januszek22 15.10.19, 17:57 podobno pan Libicki jest szykowany na marszałka Senatu, a pan Kosiniak Kamysz na ministra rolnictwa i wicepremiera. Wydaje się że PSL najlepiej wyjdzie na tych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no-popis Kali uważa, że 15.10.19, 18:01 januszek22 napisał: > podobno pan Libicki jest szykowany na marszałka Senatu, a pan Kosiniak Kamysz n > a ministra rolnictwa i wicepremiera. Wydaje się że PSL najlepiej wyjdzie na tyc > h wyborach. Jak PSL jest w koalicji z PO to jest to suszna koalicja a jak jest w koalicji z PiS to jest to nieSuszna koalicja :) PS Libicki ? Bardzo porządny i etyczny polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Kali uważa, że 15.10.19, 18:05 Zobaczymy co będzie. Może faktycznie "peezel" na tym dobrze wyjdzie, bo przecież i tak przylgnęło już do nich określenie "obrotowi". No i potwierdzi się znane powiedzenie - kto wygra wybory? nasz koalicjant. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kali uważa, że 15.10.19, 18:20 Nie, ludzikow. Już w kampanii PSL potwierdził własną sprzedajność i choć przejście pojedynczego senatora do klubu PIS jest mało prawdopodobne, to już sprzedajność tej ferajny en bloc to nic dziwnego. To nawet jedynie słuszna koalicja obu partnerów. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Kali uważa, że 15.10.19, 19:45 no-popis napisała: > januszek22 napisał: > > > podobno pan Libicki jest szykowany na marszałka Senatu, a pan Kosiniak Ka > mysz n > > a ministra rolnictwa i wicepremiera. Wydaje się że PSL najlepiej wyjdzie > na tyc > > h wyborach. > Jak PSL jest w koalicji z PO to jest to suszna koalicja a jak jest w koalicji z > PiS to jest to nieSuszna koalicja :) > PS > Libicki ? Bardzo porządny i etyczny polityk. > PO to jest mimo wszystko partia demokratyczna która szanuje porządek prawny i konstytucję, a PiS to zamordystyczne gnojki którzy powinni wylądować pod trybunałem stanu. A Libicki to skończona menda, swego czasu chwalił się to dzięki niemu emeryci nie mają zniżki na leki. Wyjątkowo podle zachował się podczas protestu osób niepełnosprawych za rządów PO, sam jako osoba niepełnosprawna i poseł korzysta z ogromnych dopłat, a miał w dupie los innych osób niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Kali uważa, że 16.10.19, 22:52 m.c.hrabia napisał: > jednym słowem , menda. Jednym słowem pisiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kali uważa, że 15.10.19, 20:03 no-popis napisała: > Jak PSL jest w koalicji z PO to jest to suszna koalicja a jak jest w koalicji z > PiS to jest to nieSuszna koalicja :) Bo istotne jest to, z kim się jest w koalicji. To tak jak z jedzeniem - jesz zapiekankę, jesteś OK, jesz gówno, jesteś pojebem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kali uważa, że 15.10.19, 20:05 symetrysta jada zapiekankę posmarowaną gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kali uważa, że 15.10.19, 20:22 m.c.hrabia napisał: > symetrysta jada zapiekankę posmarowaną gównem. Ooooo! głos inteligentnych inaczej od Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Kali uważa, że 16.10.19, 17:24 snajper55 napisał: > no-popis napisała: > > > Jak PSL jest w koalicji z PO to jest to suszna koalicja a jak jest w koal > icji z > > PiS to jest to nieSuszna koalicja :) > > Bo istotne jest to, z kim się jest w koalicji. To tak jak z jedzeniem - jesz za > piekankę, jesteś OK, jesz gówno, jesteś pojebem. > > S. Nie rozumiem jednak dlaczego wam zawsze smakuje druga z wymienionych przez ciebie sea monsterku "POtrawa"???? Czy to w ramach wsparcia Trzaskowskiego który ma ewidentnie goowniany problem. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Kali uważa, że 17.10.19, 09:01 Libicki ? Cwaniak wykorzystujacy swoja niepelnosprawnosc i naiwnych ludzi - wie gdzie i kiedy ustawic sie. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 15.10.19, 18:13 Jednak nie sądzę by się zrealizował. Sporo zależy od Waldusia, KK to jego pomysł na PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 15.10.19, 18:24 haen2010 napisał: > Jednak nie sądzę by się zrealizował. Sporo zależy od Waldusia, KK to jego pomys > ł na PSL. Walduś już nie jest wyrocznią w PSL. Pokusa zaś podzielenia się łupem wyborczym, moim zdaniem przeważy. PSL już długo pościło. Ale niczego nie przesądzamy, choć ta koalicja od początku wydawała mi się możliwa. Kukiz przecież chciał zmiany konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 15.10.19, 20:00 Ja po prostu myślę, ze Kaczuś z brzytwą na gardle Ziobry i Gowina szuka rozpaczliwie antidotum - PSL. Ot, takie kretyństwo polskiej polityki. Nie wiem czy jesteś autentyczny debil, czy tylko prymitywny troll. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 16.10.19, 06:49 haen2010 napisał: > Ja po prostu myślę, ze Kaczuś z brzytwą na gardle Ziobry i Gowina szuka rozpacz > liwie antidotum - PSL. Ot, takie kretyństwo polskiej polityki. > > Nie wiem czy jesteś autentyczny debil, czy tylko prymitywny troll. Mój post, w którym odpowiedziałem ci, że jesteś większym niż ja debilem i swołoczą (to twoje określenie, które używasz w każdym poście ) zniknął. twój post wisi dumnie, jako pokaz prymitywnego chamstwa oraz "właściwej" moderacji na FK. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 16.10.19, 07:04 qinto napisał: > Mój post, w którym odpowiedziałem ci, że jesteś większym niż ja debilem i swoło > czą (to twoje określenie, które używasz w każdym poście ) zniknął. twój post wi > si dumnie, jako pokaz prymitywnego chamstwa oraz "właściwej" moderacji na FK. Klasyka na tym forum. To prezentuje wizję debaty publicznej i wolności słowa wg środowiska Gazety i Henia. To wizja postkomunistyczna po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 16.10.19, 08:24 Oh, ja również byłem przez dłuższy czas banowany, nie mogłem zakładać swoich wątków - były szczere i dosadne, również w temacie opozycji. Chyba zwyczajne głupki jesteście, żadne trolle. Jak to pisowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 16.10.19, 08:37 haen2010 napisał: > Oh, ja również byłem przez dłuższy czas banowany, nie mogłem zakładać swoich wą > tków - były szczere i dosadne, również w temacie opozycji. Chyba zwyczajne głup > ki jesteście, żadne trolle. Jak to pisowcy. Znam cię głupku bardzo długo, zawsze byłeś głupkiem i prymitywnym chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 16.10.19, 16:46 qinto napisał: > Znam cię głupku bardzo długo, zawsze byłeś głupkiem i prymitywnym chamem. Żyje w równoległym świecie. Najlepsze są nieustannie nieprawdzające się przewidywania Henia .Ponieważ Henio z wrodzonym sobie chamstwem zawsze stara się obrazić przeciwników PO a więc ma specwzględy na moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 16.10.19, 17:05 To, co piszecie jest dość ciekawe. Czy mogę poprosić o wasze wcześniejsze nicki? Te obecne są chyba na użytek już nieaktualnych wyborów. Nigdy nie zmieniałem swojego podpisu, w przeciwieństwie do pisowskich przygłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 16.10.19, 17:28 Piszesz z farmy więc ani bam ani blokada wątków ci nie grozi. Natomiast inni zmuszeni są zmienić nicki aby móc zakładać wątki czy pisać posty Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 17.10.19, 09:12 lech1966 napisał: > Piszesz z farmy więc ani bam ani blokada wątków ci nie grozi. Natomiast inni zm > uszeni są zmienić nicki aby móc zakładać wątki czy pisać posty > Bingo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 17.10.19, 09:58 Sprawa raczej beznadziejna w przypadku rysia (Tu: qinto). Miał już około setki nicków, swego czasu wypierał się, że jest wielonikowcem, ale w końcu nawet na niego spłynęła refleksja, że to kompltenie niewiarygodne, tym bardziej że pod każdym kolejnym nickiem ma ten sam problem z nimeumiejętnością zaznaczania cytatów z przedmówców. Drugi - to około 10 nicków (wiosnaludzikow, wesolyromek, czekam.na.lewice, klodawa1952, jeszcze parę kolejnych) i obecny: no-popis. Donosi na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 17.10.19, 12:57 Ayranku ty masz drugi nick na FK. Więc też jesteś wielonikowcem, tak to wygląda bo ja do dziś jeszcze jestem na pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 17.10.19, 18:23 lech1966 napisał: > Ayranku ty masz drugi nick na FK. Więc też jesteś wielonikowcem, tak to wygląda > bo ja do dziś jeszcze jestem na pierwszym. > Miał jeszcze nicka obraza uczuć religijnych. ale jestem pewien, że wiele więcej. jasiu-eiran naliczył mi sto nicków- musiał mieć chłopina słabą ocenę z matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 17.10.19, 18:37 qinto napisał: > lech1966 napisał: > > > Ayranku ty masz drugi nick na FK. Więc też jesteś wielonikowcem, tak to w > ygląda > > bo ja do dziś jeszcze jestem na pierwszym. > > > > Miał jeszcze nicka obraza uczuć religijnych. ale jestem pewien, że wiele więcej > . > jasiu-eiran naliczył mi sto nicków- musiał mieć chłopina słabą ocenę z matematy > ki. To widać że jest kiepski. Coś jak Ferdek z serialu Polsatu. Z obraza się nawojowalem że hej. 😁😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 17.10.19, 18:53 Mylisz się, stunikowy rysiu, jak zwykle. Kol. obraz to zupełnie innna osoba, zresztą niejaki ludzikow (twój towarzysz w umysłowej niedoli) podejrzewał go po posiadanie co najmniej pięciu dodatkowych nicków, w tym mojego, ale jak zwykle się mylił. Być może faktycznie zaniżyłem liczbę twoich nicków i miałeś ich na przykład 120, ale nie prowadziłem szczegółowej buchalterii. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: To rozsądne z punktu widzenia Kaczusia. 17.10.19, 18:59 A podbije. A może miał że 130??? POlicytujemy jeszcze ayranku? Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 18:43 Jest to bardzo prawdopodobny scenariusz. Okręt płynie i jakieś g[oo]wienko wcześniej czy później się przyklei. PS. Jeśli PSL zdecyduje się na taki ruch, będzie to samobójstwem tej partii, a kariera polityczna Kosiniaka szybko by się skończona chyba, że pobierze nauki u Gowina. PiS i tak wcześniej czy później wchłonie część parlamentarzystów PSL. Moim zdaniem jest to nieuniknione. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 18:46 Kamysz wziął by odpowiedzialność za burdel w rolnictwie jaki zrobiła podła zmiana? Nie sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 18:52 rzewuski1 napisał: > Kamysz wziął by odpowiedzialność za burdel w rolnictwie jaki zrobiła podła zmia > na? > Nie sadze. > Kamysz rżnie głupka, on się zna na rolnictwie, tak jak ja na balecie. Kamysz by liderować dalej musi "dać się wyżywić" jego działaczom i rodzinom działaczy. PiS żeby mieć spokojniejsze rządzenie musi odpuścić trochę konfitur. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 18:58 PIS szuka kozłów ofiarnych by dalej móc okłamywać naród i żreć przy korycie . Kosiniak i każdy kto ma odrobinę oleju w głowie to widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
asdfg2018 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 18:48 Czy bedzie "Wasz Sejm a nasz Senat" ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 18:58 Już jest. A lato Muminków. Odpowiedz Link Zgłoś
asdfg2018 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 18:56 Czy myślisz "januszek" że PSL i Kosiniak są samobójcami i chcą skończyć jak Samoobrona i jak Lepper ? Myślisz że chcą być do likwidacji w przyszłości ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 21:41 Kosiniak być może nie chce, ale jest sporo gąb do wykarmienia i może ulec presji. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 06:14 Nie, ale stawiam na jego pragmatyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 17:13 No właśnie. Ale jako antypis nieco się dźwignęli. Nawet trochę miastowych na nich oddało głosy. Jako lizusy Kaczusia mają poważną szansę na anihilację. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 17.10.19, 09:15 Choćby z tego powodu nie jestem przekonany, że tym razem PSL-K da się tak łatwo podkupić. Ta koalicja to urocza alternatywa dla antypisowskiej opozycji, która nie akceptuje lewicy, a nie chce mieć nic wspólnego z narodowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran zadanie januszka22 15.10.19, 19:01 to puszczanie w obieg fejkniusów i obserwowanie reakcji. Oczywiście na zlecenie PiS. Najwyraźniej chłopaki stwierdzili, że w Senacie najłatwiejsi do przekabacenia będą peeselowcy. Konkretnie jeden, choć jeśli podbechtać Libickiego szansą na marszałkowanie, to i jego da się przekabacić. Kosiniak Kamysz nie daje się nabrać: www.rmf24.pl/raporty/raport-wybory-parlamentarne-2019-fakty/najnowsze/news-pis-bedzie-kusil-senatorow-psl-kosiniak-kamysz-to-sprawdzeni,nId,3279579 Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: zadanie januszka22 15.10.19, 19:06 Kamysz może i nie ale Libicki w nie takie kręciołki kręcił na swym wózku. nie wierzę mu za grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 19:06 Jeśli to prawda to wyjdzie jak Samoobrona i Lepper- Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 19:07 Ufają w swoją siłę. Żeby się nie przeufali. Odpowiedz Link Zgłoś
asdfg2018 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 19:12 januszek szachermacher Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: zadanie januszka22 15.10.19, 19:24 zasada dotrzymywania słowa i wierności, chyba tylko rykardo jest bardziej wierny. Zjednoczenie Chrześcijańsko-Narodowego, Przymierze Prawicy, Prawo i Sprawiedliwości. Polska Plus,Polska Jest Najważniejsza,Platforma Obywatelska,Stronnictwo Ludowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Niech komuchy wyjadą na śmietnik historii 15.10.19, 19:30 Koalicja to będzie z Konfederacją. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Niech komuchy wyjadą na śmietnik historii 15.10.19, 20:06 taniarada napisał(a): > Koalicja to będzie z Konfederacją. A Korwin zostanie premierem. :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Niech komuchy wyjadą na śmietnik historii 15.10.19, 20:11 Korwina się pozbędą jak będzie fikał. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Niech komuchy wyjadą na śmietnik historii 15.10.19, 20:18 snajper55 napisał: > taniarada napisał(a): > > > Koalicja to będzie z Konfederacją. > > A Korwin zostanie premierem. :D > > S. Korwin nie zostanie premierem.Niech się cieszy że będzie miał coś do powiedzenia.Przestańcie! Cieszmy się. Mamy ponownie większość i rządy na 4 lata. Będzie trudno, ale trudno, takie są realia. Przecież wygraliśmy z PO-KO te wybory w Sejmie a w Senacie też, choć ta wygrana jest minimalnie za mała, żeby obwieścić bezwzględne zwycięstwo, przy czym Senat nie może zablokować jakiejś ustawy a tylko ewentualnie przedłużyć proces legislacyjny.Siema. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Niech komuchy wyjadą na śmietnik historii 15.10.19, 20:21 Tańszczyna... z czyjego tweeta to rąbnęłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Niech komuchy wyjadą na śmietnik historii 17.10.19, 12:59 yoma napisała: > Tańszczyna... z czyjego tweeta to rąbnęłaś? A mogłaś milczeć. Nie musiałaś z siebie robić............. 😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szczureks Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 20:16 Nie wierze ze PSL moglby sie zeszmacic az tak to byloby koniec bo za 4 lata nie weszliby do sejmu PSL musi sobie zdawc sprawe z tego ze koalicja to wziecie odpoiwedzialnosci za to o bedzie przez 4 lata. Musza wiedziec ze to ostatnie 4 lata rzadow PIS. PSL nie wzmocni sie tak jak straci PIS przez ten okres. ale z drugiej strony wierchuszka PSL dobrze przekupiona moze to zrobic ....... ale tylko w swoim prywatnym interesie Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 20:20 szczureks napisał: > Nie wierze ze PSL moglby sie zeszmacic az tak > to byloby koniec bo za 4 lata nie weszliby do sejmu > PSL musi sobie zdawc sprawe z tego ze koalicja to wziecie odpoiwedzialnosci za > to o bedzie przez 4 lata. > Musza wiedziec ze to ostatnie 4 lata rzadow PIS. > PSL nie wzmocni sie tak jak straci PIS przez ten okres. > ale z drugiej strony wierchuszka PSL dobrze przekupiona moze to zrobic ....... > ale tylko w swoim prywatnym interesie Nie zabieraj głosu na tym forum.Za cienki jesteś w uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 20:27 młody bartoszewski z rysów twarzy coraz bardziej podobny do wszystkich cadyków. geszeft ma w genach Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 20:24 >Nie wierze W tym kraju nic nie jest niemożliwe, przyjacielu. Uwierzyłbyś 4 lata temu, że będziemy mieć, co mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 17.10.19, 13:01 yoma napisała: > >Nie wierze > > W tym kraju nic nie jest niemożliwe, przyjacielu. Uwierzyłbyś 4 lata temu, że > będziemy mieć, co mamy? Ja cały czas wierzyłem. Choć przyznaję że nie przypuszczałem że jest aż tylu głupich obateli którzy głosują na kłamców i oszustów. Jest sporo ciemnego luda w Polsce skoro POKO ma 27% Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 20:27 Z Bogiem, następnych wyborów nie przeżyją a Kamysz skończy jak Lepper. PS Prędzej bym poszedł spać z kobrą niż wszedł w koalicję z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 23:55 Trudno mi jest w to uwierzyć, ale patrząc na historyczna ścieżkę zdrad chłopstwa jest to całkiem prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 00:46 Chłopu nie wolno wierzyć, jest cwany, pazerny, wredny i zawsze gra na siebie. Tak było zawsze i tak będzie teraz. Jeśli ktoś zdradzi opozycję to zapewne będzie to ktoś z PSL albo nawet cały PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 06:30 matylda1001 napisała: > Chłopu nie wolno wierzyć, jest cwany, pazerny, wredny i zawsze gra na siebie. Wg Twojej definicji to Tusk, Wałęsa są rdzennymi chłopami. T > ak było zawsze i tak będzie teraz. Jeśli ktoś zdradzi opozycję to zapewne będzi > e to ktoś z PSL albo nawet cały PSL. > Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 21:59 matylda1001 napisała: > Jeśli ktoś zdradzi opozycję to.... Czy oPOzycja jest w jakimś związku aby była zdradzana? O rozwodach nie słyszałaś matylda???. Niby taka światowa i wykształcona a o rozwodach nie słyszała😄😄😄😄😄 Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 15.10.19, 23:55 Zapomniales januszku co na temat takiej koalicji mowil Kosiniak- Kamysz? - Sadzisz,ze chlystkiem jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 12:38 A co powiedział? Tęcza "spółdzielców" jest OK. Dziś już nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz1 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 06:58 Ma to sens tylko wtedy gdy da PiS większość konstytucyjną inaczej nie za bardzo. Ale z tego co mi się wydaje mimo wszytko razem będzie to trochę za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 09:30 A jednak nie bagatelizowałbym inteligencji, pomysłowości oraz możliwości panów posłów PIS. PIS może na przykład zawiesić wykonywanie mandatów przez niektórych niezdyscyplinowanych posłów PO, na ich miejsce wstawić posłów dublerów, żeby opozycja nie krzyczała na cały świat o gwałceniu jej praw. O gwałceniu i wychowywaniu PIS przygotowuje już specjalną ustawę. A jak już PIS to wszystko zrobi, większością konstytucyjną potwierdzi wprowadzony prawdziwy ład konstytucyjny. I żeby skończyć z warcholstwem, następne wybory wyznaczy za 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz1 Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 09:50 Już dawno postulowałem o wprowadzenie nowej konstytucji zwykła większością głosów - tyle iż w tej chwili trzeba do nie wprowadzić likwidację SENATU oraz sprowadzenie roli Prezydenta do spraw reprezentacyjnych. A potem ogłoszenie że jest ważna i tyle. Krzykami UE bym sie nie przejmował - UE może jedynie krzyczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 10:28 Ja również. Zwłaszcza, że porównując IQ lidera PiS z liderem POKO to jak odpowiednio: Kinga Gajewska i Einstein. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 10:29 Oczywiście odwrotnie: ...porównując IQ lidera PiS z liderem POKO to jak odpowiednio: Einstein i Kinga Gajewska. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 10:40 Schetyna nie wygląda na jakoś szczególnie głupszego od Kaczyńskiego, tyle że nie ma aż tylu apologetów nacechowanych cielęcym zachwytem. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 10:42 To się zwykle określa jako freudowską pomyłkę. Chłopaki od Szefernakera dostają za coś takiego po premii. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: coraz bliżej koalicji PIS - PSL 16.10.19, 10:26 Widocznie Kosiniak przyszedł po rozum do głowy i dobrze wie, że tęcza "spółdzielców" mu mocno szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis PSL 16.10.19, 17:33 SLD PSL była, PO PSL była, dlaczego nie miała by być PiS PSL :) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: PSL 16.10.19, 22:04 no-popis napisała: > SLD PSL była, > PO PSL była, > dlaczego nie miała by być PiS PSL :) Weź nie żartuj, oPOzycja już ma pełno w gaciach. Bo przez kolejne cztery lata będą gnębieni i żadnej lewej kasy nie da się przytulić. Aż się boje co się stanie jak wrócą do fruktow. Będą konsumować, zwracać z przejedzenia i znów jeść i tak w koło. To wcale nie jest śmieszne. A ilu lemingów się przy tym udławi????? To będzie tragedia narodowa.😂 Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: PSL 17.10.19, 00:10 Na pewno nie będą bezczelni aż tak jak PIS. Chyba, że ci z Wiosny i Razem, do nich to podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: PSL 17.10.19, 09:16 "Weź nie żartuj, oPOzycja już ma pełno w gaciach" Na razie to ekipa rządząca ma pewien problem, bo okazało się, że Gowin i Ziobro urośli w siłę i mogą zacząć dyktować pewne rzeczy Panu Prezesowi. Pilnujcie lepiej, żeby wam się Zjednoczona Prawica nie rozpadła, a dopiero potem radujcie się z opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: PSL 17.10.19, 13:16 sverir napisał: > "Weź nie żartuj, oPOzycja już ma pełno w gaciach" > > Na razie to ekipa rządząca ma pewien problem, bo okazało się, że Gowin i Ziobro > urośli w siłę i mogą zacząć dyktować pewne rzeczy Panu Prezesowi. Pilnujcie le > piej, żeby wam się Zjednoczona Prawica nie rozpadła, a dopiero potem radujcie s > ię z opozycji. Ja Sverir POza tym że popieram obecny rząd nie mam nic z nim wspólnego. Jestem wyborca środka. Głosuje zawsze na tych którzy obiecują zrobić coś dobrego dla Polski i Polaków. A już na pewno na tych co nie tylko obiecują ale i robią. Jak twoja Konfederacja urośnie na tyle że będzie mieć szansę zwyciężyć POKO i obieca zrobić coś dobrego dla Polski i Polaków to też będzie mogła liczyć na mój głos. Choć PO zastanowieniu mogę się wahać z oddaniem głosu na Korwina bo jestem pacyfista i uważam że takie samo prawo do życia mają korwinisci tacy jak ty jak i niepełnosprawni i wszyscy inni nieuleczalnie chorzy, których wasz szef chętnie by zlikwidował. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: PSL 17.10.19, 14:29 "Choć PO zastanowieniu mogę się wahać z oddaniem głosu na Korwina bo jestem pacyfista i uważam że takie samo prawo do życia mają korwinisci tacy jak ty jak i niepełnosprawni i wszyscy inni nieuleczalnie chorzy, których wasz szef chętnie by zlikwidował" Korwinistą podaje się dla uproszczenia, jednak samego Korwina konsekwentnie nie trawię odkąd poznałem go osobiście. A Konfederacja - w połowie jest moja, akurat w tej liberalnej. W tej, w której okazuje swoją pogardę wobec ludzi - czy to wyborców PiS, czy niepełnosprawnych - zdecydowanie nie jest. Miewam się za liberała, ponieważ wierzę w przyrodzoną i niezbywalną godność człowieka niezależnie od poglądów politycznych i możliwości intelektualnych. Korwiniści, ci prawdziwi, nie zachowują tu konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: PSL 17.10.19, 14:53 OK. Ale czy to nie wodz wyznacza granice które dotyczą każdego projektu POlitycznego? Albo się z nim zgadzasz i zostajesz w formacji, albo nie i rezygnujesz. Ja ci gwarantuje że jak mnie PiS wjurwi na tym samym POziomie co PO KO to będę tak samo przeciw nim jak teraz jestem przeciw lemingom. A ty jesteś jak klasyczny leming. Wszystko co złe to ktoś inny (pisior) a wszystko co dobre to MY. A doskonale wiesz że tak nie jest. PO co w takim razie udawać??? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: PSL 17.10.19, 15:03 "Ja ci gwarantuje że jak mnie PiS wjurwi na tym samym POziomie co PO KO to będę tak samo przeciw nim jak teraz jestem przeciw lemingom" Lechu, mimo różnic politycznych darzę Cię sympatią, ale - wybacz - ta gwarancja jest kiepska. Sporo perorowałeś o tym,że nie podobała Ci się PO z powodu afer, ale każdą kolejną aferę PiS kwitujesz stwierdzeniem, że przecież PO... O ile jednak na PO przestałeś głosować, bo afery (między innymi), to o PiS tylko ciągle zapowiadasz, że jak Cię wkurwi. Masz najwyraźniej wysoki poziom tolerancji. "ty jesteś jak klasyczny leming. Wszystko co złe to ktoś inny (pisior) a wszystko co dobre to MY" Ależ wcale nie. Nie mogę mówić, że my, ponieważ jeszcze nigdy nie głosowałem na zwycięską partię, która moglaby się pochwalić osiągnięciami w rządzeniu. Natomiast zdarza mi się satysfakcja, kiedy mogę zastosować argumenty pisowców i pelikanów, podmieniając jakies nazwisko na nazwisko złotego cielca przybranego w pisowskie szaty. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: PSL 17.10.19, 18:13 sverir napisał: > Lechu, mimo różnic politycznych darzę Cię sympatią, ale - wybacz - ta gwarancja > jest kiepska. Sporo perorowałeś o tym,że nie podobała Ci się PO z powodu afer, > ale każdą kolejną aferę PiS kwitujesz stwierdzeniem, że przecież PO... O ile j > ednak na PO przestałeś głosować, bo afery (między innymi), to o PiS tylko ciągl > e zapowiadasz, że jak Cię wkurwi. Masz najwyraźniej wysoki poziom tolerancji. PO i PSL miało identyczny limit w 2007 roku. Sześć lat im wystarczyło żeby wykorzystać cały, a kolejne dwa tylko przypieczętowały opinie. Nie może być tak w państwie prawa że zawsze nie ma winnych zwłaszcza jak są winni ci na górze. W europejskich krajach stawiani są przed sądem premierzy i wychodzą z sądu z wyrokami. U nas to niewykonalne dlatego trzeba reformować sądownictwo.Itp itd. Między innymi dlatego PiS ma u mnie "plusika dodatniego" bo PO i PSL tylko mówiły o państwie prawa ale to co robiły nie miało nic wspólnego z państwem prawa Pamiętasz jak PG mówił że on nic nie może i ma związane ręce? To było państwo układów i ukladzikow i trzecia władza nie dała sobie z tym rady, lub zwyczajnie ulegała naciskom. > "ty jesteś jak klasyczny leming. Wszystko co złe to ktoś inny (pisior) a wszyst > ko co dobre to MY" > > Ależ wcale nie. Nie mogę mówić, że my, ponieważ jeszcze nigdy nie głosowałem na > zwycięską partię, która moglaby się pochwalić osiągnięciami w rządzeniu. Korwin z racji wysublimowanych poglądów bedzie mial problem ze zwycięstwem w wyborach bo niewiele osób identyfikuje się z takimi pogladami Natom > iast zdarza mi się satysfakcja, kiedy mogę zastosować argumenty pisowców i peli > kanów, podmieniając jakies nazwisko na nazwisko złotego cielca przybranego w pi > sowskie szaty. Ja też cię lubię. Masz kręgosłup i widzę twoje posty krytyczne wobec jednej partii. A co do cielców???... tacy byli zawsze. Ja widzę propagandę bylych i obecnych. Zasady nie ulegają zmianie. Zmianie ulega jedynie obiekt uwielbienia. A twój zarzut w ogóle we mnie nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
maotsetung Gdyby to zrobili po tym co PiS im zrobił w czasie 17.10.19, 09:05 kampanii wyborczej to byliby ostatnimi łajzami, szmaciarzami i ludźmi bez honoru. Nie sądzę by Kosiniak na to poszedł. Odpowiedz Link Zgłoś