Dodaj do ulubionych

Pani Małgosia i wszystko jasne.

26.04.20, 06:52
Jedyna z cojones wśród reszty quislingowców i pałacowego pajaca.

wiadomosci.wp.pl/wybory-2020-mocny-spot-malgorzaty-kidawy-blonskiej-10-maja-te-skrzynki-maja-byc-urnami-6503822475597953a
Swoją drogą obstawiam, że Kaczuś nie dopchnie kolanem majówki wariatów i umysłowego niedowładu.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 26.04.20, 13:53
      Chcę wiedzieć , kiedy - gdy ponownie otworzę wejście na laptopa nie zobaczę ani nie usłyszę wypocin wypracowanych przez KO i UE a wyartykułowanych przez panią M.K.B. Kiedy dotrze do pani M.K.B. że jest pośmiewiskiem obecnej sceny politycznej. I to właśnie pani M.K.B. jest wymierzany policzek podczas wszelkich jej wystąpień wyborczych w których bierze udział. Chcę wiedzieć czy ona tego prawdziwie nie dostrzega ?
      • kosel_maruvi Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 26.04.20, 14:09
        Pucybut clowna faktycznie nie jest śmìeszny lecz tragikomiczny
    • no-popis Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 26.04.20, 14:11
      haen2010 napisał:

> Swoją drogą obstawiam, że Kaczuś nie dopchnie kolanem majówki wariatów i umysło
      > wego niedowładu.
      Pisiaki mogą się cieszyć bo Twoje przewidywania spełniają się ale ...odwrotnie. Od zawsze !
    • pies.na.czarnych Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 26.04.20, 15:33
      👍👍👍

Wybory korespondencyjne są niezgodne z konstytucją!
      • adria231 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 26.04.20, 18:09
        Popieram panią Małgosię , podpisałam się nawet na liście jej poparcia. Ale to było w innym świecie - przed wirusem.
        A teraz bez względu na to, kto będzie "prezydentem" nie będzie to miało żadnego znaczenia. Będzie nielegalnym, bezprawnie wybranym słupem.
        Wybory nie powinny się teraz odbyć, nawet korespondencyjnie. Może wkrótce ktoś za to poniesie odpowiedzialność.....
    • no-popis problem pani Małgosi i zagadka 27.04.20, 06:05
      haen2010 napisał:

> Jedyna z cojones wśród reszty quislingowców i pałacowego pajaca.

Przez grzeczność pominę wymienianie problemów jakie ma pani Małgosia w myśl zasady leżącego się nie kopie.
      Zadam CI zagadkę.
      Jaki jest pogląd pani MKB nt aborcji.
      Uprzedzam, że każda odpowiedż ma swój dowód w postaci publicznej wyPOwiedzi pani Małgosi .
      Inna zagadka.
      Czy pani Małgosia jest za czy przeciw 500 + ?
      itd itp
      • adria231 Re: problem pani Małgosi i zagadka 27.04.20, 06:38
        A czy ktoś zastanawia się nad poglądami obecnego lokatora pałacu? Czy on wypowiadał się rozsądnie na jakikolwiek temat? On się tylko uczy, uczy, uczy......
        On jest bezwolnym narzędziem , długopisem. Nauczył się podpisywać i w ciemno podpisuje.
        A ciemny lud odprawia modły w intencji ponownego wyboru tego.... na prezydenta.Widać,że i oni nie wierzą,że bez boskiej ingerencji nie wygra. A no-popis czepia się pani Małgosi. Może dlatego, że nie lubi kobiet? nieładnie, oj, nieładnie....
        • no-popis Re: problem pani Małgosi i zagadka 27.04.20, 06:56
          adria231 napisała:

> A no-popis czepia się pani Małgosi. Może dlatego, że nie lubi kobiet? nieładnie, oj, nieładn
          > ie....
          Niesamowicie silny argument.
      • x2468 Re: problem pani Małgosi i zagadka 28.04.20, 09:25
        Cham i grzecznosc, paradne.
    • prawdawaszaboli Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 07:31
      "Mocny spot Małgorzaty Kidawy-Błońskiej. "10 maja te skrzynki mają być urnami"

Małgośka po raz kolejny udowodniła , że jest idiotką... Codziennie dostarcza się miliony listów, przesyłek kurierskich, pizzy i in. produktów...
      • eiran Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 07:36
        prawdawaszaboli napisał:

>
        > Małgośka po raz kolejny udowodniła , że jest idiotką... Codziennie dostarcza s
        > ię miliony listów, przesyłek kurierskich, pizzy i in. produktów...

Ile milionów dziennie? Którego dnia poczta dostarczyła więcej niż milion przesyłek, tow. waszaboli?
        • taniarada Obywatelu czytajcie ze zrozumieniem 27.04.20, 09:30
          eiran napisał:

> prawdawaszaboli napisał:
          >
          >
          > >
          > > Małgośka po raz kolejny udowodniła , że jest idiotką... Codziennie dosta
          > rcza s
          > > ię miliony listów, przesyłek kurierskich, pizzy i in. produktów...
          >
          >
          > Ile milionów dziennie? Którego dnia poczta dostarczyła więcej niż milion przesy
          > łek, tow. waszaboli?
          >
          Strzelcie sobie kawę ,zanim zaczniecie śledzić opozycję .Kolega napisał jasno.Nic nie ma tu o poczcie polskiej.Tak dla waszej ciekawości .Ludzie teraz prawie wszystko kupują przez internet.Siema obywatelu.
          • eiran Re: Obywatelu czytajcie ze zrozumieniem 27.04.20, 09:36
            Innymi słowy, niedorozwoju, Poczta Polska bez trudu obsłuży w dwa dni 30 milionów przesyłek adresowych tam i z powrotem, bo ludzie teraz wszystko kupują przez internet?
            • m.c.hrabia Re: Obywatelu czytajcie ze zrozumieniem 27.04.20, 10:15
              Pakiet wyborczy doręcza się wyłącznie do rąk własnych wyborcy, po okazaniu dokumentu potwierdzającego tożsamość i pisemnym pokwitowaniu odbioru” – głosi artykuł 53e paragraf 6 ustawy Kodeks wyborczy.
              • janja11 Re: Obywatelu czytajcie ze zrozumieniem 03.05.20, 10:43
                m.c.hrabia napisał:

> Pakiet wyborczy doręcza się wyłącznie do rąk własnych wyborcy, po okazaniu d
                > okumentu potwierdzającego tożsamość i pisemnym pokwitowaniu odbioru” – głosi ar
                > tykuł 53e paragraf 6 ustawy Kodeks wyborczy.

>

A pakiet w pocztowej PiS hucpie rzuca się byle gdzie. Dodajmy, że pakiet ten zawiera nasz PESEL.
                • no-popis Re: Obywatelu czytajcie ze zrozumieniem 03.05.20, 14:30
                  janja11 napisał(a):
                  > A pakiet w pocztowej PiS hucpie rzuca się byle gdzie. Dodajmy, że pakiet ten za
                  > wiera nasz PESEL.
                  A jaki masz problem z tym PESEL?
      • adria231 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 07:41
        Ja skrzynkę przezornie opróżniam raz w tygodniu - w poniedziałek rano. Przypomnieliście mi. Zaraz zakładam maseczkę, rękawiczki i jadę 10 pięter w dół.
        • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 08:54
          Amerykanie, poważnie, uważają, że przesyłki papierowe, tekturowe, wymagają kwarantanny 48H.
          • m.c.hrabia Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 09:26
            co tam amerykanie , ściera szumowska ,powie to co mu każe prezes.
            • no-popis Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 06:32
              m.c.hrabia napisał:

> co tam amerykanie , ściera szumowska ,powie to co mu każe prezes.
              Znowu nie zrozumiałeś tej prostej informacji POdobnie jak Heniu. Tę niemoc intelektualną nadrabiacie agresją na tym forum a Ty hrabia już szzzególnie.
          • taniarada Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 09:33
            haen2010 napisał:

> Amerykanie, poważnie, uważają, że przesyłki papierowe, tekturowe, wymagają kwa
            > rantanny 48H.
            Wyjedź do USA ,do Francji na papieroska henek i przestań chrzanić fatmazony.Lubię wszystko .Głupoty ,chamstwa i obłudy nie znoszę .Siema.
            • m.c.hrabia Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 09:45
              .Głupoty ,chamstwa i obłudy nie znoszę

to jak się golisz nie mając lustra?
              • x2468 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 09:23
                Dpiluja pacana.
            • erte2 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 10:11
              taniarada napisało:
              Głupoty ,chamstwa i obłudy nie znoszę .Siema.

To jakim cudem wytrzymujesz sam ze sobą?!
      • sverir Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 09:01
        "Małgośka po raz kolejny udowodniła , że jest idiotką... Codziennie dostarcza się miliony listów, przesyłek kurierskich, pizzy i in. produktów.."

To nie Małgośka, tylko posłanka z PiS chciała oszczędzać zdrowie listonoszy i nie wysyłała kartek na święta. Pamiętasz o tym, prawda?
      • x2468 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 09:02
        To nie MKB jest idiotka lecz ty malpo Najsztuba. Poczta dostarcza przesylki ktorych nikt nie musi kwitowac, a jesli juz to wrzuca do skrzynki awizo i adresat idzie na poczte. Poczta nie odbiera przesylek, pocztowi zwiazkowcy kategorycznie odmowili dostarczaniu pakietow ktore mialy by byc kwitowane.
        W Bawari glosowalo nieco ponad 1 milion wyborcow, poczta niemiecka funkcjonuje bez porownania lepiej od polskiej, przesylka nadana przed godzina 14 u odbiorcy w miescie jest na drugi dzien przed poludniem.Listy docieraja do adresatow w 100%, nikt nie slyszal o priorytetach (cos takiego tam nie istnieje), polecone to ulamek promila przesylek.
    • stasi1 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 09:09
      Dopchnie, jak nie kolanem to czymś innym
      • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 10:05
        Jeszcze jakbyś dopowiedział o tym czymś? Pistolecik? Siusiorek?
        • stasi1 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 03.05.20, 10:31
          To już pewnie tym pistolecikiem
      • erte2 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 10:15
        stasi1 napisał:
        Dopchnie, jak nie kolanem to czymś innym

A niby czym? Myślisz że to jak z tym liliputem? Mało prawdopodobne, bo jak sądzisz - dlaczego się nie ożenił?
        • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 10:35
          Jest problem. Kolana w ruinie.
          • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 14:51
            Ja to myślę, że to kompleks małego siusiorka, żadna ciota. Bał się kobiety i weryfikacji.
            • adria231 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 15:20
              do qinto : chciałam tylko zaznaczyć, że byłam pierwsza. Nie tylko dla facetów ważne jest, by być pierwszym.
    • pies.na.czarnych Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 27.04.20, 10:21
      Pomijając wszystko. To głosowanie na Dudę jest niemożliwe do zrealizowania technicznie. Załóżmy, że karty głosowania wrócą na Pocztę i co dalej, kto policzy głosy w przepisowym terminie? Zauważcie, że druga tura musi się odbyć w ścisłe określonym terminie pi pierwszym dniu głosowania. Jak oni chcą to zrobić aby uwierzono, że nie doszło do fałszerstwa.
      • erte2 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 10:22
        pies.na.czarnych napisał:
        Jak oni chcą to zrobić aby uwierzono, że nie doszło do fałszerstwa.

Sądzisz że się tym przejmują? Kur..ska telewizja zaświadczy, uniwersalna wolf-przyłębska potwierdzi, a seweryn upojony "małmazją" za 16,50/pół litra łyknie to jak gęś kluski bo "une dajom".
    • no-popis Heniu mam do Ciebie prośbę. 27.04.20, 15:35
      haen2010 napisał:

Ciszej nad tą trumną...polityczną.
      • adria231 Re: Heniu mam do Ciebie prośbę. 27.04.20, 16:11
        Uwierzyłam Amerykanom w te 48 h na papierze i tekturze. Listonosz roznosi pocztę od poniedziałku do piątku.
        Od popołudnia w piątek do poniedziałku rano, to więcej, niż 48h. Przesyłki z całego tygodnia nie zawierają już wirusa. Możecie ze mnie wziąć przykład.
        • no-popis Re: Heniu mam do Ciebie prośbę. 28.04.20, 05:55
          adria231 napisała:

> Uwierzyłam Amerykanom w te 48 h na papierze i tekturze. Listonosz roznosi poc
          > ztę od poniedziałku do piątku.
          > Od popołudnia w piątek do poniedziałku rano, to więcej, niż 48h. Przesyłki z c
          > ałego tygodnia nie zawierają już wirusa. Możecie ze mnie wziąć przykład.
          To głosujesz ?
    • no-popis Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 06:47
      Samych paczek dziennie (jednego dnia!) czasami nawet prawie 500.000 .
      Łącznie przesyłki listowe paczki ulotki itp to około 4 000 000 dziennie.
      Zarażają i zarażają ale tych idiotów, którzy liżą te listy i nie myją rąk.
      Heniu, nie odbieraj korespondencji !!!
      PS
      Jestem przeciwny wyborom w tym terminie tylko żartuję sobie z idiotów POdającyh takie argumenty lub łykających takie wrzutki dla debili ze strony szczujni.
      • qinto Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 10:28
        no-popis napisała:

> Samych paczek dziennie (jednego dnia!) czasami nawet prawie 500.000 .
        > Łącznie przesyłki listowe paczki ulotki itp to około 4 000 000 dziennie.
        > Zarażają i zarażają ale tych idiotów, którzy liżą te listy i nie myją rąk.
        > Heniu, nie odbieraj korespondencji !!!
        > PS
        > Jestem przeciwny wyborom w tym terminie tylko żartuję sobie z idiotów POdającyh
        > takie argumenty lub łykających takie wrzutki dla debili ze strony szczujni.
        >

Odłożenie terminu wyborów wymaga porozumienia się z łopozycją, która nie chce się porozumieć.
        Wydaje mi się, że propozycja Gowina, mimo wszystko była najbardziej sensowna.
        W innych krajach, opozycja wie, że wrogiem nie są rządzący, tylko wirus.
        Argumenty "szalonej opozycji" upadają, by przypomnieć im tylko wybory w Korei Południowej - nie tej Kim Dzon Una, odbyły się dwa tygodnie temu i to bezpośrednio nie korespondencyjnie.
        Osobiście uważam, że takie wybory bezpośrednie, również nie są zagrożeniem dla głosujących, przy utrzymaniu rygorów, takich jak w sklepie, maseczki, płyn dezynfekujący, (rękawiczki) mierzenie temperatury przy wejściu odpowiednie odstępy.
        To się da zrobić, tylko nie przy tej opozycji, która pieprzy głupoty i domaga się ogłoszenia stanu nadzwyczajnego, podobnie jak karpie, które cieszą na Wigilię, nie znając swojego losu.
        To się da zrobić, b
        • sverir Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 13:32
          " Odłożenie terminu wyborów wymaga porozumienia się z łopozycją, która nie chce się porozumieć"

Porozumienie brzmi trochę tak, jakby to jednak była zgodna wola stron potrzebna. Opozycja nie chce się porozumieć? A PiS, odrzucający wszystkie wnioski opozycji, to aż się garnie do tego porozumienia, prawda?
          • eiran Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 13:39
            Przecież PiS podobno zgadzał się na propozycję Gowina wydłużenia o dwa lata kadencji Dudy. A Gowin to prawie opozycja, przynajmniej taka wewnątrzkoalicyjna.
            • adria231 Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 13:43
              Podobnie, jak MKB i BB ja również o czym od dawna wspominałam , w majowej reelekcji popychadła nie zamierzam brać udziału.
              • qinto Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 14:26
                adria231 napisała:

> Podobnie, jak MKB i BB ja również o czym od dawna wspominałam , w majowej reel
                > ekcji popychadła nie zamierzam brać udziału.

Pisałaś o tym już wiele razy.
                Ja zaś, pisałem, że w Polsce nie ma przymusu głosowania.
                Spokojnie, platfusy nie dadzą ci za to orderu.
          • qinto Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 14:30
            sverir napisał:

> " Odłożenie terminu wyborów wymaga porozumienia się z łopozycją, która nie chce
            > się porozumieć"
            >
            > Porozumienie brzmi trochę tak, jakby to jednak była zgodna wola stron potrzebna
            > . Opozycja nie chce się porozumieć? A PiS, odrzucający wszystkie wnioski opozyc
            > ji, to aż się garnie do tego porozumienia, prawda?
            >

Propozycja Gowina wymaga zmiany Konstytucji, na to nie godzi się opozycja.
            Przecież dobrze o tym wiesz, że PiS nie dysponuje większością do zmiany Konstytucji.
            Napoleon Grodzki jak może tak utrudnia wszystko, tak - ten Grodzki specjalista od kopert.
            • eiran Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 16:25
              Natomiast wprowadzenie stanu klęski żywiołowej, rysiu, nie wymaga zmiany konstytucji, ale na to z kolei nie zgadza się PiS, który ma rząd, prezydenta i większość w Sejmie. I dlatego właśnie krew na rękach będzie miała opozycja.
            • sverir Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 17:26
              " Przecież dobrze o tym wiesz, że PiS nie dysponuje większością do zmiany Konstytucji"

Nie, ale mógłby ogłosić stan klęski żywiołowej. Wtedy nie zmieniłaby się doraźnie Konstytucja, nie wiązalibyśmy żyrandola na stanowisku przez siedem lat, a wybory dałoby się zorganizować po prostu lepiej. Co jest złego w tej propozycji?
              • eiran Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 18:25
                sverir napisał:

> Co jest złego w tej propozycji?

Gowin już to jasno wytłumaczył. Ta propozycja jest zła, ponieważ PiS się na nią nie zgadza. A skoro nie zgadza się koalicjant, to skoro opozycja chce pokazać, że jest konstruktywna, powinna się zgodzić na zmianę konstytucji.
              • qinto Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 18:33
                sverir napisał:

> " Przecież dobrze o tym wiesz, że PiS nie dysponuje większością do zmiany Konst
                > ytucji"
                >
                > Nie, ale mógłby ogłosić stan klęski żywiołowej. Wtedy nie zmieniłaby się doraźn
                > ie Konstytucja, nie wiązalibyśmy żyrandola na stanowisku przez siedem lat, a wy
                > bory dałoby się zorganizować po prostu lepiej. Co jest złego w tej propozycji?
                >

Ta propozycja ogłoszenia stanu klęski żywiołowej jest nieuzasadniona w obecnej sytuacji do wprowadzenia. To opinia wielu prawników, ja sam wątpię w to, że ogłoszenie takie stanu w chwili obecnej jest uzasadnione, natomiast, natomiast może być potrzebne przy dalszej suszy - braku opadów.
                • sverir Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 18:43
                  "Ta propozycja ogłoszenia stanu klęski żywiołowej jest nieuzasadniona w obecnej sytuacji do wprowadzenia"

Jest nieuzasadniona? Chciałbym zapoznać się z opinią tych wielu prawników, skąd wynika u nich przekonanie ,że nie ma uzasadnienia.
                  • qinto Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 18:56
                    Jest nieuzasadniona? Chciałbym zapoznać się z opinią tych wielu prawników, skąd wynika u nich przekonanie ,że nie ma uzasadnienia.

Wybacz, ale nie muszę Cię wyręczać w wyszukaniu tej informacji.Mnie na FK kasują prawie 90% postów, kasują to eufemizm - wysyłają w Kosmos, zapytaj się jasia-eirana i snajpera.
                    Po za tym, mogę mieć swoje zdanie na ten temat.
                    Wybory 15 kwietnia w Korei Południowej w normalnym trybie mogły się odbyć? - czy tam jest również pisowski reżim?
                    • sverir Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 19:21
                      "Wybacz, ale nie muszę Cię wyręczać w wyszukaniu tej informacji"

Ale ja nie wiem, których prawników Ty ma na myśli i z całym szacunkiem, ale nie wydaje mi się, abyś był na tyle popularny w internetach, abym mógł zapytać wujka Google "na których prawników powołuje się qinto w rozmowie ze mną?".

"Wybory 15 kwietnia w Korei Południowej w normalnym trybie mogły się odbyć? - czy tam jest również pisowski reżim?"

Przepraszam, czy w Korei Południowej obowiązuje polskie prawo wyborcze?
                      • qinto Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 20:29
                        Ale ja nie wiem, których prawników Ty ma na myśli i z całym szacunkiem, ale nie wydaje mi się, abyś był na tyle popularny w internetach, abym mógł zapytać wujka Google "na których prawników powołuje się qinto w rozmowie ze mną?".

Zapytaj się wujka Google, bez wymieniania mojej skromnej osoby. Wierzę, ze dasz radę.

Przepraszam, czy w Korei Południowej obowiązuje polskie prawo wyborcze?

Na pewno nie, ale przykład jest dobry. Tak południowo koreański reżim traktuje swoich obywateli.
                        Tekst linku
                        • sverir Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 21:10
                          " Zapytaj się wujka Google, bez wymieniania mojej skromnej osoby. Wierzę, ze dasz radę"

Ale ja bym chciał wiedzieć, którego Ty uważasz za autorytet. Nie przedłużaj, napisz proszę.

"Na pewno nie, ale przykład jest dobry"

Bo były wybory? W takim razie kontrprzykład to wybory we Francji, które zakończyły się inaczej. Też dobry przykład, prawda? Korea Południowa do 27 kwietnia przeprowadziła 601 tysięcy testów. Polska - 297 tysięcy. Coś Ci to podpowiada?
                          • qinto Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 21:16
                            Ale ja bym chciał wiedzieć, którego Ty uważasz za autorytet. Nie przedłużaj, napisz proszę.

Oglądam programy publicystyczne- głownie polsat, czytam Twittera, Facebooka, - nie przywiązuję wagi do nazwisk.
                            Nie porównuj wyborów we Francji, kiedy prezydent, nie zrobił nic, aby wprowadzić jakiekolwiek rygory w tym czasie.
                            Testy nie leczą, więc nie opowiadaj bzdur o ilości testów. Sorry, bez urazy.
                            • sverir Re: Poczta dzień w dzień zaraża 28.04.20, 21:22
                              "Oglądam programy publicystyczne- głownie polsat, czytam Twittera, Facebooka, - nie przywiązuję wagi do nazwisk."

Czyli zapamiętujesz tylko tyle, że wypowiedział się prawnik. Na przykład absolwent prawa z 1992 roku. Ale ok, przyjmuję wyjaśnienie (bez złośliwości).

" Testy nie leczą, więc nie opowiadaj bzdur o ilości testów. Sorry, bez urazy"

Rygory też nie leczą, nieprawdaż? Natomiast testy umożliwiły odsianie osób zakażonych, przynajmniej część z nich. Korea Południowa ma inny kalendarz wyborczy, inne zasady. Nie wymaga zgromadzenia 3 tysięcy osób, żeby obsłużyć wybory w jednym tylko mieście. Państwo potrafi swoich funkcjonariuszy zabezpieczyć w środki ochrony osobistej przynajmniej w stopniu umożliwiający zachowanie pozorów (a nie para rękawiczek na cały dzień). Nie porównujmy więc papierowej organizacji w Polsce z profesjonalną organizacją w Korei Południowej.
                  • eiran to proste 28.04.20, 19:14
                    zgodnie z ustawą o o stanie klęski żywiołowej:

Ilekroć w ustawie jest mowa o:

klęsce żywiołowej – rozumie się przez to katastrofę naturalną lub awarię techniczną, których skutki zagrażają życiu lub zdrowiu dużej liczby osób, mieniu w wielkich rozmiarach albo środowisku na znacznych obszarach, a pomoc i ochrona mogą być skutecznie podjęte tylko przy zastosowaniu nadzwyczajnych środków, we współdziałaniu różnych organów i instytucji oraz specjalistycznych służb i formacji działających pod jednolitym kierownictwem,

Zdaniem pisowskich prawników, które rysio najwyraźniej podziela, epidemia nie zagraża zdrowiu, a tym bardziej życiu dużej liczby osób, a mieniu czy środowisku, to już w ogóle. Pomoc i ochrona nie wymagają jakichś nadzwyczajnych środków - wystarczą zwyczajne maseczki, respiratory i jeszcze trochę sprzętu i materiałów, w których nie ma niczego nadzwyczajnego. O współdziałaniu różnych organów w ogóle nie ma mowy, bo opanowane przez totalną opozycję senat i część samorządu nie dość, że nie współdziałają, to jeszcze nie wykazują należytego posłuchu względem jednolitego kierownictwa.
                    • sverir Re: to proste 28.04.20, 19:25
                      Tylko precyzując - przesłanki wprowadzenia stanu klęski żywiołowej:

Stan klęski żywiołowej może być wprowadzony dla zapobieżenia skutkom katastrof naturalnych lub awarii technicznych noszących znamiona klęski żywiołowej oraz w celu ich usunięcia.

Definicję klęski żywiołowej cytujesz, więc jeszcze wartość dodać definicję katastrofy naturalnej:
                      "rozumie się przez to zdarzenie związane z działaniem sił natury, w szczególności wyładowania atmosferyczne, wstrząsy sejsmiczne, silne wiatry, intensywne opady atmosferyczne, długotrwałe występowanie ekstremalnych temperatur, osuwiska ziemi, pożary, susze, powodzie, zjawiska lodowe na rzekach i morzu oraz jeziorach i zbiornikach wodnych, masowe występowanie szkodników, chorób roślin lub zwierząt albo chorób zakaźnych ludzi albo też działanie innego żywiołu"

Ale tak, z pewnością są prawnicy, prawdziwe autorytety, wg których obecna sytuacja uzasadnia wprowadzania specustaw i specrozporządzeń do wszystkiego, choć tak naprawdę nie wypełnia znamion katastrofy naturalnej w zakresie masowego występowania choroby zakaźnej u ludzi.

Taki Kot Schrödingera.
                      • eiran Re: to proste 28.04.20, 20:14
                        Na pewno tymi prawnikami i autorytetami zarazem są:
                        -Jarosław Kaczyński
                        -Andrzej Duda
                        -Zbigniew Ziobro
                        - tercet KaKaO plus wiceminister Wójcik i były wiceminister Piebiak
                        - przytłaczająca większość Trybunału Konstytucyjnego
                        - przytłaczająca większość składu dwóch nowych izb Sądu Najwyższego
                        - przytłaczająca większość składu Krajowej Rady Sądowniczej
                        - prokurator Godzilla
                        - mecenas Kownacki
                        - wielu posłów, senatorów PiS z dyplomami magistrów prawa (być może także europosłów)

Rozumowanie też jest proste - skoro jest epidemia i został wprowadzony stan epidemii, to wprowadzenie stanu nadzwyczajnego jest niepotrzebne, a poza tym byłoby wprowadzone nie w celu walki z epidemią, tylko w celu przesunięcia wyborów,a nie temu służą stany nadzwyczajne.
                        - Beata Kempa
    • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 07:24
      Sikorski o notowaniach Kidawy: Jeżeli się bada tylko tych, którzy dzisiaj deklarują, że wezmą udział w wyborach, to jest najtwardszy elektorat PiS. 97% naszego elektoratu nie chce brać udziału w tych wyborach.

Co niektórzy tutaj uwierzyli w 4% dla pani Małgosi. Tak działają sondaże polityczne na zamówienie.
      • m.c.hrabia Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 07:49
        wróż Maciej.
        • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 09:19
          Ty jak zwykle, hrabio. Ja mam dość ściśle zdefiniowane poglądy polityczne. Popieram ludzi nie zhańbionych łajdactwem, nepotyzmem, złodziejstwem publicznego grosza a nawet krętactwem czy pospolitym cwaniactwem. Pani Małgosia do tego 90% zestawu na pewno nie wpisuje się.

Dlatego nie ulegam prymitywnym hejtom na takie osoby jak ci niektórzy, słabo dysponowani widząc światełko kamery w okularach pani Małgosi wrzeszczą - czyta z promptera. Jakby to było przestępstwo.
          • no-popis Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 09:37
            haen2010 napisał:

> Ty jak zwykle, hrabio. Ja mam dość ściśle zdefiniowane poglądy polityczne.
            I z tego POwodu piszesz, że sondaż na pewno jest sfabrykowany :)
            ZOO !
            • erte2 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 10:28
              no-popis napisało:

Być może przestanę PO-frustratów na tym forum komentować.To często są sprawy dla psychoanalityka lub nawet psychiatry patologa w niektórych przypadkach. To chyba skutek psychologicznej traumy, którą wywołał rok 2015 lub brak pieniędzy, które 8 lat łatwo przychodziły.

Nie obiecuj tylko bądź konsekwentny. Bo zapewne z trudem przyjdzie ci zrezygnować z wypłat z Nowogrodzkiej, ale choć raz w życiu zachowaj twarz (lub to co ci z niej zostało)
          • m.c.hrabia Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 09:45
            tylko ,że swoje stałe poglądy mieszasz z pobożnymi życzeniami , jeszcze nie tak dawno pisałeś , że pani Małgosia wygra w I turze i tylko o to mi chodzi , popieraj kogo chcesz stale cy nie , ale przepowiednie zosta wróżkom.
            • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 09:57
              Nie pamiętam, czy to było w pierwszej turze. Chyba nie. Pisałem, że ludzie, wyborcy na pewno docenią przyzwoitość. Jak Warszawa w wyborach do parlamentu. Chyba niewiele różni Warszawę od reszty Polski. Może tylko mniejszy wpływ ambon i mafii kościelnej.
              • erte2 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 10:33
                haen2010 napisał:

Pisałem, że ludzie, wyborcy na pewno docenią przyzwoitość.

Problem w tym że jeśli dojdzie do tych "wyborów" to ludzie przyzwoici je po prostu zbojkotują.nie chcąc brać udziału w tej farsie. A zagłosuje swołocz, ciemny lud i szmaciarze. I szmata wygra.
                • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 15:48
                  Ależ oczywiście. Będzie to quasi plebiscyt wśród tych, którym udało się skończyć podstawówkę i słuchają przede wszystkim swojego proboszcza. O rydzyku nie wspomnę

Uczestniczyć w czymś takim? - Brrr, obrzydzenie do siebie na resztę życia. Przejdą do historii jak 3xTAK za Stalina.

• no-popis wytĘż 28.04.20, 08:59
        haen2010 napisał:

> Co niektórzy tutaj uwierzyli w 4% dla pani Małgosi. Tak działają sondaże polity
        > czne na zamówienie.

WytĘż mUSK i odpowiedz na czyje zlecenie mógł wykonać ten sondaż taki Kantar.
        • x2468 Re: wytĘż 28.04.20, 09:34
          Musk to jedynie u Wolaka.
          • haen2010 Re: wytĘż 28.04.20, 10:05
            Nie wiem, czy dobrze się orientuję, ale Kantar to nie firma tylko kilka firm, które podpisały umowę o uczciwych sondażach. Chyba niektóre niektóre lubią forsę i ułożone pytania. A potem protokół.
            • pies.na.czarnych Re: wytĘż 28.04.20, 10:31
              Nawet renomowane firmy ratingowe wystawiają swoje opinie na zamowienie i starają sie być ostrożne w ocenie bo przeciez straciłyby dojne krowy.
        • pies.na.czarnych Re: wytĘż 28.04.20, 10:02
          Nikt nie robi sondaży dla idei. Zawsze ktoś za nie płaci.
          • haen2010 Re: wytĘż 28.04.20, 10:32
            U nas to chyba Kantar Millward - Brown robiąca sondaże dla TVN. Wszyscy tylko te traktują poważnie. Nawet Kaczuś i jego drużyna z polskiej swołoczy.

Ale to do wiadomości publicznej. Sami nie żałują forsy na tzw pogłębione sondaże, uczciwe. Ale tylko do wiadomości elity partyjnej.
            • erte2 Re: wytĘż 28.04.20, 10:42
              A tak a'propos - kolejne "ułatwienie" i możliwość sfałszowania wyborów.
              Bo - gdyby rzeczywiście miały się odbyć w formule jaką proponuje PiS to technicznie niemożliwe jest badanie exitpol , czyli pozostają tylko oficjalne wyniki. A badania exitpol są zawsze dość mocno zbliżone do ostatecznych wyników, więc w przypadku ich braku można je dowolnie "kształtować".
              • pies.na.czarnych Re: wytĘż 28.04.20, 10:48
                Jeżeli dojdzie do tej "pocztyliady" to będzie ona fałszerstwem stulecia. Nawet pierwsze wybory po wojnie to był pokuś w porównaniu z tym co szykuje gang Kulawego.
              • haen2010 Re: wytĘż 29.04.20, 06:25
                erte2 napisał:

> A tak a'propos - kolejne "ułatwienie" i możliwość sfałszowania wyborów.
                > Bo - gdyby rzeczywiście miały się odbyć w formule jaką proponuje PiS to technic
                > znie niemożliwe jest badanie exitpol , czyli pozostają tylko oficjalne wyniki.
                > A badania exitpol są zawsze dość mocno zbliżone do ostatecznych wyników, więc w
                > przypadku ich braku można je dowolnie "kształtować".

To chyba da się zrobić. Obstawić kilkaset tych ulicznych norm. Policzyć tych co wrzucają i poprosić o wypełnienie ankiety. Frekwencja wyjdzie z porównania do liczby uprawnionych w okręgu tej urny.

Jeżeli ich pisowski żandarm i policjant nie przepędzą.
      • boblebowsky Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 10:59
        haen2010 napisał:

> Sikorski o notowaniach Kidawy: Jeżeli się bada tylko tych, którzy dzisiaj dekla
        > rują, że wezmą udział w wyborach, to jest najtwardszy elektorat PiS. 97% naszeg
        > o elektoratu nie chce brać udziału w tych wyborach.
        >
        > Co niektórzy tutaj uwierzyli w 4% dla pani Małgosi. Tak działają sondaże polity
        > czne na zamówienie.

Coraz bardziej zaczynasz pisdogłowych przypominać z tym ich niczym nie uzasadnionym entuzjazmem. Gdzie się podział rozsądek?
        • eiran Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 11:33
          Pewnie i racja, że p. Kidawa nie jest najlepszą kandydatką na takie czasy. I takich rywali, bo nie tylko o Dudę chodzi. To taki trochę żeński odpowiednik Bronisława Komorowskiego, stateczna, pozbawiona agresji pani, w średnio-starszym wieku, pozbawiona agresji, nieszczególnie błyskotliwa, ale i niegłupia, za to z lekką skłonnością do przejęzyczeń. Pewnie nie spodziewała się skali hejtu, którą na nią spada, nawiasem mówiąc, Komorowski też nie udźwignął hejtu, który nań spadł i przez to przegrał.
          • buldog2 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 12:52
            Komorowski nie miał poparcia macierzystej partii, to raz. Przy pełnej obojętności mediów publicznych i tzw. zaprzyjaźnionych na rzucane na niego oszczerstwa. Tak jak Tusk, myślał, że wszystko toczy się w sposób ustalony i zwycięstwo jest formalnością, to dwa.
            Będące merytoryczną treścią jego prezydentury zachowawczość, brak inicjatyw wszelkich, cech leadera i przekazu wskazującego kierunki działań etc. miały znaczenie drugorzędne. Poległy w konfrontacji z czarnym PRem.
            • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 16:04
              Do Bronka bym dorzucił pychę i że mu się należy. Za drukowanie ulotek w czas komuny. Miał też kiepską małżonkę, której to wszystko się podobało. Jak obecna first lady. Takie rzeczy wracają farsą.

Poczytałem w temacie opinie Palikota, który był wtedy blisko tej pary.
          • qinto Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 14:37
            eiran napisał:

> Pewnie i racja, że p. Kidawa nie jest najlepszą kandydatką na takie czasy. I ta
            > kich rywali, bo nie tylko o Dudę chodzi. To taki trochę żeński odpowiednik Bron
            > isława Komorowskiego, stateczna, pozbawiona agresji pani, w średnio-starszym wi
            > eku, pozbawiona agresji, nieszczególnie błyskotliwa, ale i niegłupia, za to z l
            > ekką skłonnością do przejęzyczeń. Pewnie nie spodziewała się skali hejtu, którą
            > na nią spada, nawiasem mówiąc, Komorowski też nie udźwignął hejtu, który nań s
            > padł i przez to przegrał.
            >

Komorowski przy tej pani, to był jednak tytan intelektu.
            Skala hejtu na Małgośkę? - no bez jaj, wystarczy tylko ją posłuchać co plecie.
            • eiran Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 15:41
              Tak trochę nie wypada, żeby wyborca Ogórka poddawał w wątpliwość inteligencję innych polityków. No - może Marka Suskiego, Mariana Kowalskiego albo Wandy Łyżwińskiej, to jeszcze wypada.
    • pies.na.czarnych Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 12:12
      23 minuty temu

Małgorzatę Kidawę-Błońską zapytano, czy weźmie udział w wyborach, jeśli PiS przeforsuje swój projekt i odbędą się one w maju. - W wyborach 10 maja nie wezmę udziału - przyznała. Jednak dopytywana o kolejne majowe terminy - 17 i 23 - nie powiedziała twardego "nie". Stwierdziła natomiast: - Powtarzam jeszcze raz. W wyborach korespondencyjnych robionych w taki sposób, jak przygotowało to Prawo i Sprawiedliwość, czyli nie w wyborach, a w usłudze pocztowej, w maju, gdy rośnie liczba zakażonych, udziału nie wezmę.
    • pies.na.czarnych Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 12:12
      23 minuty temu

Małgorzatę Kidawę-Błońską zapytano, czy weźmie udział w wyborach, jeśli PiS przeforsuje swój projekt i odbędą się one w maju. - W wyborach 10 maja nie wezmę udziału - przyznała. Jednak dopytywana o kolejne majowe terminy - 17 i 23 - nie powiedziała twardego "nie". Stwierdziła natomiast: - Powtarzam jeszcze raz. W wyborach korespondencyjnych robionych w taki sposób, jak przygotowało to Prawo i Sprawiedliwość, czyli nie w wyborach, a w usłudze pocztowej, w maju, gdy rośnie liczba zakażonych, udziału nie wezmę.
    • ukos Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 15:36
      PiSSdu ma proste wyjście chwilowo bez zderzania się z Gowinem. W celu wnikliwego rozpatrzenia stanowiska Senatu Witek zwołuje Sejm nie na 7, ale na 8 maja, a następnie ogłasza trzydniową przerwę z powodu poważnej awarii systemu informatycznego uniemożliwiającej przeprowadzenie głosowania. W dniu 10 maja PKW podejmuje uchwałę nakazującą zamknięcie lokali wyborczych do godz. 24:00 z powodu epidemii, a następnego dnia przekazuje Witek uchwałę stwierdzającą, że wybory nie doszły do skutku z powodu zamknięcia lokali. W tej sytuacji Witek musi w ciągu 14 dni ogłosić nowe wybory, w terminie nie późniejszym niż 60 dni od dnia ogłoszenia, ale pozwalającym na przeprowadzenie czynności przewidzianych w kodeksie wyborczym. W tym kontekście po wznowieniu obrad Sejmu stanowisko Gowina nie wzbudza już emocji klubu PiSSdu i jego elektoratu.
      • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 16:26
        Ja tego aż tak nie analizuję. Wiem jedno - burdel okropny gdy Kaczuś przegra te głosowanie.

Z kolei, gdyby mu się udało posadzić pajaca w pałacu - to też będzie burdel, mniej okropny. Takie czasy nastały.
        • pies.na.czarnych Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 28.04.20, 17:32
          Jak iść to na całość. Wolę ten bardziej okropny burdel
    • qqazz Ojojoj 28.04.20, 20:20
      Moim zdaniem jedyna z wyraźnie widocznym niedowładem umysłowym.
      Ciągnie swój do swego.

haen2010 napisał:

>
      > wiadomosci.wp.pl/wybory-2020-mocny-spot-malgorzaty-kidawy-blonskiej-10-maja-te-skrzynki-maja-byc-urnami-6503822475597953a
      > Swoją drogą obstawiam, że Kaczuś nie dopchnie kolanem majówki wariatów i umysło
      > wego niedowładu.
    • haen2010 Re: Pani Małgosia i wszystko jasne. 29.04.20, 04:25
      Po apelach pani Małgosi i Tuska już tylko 27% chce głosować. Będą topnieć z każdym dniem. Ostaną się tylko pisowskie przygłupy.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/7682752,kidawa-blonska-wybory-prezydenckie-ko-polityka.html
    • no-popis o intelekcie pani Małgosi świadczy jej wypowiedż 29.04.20, 06:18
      "Skoro natura nie zrobiła tego przekopu, to wydaje mi się, że to nie ma sensu. Gdyby natura chciała, żeby był tam przekop, to by był".
      Kanał La Manche i tunele w Alpach też by zapewne blokowała :)
      Biedny, chory Heniu.
    • no-popis Naczelnik Kaczyński.... 04.05.20, 05:27
      haen2010 napisał:

...naczelnik Kaczyński bardzo lubi Kidawę i Henia.
      Tylko tacy jak Kidawa i Heniu gwarantują mu dalsze sukcesy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka