Dodaj do ulubionych

Biedroń, jak Rejtan

29.04.20, 08:43
z obraz Matejki. Chce walczyć do końca o przegraną sprawę. Krytykuje dzisiaj MKB, że poddała się , że jest przegrana. Biedroń chce jak kiedyś ułani z szabelkami na czołgi. Może to wygląda na bohaterstwo, ale nie uważacie, że to bezmyślność( nie chcę tego nazwać po imieniu , bo mimo wszystko szanuję Biedronia).
Za bohatera walki o sprawiedliwe wybory uważam Marszałka Senatu. Mam nadzieję, że zwycięży rozwaga i prawo( ale nie karykatura prawa, którą posługuje się obecna władza).
Obserwuj wątek
    • qinto Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 08:57
      Tygrysek Kosiniak zapowiedział wczoraj, że będzie walczył jak tygrys do końca i się nie podda.
      W podobnym tonie wypowiedzieli się pozostali kandydaci.
      Wszyscy nie zrozumieli deklaracji MKB?
      To przecież nie takie trudne.
      • taniarada To takie proste 29.04.20, 09:22
        qinto napisał:

> Tygrysek Kosiniak zapowiedział wczoraj, że będzie walczył jak tygrys do końca i
        > się nie podda.
        > W podobnym tonie wypowiedzieli się pozostali kandydaci.
        > Wszyscy nie zrozumieli deklaracji MKB?
        > To przecież nie takie trudne.
        >
        J. Gowin jest jak kosiniakowo-kamyszowy kameleon, który zawsze chce być blisko władzy.Jak on uwielbia konferencje prasowe tak jak Grodzki z odezwą i pouczeniem do narodu. Co ich wszystkich łączy ?Nie dobro Polski tylko własne koryto .Ich i ich rodzin. "Żeby głosić kłamstwo, trzeba całego systemu, żeby głosić prawdę, wystarczy jeden człowiek”.
        • no-popis Morawiecki jest doskonałym przykładem 29.04.20, 18:14
          taniarada napisał(a):
          > J. Gowin jest jak kosiniakowo-kamyszowy kameleon, który zawsze chce być blisko
          > władzy.
          To bardzo podobnie jak Morawiecki.
          Wcześniej doradca Tuska a teraz premier Kaczyńskiego
    • haen2010 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:19
      Mądrzej będzie nie szanować. Ja przyjrzałem się jego rządom w Słupsku. Pic i bajer. Pomnika mu tam nie postawią, a chyba spluwają przez lewe ramię. Ratowała go obecna prezydent na którą scedował miasto. Sam zajął się razem z Krzysiem zwiedzaniem świata, głównie tego homosiów, nawet spęd w Las Vegas zaliczyli.

Kampanię do Brukseli sfinansował mu PiS i ich banki. Nawet organizację, z całą życzliwością. Udostępniali mu sale, reklamę, nawet prowadzili mu spotkania. Chodziło o wygranie tych wyborów z Grzesiem Schetyna. On jest wciąż na ich smyczy.

Sorry, ale dla mnie jest szmatą polityczną i tylko refleksja - czy naprawdę homoseksualność produkuje takie polityczne g. Działa na ich neurony, czy jak?

• erte2 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:30
        haen2010
        Masz całkowitą rację. Ten przeterminowany nastolatek, miś-ptyś i narcyz znalazł się w polityce powodowany troską o swój prywatny (nomen omen) interes, i tak naprawdę na niczym innym mu nie zależy.
        I żeby było jasne - orientacja seksualna nie powinna mieć żadnego znaczenia w ocenie kandydata na jakiekolwiek stanowisko (zarówno państwowe jak i w biznesie), pod warunkiem jednakże że nie stanowi ona podstawowej lub wręcz jedynej motywacji ubieganie się o nie. W przypadku rozkosznego Robercika jest dokładnie odwrotnie.
        • haen2010 Re: Biedroń, jak Rejtan 30.04.20, 08:03
          Nie dopisałem, że ta jego Wiosna szybciej się skończyła niż powstawała. Ludzie szybko na tym oszustwie poznali się. Lewica gorzko zapłacze po wyborach z powodu tej politycznej szmaty. Jak po Ogórkowej.
    • erte2 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:20
      adria231 napisała:
      ...ale nie uważacie, że to bezmyślność( nie chcę tego nazwać po imieniu , bo mimo wszystko szanuję Biedronia).

Przepraszam Cię, ale powiedz mi proszę za co szanujesz Biedronia? Czy np. za słowność (choćby "w temacie" rezygnacji z mandatu europosła?).
      Ten przeterminowany nastolatek, narcyz i pajac porównywalny z niejakim Marcinkiewiczem Kaziem, który jest takim pysiem-ptysiem polskiej polityki, z wiecznie przyklejonym do twarzy głupawym uśmieszkiem wg Ciebie zasługuje na szacunek? Bo ja uważam że co najwyżej na politowanie.
      Wg mnie (ale nie tylko) tak naprawdę skutecznym przeciwstawieniem się planowanej hucpie nazywanej wyborami byłoby wycofanie swoich kandydatur przez wszystkich startujących w tym wyścigu do żyrandola; w takiej sytuacji, przy braku kontrkandydatów, maliniak zostałby uziemiony. Ale niestety, ambicyjki biorą górę - zarówno lekarz w gumofilcach, jak i ów przerośniety nastolatek, kaznodzieja-amator czy cherubinek-faszystek stawiają wyżej swoje ambicyjki ponad rzeczywiste dobro Polski.
      Żenujące.
      • qinto Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:24
        No...wreszcie mogę się prawie całkowicie zgodzić z twoją opinią.
      • jureek Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:31
        erte2 napisał:

> Wg mnie (ale nie tylko) tak naprawdę skutecznym przeciwstawieniem się planowane
        > j hucpie nazywanej wyborami byłoby wycofanie swoich kandydatur przez wszystkich
        > startujących w tym wyścigu do żyrandola;

No to sobie pofantazjowałeś, że rzeczywistość wygląda tak, że są też tacy zarejestrowani kandydaci jak Jakubiak, Piotrowski czy Żółtek.
        • qinto Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:39
          jureek napisał:

> erte2 napisał:
          >
          > > Wg mnie (ale nie tylko) tak naprawdę skutecznym przeciwstawieniem się pla
          > nowane
          > > j hucpie nazywanej wyborami byłoby wycofanie swoich kandydatur przez wszy
          > stkich
          > > startujących w tym wyścigu do żyrandola;
          >
          > No to sobie pofantazjowałeś, że rzeczywistość wygląda tak, że są też tacy zarej
          > estrowani kandydaci jak Jakubiak, Piotrowski czy Żółtek.

Z treści postu erte2 wynika jasno, że napisał o wycofaniu wszystkich kandydatur. Wszystkich, to znaczy również Jakubiaka, Piotrowskiego.Nie chcem ale muszem - w tym przypadku stanąć po stronie erte2.
          • jureek Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:42
            qinto napisał:

> Z treści postu erte2 wynika jasno, że napisał o wycofaniu wszystkich kandydatur
            > . Wszystkich, to znaczy również Jakubiaka, Piotrowskiego.Nie chcem ale muszem -
            > w tym przypadku stanąć po stronie erte2.

Też jesteś fantastą? Nie po to PiS pomagał Jakubiakowi błyskawicznie zebrać podpisy potrzebne do rejestracji, żeby ten teraz robił PiS-owi wbrew.
            • qinto Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:49
              jureek napisał:

> qinto napisał:
              >
              > > Z treści postu erte2 wynika jasno, że napisał o wycofaniu wszystkich kand
              > ydatur
              > > . Wszystkich, to znaczy również Jakubiaka, Piotrowskiego.Nie chcem ale mu
              > szem -
              > > w tym przypadku stanąć po stronie erte2.
              >
              > Też jesteś fantastą? Nie po to PiS pomagał Jakubiakowi błyskawicznie zebrać pod
              > pisy potrzebne do rejestracji, żeby ten teraz robił PiS-owi wbrew.

Ty, wiesz komu PiS pomagał, jednocześnie kogoś innego nazywasz fantastą. Cóż.....
              • jureek Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 10:44
                qinto napisał:

> Ty, wiesz komu PiS pomagał, jednocześnie kogoś innego nazywasz fantastą. Cóż...

Proszę bardzo. Tu możesz sobie o tym poczytać:

www.dorzeczy.pl/nasi-w-mediach/134133/pis-zbieralo-podpisy-dla-marka-jakubiaka-nowe-informacje-wppl.html
                • qinto Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 10:48
                  jureek napisał:

> qinto napisał:
                  >
                  > > Ty, wiesz komu PiS pomagał, jednocześnie kogoś innego nazywasz fantastą.
                  > Cóż...
                  >
                  > Proszę bardzo. Tu możesz sobie o tym poczytać:
                  >
                  > www.dorzeczy.pl/nasi-w-mediach/134133/pis-zbieralo-podpisy-dla-marka-jakubiaka-nowe-informacje-wppl.html

Jeszcze raz, skup się nad tym co napisał erte2 o rezygnacji wszystkich kandydatów i wtedy nasza polemika jest zbędna.
                  • jureek Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 10:54
                    qinto napisał:

> Jeszcze raz, skup się nad tym co napisał erte2 o rezygnacji wszystkich kandydat
                    > ów i wtedy nasza polemika jest zbędna.

Erte2 teoretyzował na temat czegoś, co praktycznie jest niewykonalne. Stąd moje określenie - fantasta.
              • eiran Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 10:46
                O tym że PiS pomagał zbierać podpisy dla Jakubiaka wiedzą wszyscy, z wyjątkiem Jakubiaka, PiS-u i rysia.

wiadomosci.wp.pl/dzialacze-pis-mieli-zbierac-podpisy-dla-marka-jakubiaka-dotarlismy-do-instrukcji-w-tej-sprawie-6493119876741249a
                • taniarada Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 10:56
                  eiran napisał:

> O tym że PiS pomagał zbierać podpisy dla Jakubiaka wiedzą wszyscy, z wyjątkiem
                  > Jakubiaka, PiS-u i rysia.
                  >
                  >
                  Wszyscy wiedzą ?Czyli kto?Niemiecki Łonet? Podobno ruskie trolle zbierali podpisy dla Konfederacji wedlug instrukcji Kremla. Niemieckie zas trolle zbierali podpisy dla Opozycji wedlug instrukcji Brukseli. Powtórzę pytanie: Czy jest to coś niezgodnego z prawem .Pomogli mu działacze Wolni i Solidarni Korwina Morawieckiego.W czym masz problem?
                  • eiran Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 11:07
                    Zapomniałem, że niedorozwój też nie wie. Bo nie potrafi przeczytać krótkiego artykułu z treścią instrukcji władz regionu PiS do członków.
                  • jureek Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 11:09
                    taniarada napisał(a):

> dpisy dla Opozycji wedlug instrukcji Brukseli. Powtórzę pytanie: Czy jest to co
                    > ś niezgodnego z prawem .Pomogli mu działacze Wolni i Solidarni Korwina Morawi
                    > eckiego.W czym masz problem?

Ja mam problem na przykład z tym, że dla Jakubiaka zbierano podpisy, zanim jeszcze zgłosił on w ogóle swoją kandydaturę, a jest to niezgodne z prawem. I nie są to informacje niemieckich mediów, tylko mówił o tym sam Jakubiak osobiście.
            • adria231 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 10:02
              Biedroń ,jako prezydent Słupska zasłużył na mój szacunek. W kołtuńskiej Polsce zarówno jemu, jako gejowi, jak i każdej kobiecie,bo jest kobietą bardzo trudno wybić się ponad przeciętność. Jemu to się udało.
              Podobno był bardzo dobrym prezydentem miasta.
              Późniejsze jego decyzje działają na jego niekorzyść,ale to już inna historia.
              • adria231 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 10:09
                Do taniarada: jak cytujesz fragment mojej wypowiedzi na temat Senatora Grodzkiego, oddziel dalszy ciąg , który od siebie dodałeś.Zmieniło to sens mojej wypowiedzi.
                A tak prywatnie dodam, że dzień bez czytania twoich komentarzy uważam za dzień stracony. To prawie, jak narkotyk.....
              • erte2 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 11:05
                adria 231 napisała:
                Podobno był bardzo dobrym prezydentem miasta.

Masz rację. Podobno. I jest to o tyle wiarygodne że sam często tak mówił :-))).
        • erte2 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 11:01
          jureek
          Niestety, masz rację; w każdych wyborach prezydenckich startuje jakiś folklor - faceci od wkładek do butów, zwolennicy monarchii albo czciciele Płynu Do Mycia Naczyń.
          Zastanawiam się tylko w jaki sposób zdobywają oni owe niezbędne sto tysięcy podpisów
      • taniarada No i ? 29.04.20, 09:34
        To co proponujesz żabciu ?Kiedy wybory ?W sierpniu.Może ogłaszą Tuska kandydatem na prezydenta .
        Donek oświadczył , iż nie będzie głosować ; jeśli podobne deklaracje padną z ust moich idoli - Gersdorf , Rzepliński , Juszczyszyn , Hartman , Janda , Stuhr , Ostaszewska , Tuleya , Tokarczuk , Pochanke , Werner, Zawisza czy Ruszkiewicz itd .To przestanę chlać żabciu.🤣
        • erte2 Re: No i ? 29.04.20, 11:07
          taniarada napisało:
          To przestanę chlać.....

A może matołeczku nie trzeba było zaczynać już od podstawówki? Może wtedy alkohol by ci mózgu nie wyżarł....
      • buldog2 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 11:51
        Trafna, ale nazbyt łagodna charakterystyka Biedronia.
        Dodam, na smyczy prezesa, trzymany krótko przy pysku.
      • no-popis Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 18:15
        erte2 napisał:

> adria231 napisała:
        > ...ale nie uważacie, że to bezmyślność( nie chcę tego nazwać po imieniu , bo
        > mimo wszystko szanuję Biedronia).

>
        > Przepraszam Cię, ale powiedz mi proszę za co szanujesz Biedronia? Czy np. za sł
        > owność (choćby "w temacie" rezygnacji z mandatu europosła?).
        Jaki on podobny do Tuska w tym aspekcie, w aspekcie słowności :)
        > Żenujące.
    • taniarada Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:41
      Ludzie ,Ludzie 30 kwietnia 2020 roku żegnamy panią Gersdorf .Nigdy więcej takich.To jest najważniejsza data .Chyba się na weekend nachlam.niepoprawni.pl/sites/default/files/galerie/1830-contessa/gersdorf_dymisja_30042020.jpg
      • qinto Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:47
        taniarada napisał(a):

> Ludzie ,Ludzie 30 kwietnia 2020 roku żegnamy panią Gersdorf .Nigdy więcej takich.To jest najważniejsza data .Chyba się na weekend nachlam.niepoprawni.pl/sites/default/files/galerie/1830-contessa/gersdorf_dymisja_30042020.jpg

Sic transit gloria mundi......
    • taniarada Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:49
      adria231 napisała:
      Za bohatera walki o sprawiedliwe wybory uważam Marszałka Senatu. Grodzki o ustawie dot. wyborów korespondencyjnych: Nie nadaje się nawet do poprawy. Cóż, całkowicie się z nim zgadzam, że z jego punktu widzenia ustawa jest do bani - koperty bez kasy .
      • qinto Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 09:52
        taniarada napisał(a):

> adria231 napisała:
        > Za bohatera walki o sprawiedliwe wybory uważam Marszałka Senatu. Grodzki o ust
        > awie dot. wyborów korespondencyjnych: Nie nadaje się nawet do poprawy. Cóż, cał
        > kowicie się z nim zgadzam, że z jego punktu widzenia ustawa jest do bani - kope
        > rty bez kasy .

Grodzki według zeznań świadków - nigdy nie poniżył się do sprawdzenia co zawiera koperta przed ofiarodawcą, tylko kładł ją od razu do szuflady.
        • erte2 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 11:18
          qinto napisał:

Grodzki według zeznań świadków ....
          A jakich to świadków? Potrafisz wymienić choć jednego który by w sposób wiarygodny i nie budzący wątpliwości potrafił udowodnić te swoje (i twoje) insynuacje?
          Oskarżenie publicznie rzuciła zagorzała pisówa, wykładowczyni US, ale przyciśnięta do muru i zagrożona pozwem o zniesławienie rakiem się z tego wycofała. Ale to łgarstwo odniosło zamierzony skutek i żyje już własnym życiem, podobnie jak sławetna "gruba kreska" Mazowieckiego która nawet nie była "kreską" tylko "linią" i odnosiła się do zupełnie czego innego.
      • qqazz Małeo tego 29.04.20, 10:47
        taniarada napisał(a):

> adria231 napisała:
        > Za bohatera walki o sprawiedliwe wybory uważam Marszałka Senatu. Grodzki o ust
        > awie dot. wyborów korespondencyjnych: Nie nadaje się nawet do poprawy. Cóż, cał
        > kowicie się z nim zgadzam, że z jego punktu widzenia ustawa jest do bani - kope
        > rty bez kasy .

Przynoszą ci jedna kopertę a trzeba oddać dwie.

pozdrawiam
    • qqazz Zasłoni wejscie do Sejmu własnym t.....m ? 29.04.20, 10:49
      adria231 napisała:
      > z obraz Matejki. Chce walczyć do końca o przegraną sprawę. Krytykuje dzisiaj MKB, że poddała się , że jest przegrana. Biedroń chce jak kiedyś ułani z szabelkami na czołgi. Może to wygląda na bohaterstwo, ale nie uważacie, że to bezmyślność( nie chcę tego nazwać po imieniu , bo mimo wszystko szanuję Biedronia). Za bohatera walki o sprawiedliwe wybory uważam Marszałka Senatu. Mam nadzieję, że zwycięży rozwaga i prawo( ale nie karykatura prawa, którą posługuje się obecna władza).

pozdrawiam
    • behemot17-13 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 11:24
      "Biedroń chce jak kiedyś ułani z szabelkami na czołg"
      Jest nieprawdą, ułani nigdy nie atakowali czołgów szabelkami, to mit stworzony w PRL -u.
      • qinto Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 11:56
        behemot17-13 napisał:

> "Biedroń chce jak kiedyś ułani z szabelkami na czołg"
        > Jest nieprawdą, ułani nigdy nie atakowali czołgów szabelkami, to mit stworzony
        > w PRL -u.
        >

Zgadzam się diabełku, to mit.
      • buldog2 Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 12:54
        Biedroń nie chce już nic, prócz kasy i wygodnego gniazdka dla siebie i Śmiszka.
        To nie jest nepotyzm, nepotyzm to by był, jakby chodziło np. heteroszefa Nowoczesnej, w przypadku Biedronia oki.
        • qinto Re: Biedroń, jak Rejtan 29.04.20, 14:07
          Biedroń nie chce już nic, prócz kasy i wygodnego gniazdka dla siebie i Śmiszka.

Zgadza się. Już nawet nic nie mówi o małżeństwach osób tej samej płci.
    • no-popis cała opozycja powinna 29.04.20, 16:16
      Opozycja całą powinna zrezygnować i zbojkotować te wybory. Tylko to nie ma nic do Kidawy bo ona jest tylko kukiełką, pacynką w PO.
      • eiran cwana gapa z tego ludzikowa 29.04.20, 19:43
        wszyscy zrezygnują, a wtedy na placu boju zostaną Duda i Jakubiak. Którego to Jakubiaka ludzikow tak bardzo ceni, że już dawno rozważał jego poparcie. A z poparciem ludzikowa - kto wie jak to się skończy. Kiedyś ludzikow wyraził pozytywna opinię o Kwaśniewskim, kiedy ten jeszcze grał w juniorach i pamiętamy jaki był finał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka