak zwykle musisz się spierać ze ziemia jest płaska. Dla ciebie widocznie albo jest płaska w poziomie albo w skosie. Co za ,,,,,,,,,,,,,. Ja tego mogę nie wiedzieć ale autorzy raportu z OECD zapewne wiedzą a ja bazuje na ich pracy.
                  Co jeszcze ciekawego masz do powiedzenia zeniu? Może ziemia jest w/g ciebie płaska także w pionie?
                  • spokojny.zenek Re: Kto niby pracuje 12 godzin tygodniowo? 07.04.19, 18:53
                    Lesiu nadal udaje kompletnego durnia nierozumiejącego, że praca przy tablicy stanowi mniejszą część (w Polsce - ok. 45%) ogółu czasu pracy nauczyciela.
                    Prawo jest jasne - tygodniowo nauczyciel pracuje CZTERDZIEŚCI godzin. W praktyce - większość pracuje więcej.
                    • sverir Re: Kto niby pracuje 12 godzin tygodniowo? 09.04.19, 22:21
                      "Lesiu nadal udaje kompletnego durnia nierozumiejącego, że praca przy tablicy stanowi mniejszą część (w Polsce - ok. 45%) ogółu czasu pracy nauczyciela"

Wg OECD jeszcze mniej, bo ok. 30%.
                • j-k pensum nauczycielskie - a placa... 10.04.19, 17:21
                  Moze by podniesc pensum nauczycielskie do poziomu Niemiec i Czech ?

- wtedy wzrost placy bedzie automatyczny.

wiec niech zgodza sie na podniesienie Pensum i place im automatycznie wzrosna.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  (byly nauczyciel)

• sverir Re: pensum nauczycielskie - a placa... 10.04.19, 18:42
                    A dopiero co PiS był dumny z obniżenia pensum, teraz zaś okazuje się, że powinien jednak podnieść? Być może, ale nie za cenę utrzymania całej dodatkowej roboty, którą nauczyciel musi wykonać. Inaczej to naprawdę nie poprawi ich sytuacji.
                    • czuk1 Re: pensum nauczycielskie - a placa... 11.04.19, 08:10
                      sverir napisał:

> A dopiero co PiS był dumny z obniżenia pensum, teraz zaś okazuje się, że powini
                      > en jednak podnieść? Być może, ale nie za cenę utrzymania całej dodatkowej robot
                      > y, którą nauczyciel musi wykonać. Inaczej to naprawdę nie poprawi ich sytuacji.
                      >
                      Jeśli będą robić to co robią tylko całość pracy (40 godz.tyg) wykonywać będą w szkole, za godne wynagrodzenie ? To masz jakieś uwagi ?
                      • sverir Re: pensum nauczycielskie - a placa... 11.04.19, 18:43
                        "Jeśli będą robić to co robią tylko całość pracy (40 godz.tyg) wykonywać będą w szkole, za godne wynagrodzenie ? To masz jakieś uwagi ?"

Mam jedną. Moim zdaniem problem nie polega na tym czy pracują w domu, w szkole czy na przystanku autobusowym, tylko na tym, że pracują 40 godzin, a płacone mają za 18-27. Inna sprawa, że zmiana tej sytuacji wymagałaby gruntownej reformy systemu i nie załatwi się tego przy stole negocjacyjnym ze strajkami w tle.
                        • czuk1 Re: pensum nauczycielskie - a placa... 12.04.19, 08:22
                          sverir napisał:
                          Mam jedną. Moim zdaniem problem nie polega na tym czy pracują w domu, w szkole
                          > czy na przystanku autobusowym, tylko na tym, że pracują 40 godzin, a płacone ma
                          > ją za 18-27. Inna sprawa, że zmiana tej sytuacji wymagałaby gruntownej reformy
                          > systemu i nie załatwi się tego przy stole negocjacyjnym ze strajkami w tle.

Mało ważna ta uwaga. Ulokował pracę nauczyciela w szkole - tradycyjnie. Choć już powszechnie pracuje się też w domu. Ale - póki co - urzędnicy państwowi pracują pod nadzorem, w urzędzie, w szkole.
                          Mnie też chodzi o te 40 godz. tygodniowo.... jako jeden z mierników ogólnych wartości pracy.
                          Po takim usunięciu Karty Nauczyciela.... może okaże się (jak w szkołach prywatnych), ze trzeba mniej nauczycieli. Wtedy będzie można normować pracę i wynagrodzenia nauczycieli. A i w domu nauczyciel będzie ojcem, matką, członkiem rodziny.
                          Oczywiście wymaga to wielkiej pracy organizatorskiej ministerstwa i konsultacji.
                          • czuk1 Re: pensum nauczycielskie - a placa... 12.04.19, 08:26
                            ….winno być …..

Ulokowałem pracę nauczyciela w szkole - tradycyjnie.
                          • sverir Re: pensum nauczycielskie - a placa... 12.04.19, 12:12
                            "Mało ważna ta uwaga"

Mało ważna? A dla mnie cholernie istotne jest, czy pracownik dostaje wynagrodzenie za całą pracę, czy tylko za połowę. Chociaż może sympatycy obecnego rządu uważają, że taka powinna być norma. Ciekawe jednak jak by zareagowali, gdyby im płacono za połowę wykonanej pracy?
                          • inocom Samodzielny nauczyciel pracujący pod nadzorem :) 13.04.19, 21:05
                            czuk1 napisał:

> Mało ważna ta uwaga. Ulokował pracę nauczyciela w szkole - tradycyjnie. Choć ju
                            > ż powszechnie pracuje się też w domu. Ale - póki co - urzędnicy państwowi pracu
                            > ją pod nadzorem, w urzędzie, w szkole.

Praca nauczyciela jest pracą twórczą (artystyczną).
                            Artystyczna praca pod nadzorem godzinowym, tego nawet nie wymyślił Stalin.

Można wprowadzić rozliczenia z dorobku po jakimś sensownym czasie 2 lata, cztery lata - porównywalnym z innymi w profesji. To jest ważne w pracy nauczyciela. Jak jego wychowankowie radzą sobie dalej w życiu. Wprowadzić po podwyższeniu uposażenia stażysty do średniej krajowej - premię stabilizacyjną. Kogoś dzieciaki mają wyniki, niech ma dodatkowy tysiąc czy dwa. Dzieciaki nie mają wyników, goła pensja czy zwolnienie.
              • kylax4 Powiedz mi, jak to jest być idiotą? 07.04.19, 17:41
                Różnica jest taka, że nauczyciele w USA mają czas żeby uczyć, a nauczyciele w Polsce muszą wypełniać tony papierów, które wymaga biurokracja.
                Natomiast czas spędzany w pracy jest podobny.
                • inocom Re: Powiedz mi, jak to jest być idiotą? 13.04.19, 21:16
                  kylax4 napisał:

> Różnica jest taka, że nauczyciele w USA mają czas żeby uczyć, a nauczyciele w P
                  > olsce muszą wypełniać tony papierów, które wymaga biurokracja.
                  > Natomiast czas spędzany w pracy jest podobny.

To fakt. Bezproduktywna papirologia. dzięki której EIT+ Dutkiewicza padł. Sprawozdania co kwartał z tego co się zrobiło. Efekt na trzy miesiące pracy ludzie pisali przez miesiąc sprawozdania częściowe, bo nie sposób zrealizować projektu w 2 miesiące. Ich wydajność była niższa z założenia o 25%. Tak sobie życzył Dutkiewicz.
      • margit49 Re: Grzegorz Swirderski "GPS" do nauczycieli: 07.04.19, 16:43
        > Na skutek waszej destrukcji potrafiłem płynnie czytać dopiero gdy miałem 10 lat
        > , a pisać, gdy miałem lat 15. A liczyć do dziś nie umiem. A mogłem te wszystkie
        > umiejętności opanować już w wieku 6 lat - gdyby nie wy, nauczyciele i nauczyci

Nie wiem, ile facet ma lat, ale powinien był trafić do poradni psychologiczno-pedagogicznej. Albo przynajmniej być przebadany przez psychiatrę. A może jego mózg pracuje inaczej, czegoś mu brakuje i nie potrafi przyswoić podstawowych umiejętności. A gdzie byli jego rodzice?
        Jeśli w dorosłym życiu facet też nie nauczył się liczyć...trudno winić nauczycieli
      • lackzadek Re: Grzegorz Swirderski "GPS" do nauczycieli: 07.04.19, 23:07
        kobra4 napisał(a):

>
        >
        > "Nie pamiętam swoich pań z wszelkich klas edukacji - nie miałem żadnego ulubion
        > ego nauczyciela. Stanę z wami twarzą w twarz i wam powiem: niczego mnie nie nau
        > czyliście, nic mi pozytywnego nie daliście, nic z waszej nauki nie zapamiętałem
        > . Nie mam żadnych pozytywnych wpomnień z kontaktu z wami. Spowodowaliście tylko
        > i wyłącznie opóźnienie mojej edukacji. Zdruzgotaliście mi osobowość i spowolni
        > liście moją drogę do wiedzy. Zniszczyliście mi dzieciństwo. Wszystko co wiem, n
        > auczyłem się sam.
        >
        >
        >
        > Bardzo głęboko gardzę wami, bo do dziś wciąż jesteście główną przeszkodą w eduk
        > acji. Niech wasz strajk trwa po wsze czasy! Życzę wam byście już nigdy nie wróc
        > ili do uczenia! Niech was piekło pochłonie! Bodajbyście skonali w rozpaczy! Bod
        > aj ród wasz wygasł! Bodaj diabeł duszę z was wywlókł... komuchy, komuchy, po tr
        > zykroć komuchy!"
        >
        Panu Grzegorzowi współczuję!
        Niech opisze swoje doznania z proboszczem, to będzie hit!
        • lech1966 Re: Grzegorz Swirderski "GPS" do nauczycieli: 13.04.19, 22:06
          lackzadek napisał:

> Panu Grzegorzowi współczuję!
          > Niech opisze swoje doznania z proboszczem, to będzie hit!

To może ktoś opisze swoje doznania z dyrygentem lub znanym reżyserem filmowym. Typuje że to byłby tej samej klasy hicior
      • topiramax Re: Grzegorz Swirderski "GPS" do nauczycieli: 10.04.19, 18:38
        Chylińska, uspokój się. Licz do 10.
    • pe.po.statysta Precz egzaminy, matury i promocje w szkołach!!!!! 07.04.19, 14:48
      Co tam dzieci!!!!!
      Nauczyciel to Wielki Pan z Zupełnie Nadzwyczajnej Kasty Ludzi!!!!!!!
      • buldog2 Re: Precz egzaminy, matury i promocje w szkołach! 07.04.19, 14:57
        Ty leszab głupowaty.
        Nadzwyczajna Kasta Ludzi jest już zarezerwowana. Ale skąd ty możesz o tym wiedzieć. Z takim mózgiem...

--
        Najpierw będą Polską władali komuniści, a później szubrawcy i świnie - Stefan Ossowiecki
        • pe.po.statysta Co głupku? 07.04.19, 15:09
          Też jesteś za terroryzowaniem dzieci!!!!!!!!!
          Tego Polska wam już nigdy okrutne głupki nie daruje.
          Niech tylko głupki jakieś dziecko z waszego głupki powodu rozwolnienia dostanie to się z wami głupki rozliczymy i to nie tylko w wyborach!!!!!!!
          :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

• kylax4 Znowu nie wziąłeś leków? 07.04.19, 15:10

• kylax4 Tak jest w normalnych krajach. 07.04.19, 15:12
        Nauczyciele i inne grupy zawodowe strajkują ostro. W Polsce i tak jest zbyt łagodnie. Katolickie psy.
        • lech1966 Re: Tak jest w normalnych krajach. 07.04.19, 15:17
          kylax4 napisał:

> Nauczyciele i inne grupy zawodowe strajkują ostro. W Polsce i tak jest zbyt łag
          > odnie. Katolickie psy.

Pokaż jak ostro? Chce zobaczyć ten hardcore.
          • kylax4 Sparaliżować oświatę na pół roku. 07.04.19, 15:47
            Rząd na klęczkach zgodzi się na postulaty.
        • pe.po.statysta Ch.ju rybi!!!!! 07.04.19, 15:33
          Pokaż mi gdzie na świecie nauczyciele strajkowali podczas egzaminów?????!
          I to jeszcze w podstawówkach!!!!!!!!!
          Przecież gdzie indziej takich gnoi to by społeczeństwo rozdepało!!!!!!
          Taki pomysł narodzić się mógł tylko w bardzo chorym umyśle aby na dzieciach się tak mścić!!!!
          To już KOMUNO-FASZYZM jadowity!!!!!!!!!!!
          • lech1966 Re: Ch.ju rybi!!!!! 07.04.19, 15:37
            pe.po.statysta napisał(a):

> Pokaż mi gdzie na świecie nauczyciele strajkowali podczas egzaminów?????!
            > I to jeszcze w podstawówkach!!!!!!!!!
            > Przecież gdzie indziej takich gnoi to by społeczeństwo rozdepało!!!!!!
            > Taki pomysł narodzić się mógł tylko w bardzo chorym umyśle aby na dzieciach się
            > tak mścić!!!!
            > To już KOMUNO-FASZYZM jadowity!!!!!!!!!!!

Myślisz sie,. To znaczniej gorsze niż komuno-faszym.
          • kylax4 W każdym, normalnym kraju, gdzie 07.04.19, 15:46
            społeczeństwo nie składa się z prawicowych katolickich pedofilów.
            • pe.po.statysta Nie ma prawicowych pedofili. 07.04.19, 15:57
              To przecież jest wyłączna domena Lewactwa i w tym również lewactwa kościelnego.
              • kylax4 Tak poza tym wszyscy zdrowi? 07.04.19, 15:59

• kylax4 Jakby to było poza egzaminami, to 07.04.19, 15:53
            znalazłbyś inny powód, czemu niby nauczyciele mają nie protestować. Takie kapitalistyczne kurwy, jak Ty, Stalin wiedział co z nimi zrobić.
            • kylax4 Chodzi rzecz jasna o polski, dziki kapitalizm 07.04.19, 15:55
              a nie o kapitalizm jako taki.
            • lech1966 Re: Jakby to było poza egzaminami, to 07.04.19, 15:56
              kylax4 napisał:

Takie kapit
              > alistyczne kurwy, jak Ty, Stalin wiedział co z nimi zrobić.

Te tęsknotę oPOzycji widać nie tylko w tej sprawie
              Stalin wiecznie (u was) żywy.
              • kylax4 Ty byś chciał, żeby ludzie pracowali 07.04.19, 16:00
                za głodowe pensje. Jakby to byli górnicy, to rozjebaliby pół stolicy, wpierdolili Ci po mordzie i uzyskaliby to co chcą.
                • lech1966 Re: Ty byś chciał, żeby ludzie pracowali 07.04.19, 16:09
                  kylax4 napisał:

> za głodowe pensje. Jakby to byli górnicy, to rozjebaliby pół stolicy, wpierdoli
                  > li Ci po mordzie i uzyskaliby to co chcą.

Przecież mogłeś zostać górnikiem. Pretensje miej do siebie albo do rodziców że cię zmusili do zostania nauczycielem. Ty przecież całe życie marzyłeś żeby zostać górnikiem.:-)))))))
                  • kylax4 Nie jestem nauczycielem. 07.04.19, 16:23
                    Ale wiem, że bez nauczycieli, państwo upada.
                    W cywilizowanych krajach nauczyciele zarabiają dużo i wielu ludzi garnie się do tego zawodu.
                    W Polsce jest to zawód nisko płatny i pogardzany. I taka same są rezultaty polskiej pseudoedukacji.
          • margit49 Re: Ch.ju rybi!!!!! 07.04.19, 16:24

> Taki pomysł narodzić się mógł tylko w bardzo chorym umyśle aby na dzieciach się
            > tak mścić!!!!
            > To już KOMUNO-FASZYZM jadowity!!!!!!!!!!!

Min. Zalewska jest odpowiedzialna za destrukcję oświaty. Trafnie oceniasz tę politykę rządu. Nauczyciele informowali dużo wcześniej o swoich postulatach, było ostrzeżenie-rząd nie podjął negocjacji, nie zrobił nic, by zapobiec katastrofie.

> I to jeszcze w podstawówkach!!!!!!!!!
            Nie było? Z powodu wczesnych negocjacji i zawarcia ugody
          • inocom A co to jego egzaminy? 07.04.19, 18:18

Przecież to wymysł warszawki i Buzka. A czemu służą dziś świadectwa? Od czasów Buzka nie ufa się już świadectwom szkolnym (na których widnieje godło RP oraz podpis wychowawcy i dyrektora szkoły) i trzeba organizować jakieś ogólnopolskie pseudo-egzaminy. Szkołą wyższego stopnia miała prawo zorganizować rozmowę kwalifikacyjną dla kandydatów.
            • lech1966 Re: A co to jego egzaminy? 07.04.19, 18:23
              Widać że lans w tej kaście jest na pierwszym miejscu.
              • inocom Dlatego potrzebny jest strajk 07.04.19, 18:51
                lech1966 napisał:

> Widać że lans w tej kaście jest na pierwszym miejscu.

By było normalnie.
                W Niemczech przedszkolanka zarabia 3000 €. Z czym do ludzi? Ceny w sklepach te same, wymagania te same, a nawet większe w Polsce.
        • kobra4 Re: Tak jest w normalnych krajach. 07.04.19, 15:38
          kylax4 napisał:

>Katolickie psy.>

Widzę, że poza ubliżaniem ludziom niczego cię nie nauczyli w tej "nieodpłatnej" publicznej szkole.

• lech1966 Re: Tak jest w normalnych krajach. 07.04.19, 15:45
            kobra4 napisał(a):

> kylax4 napisał:
            >
            > >Katolickie psy.>
            >
            > Widzę, że poza ubliżaniem ludziom niczego cię nie nauczyli w tej "nieodpłatnej
            > " publicznej szkole.

To przez przepracowanego nauczyciela. 12 godzin tygodniowo to nieludzki wysiłek. Myślę że trzeba importować nauczycieli z innych krajów którzy są monsterami bo wytrzymują w pracy znacznie większą liczbę przepracowanych godzin.
            • kylax4 A Ty kim jesteś? 07.04.19, 15:49
              Jakąś biurwą, która grzebie w nosie przez 90% czasu pracy, czy jakąś byznesmędą z gównianym biznesikiem, który płaci pracownikom najniższą krajową?
              • lech1966 Re: A Ty kim jesteś? 07.04.19, 15:53
                kylax4 napisał:

> Jakąś biurwą, która grzebie w nosie przez 90% czasu pracy, czy jakąś byznesmędą
                > z gównianym biznesikiem, który płaci pracownikom najniższą krajową?

No stary,,,,,, ale to już pretensje do biurw. A jak uważasz że 90% czasu to za dużo to zrób strajk aby buirwa skróciła ten czas.-:)))))))
                • kylax4 Tak myślałem. 07.04.19, 15:54
                  Nic nie robisz, a innym zarzucasz nieróbstwo...
                  • lech1966 Re: Tak myślałem. 07.04.19, 16:11
                    kylax4 napisał:

> Nic nie robisz, a innym zarzucasz nieróbstwo...

Wiesz co stary????. Nie odzywaj się jak nie wiesz. Całe życie pracowałem ale nie pracowałem nigdy za "publiczny pieniądz". Nikt ki nic nie dal "za POchodzenie"
                    • kylax4 Jak dla Ciebie grzebanie w nosie to "praca", to 07.04.19, 16:24
                      niech Ci będzie.
                    • spokojny.zenek Re: Tak myślałem. 07.04.19, 17:16
                      Lesio z pewnością nie wygląda na nikogo, kto kiedykolwiek by uczciwie pracował, choć oczywiście pozory mogą mylić.
                      • lech1966 Re: Tak myślałem. 07.04.19, 17:33
                        spokojny.zenek napisał:

> Lesio z pewnością nie wygląda na nikogo, kto kiedykolwiek by uczciwie pracował,
                        > choć oczywiście pozory mogą mylić.

Na pewno mylą. Z resztą jak płatny troll kasty może wiedzieć czym jest uczciwa praca???? Trolling mimo że obecnie dobrze płatny wcale nie jest uczciwym zarobkiem zeniu. Nie pochlebiaj siebie że uczciwie zarabiasz swoje srebrniki
                        • kylax4 Przecież Ty jesteś płatnym, ruskim trollem 07.04.19, 17:42
                          Szczujesz na nauczycieli, bo Rosji zależy na osłabieniu Polski, a osłabienie systemu edukacji, to jeden z kluczowych elementów tej strategii.
                        • spokojny.zenek Re: Tak myślałem. 07.04.19, 18:55
                          lech1966 napisał:

> Na pewno mylą. Z resztą jak płatny troll kasty może wiedzieć czym jest uczciwa
                          > praca????

No właśnie. Stad też twoje lesiu zapewnienia, że kiedyś zdarzyło ci się uczciwie pracować są mało wiarygodne. Skąd ty możesz wiedzieć, co to jest uczciwa praca?

• lech1966 Re: Tak myślałem. 13.04.19, 22:17
                            To chyba nie wymaga nawet komentarza. Nie ma chyba definicji uczciwej pracy. Czym innym była praca w PRL czym innym w RP a czym innym jest "uczciwa". Ja na wszystko musiałem sobie sam zapracować, czy uczciwie??. Nie mam co do tego wątpliwości. Ty zarabiając trolingiem czy kłamstwem też nie masz sobie nic do zarzucenia. Co potwierdza tezę że nie ma definicji "uczciwej pracy" Tym bardziej w "budżetówce"
      • margit49 Re: Precz egzaminy, matury i promocje w szkołach! 07.04.19, 16:10

> Co tam dzieci!!!!!
        > Nauczyciel to Wielki Pan z Zupełnie Nadzwyczajnej Kasty Ludzi!!!!!!!

no to o katechetach mówisz
        • pe.po.statysta Coś ty!!! 07.04.19, 16:17
          Katecheci przecież nie strajkują!!!!

• kylax4 Nie strajkują, tylko dzieci gwałcą. 07.04.19, 16:24

• margit49 Re: Coś ty!!! 07.04.19, 16:32

> Katecheci przecież nie strajkują!!!!

ale to właśnie > Wielki Pan z Zupełnie Nadzwyczajnej Kasty Ludzi!!!!!!!
    • qwardian Dzieci będą się cieszyć, rodzice przestaną martwić 07.04.19, 15:45

Ksiądz w szkółce parafialnej za dziesięć procent tego nauczy korzystać z kalkulatora, oraz czytać i pisać. Potem pójdą na przyuczenie do rzemieślnika i rynek pracy znajdzie wszystkich brakujących pracowników. Bo teraz szkoli się urzędników, nierobów i kolejnych nauczycieli..
      • kylax4 Ksiądz z pewnością się ucieszy. 07.04.19, 15:48
        Kolejne dzieci do penetracji, w sumie 95% przypadków pedofilii ma miejsce w rodzinach, ergo rodzice to potencjalni pedofile w sojuszu z klechami.
        • qwardian Re: Ksiądz z pewnością się ucieszy. 07.04.19, 16:09
          Przymusowa szkoła podstawowa jest gorsza Auschwitz, więcej w niej przemocy i spada na nią odpowiedzialność za 100 procent nałogu nikotynowego.
          • kylax4 Faktycznie prawica, to stan chorego umysłu. 07.04.19, 16:26
            W Afganistanie i Mali, oraz Sudanie Południowym też nie ma przymusu edukacji. Jak te kraje wyglądają, wszyscy wiemy.
            • lech1966 Re: Faktycznie prawica, to stan chorego umysłu. 07.04.19, 16:28
              kylax4 napisał:

> W Afganistanie i Mali, oraz Sudanie Południowym też nie ma przymusu edukacji. J
              > ak te kraje wyglądają, wszyscy wiemy.

Co ciebie powstrzymuje aby zakotwiczyć się w jednym z wymienionych przez ciebie krajów??. Już prezydent Komorowski w emigracji widział szansę na godne życie.
              A może Dominikana kylax???
              • kylax4 Dominikana to Twoja domena i Twoich kolegów 07.04.19, 16:40
                z KK.
        • lech1966 Re: Ksiądz z pewnością się ucieszy. 07.04.19, 16:21
          kylax4 napisał:

> Kolejne dzieci do penetracji, w sumie 95% przypadków pedofilii ma miejsce w rod
          > zinach, ergo rodzice to potencjalni pedofile w sojuszu z klechami.

A jak wyglądają statystyki wśród gejów i lesbijek?
          • kylax4 A co mnie to obchodzi? 07.04.19, 16:25
            95% przypadków pedofilii ma miejsce w heteroseksualnych rodzinach. To wystarczy za wszelki komentarz.
            • lech1966 Re: A co mnie to obchodzi? 07.04.19, 17:48
              kylax4 napisał:

> 95% przypadków pedofilii ma miejsce w heteroseksualnych rodzinach. To wystarczy
              > za wszelki komentarz.

Czyli 5% przypadków pedofilI przypada na ułamek procenta społeczeństwa. Samo to świadczy przeciw LGBT
              • kylax4 Bzdura. 07.04.19, 22:00
                5% przypada na 5%, czyli wskaźnik taki sam. Ergo, Twój argument jest z dupy wzięty.
                • lech1966 Re: Bzdura. 07.04.19, 22:16
                  kylax4 napisał:

> 5% przypada na 5%, czyli wskaźnik taki sam. Ergo, Twój argument jest z dupy wzi
                  > ęty.

Sam jesteś wzięty z dupy. Niemcy policzyli naszych LGBT

www.rp.pl/Spoleczenstwo/312019867-Niemcy-policzyli-gejow-i-lesbijki-w-Polsce.html
                  • kylax4 No właśnie. 4,9%, czyli 5% w zaokrągleniu. 08.04.19, 16:59
                    Czyli mam rację, a Ty bredzisz. Loser sobie nie radzi. Spróbuj jeszcze raz.
                    • lech1966 Re: No właśnie. 4,9%, czyli 5% w zaokrągleniu. 09.04.19, 21:26
                      kylax4 napisał:

> Czyli mam rację, a Ty bredzisz. Loser sobie nie radzi. Spróbuj jeszcze raz.

Z twoich rachunków wynika że 100% LGBT to pedofile a tak nie jest..
    • inocom Też popieram protest nauczycieli 07.04.19, 18:10
      I dziwię się, że w Polsce nauczycielowi nie przysługują już od dawna prawa autorskie kosztów uzyskania przychodu.
      • taniarada Re: Też popieram protest nauczycieli 09.04.19, 23:19
        inocom napisał:

> I dziwię się, że w Polsce nauczycielowi nie przysługują już od dawna prawa auto
        > rskie kosztów uzyskania przychodu.
        >
        Ty ostatnio w ogóle nie jarzysz o co chodzi Żyjesz w swoim realu.I takie same masz urojenia.
        • inocom 500 zł na za dniówkę są tylko chętnych nie ma 09.04.19, 23:22
          taniarada napisał(a):

> inocom napisał:
          >
          > > I dziwię się, że w Polsce nauczycielowi nie przysługują już od dawna praw
          > a auto
          > > rskie kosztów uzyskania przychodu.
          > >
          > Ty ostatnio w ogóle nie jarzysz o co chodzi Żyjesz w swoim realu.I takie same
          > masz urojenia.

gazetawroclawska.pl/egzamin-gimnazjalny-dopiero-w-czerwcu-kuratorium-ujawnia-awaryjne-terminy/ar/c1-14034341
          A nauczyciele chcą tylko 30 złotych dziennie więcej.
    • xystos Re: Popieram protestujących nauczycieli. 07.04.19, 18:59
      nauczyciele to wolni ludzie
      zawsze mogą zmienić profesję
      • sara1110 Re: Popieram protestujących nauczycieli. 10.04.19, 13:36
        Zgadza sie
        • adria231 Re: Popieram protestujących nauczycieli. 10.04.19, 16:07
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24634205,strajk-nauczycieli-nauczyciele-z-gliwic-nagrali-piosenke-swinia.html#a=167&c=154&s=BoxNewsLink
    • biologiczny_zegar Zdecydowane poparcie dla nauczycieli. 07.04.19, 19:01
      kylax4 napisał:

> 1. Nikt, nigdy nie wywalczył nic, prostując łagodnie. Trzeba rząd postawić pod
      > ścianą, że szkoły przestaną działać. Tylko wtedy można coś uzyskać. A krytykują
      > cy nauczycieli rodzice, niech sobie sami uczą swoje dzieci, jak im coś nie pasu
      > je. Nauczyciele, nie zwracajcie najmniejszej uwagi na tych oszołomów.
      >
      > 2. Cywilizowane kraje mają duży szacunek do nauczycieli, bo to przyszłość społe
      > czeństwa. W Polsce nauczyciele zamiast uczyć, muszą zmagać się z biurokracją, i
      > mają jedne z najniższych zarobków w Europie. W przeliczeniu, znacznie niższe,
      > niż poziom ogólnych zarobków w Polsce.
      >
      > 3. Polacy chyba nie widzieli strajków nauczycieli we Francji, Niemczech, czy na
      > wet USA. To co w Polsce robią, to i tak zbyt łagodne.
      >

Zdecydowane poparcie dla nauczycieli !
    • spokojny.zenek idź stąd trollu 08.04.19, 11:15
      khaleesi_33 napisał(a):

> Poparłabym nauczycieli, gdyby walczyli w innej sprawie, np.: zmiana reformy nau
      > czania! A nie kurczę za mało kasy zarabiają a w tygodniu nie przepracują nawet
      > 40h...

Czas pracy nauczyciela to 40 godzin tygodniowo. Jak wynika z prowadzonych badań, rzeczywisty czas pracy nauczyciela to średnio 46,5 godziny tygodniowo.

• man_sapiens Re: Popieram protestujących nauczycieli. 08.04.19, 11:41
      Popierałbyś nauczycieli, gdyby ci to nakazano w SMS z KC PIS. Ale teraz musisz popierać świnie i krowy, bo są dla pisiewiczów cenniejsze niż nauczyciele.
    • taniarada Dlaczego nauczyciele nie posłuchają wieszcza? 09.04.19, 23:16
      Który kiedyś rzekł .Zmienić pracę i wziąść kredyt .Amen.
      • inocom Kto da stażyście kredyt :))))))))))))) 10.04.19, 00:31
        taniarada napisał(a):

> Który kiedyś rzekł .Zmienić pracę i wziąść kredyt .Amen.

z 1700 zł na rękę?

Pracę można zmienić owszem. Tylko czy po to państwo kształciło operatora kasy w markecie za 3400 zł na start? Opłaca się to państwu? A kto będzie dzieci uczył?
    • xystos Re: Popieram protestujących nauczycieli. 09.04.19, 23:20
      rob to,i już teraz skupuj dla nich narzedzia polne,wkrotce czas ochakiwania kortofli a puzniej
      inne zdrowotne na wolnym powietrzu
      roboty.

w takich sytuacjach role nauczycieli
      przejmója oficerowie WP,w kamasze i do szkół.
    • taniarada Strajk poltyczny 10.04.19, 05:45
      Głos Wielkopolski już w styczniu zamieścił artykuł, w którym wiceszef poznańskiego ZNP mówi, że postulat 1000 zł podwyżki nie jest do spełnienia, zatem jest jasne, że strajk będzie. Czyli celem nie są dodatkowe pieniądze, a chaos i paraliż państwa?Amen.
    • no-popis a Dominika Wielowiejska ...nie 10.04.19, 17:09
      Pani Dominika w podobnej sytuacji była za zwalnianiem nauczycieli.
      centrummedialne.pl/wydarzenia/w-2012-r.-publicystka-z-czerskiej-radzila,-by-zwalniac-nauczycieli-z-pracy.-a-dzi%C5%9B-zobaczcie-sami?fbclid=IwAR3stWsn3fM_1vV6EAjlmbD7cmKYainQHdH0qXlDpPddJ0odlrTBIIJQdbM
      • inocom Dobre - bojowniczka o nauczycieli 10.04.19, 18:46
        no-popis napisała:

> Pani Dominika w podobnej sytuacji była za zwalnianiem nauczycieli.
        > centrummedialne.pl/wydarzenia/w-2012-r.-publicystka-z-czerskiej-radzila,-by-zwalniac-nauczycieli-z-pracy.-a-dzi%C5%9B-zobaczcie-sami?fbclid=IwAR3stWsn3fM_1vV6EAjlmbD7cmKYainQHdH0qXlDpPddJ0odlrTBIIJQdbM

Dobre - bojowniczka o nauczycieli w zależności kto przy żłobie.
        To najbardziej podły gatunek ludzi. Kali ukraść OK, ale Kalemu ukraść to już źle.
        • no-popis Re: Dobre - bojowniczka o nauczycieli 10.04.19, 20:03
          inocom napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > Pani Dominika w podobnej sytuacji była za zwalnianiem nauczycieli.
          > > centrummedialne.pl/wydarzenia/w-2012-r.-publicystka-z-czerskiej-radzila,-by-zwalniac-nauczycieli-z-pracy.-a-dzi%C5%9B-zobaczcie-sami?fbclid=IwAR3stWsn3fM_1vV6EAjlmbD7cmKYainQHdH0qXlDpPddJ0odlrTBIIJQdbM
          >
          > Dobre - bojowniczka o nauczycieli w zależności kto przy żłobie.
          > To najbardziej podły gatunek ludzi. Kali ukraść OK, ale Kalemu ukraść to już źl
          > e.

Jednak po latach takiego postepowania traci się autorytet. Ceniłem kiedyś Wielowiejską i to bardzo ale częstymi przypadkami takich swoiuch opinii uzależnionych od tego kto to mówi i robi przestałem cenić.
      • sverir Re: a Dominika Wielowiejska ...nie 12.04.19, 12:17
        " Pani Dominika w podobnej sytuacji była za zwalnianiem nauczycieli"

W podobnej to znaczy w jakiej, skoro nauczyciele przecież nie strajkowali?

Wydawało mi się, że jesteś zbyt inteligentny na nabranie się na taką gierkę. Skoro owa pani Dominika jest za likwidacją pensum i rozliczaniem pełnych 40 godzin rzeczywistej pracy, to dlaczego dziwi fakt, że jest przeciw podnoszeniu pensum?
        • inocom Ile wynosi pensum dziennikarza, a ile żołnierza? 13.04.19, 19:21
          sverir napisał:

> " Pani Dominika w podobnej sytuacji była za zwalnianiem nauczycieli"
          >
          > W podobnej to znaczy w jakiej, skoro nauczyciele przecież nie strajkowali?
          >
          > Wydawało mi się, że jesteś zbyt inteligentny na nabranie się na taką gierkę. Sk
          > oro owa pani Dominika jest za likwidacją pensum i rozliczaniem pełnych 40 godzi
          > n rzeczywistej pracy, to dlaczego dziwi fakt, że jest przeciw podnoszeniu pensu
          > m?

img11.demotywatoryfb.pl/uploads/comments/208e/208e2fb64c3d4863cc986a311e22b6e0.jpeg
    • no-popis nauczyciele w pewnej szkole zastanawiali się 10.04.19, 18:46
      Była narada strajkujących nauczycieli. Powstał problem ile godzin ma strajkować nauczyciel.
      Jak ma dwie lekcje tego dnia to powinien strajkować 2 godziny i sobie pójść do domu. Inni pytali czy jak ma "Okienko" miedzy lekcjami to czy moze wyjść że strajku na miasto, na zakupy.
      Najzabawniejsze jednak było jak przyszedł rodzic odebrać dziecko bo mimo braku lekcji pizostawil dziecko w szkole bo nie mogl wziac urlopu. Podszedł do nauczycielki , która jego dziecko do 16.30 i podziekowal za przypilnowanie i powiedział.....że popiera strajk nauczycieli. Pani, która pilnowała to dziecko powiedziała , że Ona nie strajkuje bo strajkujący nie pilnują dzieci, które nie mają lekcji bo strajkują, co ten Pan popiera :)
    • no-popis Zdecydowanie sukces Beaty Szydło 10.04.19, 18:51
      Szacunek i podziw dla Szydło. Egzaminy się odbyłyszef ZNP jak mówił na konferencji prasowej, że się cieszy z tego, że egzaminy się odbyły mówił to z taką miną i z takim ściskam w gardle jakby Kaczyński gratulowal wygranej w wyborach Tuskowi albo odwrotnie :)
      • inocom Re: Zdecydowanie sukces Beaty Szydło 10.04.19, 18:55
        no-popis napisała:

> Szacunek i podziw dla Szydło. Egzaminy się odbyłyszef ZNP jak mówił na konferen
        > cji prasowej, że się cieszy z tego, że egzaminy się odbyły mówił to z taką miną
        > i z takim ściskam w gardle jakby Kaczyński gratulowal wygranej w wyborach Tusk
        > owi albo odwrotnie :)

Już są oceny? Ale ta Szydło szybka.
        • no-popis Re: Zdecydowanie sukces Beaty Szydło 10.04.19, 20:00
          inocom napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > Szacunek i podziw dla Szydło. Egzaminy się odbyłyszef ZNP jak mówił na ko
          > nferen
          > > cji prasowej, że się cieszy z tego, że egzaminy się odbyły mówił to z tak
          > ą miną
          > > i z takim ściskam w gardle jakby Kaczyński gratulowal wygranej w wyborac
          > h Tusk
          > > owi albo odwrotnie :)
          >
          > Już są oceny? Ale ta Szydło szybka.
          A kto pisał, że są oceny ?

• inocom Re: Zdecydowanie sukces Beaty Szydło 10.04.19, 20:21
            no-popis napisała:

> inocom napisał:
            >
            > > no-popis napisała:
            > >
            > > > Szacunek i podziw dla Szydło. Egzaminy się odbyłyszef ZNP jak mówił
            > na ko
            > > nferen
            > > > cji prasowej, że się cieszy z tego, że egzaminy się odbyły mówił to
            > z tak
            > > ą miną
            > > > i z takim ściskam w gardle jakby Kaczyński gratulowal wygranej w w
            > yborac
            > > h Tusk
            > > > owi albo odwrotnie :)
            > >
            > > Już są oceny? Ale ta Szydło szybka.
            > A kto pisał, że są oceny ?

Jak nie ma ocen to egzamin się nie odbył, a trwa. Egzaminy mają to do siebie, że nie liczy się zadanie pytania, a oceniona odpowiedź na nie uzyskana i zaprotokółowana.
      • sverir Re: Zdecydowanie sukces Beaty Szydło 12.04.19, 12:19
        "Szacunek i podziw dla Szydło"

To prawda, szacunek i podziw. Sama gromadziła egzaminatorów. Ba, sama prowadziła egzaminy. W całej Polsce:)) Fajnie, że była pani premier udowodniła, że strajk nauczycieli nie uwali egzaminów. A tyle było straszenia na ten temat!
        • inocom Sama będzie je sprawdzać. 13.04.19, 19:49
          sverir napisał:

> "Szacunek i podziw dla Szydło"
          >
          > To prawda, szacunek i podziw. Sama gromadziła egzaminatorów. Ba, sama prowadził
          > a egzaminy. W całej Polsce:)) Fajnie, że była pani premier udowodniła, że straj
          > k nauczycieli nie uwali egzaminów. A tyle było straszenia na ten temat!

Wracając jednak do nauczycieli. Dlaczego Sutryk, chce zwalniać dyrektorów szkół za pracę, a wypłacać premię tym nauczycielom, co nie pracują?

gazetawroclawska.pl/nauczyciele-do-uczniow-nie-zdawajcie-matury-nie-bedzie-uczciwa/ar/c5-14046395
          A magistrat straszy, że odwoła dyrektorów szkół.

Toż to jawna schizofrenia prezydenta miasta. Miastem włada wariat, który nawet się do tego przyznaje.
    • topiramax Re: Popieram protestujących nauczycieli. 10.04.19, 19:22
      Prawda jest taka, że oburzeni rodzice tylko częściowo maja na uwadze poziom edukacji w tym kraju. Takie argumenty wytaczają przeciwko nauczycielom gdy ci skarżą się na warunki swojej pracy i płace. A na co dzień jest im zwyczajnie wygodnie, że jest takie miejsce gdzie można dziecko odprowadzić albo wysłać na pół dnia i mieć ten czas na swoje obowiazki, sprawy i potrzeby.
      U niektórych to najlepiej jakby szkoły były z internatem . Odebrać wyuczony, wychowany produkt po 18 r.ż. Inwestycja.
      • no-popis Gdy przyjeżdza TV do szkoły. 12.04.19, 17:06
        Dyrektorka szkoły , ubrana na czarno, wychodzi szybko z kredą i pisze na chodniku przez szkołą : "dziękujemy Wam nauczyciele- rodzice" :) A następnie szefowa komitetu strajkowego w szkole bierze inna kredę i pisze poniżej : " dziękujemy rodzicom- nauczyciele" . TV filmuje i ....jest git. Dzieci, kilkoro, patrzą na ten cyrk i ...."takie bedą Rzeczypospolite jakie młodzieży chowanie.".
        Alternatywy 4 i Miś.
        Czuwaj !
        • czuk1 Re: Gdy przyjeżdza TV do szkoły. 12.04.19, 19:35
          no-popis napisała:
          > Dyrektorka szkoły , ubrana na czarno, wychodzi szybko z kredą i pisze na chodni
          > ku przez szkołą : "dziękujemy Wam nauczyciele- rodzice" :) A następnie szefowa
          > komitetu strajkowego w szkole bierze inna kredę i pisze poniżej : " dziękujemy
          > rodzicom- nauczyciele" . TV filmuje i ....jest git. Dzieci, kilkoro, patrzą na
          > ten cyrk
          i ...."takie bedą Rzeczypospolite jakie młodzieży chowanie.".
          > Alternatywy 4 i Miś.
          > Czuwaj !

Nie ma takiej potrzeby - wymyślania jakichś nowych form prowadzenia strajku. W zaistniałej sytuacji mamy jasno sprecyzowane prawo, zadania i uprawnienia poszczególnych władz państwowych, samorządowych i zz. Potrzebna jest dobra wola wszystkich uwikłanych w strajk by
          były najniższe straty społeczne z powodu strajku, by przyniósł on jak największe korzyści społeczne, dla państwa, nauczycieli, rodziców, uczniów i państwa.
    • xystos Re: Popieram protestujących nauczycieli. 10.04.19, 19:23

fajnie,poprzej ich również
      gdy będą na socjalnym garnuszku.
    • no-popis Polska to bogata kraja 11.04.19, 07:32
      ...bo w krajach biednych, na przykład w Niemczech, nauczyciel ma pensum 26 godzin tygodniowo a nie 18 jak w "bogata Polska".
      Nauczyciel ma pensum 18 godzin tygodniowo, urlop razem ze 3 miesięce a chce zarabiać jak specjalista w korpo za 40 godzin pod nadzorem systemów informatycznych liczących każdą jego minutę pracy.
      Ja popieram Szydło z propozycją pensum 24-26 godzin jak w biednych Niemczech.
      Panie Broniarz , strzelił pan sobie w kolano i zaszkodził, w złym tego słowa rozumieniu, nauczycielom ale zrobił pan dobrze rządowi tylko o tym to pan i stado tr o lli tego forum jeszcze nie wie.
      • inocom I licząca na idiotów 11.04.19, 23:43
        no-popis napisała:

> ...bo w krajach biednych, na przykład w Niemczech, nauczyciel ma pensum 26 godz
        > in tygodniowo a nie 18 jak w "bogata Polska".

oko.press/policzek-dla-nauczycieli-szydlo-chcecie-wiecej-zarabiac-to-pracujecie-wiecej-numer-z-pensum/
        Nauczyciel w Polsce pracuje 40 godzin tygodniowo (a faktycznie 47) za 1/6 uposażenia Niemca za 26 godzin.
        • czuk1 Re: I licząca na idiotów 12.04.19, 08:12
          inocom napisał:
          > oko.press/policzek-dla-nauczycieli-szydlo-chcecie-wiecej-zarabiac-to-pracujecie-wiecej-numer-z-pensum/
          > Nauczyciel w Polsce pracuje 40 godzin tygodniowo (a faktycznie 47) za 1/6 uposażenia Niemca za 26 godzin.

Pozwól, że powtórzę te ważne informacje Twoje, w swojej sygnaturce.
      • sverir Re: Polska to bogata kraja 12.04.19, 12:26
        " Ja popieram Szydło z propozycją pensum 24-26 godzin jak w biednych Niemczech"

Jeszcze rok temu Zalewska chwaliła się tym, że PiS zmniejszył owe pensum do 18 godzin. A dzisiaj brawo, bo proponuje jego zwiększenie?:)
    • jabbaryt Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 07:43
      Proponuję aby kazdy pracownik najemny, który popiera strajk nauczycieli poszedł do swojego pracodawcy i zażądał 30% podwyzki z natychnmiastowym terminem wykonania. A każdy przedsiebiorca, który popiera strajk nauczycieli niech taka podwyżke wypłaci.
      • czuk1 Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 08:10
        jabbaryt napisał:
        > Proponuję aby kazdy pracownik najemny, który popiera strajk nauczycieli poszedł
        > do swojego pracodawcy i zażądał 30% podwyzki z natychnmiastowym terminem wykonania. A każdy przedsiebiorca, który popiera strajk nauczycieli niech taka podwyżke wypłaci.

Może sobie pójść . Przedsiębiorca zrobi co uważa. Podajesz nieporównywalną sytuację.

Z nauczycielami i innymi urzędnikami jest inaczej. Pracodawcą ich jest państwo, a ścisłej pełnomocnicy zarządzający tym państwem. W interesie żywotnym tych zarządzających i obywateli państwa jest by państwo by nowocześnie, sprawnie i racjonalnie zarządzane.... też z myślą o przyszłości , w strategicznych obszarach. Te obszary (na funkcjonowanie których państwo ma środki finansowe i normy prawne) to m.in. ochrona zdrowia, oświata, nauka, kultura, sport, obronność, sprawy zagraniczne,....

Uczciwością ze strony nauczycieli jest zwrócenie rządzącym i społeczeństwu, że nie mają sił i środków (odpowiednich) by wykonywać skutecznie swoją pracę. Jej wyniki nie mogą być teraz pełne , bo
        - płace nauczycieli są niskie i zmuszeni są pracować za mało efektywnie, odchodzić z zawodu
        - programy szkolne i podstawy nauczania są przestarzałe co powoduje - niski poziom nauczania
        Stan ten jest podstawą do strajku (kiedy państwo lekceważy problem) i powszechnego wspierania przez społeczeństwo.
        Co do postulatu (akurat) 30 % podwyżki - postawiony był do negocjacji, wynika z porównań do poziomu płac w innych podobnych zawodach .

Wpis Twój jest nietrafiony, niepotrzebnie sarkastyczny. Czujmy się współodpowiedzialnymi za kształt państwa, szczególnie teraz kiedy rządzą nim nieodpowiedzialni autokraci partyjni, nie myślący strategicznie i kategoriami państwa.
      • sverir Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 12:28
        "Proponuję aby kazdy pracownik najemny, który popiera strajk nauczycieli poszedł do swojego pracodawcy i zażądał 30% podwyzki z natychnmiastowym terminem wykonania. A każdy przedsiebiorca, który popiera strajk nauczycieli niech taka podwyżke wypłaci"

Proponuję, aby każdy pracownik najemny, który sprzeciwia się strajkowi, poparł propozycję ustalania jego wynagrodzenia centralnie. A każdy przedsiębiorca przeciwny strajkowi, żeby zgodził się na uspołecznienie jego firmy.
        • no-popis Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 18:06
          sverir napisał:

> "Proponuję aby kazdy pracownik najemny, który popiera strajk nauczycieli poszed
          > ł do swojego pracodawcy i zażądał 30% podwyzki z natychnmiastowym terminem wyko
          > nania. A każdy przedsiebiorca, który popiera strajk nauczycieli niech taka podw
          > yżke wypłaci"
          >
          > Proponuję, aby każdy pracownik najemny, który sprzeciwia się strajkowi, poparł
          > propozycję ustalania jego wynagrodzenia centralnie. A każdy przedsiębiorca prze
          > ciwny strajkowi, żeby zgodził się na uspołecznienie jego firmy.
          >
          Idiotyczna, wybacz, propozycja.
    • jhet Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 23:26
      W każdym kraju nauczyciele są, byli i będą słabo opłacani, bo lud ma być głupi, a nie mądry, głupim łatwiej rządzić. :/ Jedyne wyjście to albo protesty, albo prywatyzacja szkolnictwa i płatna nauka :(
      • lech1966 Re: Popieram protestujących nauczycieli. 12.04.19, 23:47
        jhet napisała:

> W każdym kraju nauczyciele są, byli i będą słabo opłacani, bo lud ma być głupi,
        > a nie mądry, głupim łatwiej rządzić. :/ Jedyne wyjście to albo protesty, albo
        > prywatyzacja szkolnictwa i płatna nauka :(

Widać to zwłaszcza PO wykształceniu lemingów, ostra selekcja na stanowiska daje założone wyniki. Już Stalin wiedział że ciemnotą leminzą jest łatwo kierować, wystarczy przeszkolić i dać pozory wolności. Nie jest problem w kiju a w marchewce. Jak się kogoś posadzi na piedestale i później go degraduje to wychodzi z niego zawiść i podłość czyli wypisz - wymaluj przeciętny wyborca PO.
        • margit49 Re: Popieram protestujących nauczycieli. 13.04.19, 19:55
          lech1966 napisał:
          > Widać to zwłaszcza PO wykształceniu lemingów, ostra selekcja na stanowiska daje
          > założone wyniki. Już Stalin wiedział że ciemnotą leminzą jest łatwo kierować,
          > wystarczy przeszkolić i dać pozory wolności. Nie jest problem w kiju a w marche
          > wce. Jak się kogoś posadzi na piedestale i później go degraduje to wychodzi z n
          > iego zawiść i podłość czyli wypisz - wymaluj przeciętny wyborca PO.
          >
          A Pis skutecznie kontynuuje tę politykę. Jaki jest przeciętny wyborca Pis? Leming posiadający wysoką zdolność reprodukcyjną przy obfitym dostępie do pożywienia-beneficjent pińcet+
          • lech1966 Re: Popieram protestujących nauczycieli. 13.04.19, 20:07
            No właśnie. To się im udało tylko w połowie. Statystyki nie mówią o nagłym wzroście urodzeń

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka