Dodaj do ulubionych

Korzystanie z prostytucji powinno być karane

28.12.19, 16:12
I uprawianie prostytucji i korzystanie z niej powinno być karane, jak w Skandynawii. Sprzedawanie seksu np 500 zł kary, kupowanie seksu np 2000 zł kary. Pośredniczenie i nakłanianie 5000 zł kary.
wiadomosci.wp.pl/klient-placi-klient-ratuje-tirowki-szukaja-pomocy-u-kierowcow-6458737357944961a
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 16:22
      kolegow Banasia chcesz karac?
      • no-popis poza tym... 29.12.19, 08:45
        szwampuch58 napisał:

> kolegow Banasia chcesz karac?
        >
        To odbiera biznes Gawłowskiemu w Szczecinie gdzie wynajmował lokal na bałagan a pieniędzy POtrzebuje na prawników.
    • m.c.hrabia Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 16:37
      Kuchciński ci podpadł , czy ta korzystająca z męskich niejaka Pawłowa.
      • wsk175 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 16:49
        Korzystanie z usług dudy przy zatwierdzaniu pomysłów pisu powinno być karalne.....
        • ukos Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 30.12.19, 23:11
          wsk175 napisał:

> Korzystanie z usług dudy przy zatwierdzaniu pomysłów pisu powinno być karalne..
          > ...

Kiedyś będzie.
    • buldog2 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 18:34
      Nie mówię o zmuszaniu do prostytucji i grabieniu prostytutek przez gangsterów i złodziei.

Jeśli oferent i nabywca się zgadzają, to co ci do tego? Skąd prawo do zabraniania im tego, czego chcą?
      • jabbaryt Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 19:30
        Pani może powiedzieć, że właśnie się zakochała. A kto zabroni kochance dać parę złoty. Karanie prostytucji to absurd. Policja powinna łapać anfolsow i stręczycieli tylko tego nie robi.
        • qinto Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 19:42
          jabbaryt napisał:

> Pani może powiedzieć, że właśnie się zakochała. A kto zabroni kochance dać parę
          > złoty. Karanie prostytucji to absurd. Policja powinna łapać anfolsow i stręczy
          > cieli tylko tego nie robi.

Ciekawe co na to powiedzą Biedroń, Śmiszek, Rabiej i jego partner.
          • taniarada Ciekawe jest to jak Rabiej 28.12.19, 20:28
            qinto napisał:

> jabbaryt napisał:
            >
            > > Pani może powiedzieć, że właśnie się zakochała. A kto zabroni kochance da
            > ć parę
            > > złoty. Karanie prostytucji to absurd. Policja powinna łapać anfolsow i s
            > tręczy
            > > cieli tylko tego nie robi.
            >
            > Ciekawe co na to powiedzą Biedroń, Śmiszek, Rabiej i jego partner.
            W Australii pogonił kangury. Jak one spieprzały jak zobaczyły Rabieja z partnerem .Jakby diabła zobaczyły.😋
            • x2468 Re: Ciekawe jest to jak Rabiej 29.12.19, 13:22
              Jak zobaczyla Jedraszewskiego, same mu na kolana sie pchaly.
      • qinto Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 19:46
        buldog2 napisał:

> Nie mówię o zmuszaniu do prostytucji i grabieniu prostytutek przez gangsterów i
        > złodziei.
        >
        > Jeśli oferent i nabywca się zgadzają, to co ci do tego? Skąd prawo do zabranian
        > ia im tego, czego chcą?

Paczpan...zgadzam się - vide donalt tusk i jego ferajna.
        • x2468 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 29.12.19, 13:25
          Nie odbieraj zaslug alfonsowi Pati.
          www.zbigniewstonoga.pl/post/8293/swiadek-koronny-broda-o-kulisach-slawy-zony-ziobry-uwaga-material-dla-dotoslych-18/?fbclid=IwAR1c6OTmuoaJ7x5cBwpvKQUkDcu9o8VPF_karuL6ACJpSs2gCzSWhIgBMEk
      • nennane Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 29.12.19, 16:46
        buldog2 napisał:

> Nie mówię o zmuszaniu do prostytucji i grabieniu prostytutek przez gangsterów i
        > złodziei.
        >
        > Jeśli oferent i nabywca się zgadzają, to co ci do tego? Skąd prawo do zabranian
        > ia im tego, czego chcą?
        >

Nie wszystko powinno być legalnym przedmiotem transakcji. Nie jest np. legalne kupienie dziecka, mimo że oferent i nabywca mogą się zgodzić (kiedyś było legalne). W niektórych krajach kupuje się żony.
        • buldog2 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 29.12.19, 19:57
          A tu już mówisz sprzedawaniu kogoś przez kogo innego. A to już ubezwłasnowolnienie co najmniej, jeśli nie niewolnictwo. Ale kiedy dwie wolne strony chcą dokonać transakcji, co tobie do tego? Żałujesz, że nie zarobisz?
          • no-popis Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 30.12.19, 05:04
            buldog2 napisał:

> A tu już mówisz sprzedawaniu kogoś przez kogo innego. A to już ubezwłasnowolnie
            > nie co najmniej, jeśli nie niewolnictwo. Ale kiedy dwie wolne strony chcą dokon
            > ać transakcji, co tobie do tego? Żałujesz, że nie zarobisz?
            Skąd wiesz, że wolne ?
          • snajper55 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 30.12.19, 14:22
            buldog2 napisał:

> A tu już mówisz sprzedawaniu kogoś przez kogo innego. A to już ubezwłasnowolnie
            > nie co najmniej, jeśli nie niewolnictwo. Ale kiedy dwie wolne strony chcą dokon
            > ać transakcji, co tobie do tego? Żałujesz, że nie zarobisz?

No i co z tego, że ktoś inny sprzedaje ich usługi? Czy te wszystkie agencje pracy handlują ludźmi?

S.
    • oszo-lom-z-rm Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 18:59
      ja to proponowałem już dawno temu toście mnie tu obśmiali..
      • wsk175 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 19:46
        swego banasia chcecie ukarać?
        nawet wasz prezes ma z tym problem....
      • pies.na.czarnych Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 20:15
        > toście mnie tu obśmiali..

😂😂😂
      • x2468 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 22:23
        Chcesz ukarania Kuchcinskiego?
      • nennane Bierzesz przykład że Szwecji? 29.12.19, 16:47
        oszo-lom-z-rm napisał:

> ja to proponowałem już dawno temu toście mnie tu obśmiali..

Bierzesz przykład że Szwecji? To fajnie.
    • erte2 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 20:21
      nenane
      Odpowiem ci przykładem (autentycznym, sprzed lat kilkudziesięciu)
      Otóż moja siostra miała w podstawówce koleżankę z tej samej ulicy. Renata jej było. Moja siostra potem poszła do ogólniaka, później skończyła studia i w 1964. roku zaczęła pracę jako nauczycielka matematyki w liceum. No i kiedyś spotkała Renatkę (która się w międzyczasie wyprowadziła do Nowego Portu).
      "No i co tam Krysiu u ciebie?
      Ano pracuje, uczę matematyki w liceum.
      A ile zarabiasz?
      No, na stażu 1500 zł. miesięcznie.
      1500 na miesiąc?
      No tak...
      1500 to ja mam za jedną noc!"

Otóż żadne zakazy, paragrafy i inne kary nic nie dadzą; prostytucja była, jest i będzie - co najwyżej zejdzie do podziemia i obrośnie jeszcze większą patologią. Czy nam się to podoba czy nie. Nie na darmo nazywa się to "najstarszym zawodem świata", a tak długo jak ludzie posiadają instynkt zachowania gatunku i wynikający z niego popęd płciowy - tak długo prostytucja będzie istniała, Chyba że w wyniku ewolucji zaczniemy rozmnażać się przez podział lub pączkowanie.
      • yadaxad Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 20:53
        Przy karaniu za prostytucję, każdy seks poza małżeński może być karalny.
        • wsk175 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 21:22
          księdza z ministrantem też?
          • yadaxad Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 22:26
            Oczywiście, kiedy zseksualizowne od przedszkola dziecko zwodzi na manowce czystą po seminarium duszę, całą rodziną powinien się zająć prokurator ;)
            • taniarada Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 22:47
              yadaxad napisał(a):

> Oczywiście, kiedy zseksualizowne od przedszkola dziecko zwodzi na manowce czyst
              > ą po seminarium duszę, całą rodziną powinien się zająć prokurator ;)
              zseksualizowne te słowo zna tylko Środa zwana profesor.Do niej by się trzeba udać o poradę w sprawie tego słowa.Tylko nie wiem bo ostatnio upadła na zdrowiu i umyśle. Jest taka propozycja, żeby zwierzętom przydzielić obywatelstwo. Są zwierzęta udomowione, które powinny być traktowane jak współobywatele, potem są zwierzęta liminalne, graniczne, które żyją z nami np. szczury, karaluchy albo coś takiego i one powinny mieć status uchodźców i są zwierzęta dzikie, które powinny mieć status obywateli państw suwerennych – powiedziała Środa.Niektórzy napiszą że jest zdrowo stuknięta.Ale to nie moja broszka.Tylko to słowo na początku postu .Dobranoc państwu .Nie miałam przyjemności.🤣
              • yadaxad Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 28.12.19, 23:57
                Stworząnka liminalne są następnymi panami Ziemi, jak małe ssaki po dinozaurach.
        • buldog2 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 31.12.19, 16:25
          Małżeński też, jeśli zajdzie podejrzenie prostytucji małżeńskiej.
          • adria231 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 01.01.20, 09:35
            Znając pisie potrzeby na załatanie dziury w budżecie, raczej opodatkują te usługi. Panienki w torebce będą nosić obowiązkowo kasę fiskalną i umowę z biurem rachunkowym. Męskie prostytutki też.
      • nazimno Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 29.12.19, 09:51
        Ładne wypracowanko z wychowania obywatelskiego.
      • no-popis Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 30.12.19, 05:07
        erte2 napisał:

> nenane
        > Odpowiem ci przykładem (autentycznym, sprzed lat kilkudziesięciu)
        > Otóż moja siostra miała w podstawówce koleżankę z tej samej ulicy. Renata jej b
        > yło. Moja siostra potem poszła do ogólniaka, później skończyła studia i w 1964.
        > roku zaczęła pracę jako nauczycielka matematyki w liceum. No i kiedyś spotkała
        > Renatkę (która się w międzyczasie wyprowadziła do Nowego Portu).
        > "No i co tam Krysiu u ciebie?
        > Ano pracuje, uczę matematyki w liceum.
        > A ile zarabiasz?
        > No, na stażu 1500 zł. miesięcznie.
        > 1500 na miesiąc?
        > No tak...
        > 1500 to ja mam za jedną noc!"

> Otóż żadne zakazy, paragrafy i inne kary nic nie dadzą; prostytucja była, jest
        > i będzie - co najwyżej zejdzie do podziemia i obrośnie jeszcze większą patologi
        > ą. Czy nam się to podoba czy nie. Nie na darmo nazywa się to "najstarszym zawod
        > em świata", a tak długo jak ludzie posiadają instynkt zachowania gatunku i wyni
        > kający z niego popęd płciowy - tak długo prostytucja będzie istniała, Chyba że
        > w wyniku ewolucji zaczniemy rozmnażać się przez podział lub pączkowanie.
        W prostych i nieskomplikowanych tematach mogę się zgodzić z erte. Aczkolwiek nie do konca bo problem nie jest w rozmnażaniu ale tych hormonach. Twój kłopot z myleniem skutków z przyczynami jest mi tu na codzień znany ale w tym przypadku ...zgoda.
    • j-k Prostytucjia powinna być zalegalizowana. 28.12.19, 23:41
      A Panienki Pracujace powinnny placic podatki, wydawac paragony kasowe za usluge i miec prawo do opieki medycznej.
      • wsk175 Re: Prostytucjia powinna być zalegalizowana. 29.12.19, 00:41
        "powinnny placic podatki, wydawac paragony kasowe"
        banaś pominął pośredników.
      • nennane Re: Prostytucjia powinna być zalegalizowana. 30.12.19, 22:27
        j-k napisał:

> A Panienki Pracujace powinnny placic podatki, wydawac paragony kasowe za usluge
        > i miec prawo do opieki medycznej.

Tak jest w Holandii.
        • j-k Re: Prostytucjia powinna być zalegalizowana. 02.01.20, 09:07
          nennane napisał:
          Tak jest w Holandii.

i w Reichu np. tez.
    • maotsetung To chyba najgłupsza teza jaką napisano na FK 29.12.19, 09:33
      Owoc zakazany najlepiej smakuje, a każdy zakaz rodzi protest iprzejmują go zazwyczaj gangsterzy.
      Patrz ja USA wprowadziło prohibicję i jak rozwinął się tam bandytyzm w efekcie tej kretyńskiej decyzji!
    • a-lfa Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 29.12.19, 09:47
      Problem w tym iż jest to najstarszy zawód świata i istniał od zawsze. W Skandynawii mimo kar tez istnieje. Co najwyżej dzieje się to mniej ostentacyjnie i kosztuje odpowiednio więcej. Do chwili do której beda chętni na owe usługi będą i chętni do ich świadczenia. Żadne zakazy ani kary tego nie zmienią.
      • m.c.hrabia Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 29.12.19, 09:54
        tvn24.pl/chiny-prostytutki-wychodza-na-wolnosc-osrodki-detencyjne,996337,s.html
        • a-lfa Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 29.12.19, 13:14
          Tym bardziej iż jak znam życie trafiały do tych ośrodków panienki najniższego sortu nie korzystające z ochrony stosownych mafii (triad) albo wystawione jako ofiary za takie czy inne przewinienia. Gwarantuje iż Panie do "towarzystwa" z wysokiej póki obsługujące elitę nie musiały się niczego obawiać podobnie jak te bedace pod "ochroną" tamtejszych gangsterów. One były nie zauważalne dla wszelakiego rodzaju policji. Tak to działa od stuleci.
          • x2468 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 29.12.19, 13:32
            Gestapo stawialo sprawe jasno. Kitty Salon albo KZ, wybor panienko nalezy do ciebie.
    • mephlstopheles Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 29.12.19, 10:13
      Jak Pisi wytrzymają jeszcze parę lat, to pewnie na żądanie Czarnych będą w końcu musieli powołać policję obyczajową, pilnująca czystości i zasad Kaczariatu.
    • adria231 Re: To chyba najgłupsza teza jaką napisano na FK 30.12.19, 06:51
      Prostytucją jest świadczenie usług za pieniądze, sprzedawanie się.
      Czy osoby, które za pieniądze, lub inne korzyści potrafią popełnić najgorsze łajdactwa zaliczymy do tej grupy zawodowej? Należałoby najpierw precyzyjniej zdefiniować to zjawisko, a potem opodatkować.
      Pomóżmy fiskusowi. Jakieś propozycje?
      • snajper55 Re: To chyba najgłupsza teza jaką napisano na FK 30.12.19, 14:23
        adria231 napisała:

> Prostytucją jest świadczenie usług za pieniądze, sprzedawanie się.
        > Czy osoby, które za pieniądze, lub inne korzyści potrafią popełnić najgo
        > rsze łajdactwa zaliczymy do tej grupy zawodowej? Należałoby najpierw precyzy
        > jniej zdefiniować to zjawisko, a potem opodatkować.
        > Pomóżmy fiskusowi. Jakieś propozycje?

Hydraulik też się sprzedaje.

S.
      • nazimno Re: To chyba najgłupsza teza jaką napisano na FK 02.01.20, 13:16
        Polityków opodatkować akcyza.
        Za łajdactwa i bezkarność.
      • maotsetung Re: To chyba najgłupsza teza jaką napisano na FK 12.01.20, 11:34
        adria231 napisała:

> Prostytucją jest świadczenie usług za pieniądze, sprzedawanie się.
        > Czy osoby, które za pieniądze, lub inne korzyści potrafią popełnić najgo
        > rsze łajdactwa zaliczymy do tej grupy zawodowej? Należałoby najpierw precyzy
        > jniej zdefiniować to zjawisko, a potem opodatkować.
        > Pomóżmy fiskusowi. Jakieś propozycje?

Traktować te panie i tych panów jako rzemieślników. NIech płacą tak jak on i mają w przyszłości emerytury.
    • xyz_xyz1 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 30.12.19, 14:14
      Oczywiscie. I to surowo. Tak samo jak każdy związek pozamałżeński.
      • buldog2 Tak! Tak! Pełna zgoda! 02.01.20, 10:58
        Oczywiscie. I to surowo. Tak samo jak każdy związek pozamałżeński.

Podobnie jak w innych sferach życia PIS przygotowuje zmiany prawne sięgając po rozwiązania dobrze sprawdzone w praktyce ZSRR. Wspólne działania Usprawnionych Sądów i reszty administracji pozwolą zawierać małżeństwa na godziny, sprzyja temu również montaż automatów płatniczych w kościołach...

• snajper55 Re: Tak! Tak! Pełna zgoda! 07.01.20, 19:15
          buldog2 napisał:

> [b]Oczywiscie. I to surowo. Tak samo jak każdy związek pozamałżeński. [
          > /b]
          >
          > Podobnie jak w innych sferach życia PIS przygotowuje zmiany prawne sięgając po
          > rozwiązania dobrze sprawdzone w praktyce ZSRR. Wspólne działania Usprawnionych
          > Sądów i reszty administracji pozwolą zawierać małżeństwa na godziny, sprzyja te
          > mu również montaż automatów płatniczych w kościołach...

A także seks bezmałżeński. Należy się też zastanowić, czy zbyt intensywny seks małżeński nie jest rozpustą i czy też nie powinien być karany.

S.
          • lechutek1966 Re: Tak! Tak! Pełna zgoda! 07.01.20, 21:57
            lechutek1966 Re: To chyba najgłupsza teza jaką napisano na FK 07.01.20, 16:01
            snajper55 napisał:

> adria231 napisała:
            >
            > Należałoby najpierw p
            > recyzy
            > > jniej zdefiniować to zjawisko, a potem opodatkować.
            > > Pomóżmy fiskusowi. Jakieś propozycje?
            >
            > Hydraulik też się sprzedaje.
            >
            > S.

Być może tak, jeśli chodzi o hydraulika. Ale moderator może jedynie się ześwinic .

Ps. Niżej upaść już się nią da. To jest ostateczne dno i wodorosty sea monsterku.

Grabisz sobie PRL owski cenzorze z FK
    • rzewuski1 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 30.12.19, 15:01
      Powinno byc opodatkowane 45% , i będzie kasa.
      • wsk175 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 30.12.19, 15:27
        45% z pięciuset, za które scoorwili się NIEKTÓRZY wyborcy pisu......
    • buldog2 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 30.12.19, 17:32
      Jeśli Pani chce i ja chcę, to co ci do tego? Pomiędzy wódkę i zakąskę, czy jakoś podobnie... (w tej sytuacji)
      • nennane Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 30.12.19, 22:29
        buldog2 napisał:

> Jeśli Pani chce i ja chcę, to co ci do tego? Pomiędzy wódkę i zakąskę, czy jako
        > ś podobnie... (w tej sytuacji)
        >

Nie wszystko, co się chce, wolno.
        • buldog2 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 31.12.19, 16:23
          A co możesz mieć przeciwko, jak jedno i drugie chce? Chcesz urządzić obóz koncentracyjny, czy jakąś tam Koreę? (Północną, oczywiście). I jakim prawem? Tak jak JAR, bez żadnego trybu?
        • buldog2 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 07.01.20, 18:26
          Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna wkraczać w życie innych.
          Jakim prawem ty masz dyktować, co komuś wolno a czego nie?
          Prawem I sekretarza KC czy jakiego pomniejszego gnoma?
    • adria231 Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 02.01.20, 06:20
      Czyżbym uraziła czyjeś ego? Nie miałam takiego zamiaru, sorry.
    • amg10 Dlaczego powinno być karane ?? 07.01.20, 20:23
      Moglby nennane odpowiedziec ??

• no-popis wydało się : Schetyna sypia z Kidawą Błońską 11.01.20, 21:13

• lechutek1966 Re: wydało się : Schetyna sypia z Kidawą Błońską 11.01.20, 21:58
        👍👍👍
        • no-popis Re: wydało się : Schetyna sypia z Kidawą Błońską 12.01.20, 06:33
          lechutek1966 napisał:

> 👍👍👍
          Jak się musiały przestraszyć dużurne, płatne lub społeczne trolle jak zobaczyły ten tytuł :)
          • lechutek1966 Re: wydało się : Schetyna sypia z Kidawą Błońską 12.01.20, 11:29
            no-popis napisała:

> lechutek1966 napisał:
            >
            > > 👍👍👍
            > Jak się musiały przestraszyć dużurne, płatne lub społeczne trolle jak zobaczył
            > y ten tytuł :)

Na pewno odmłodzony został alarm w farmie.😂😂
            • no-popis Re: wydało się : Schetyna sypia z Kidawą Błońską 12.01.20, 15:30
              lechutek1966 napisał:

> no-popis napisała:
              >
              > > lechutek1966 napisał:
              > >
              > > > 👍👍👍
              > > Jak się musiały przestraszyć dużurne, płatne lub społeczne trolle jak zo
              > baczył
              > > y ten tytuł :)
              > Na pewno odmłodzony został alarm w farmie.😂😂
              Dało się rzeczywiście zauważyć.
    • najezyn Re: Korzystanie z prostytucji powinno być karane 12.01.20, 13:42
      Nie zgodzę się. Nikomu nie szkodzi, gdy się dwoje dorosłych zabawia w łóżku. Miliardy to czynią. A i miliardy wymieniają się przy tym dobrami materialnymi - np mąż żonie za seks oddaje wypłatę. Więc nie ma potrzeby ani moralnego prawa, by komuś zabraniać sprzedawać swoje usługi tego typu, skoro ludzie sprzedają coś cenniejszego, czyli np swoje zdrowie - harując w kopalni. Albo bezpieczeństwo i życie - służąc w wojsku czy podejmując się ryzykownych zajęć. Zakazane powinny być czynności, które ewidentnie szkodzą innym - a poproszę o dowód, że ci szkodzi to, że gdzieś się pan z panią prześpi i jej za to da parę banknotów. Zakaż raczej jazdy samochodem, bo ona faktycznie szkodzi tak spalinami, które trują, jak i stwarzaniem zagrożenia wypadkowego. A prostytucji odpuść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka