Dodaj do ulubionych

Pani Małgorzata Kidawa - Błońska.

14.12.19, 17:17
Jak drodzy forumowicze znają, od dawna ją obstawiam jako pierwszego prezydenta - kobietę. W Warszawie wysłała Kaczusia po szczaw i mirabelki, teraz całkiem OK kandydata Grzesia. Jaśkowiak to porządny facet, ale niepotrzebnie wdepnął w szambo intryg Schetyny. Jeszcze nie jego czas na elitę polityczną.

Grzesiu is finished. Obecnie przed platformą dwa koła ratunkowe.

1. Donald Tusk jako jej szef nie tylko honorowy, scalający polską przyzwoitą chadecję, olewającą pisowskie zadupie parafialne niedowładu umysłowego, czyli sojusz POPSL.
2. Joanna Mucha - przejściowa szefowa platformy, neutralna, ale konsolidująca głosy 90% elektoratu kobiecego za Kidawą - Błońską. Jej wygrana o Belweder to koniec rządów pisowskiej swołoczy. Łajdackich, jak to określa Tusk. Adekwatne porównanie.

Każdy inny wybór platfusiarni po Grzesiu jest jak wypalająca się gromnica. Budki, Zdrojewskie tego nie odbudują.
Obserwuj wątek
    • qinto Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 17:25
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,169104629,169104629,PO_wybrala_kandydatke_na_prezydenta_.html?p=169104741
    • borrka Tusk 14.12.19, 17:31
      Jestem przeciwny codziennej krytyce wobec Schetyny, ale Tusk jest lepszy.
      Bo jest najlepszy i można oczekiwać powrotu na białym koniu.
      Jarkowym już kał po łydkach cieknie :)
      Howgh.
      • taniarada Re: Tusk 14.12.19, 17:39
        borrka napisał:

> Jestem przeciwny codziennej krytyce wobec Schetyny, ale Tusk jest lepszy.
        > Bo jest najlepszy i można oczekiwać powrotu na białym koniu.
        > Jarkowym już kał po łydkach cieknie :)
        > Howgh.
        >
        Już dawno nosisz pampersa i bez Kaczora nie możesz żyć.Spadaj.
      • borrka Decyzja zapadła 14.12.19, 17:43
        Donek wróci do krajowej polityki, ale zapewne jako szef PO, czy jakiejś nowej organizacji.
        Nie ma lepszego faceta do odegrania tej roli.
        A MKB jest bardzo dobrym kandydatem - na dzień dobry kupi sporo ... no, jak to nazwac?
        Tylko nie feministek i "feministoidów".
        Ludzi należycie oceniających kobiety .
        • lech1966 Re: Decyzja zapadła 14.12.19, 18:46
          borrka napisał:

> Donek wróci do krajowej polityki, ale zapewne jako szef PO, czy jakiejś nowej o
          > rganizacji.
          > Nie ma lepszego faceta do odegrania tej roli.
          > A MKB jest bardzo dobrym kandydatem - na dzień dobry kupi sporo ... no, jak to
          > nazwac?

Ćwierćinteligentów????
      • haen2010 Re: Tusk 15.12.19, 09:34
        borrka napisał:

> Jestem przeciwny codziennej krytyce wobec Schetyny, ale Tusk jest lepszy.
        > Bo jest najlepszy i można oczekiwać powrotu na białym koniu.
        > Jarkowym już kał po łydkach cieknie :)
        > Howgh.

Faktycznie, Donald mocno już wszedł w politykę krajową. To było dla mnie naturalne i myślę, że nie będzie to z tylnej kanapy. Zachował też mocną pozycję w Unii.
        Jeżeli chodzi Ci o Grzesia, to moim zdaniem wypaliła się jego polityka zakulisowa, pełna intryg personalnych i różnych świństewek wyrządzanych konkurentom politycznym. Nie chce mi się tego wymieniać, ale platfusiarnia jest nim wyraźnie zmęczona. Inna sprawa, że dzięki tej polityce Grzesia uniknęli rozpadu po kolejnych przegranych wyborach. Są to bardzo ograniczone wyrazy uznania, ale nie dla przeciętnego wyborcy.
    • taniarada Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 17:54
      Heniu podziękuj i wynocha na oślą.Taki wątek już jest.Siema.
      • haen2010 Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 18:10
        Hmm, cenzor kumpel? Gratulacje.
        • qinto Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 18:46
          haen2010 napisał:

> Hmm, cenzor kumpel? Gratulacje.

Mój kumpel, zobacz......
          forum.gazeta.pl/forum/f,396,Osla_lawka.html
    • eiran Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 18:14
      Radziłbym ci zachować nieco umiaru - to nie jest tak, że "drodzy forumowicze" z zapartym tchem śledzą twoje wpisy. Jeśli chciałbyś pokazać, że od dawna (powiedzmy, co najmniej od miesiąca) optujesz za MKB, to najłatwiej wkleić swoje archiwalne wpisy.
      Ja gdzieś z rok temu opowiedziałem się za Jaśkowiakiem.
      • haen2010 Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 18:25
        Mogę szukać, ale po co. Sam pamiętam jak przeklinałem Grzesia za listę warszawską. Małgosia była wtedy na Wrocław. To było chyba jedno z ostatnich świństw personalnych Schetyny. Przesadził.
        • qinto Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 18:41
          Zawiedziesz się haen, tak jak kiedyś na Palikocie.
          Choć jeżeli chodzi o poziom intelektualny, to Palikot choć był chamski, miał go wysoki. Ta podstarzała babcia nie sięga mu nawet do kostek jeżeli chodzi o intelekt.
          • haen2010 Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 18:56
            To się okaże. Mam nadzieję, że nie wpadnie w głupotę Bronka. Kampania dopiero startuje.
    • j-k PO jest NIE do uratowania 14.12.19, 18:16
      haen2010 napisał:
      Obecnie przed platformą dwa koła ratunkowe.

nie maja zadnych..

ta formacja jest nie do uratowania.

zreszta PiS tez nie.

- tyle ze PiSi maja przed soba 4 lata wladzy

i czas i pieniadze na przepotwarzanie (sie)
      • haen2010 Re: PO jest NIE do uratowania 14.12.19, 18:35
        Nie pisz tak hop! poczekaj na bajzel kiedy Duduś i jego lalka Barbie przeniosą się do M5 w Krakowie. Będzie to bolesne dla nich i całej pisowskiej swołoczy. Wtedy tam trzeba będzie rzucać koła ratunkowe. Może się okazać, że ktoś zapomniał o szalupach.
        • j-k PO jest NIE do uratowania - sypiam spokojnie 14.12.19, 18:39
          to ty sie w sprawie upadlej PO - szarpiesz.
          • haen2010 Re: PO jest NIE do uratowania - sypiam spokojnie 15.12.19, 07:55
            Upadłej - nie do końca. Przy kiepskiej kampanii jeszcze ciągle dycha. Nowa Lewica z Czarzastym i parą interesownych, ale też beznadziejnych homosi na topie na pewno platfusiarni nie zagrozi. Zostaną na tych dziesięciu procentach. Tusk czyni starania o dużą koalicję z PSL i pewnie mu się to uda.

Pamiętaj też, że taka szmata jak Gowin już rozgląda się za szalupą.
            • no-popis Re: PO jest NIE do uratowania - sypiam spokojnie 15.12.19, 07:56
              haen2010 napisał:

> Pamiętaj też, że taka szmata jak Gowin już rozgląda się za szalupą.
              ..a jak wiemy PO takich bardzo chętnie przyjmuje.
              • haen2010 Re: PO jest NIE do uratowania - sypiam spokojnie 15.12.19, 10:08
                Chyba nie tak. Przez wiele lat w PO słyszał głosy umierających plemników. W dużych ilościach. Niestety, Kaczuś ma słaby słuch. Olał plemniki Gowina dając mu odpowiednie apanaże i stanowiska. Ale Gowin ma teraz bardzo poważny kłopot.
                Moim zdaniem u platfusów jest skończony. Może jedynie doprowadzić do wcześniejszych wyborów.
    • erte2 Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 18:49
      Tak naprawdę to wprost idealnym kandydatem na urząd prezydencki w Polsce to byłby jedna Donald Tusk. Trudno byłoby znaleźć (a w zasadzie jest to niemożliwe) kogoś, kto miałby takie doświadczenie w polityce zarówno polskiej (premier rządu przez prawie dwie kadencje) jak i zagranicznej (tu już chyba tłumaczyć nie trzeba). Nawet jego umiejętność nauczenia się w ciągu kilku lat języka angielskiego w wieku już mocno dorosłym jest godna podziwu.
      Sumując - ma on chyba wszystkie atrybuty idealnego prezydenta; niestety, nie startuje.
      W tej sytuacji rzeczywiście Małgorzata Kidawa-Błońska to jest optimum - także nie od dziś w polityce, mająca doświadczenie na wysokich stanowiskach (marszałek i wicemarszałek sejmu), a także fakt że jest kobietą i na dodatek całkiem atrakcyjną.
      No i należy domniemywać że w przypadku jej wygranej (co oby) nieformalnym (a może nawet formalnym) doradcą w polityce zagranicznej stałby się zapewne.... Donald Tusk który wprowdziłby ją na światowe salony.
      • erte2 Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 18:53
        c.d.
        No i należy domniemywać że w przypadku jej wygranej (co oby) nieformalnym (a może nawet formalnym) doradcą w polityce zagranicznej stałby się zapewne.... Donald Tusk który wprowdziłby ją na światowe salony.

Nie bez znaczenia byłoby także jego przewodniczenie Europejskiej Partii Ludowej, skupiającej najważniejszych przywódców europejskich (nawet z Orbanem włącznie).
        • taniarada Patrzcie i czytajcie obywatelu erte2 14.12.19, 19:04
          erte2 napisał:

> c.d.
          > No i należy domniemywać że w przypadku jej wygranej (co oby) nieformalnym (a
          > może nawet formalnym) doradcą w polityce zagranicznej stałby się zapewne.... D
          > onald Tusk który wprowdziłby ją na światowe salony.

>
          > Nie bez znaczenia byłoby także jego przewodniczenie Europejskiej Partii Ludowej
          > , skupiającej najważniejszych przywódców europejskich (nawet z Orbanem włącznie
          > ).
          Taki post znalazłem na necie.Fajowy .Bardzo śmieszne, że Schetyna czytał swoje "przemówienie" z PROMPTERA, a Kidawie 2020 ten przywilej odebrano. Musiała DUKAĆ z pamięci, podpieranej tekstem na kartce papieru - słabo to wyszło, jak na przyszłego prezydenta (prezydentkę?), mówiącą dużo lepiej od Prezydenta Andrzeja Dudy (to wg „oświeconego inaczej” Borysa Budki). Siema.
        • haen2010 Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 19:55
          To prawda. Ale Tusk zachował swoją pozycję w Unii i jak czytam - ma ochotę na wyprowadzić polską łajbę z mielizny pisowskiej na głębszą wodę.
          • lech1966 Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 20:01
            haen2010 napisał:

> To prawda. Ale Tusk zachował swoją pozycję w Unii i jak czytam - ma ochotę na w
            > yprowadzić polską łajbę z mielizny pisowskiej na głębszą wodę.

Czyżby PO to by ostatecznie ja zatopić? Wyprzedać wszystko co jeszcze zostało i zatopić. Co tobie i jemu ta Polska zrobiła, ze obaj jej tak nienawidzicie???
    • m.c.hrabia Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 14.12.19, 19:02
      Heniek obstawia -dupa blada.
      Powtórka z Elbląga.
    • haen2010 Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 15.12.19, 05:59
      Panom od śmieci w sieci warto zwrócić uwagę, że wszelki hejt na nią tylko ją wzmacnia. Nawet Jacuś K. nic nie wymyśli.
      Jako jedyna dama wśród pretendentów ma zapewnione poparcie 90% wyborczyń. Z wyjątkiem moheru, ale chyba nie całego. To potężny elektorat.
      Jak zrobi porządną kampanię, to Belweder ma w kieszeni garsonki.
      • m.c.hrabia Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 15.12.19, 08:24
        Jako jedyna dama wśród pretendentów ma zapewnione poparcie 90% wyborczyń.

ciekawe skąd te dane , halucynacje? czy pobożne życzenie?
        • haen2010 Re: Pani Małgorzata Kidawa - Błońska. 15.12.19, 10:13
          Oj Hrabio, ta Twoja tępota, byle zaistnieć. Chyba zapomniałeś o Czarnym Proteście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka