Dodaj do ulubionych

PiS w panice!

06.05.19, 16:36
Tak przynajmniej twierdzi Korwin-Mikke, podobno zdobył tajne rządowe wyniki sondaży, w których oni tj. Korwin, towarzysz Jakubiak, Godek, o niej i jej umyśle można pisać bez końca, Liroy, recytator w takt miałkiej muzyczki, który nie tak dawno nie wstydził się swego nazwiska, faszysta Braun, zaiste z samego nazwiska widać że wielki z niego rodak, i kto jeszcze został w tej Konfabulacji czy jakoś tak to się zwie, dostają ponad 10 %, i pisiory mają miękko.

natemat.pl/271871,jakie-poparcie-ma-pis-korwin-twierdzi-ze-jest-w-panice-przez-konfederacje
Obserwuj wątek
    • buldog2 Re: PiS w panice! 06.05.19, 18:32
      Ok. 10% to by się zgadzało. Jest ok. 20% (Kantar podaje 17%) przeciwników przynależności Polski do UE, z tego ok. (nieco ponad) 10% wyborców PIS (gdzieś tak czytałem, nie pamiętam gdzie), reszta narodowcy. Jeśli z ok. 40% PISowskich wyborców odejdzie 5-7%, w wyborach do PE narodowcy mogą śmiało przekroczyć 10%, a dalej czas będzie pracował na nich. Będzie tak, bo sytuacja (koniunktura) gospodarcza już się pogarsza, drożyznę widać gołym okiem (i czuć!), a nadchodzący rok może zmienić ją diametralnie.
      • lech1966 Re: PiS w panice! 06.05.19, 23:59
        Nie wiem tylko co na tym zyska POKO?? Przecież w PE i tak razem będą głosować przeciw POmysłom POKO. Dużo zależy od tego jakie opcje wygrają w innych państwach UE. Myślę że POKO będzie marginesem w nowym Parlamencie Europejskim. Europejczykom przejadła się "ciepła woda w kranie".
    • j-k cienszko jest zyc pod PiSim buciorem. 07.05.19, 00:05
      i nie viem dlaczego nikt tu nie placze nad upadkiem PO ?

- dlatego , ze juz obecnie sa bez znaczenia ?
      • lech1966 Re: cienszko jest zyc pod PiSim buciorem. 07.05.19, 00:17
        Teraz i tak mają rozmach,,,ale PO przegranych wyborach do PE nadejdą chude lata dla lemingów. Dopiero wtedy będą piski, tylko nikt już wtedy tych pisków nie będzie słuchał w Brukseli.
      • yoma Re: cienszko jest zyc pod PiSim buciorem. 07.05.19, 01:01
        Dlatego, że obsesję masz ty jeden.
        • j-k dzidziu,,, 07.05.19, 01:15
          ja jako dzialacz "S" z 1981

mam w d... caly POPiS.
          • matigrypl Re: dzidziu,,, 07.05.19, 06:04
            Problem w tym że peło nie jest w stanie iść z żywymi naprzód. Tkwi w matriksie i starych przesądach. Pamiętam ja rudy grzmiał; obiecuję wam cud! Sam się na to lekko nabrałem i poszedłem do biur turystycznych i zacząłem przeglądać modele aut? Dzisiaj mamy lekko zmienioną formę obiecanek a mianowicie 100000000000 i to w euro? O ile cud się czasem zdarza to jeszcze nigdy się nie zdarzyło aby unia nam cokolwiek dała. Każda inwestycja unijna kończyła się koniem trojańskim czyli darami Daanów. Dlatego apeluję do pełowców o troszku powagi bo mnie po prostu skręca. Jeśli do tego spojrzymy na listę gwarantów tych pobożnych życzeń to tak jakby wilkowi oddać pieczę nad barankami.
            • yoma Re: dzidziu,,, 07.05.19, 10:19
              >poszedłem do biur turystycznych i zacząłem przeglądać modele aut?

Nad rzeczką opodal krzaczka
              Mieszkała KACZKA dziwaczka.
              (...) Raz poszła więc do fryzjera:
              Poproszę o kilo sera!
              Tuż obok była apteka:
              Poproszę mleka pięć deka!

:DD
          • yoma Re: dzidziu,,, 07.05.19, 09:38
            Uważaj, żeby ci nie rozepchało.
        • lech1966 Re: cienszko jest zyc pod PiSim buciorem. 07.05.19, 20:46
          yoma napisała:

> Dlatego, że obsesję masz ty jeden.

Gdybym miał tylko ja to nikt by sobie tym głowy nie zaprzątał, ale że tak nie jest to, każdy mój wpis na FK jest atakowany przez gromadę forumowych płatnych tro li.. sami się odkrywacie i mówicie mi ( nie wprost) zamknij się bo my cały czas przez ciebie tracimy głosy "durniów których mamy szansę omotać".
      • weteran-czasu Do j-k 07.05.19, 21:00
        Z trendami politycznymi w Polsce zatrzymałeś się kilkanaście lat temu.
        Jak mawiali jońscy filozofowie przyrody świat jest w ciągłym ruchu i rozwoju,
        czyli świat się zmienia wraz ze wszystkimi fekaliami.
        • weteran-czasu panta rhei - wszystko płynie 07.05.19, 21:03
          Herakilt - nie wejdziesz do tej samej rzeki po raz drugi ..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka