Dodaj do ulubionych

w samo południe

IP: 217.184.25.* 24.10.04, 12:30
W 1. programie PR słucham właśnie audycji "w samo południe", która
niepostrzeżenie przekształciła się w tubę propagandową obecnego układu
rządzącego. Gośćmi programu są Stanisław Podemski, ekspert prawny "Polityki",
któremu bardzo nie podobają się sejmowe komisje śledcze jako takie, gdyż
"naruszają kompetencje władzy sądowniczej". Podemskiego popiera prof.
Widacki, ambasador Polski w Wilnie, jeśli się nie przesłyszałem. Oczywiście
wypowiedział się także peerelowski konstytucjonalista Gebetner. Wszyscy są
jednomyślni co do tego, że sejmowe komisje śledcze są żenujące, niczego nie
wyjaśniaja, "a tylko stwarzają pola do pomówień i insynuacji politycznej".
Uczestnicy dyskusji oburzają się m.in. na to, że komisja śledcza bardzo
nieładnie potraktowali p. minister Piwnik.

Słucham tego i zastanawiam się, kiedy zaczną domagać się przywrócenia
wiodącej roli partii... Chyba nie muszę przypominać, jak ta partia się
nazywała.
Obserwuj wątek
    • Gość: wartburg Re: w samo południe IP: 217.184.25.* 24.10.04, 12:40
      O szacownym autorytecie 1. programu Polskiego Radia i obrońcy morderców Pyjasa
      Widackim pisze Wildstein

www.nowe-panstwo.pl/archiwum/nr28/glowna/242_felieton_wildstein.htm
      • homosovieticus A nie słyszałeś tam głosu marynata ? 24.10.04, 12:53
        Gość portalu: wartburg napisał(a):

> O szacownym autorytecie 1. programu Polskiego Radia i obrońcy morderców
        Pyjasa
        > Widackim pisze Wildstein
        >
        > www.nowe-panstwo.pl/archiwum/nr28/glowna/242_felieton_wildstein.htm

Działalnosć KŚ, jest powaznym zagrozeniem dla istniejacego układu ELYT.Atakując
        wiec KS, bronia tym samym SLD, Kwacha i ludzi ,którzy Państwo zawłaszczyli w
        ELYTARNYM interesie.
      • homosovieticus jeśli ten artykuł, nie jest kolejnym tekstem 24.10.04, 13:15
        Wildsteina wskazujacym, na polityczno-gospodarczo-kulturowe, skutki załozeń
        magdalenkowych i zatwierdzeń okragłostołowych, oraz na wynikającą z nich
        konieczność wymiany "polskiej głowy" - ELYT- to jestem forumowym tłumokiem i
        nazywam się Leszek z Marynatowa.
        Konieczność tę, zaczynają o dziwo, artykułować niektórzy, znani politycy
        opozycji.Nie myślę o wodzu barbarzyńców, a wprost przeciwnie.
        • Gość: janvier Re: jeśli ten artykuł, nie jest kolejnym tekstem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:52
          Widacki jest zdaje się autorem podręczników prawa. To dużo mówi o jakości kadry
          naukowej i edukacji wyższej w Polsce...
          Eh....
          • homosovieticus Re: jeśli ten artykuł, nie jest kolejnym tekstem 24.10.04, 14:59
            Gość portalu: janvier napisał(a):

> Widacki jest zdaje się autorem podręczników prawa. To dużo mówi o jakości
            kadry
            >
            > naukowej i edukacji wyższej w Polsce...
            > Eh....
            Też bym się napił!
            • Gość: eeeeeeeeeehhhhhhh Re: jeśli ten artykuł, nie jest kolejnym tekstem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 15:03
              Widziałem kiedyś program z Gebetnerem, jak próbował uzasadniać, że Pierwszego
              nie mozna przesłuchac w charakterze świadka przed komisją . Nagranie z tego
              występu mogło by byc podstawą do odebrania mu profesury.Naukowcy czy
              prostytutki?
              • homosovieticus Re: jeśli ten artykuł, nie jest kolejnym tekstem 24.10.04, 15:11
                Gość portalu: eeeeeeeeeehhhhhhh napisał(a):

> Widziałem kiedyś program z Gebetnerem, jak próbował uzasadniać, że Pierwszego
                > nie mozna przesłuchac w charakterze świadka przed komisją . Nagranie z tego
                > występu mogło by byc podstawą do odebrania mu profesury.Naukowcy czy
                > prostytutki?

Słabo są opłacani, to d..py dają, jak prostytutki.
    • Gość: michal Re: w samo południe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.04, 12:49
      Gebetner szybko zapomnial, ze jest glownym wspoltworca kwasniewskiej
      konstytucji, ktorej art. 111 wyraznie mowi o komisjach sledczych powolywanych
      przez sejm.
      • bush_w_wodzie trafiony zatopiony 24.10.04, 13:21
        w samo poludnie odstrzelil sobie... stope
        • Gość: wartburg 1. program Polskiego Radia IP: *.pool.mediaWays.net 24.10.04, 14:31
          Nie wiem, co się dzieje z 1. programem PR. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że
          ktoś tam do garnków lubi zaglądać i strawę pichci nie dla nas, tylko dla szefów
          swoich, których my możemy się tylko domyślać. Audycja "w samo południe" była
          jakiś czas temu w miarę obiektywna, realizowała idee czegoś w rodzaju forum, na
          którym ścierały (pojedynkowały) się przeciwstawne poglądy i opcje polityczne.
          Odkąd notowania SLD są w piwnicy, w programie dokonała sie metamorfoza. Nikt
          już się tam nie kłóci, ani nie ściera. Wszyscy są zgodni. Do studia zapraszani
          są ludzie z kręgów "Trybuny" i peerelowskich elit, którzy nie szczędzą
          wysiłków, żeby bronić prezydenta i jego premierów przed napaściami wstrętnej
          opozycji.

A przecież jest to radio publiczne odbierane przez miliony słuchaczy. Jakby
          nie było pierwszy program tegoż radia. I jego chyba najbardziej opiniotwórcza
          audycja, wizytówka publicystyki radiowej, która zamiast tłumaczyć zawiłości
          wydarzeń na scenie politycznej, zaciemnia obraz stając się powoli karykaturą
          tego, co nazywamy dziennikarskim pluralizmem.
          • Gość: lentilki Re: 1. program Polskiego Radia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:55
            I Paradowska i Sygnały Dnia.
            A z kolei w TVP3 widziałem nawet wczoraj nie-komuchów!
          • bush_w_wodzie Re: 1. program Polskiego Radia 24.10.04, 16:09
            podzielam twoja opinie. tez to zauwazylem.

w dodatku zniknal tez ostatnio komentarz do poznowieczornego wydania wiadomosci
            w wykonaniu niezaleznych zewnetrznych dziennikarzy
            • Gość: Andrzej.A Zniknięcia z anteny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 16:25
              Z "Loży prasowej" TVN-u zniknął już jakiś czas temu Ziemkiewicz.
              Ale mogę się mylić bo nie zawsze mam okazję to oglądać.
            • Gość: wartburg nachalna indoktrynacja SLD IP: *.pool.mediaWays.net 24.10.04, 19:58
              Niezależnych komentarzy politycznych nadawanych o 14:10 nie ma już od paru lat.
              Poznikało dużo niezłych audycji. Uważam, że jest już najwyższa pora, aby zacząć
              mówić głosno o tym , co się dzieje w Polskim Radio. Temat TVP przewalił się
              przez media i coś się tam zaczęło zmieniać... Natomiast 1. program PR stał się
              po cichutku narzędziem nachalnej indoktrynacji SLD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka