Gość: HEHE IP: *.chello.pl 24.10.04, 13:42 JAK WIDAC JADANIE NA STOLE ZA 50 TYS EURO POWODUJE ZMIANY W MOZGU !!! :O) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nie karmic trolla! Adam i Heniek zakochana para IP: *.petrus.com.pl 24.10.04, 13:46 Mam nieodparte wrazenie ze Gazeta Wyborcza i Pralat Henryk J. nie specjalnie sie lubia... Z drugiej strony w tym uwielbieniu do cotygodniowego cytowania slow pralata mozna by sie juz chyba jakis podtekstow erotycznych ze strony dziennikarzy wobec pralata zaczac doszukiwac, dziwnie zauroczeni sa tym Henkiem. Co tydzien lataja do kosciola zeby potem na szybko cytowac co to tam pralat nie powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:35 Miliony są z Tobą ks.Jankowski. Inaczej to wygląda tylko na forum GW, bo ludzie przyzwoici brzydzą się tym forum i Gazetą Wyborczą. Nieobecność ludzi przyzwoitych powoduje to kloaczno-chamskie zabarwienie forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek To co Ty tu robisz, parafianinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:43 Gość portalu: parafianin napisał(a): > ludzie przyzwoici brzydzą się tym forum i Gazetą Wyborczą A fe, niby przyzwoity parafianin, a wałęsa się po forum GW. Idź szybko do "odmieńca" - jak sam przyznaje - Jankowskiego, albo do innego Rydzyka, niech dadzą Ci rozgrzeszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: To co Ty tu robisz, parafianinie? IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:30 to samo co dziennikarze GW w kosciele,badam potencjal wrogow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:50 Ja akurat nie jestem taki przyzwoity, jak ci którzy brzydzą się forum GW. Pozostało mi jednak umiłowanie prawdy, niechęć do chamstwa i prostactwa, pogardzam podłością, brzydzę się pomówieniami i kłamstwem. Dlatego, tak rzadko mogę napisać coś mniej krytycznego na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Wesoły parafianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 16:28 Gość portalu: parafianin napisał(a): > Pozostało mi jednak umiłowanie prawdy, niechęć do chamstwa i prostactwa, > pogardzam podłością, brzydzę się pomówieniami i kłamstwem. Hi, hi, hi. Pozostało Ci jeszcze poczucie humoru. Swoistego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: Wesoły parafianin IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:31 a tobie glupawy rechot,z poczuciem humoru to nie ma nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:02 Dziekuję za komplement. Tak poczucie humoru to ważna i wartościowa cecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTIPED! [...] IP: *.chello.pl 24.10.04, 16:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KULTURA A FE ! NIELADNIE MICHNIK ! TO POZIOM BRUKU !!!!!!! IP: *.rttx.com / *.rttx.com 24.10.04, 18:50 Gość portalu: ANTIPED! napisał(a): > MIESZANKA WYBUCHOWA NIEKTORZY TRACA ROZUM JAK SLUCHAJA JEGO BREDNI TO > JAK 'HITLER THE RISE OF EVIL' TYLKO TUTAJ JUZ ZLO JEST ALE ZA WSZELKA CENE > CHOWANE JEST NA PLEBANI ! BABY JESUS BY SKOCZYLBY Z JAKIES SKALY JAKBY WIEDZIAL > > CO ZA DURNIE BEDA GLOSIC "JEGO SLOWO" ! oto brobka poziomu czytelnikow michnikowej gadzinowki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie IP: 5.5R2D* / *.pg.com 24.10.04, 16:20 TRZEBA BYC ZAWSZE POLAKIEM I NIE DAC SIE OGLUPIAC PRZEZ MICHNIKA I JEGO KOLEGOW.PRZECIERZ ONI MAJA W DUPIE POLSKIE I NAS.ONI CHCA NAS MIEC ZA SWOICH NIEWOLNIKOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziemian Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie IP: *.mega.com.pl 24.10.04, 16:29 MILIONY? Gruba przesada. Tyle szaleńców nie ma w tym kraju Szanowny Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafka Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:05 Według OBOPu, 7 milionów ludzi słucha Radia Maryja. Jesli OBOP tak mówi, to musi być ich dużo więcej. Mozna spokojnie napisać, że miliony Polaków cenią, szanują i popierają ks.Prałata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Advocatus Diaboli Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieniec" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 13:49 Maly, zalosny czlowiek. Zaslania swoje wady tarcza religii. "Kto we mnie uderza, w Chrzescijanstwo uderza..." Otoz nie. Potepia sie osobiste postepki tego osobnika, a nie religie za ktora on sie chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 14:14 Zastanów się głęboko nad tym co powiedziałeś. Łatwo ci przychodzi ocena tego człowieka. Skąd bierze się twoja wiedza o nim. Czy aby nie jest zbyt powierzchowna. Jak bardzo wierzymy w to,co napisane jest w gazetach. Łatwo osądzamy ,ale nie lubimy być osądzani. A swoją drogą czy nie prawdą jest ,że każda rewolucja niszczy swoich bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micron Re: taki sobie nieszkodliwy "odmieniec"... IP: *.tulane.edu 24.10.04, 18:12 "Advocatus Diboli" ma racje... Ksiadz pralat wciaz stara sie ukrywac swoja wlasna PRYWATNA ksenofobie, skrajny nacjonalizm, pyche oraz sklonnosci do politykierstwa za zaslona wiary i religii katolickiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patman [...] IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 13:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: was Re: Ksiądz proboszcz tylko kochał chłopców :) ;) IP: *.dyn.optonline.net 24.10.04, 15:13 Czy ty sie wogole zastanowiles nad tym co piszesz???? Ksiadz Pralat czlowieku ma 68 lat.Czy to ci nic nie mowi? Po co takie podteksty? Tylko dlatego ze molestowanie stalo sie teraz modne? Zastanow sie.Gdyby molestowanie modne bylo wczesniej ks.Popieluszko tez byl by oskarzony,przeciez to sa stare metody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 15:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: Ksiądz proboszcz tylko kochał chłopców :) ;) IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:34 Popzarzucano wizyty kobiet na plebanii,wtedy narod byl bardziej niewinny i nie mial swojego Goclowera Odpowiedz Link Zgłoś
tajniak000 misja i posłannictwo ks. prałata ! ! ! 24.10.04, 13:54 Teraz dopiero zauważyłem na czym polega misja prałata Henryka Jankowskiego. Przez swe kontrowersyjne wypowiedzi ściąga tłumy ludzi do Kościoła! – O to właśnie powinno chodzić kapłanom . Jak ktoś wcześniej zauważył masy dziennikarzy walą do świątyni św. Brygidy , dziennikarzy, którzy jak podejrzewam ,gdyby nie ksiądz prałat w ogóle by się tam nie zjawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk CIEKAWE CZY POPIEŁUSZKO TEŻ BY SIE OŚMIESZAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:00 ...gdyby żył? W końcu - też "legenda" Solidurności. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni 24.10.04, 14:03 Ks. Jaknkowski szkodzi Kościołowi przez swoją butę i pychę, którą Polacy uwielbiają. Ludzię nie chodza do kościoła Św Brygidy, by modlic sie do Boga, ale po to, by słuchać Jankowskiego. Efekt propagandowy (pełne kościoły) byłby podobny gdyby zamiast Jankowskiego rozdawać w kościele wódkę... zreszta jedno i drugie ma podobne podłoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk ZGADZAM SIĘ - JANKOWSKI TO TYPOWY SHOW-MAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:06 - awanturnik. Kochający szmal klecha. Typowy polski ksiądz robiący wodę z mózgu tłuszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krok Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.sympatico.ca 24.10.04, 14:18 ....brawo,zgadzam sie z panem calkowicie..w lapidarny sposob zlapal pan byka za rogi.......ja natomiast dodam jedno : NALEZY WALCZYC ZA WSZELKA CENE O NIEZALEZNOSC PRASY,BEZ TEGO ELEMENTU NIE MOZE ISTNIEC ZADNA DEMOKRACJA (czy prasa jest zawsze obiektywna?... oczywiscie ,ze nie...ale fakt ze kazdy moze napisac co uwaza za decydujace w danym momencie jest kluczowe - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.dyn.optonline.net 24.10.04, 14:03 To Ty taki bogaty. Zazdroszcze Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu22 Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:14 A już myślałem że przy Niedzieli dyżurny w GW. DO SPRAW ZWALCZANIA .KK.zaspał,lub jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Ks.Jankowski MA WIELU WROGÓW NA FORUM GW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:41 Poza forum jest inaczej, ma wielu przyjaciół, czyli całkiem odwrotnie niż wysiłki fałszywej Gazety-szmaty, aby to zmienić. I to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk TOLEK-CZYTUJESZ GAZETE SZMATE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:56 Musisz sie wyspowiadać jak najszybciej. Najlepiej u prałata Jankowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Ks.Jankowski MA WIELU WROGÓW NA FORUM GW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:10 Powiem więcej. Raz na kwartał kupuję GW, i uwaznie sprawdzam czy są w niej zmiany na lepsze. I za każdym razem " jedźmy dalej, zmian niema, wołam". Chyba bedę kupował raz na półrocze, bo jest to wyrzcanie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylykorowiec Walczenie o idealy Solidarnosci to jest pikne!!! IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 24.10.04, 14:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx [...] IP: 5.5R* / *.iad.untd.com 24.10.04, 14:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk ARTUR ROSENKRANZ???? Kope lat przyjacielu!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 15:04 Co tam u ciebie - wróciłeś z Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur_Rotenschwanz Re: Zazwyczaj żydowstwo wychodzi jak słoma z butó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:15 Jestem Artur Rotenschwanz, czyli CzerwonyOgon w tłumaczeniu na język literacki, albo CzerwonaPyta w tłumaceniu językiem potocznym Nazwali mnie tak, z powodu sympatii i poparcia Armii Czerwonej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek To bardzo ważne oświadczenie Jankowskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:48 Bo przyznaje się w nim, że jest odmieńcem. Nie powiedział wprawdzie, czy chodzi o pedo czy homo, a może jeszcze inną filię (za wyjątkiem forsofilii, bo tę ma większość, a HJ tylko w stopniu szczególnym), ale coś jest na rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiarygodnośćGW=0 ! Re: Nie wiadomo czy prawodziwy cytat Jankowskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:53 Wszak napisała to Gazeta Wyborcza, szeroko słynąca z manipulacyjnych zabiegów i nie gardząca kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Nie wiadomo czy prawodziwy cytat Jankowskiego IP: *.125.63.81.cust.bluewin.ch 24.10.04, 15:16 Gdyby cie kiedys nauczono uwaznie czytac to moze bys spostrzegl, ze GW nie napiasla na ten temat ani slowa. To depesza PAP. mac Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Nie wiadomo czy prawodziwy cytat Jankowskiego 24.10.04, 16:48 > Gdyby cie kiedys nauczono uwaznie czytac to moze bys spostrzegl, ze GW nie > napiasla na ten temat ani slowa. To depesza PAP Tym fanom HJ już zupełnie odbiera resztki rozsądku. Gdyby GW nie pisała o HJ to na 100% znalazłyby się głosy,które odnalazłby w tym niepisaniu atak na KK i perfidną grę Adama Michnika. Gazeta informuje i już. Tyle,że zapiekła nienawiść do A.Michnika nie pozwal pozostawić bez komentarza jakiejkolwiek wzmianki. -- " Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: To bardzo ważne oświadczenie Jankowskiego! IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:38 nie kazdy, jak ty ,lubi spiewac w chorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linke Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:55 Jankowski idź już wreście na tą emeryturkę i nie rób z siebie pośmiewiska. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 "odmieniec" seksualny? 24.10.04, 15:04 ... no to pora zapisać się do grupy "Odwaga" i skonsultować się z p. Cohenem jak walczyć ze swą orientacją... Albo buźka w kubeł i przynajmniej nie obrażać gejów. Ani Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: "odmieniec" seksualny? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 15:25 Za BP Pieronkiem: "Kościól jest święty świętością Boga a grzeszny grzechami człowieka".... Ale Jankowski (dla mnie nie ksiądz) się do tego nie poczuwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimovoli pięty henryka IP: *.res.pl / 82.160.26.* 24.10.04, 15:27 Seans niewykluczających się bzdur zamienił się w żałosne pomrukiwania pewnego pana. Coś wydarzyło się. Zawyły klaksony. Zza rogu ulicy usłyszałem tajemnicze: HENRYKU. A krytyka nie tyka pana Henryka. Stoi z rękami założonymi na swoim brzuchu już pokaźnych rozmiarów. I uśmiecha się. Ale jakby niezauważalnie. Tylko on sam to wie. Reszta jest tylko dramatycznych rozmiarów głupotą. Legendy się nie ziściły. Pozostało wszystko na swoich miejscach. Odwieczne status quo. Jak góra i dół. Jak prawo i lewo. Jak prawda i fałsz. Monotematycznie. Nieciekawie. Aż rzygać się chce. I spać. Do-nie-momentu-kiedy-się-coś-wydarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: pięty henryka IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:40 za wczesnie zaczales pic wiec juz masz kaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bent's Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.10.04, 15:35 Ks.JANKOWSKI I JEGO ZWOLENNICY LAMIĄ JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH DOGMATÓW KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO-"PAPIEŻ JEST NIEOMYLNY" Skoro biskup wyrzucił księdza z parafii /czyli odebrał mu ciepłą posadkę i milionowe dochody/, a papież to milcząco za- aprobował, nie przyjmując księdza na audienncji, ani nie odpowiadając na jego odwołania - ksiądz jest winien i koniec.Nawet jeżeli nikt nie wie o co chodzi. Zastanówcie się nad tym wszyscy polscy katoliko-chrześcianie.GRZESZYCIE. Panie Wałęsa to tak zachowują sie prawdziwi przyjaciele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:43 Jankowski inne tabu zaatakowal,pokazal swoja odwage w 80 i nigdy nie pil z Kiszczakiem i Urbanem I teraz w 68 wiosnie zycia dalej wali pod prad,tego mu kundelki z GW i ci z forum wybaczyc nie moga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 19:23 I tu sie mylisz.Pil i pije z polkownikami generalami prl ktorzy szykanowali swoich podwladnych za np.slob koscielny.Wystarczy popatrzec kto bywa na ksiezych wyzerkach.Nie w kosciele,lecz na plebani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.chello.pl 24.10.04, 19:33 konkrety prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bent's Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.10.04, 19:57 Napisałem do zwolenników ks.Jankowskiego, że podważając decyzje Papieża podważają dogmat o nieomylności Papieża, dopuszczając sie Grzechu.I tak jest naprawdę. Pan/i "Kluska" -Ks.Jankowski w tamtych latach był prawie narodowym bohate rem, a tu SZOK.Papież na biskupa powołał jakiegoś Gocłowskiego.Dlaczego? Może jestem niedoinformowany, ale z księdzem jest jednak coś nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.chello.pl 24.10.04, 20:50 to ci tak per analogiam odpowiem Kardynal Wyszynski byl prawdziwym bohaterem,non possumus,internowanie i niezlomnosc A tym czasem papiezem wybrano jakiegos malo znanego ogolowi kardynala z Krakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: CO TO MA Z CHWAŁĄ BOŻĄ ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 15:44 Jest to fałszywe i obłudne co ks. Jankowski oświadcza. Zarzuty są ziemskie, a ten ODMIENIEC swoje, wszystko na chwałę Bożą. Tylko czy zastanowił się chociaż na chwilę czy Pan Bóg życzy sobie takiej chwały w wydaniu Jankowskiego: pycha, buta, przepych, sianie nienawiści, rozpusta, wykorzystywanie świątynii do uprawiania swej polityki. Czy ten człowiek nie może zrozumieć swych błędów, czy kazda uwaga pod Jego adresem to zaraz atak na kościół. Przepraszam jest to demagogia ukierunkowana na podburzanie nie dokońca uświadomionych wiernych. A to jest grzech ks. prałacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: CO TO MA Z CHWAŁĄ BOŻĄ ? IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:45 znamy,to znamy,komuchy tez twierdzily,ze kosciol wtraca sie do polityki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib GóW..na zastapiła esbecki IV departament. IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 15:44 Nic w przyrodzie nie gine,albo-kazda "pustka" zostaje zapelniona.Niektórym brakowalo IV departamentu SB,od kilku miesięcy znikła tęsknota GóWnia.. (abstachując od rzeczywistej wody sodowej w glowie HJ) działa tymi samymi metodami-"odczlowieczenie,wzbudzenie niecheci i zniszczenie lub zsylka",kiedyś to były główbe metody urbana i IV departamentu(orócz zabójstw na zamówienie),tak bylo z Popiełuszką,tak było z ksiedzym Zychem(tez po morderstwie sugestia że bylo ono skutkiem "porachunków w srodowisku homoseksualistów,tak bylo kiedys z samym Jankowskim. Od kilku miesiecy zadanie to przejęła GóWni..a,najgorsza gazeta w Polsce,dzis już dużo poniżej Faktu i SE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk PORUCZNIKU ZIB-NIE PLUJCIE WE WŁASNE GNIAZGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 15:53 Towarzysze z IV departamentu was kiedyś przygarnęli, załatwili wieszkanie i dali kase - więc nie plujcie teraz na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib [...] IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 19:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: GóW..na zastapiła esbecki IV departament. IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:47 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jg [...] IP: *.d.pppool.de 24.10.04, 15:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty [...] IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 15:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani X Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 24.10.04, 15:56 ksiadz jankowski robi z siebie Bog wie jakiego meczennika. budje swiatynie i oltarz z koszmarnie duze pieniadze, a zapomina o tym, ze Jezus w luksusach nie zyl. przeciez Bogu milsza skromna swiatynia i prawdziwi wierni, niz zlote i pelne przepuchu oltarze i katolicy tylko z nazwy a nie uczynków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 16:06 Gość portalu: pani X napisał(a): > pelne przepuchu oltarze Moze Pani X najpierw nauczy sie pisac po polsku. I prosze nie udawac katoliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni 24.10.04, 16:58 Gość portalu: anty napisał(a): > Gość portalu: pani X napisał(a): > > pelne przepuchu oltarze > Moze Pani X najpierw nauczy sie pisac po polsku. I prosze nie udawac katoliczki Tobir literówka nie zdarzyła się nigdy w trakcie pisania na klawiaturze komputerowej?? Jeśli nie to przyjmij,że inym zdaża się to. A teraz może odnieś sie do treści postu usera "pani X",jeśli potrafisz coś sensownego napisać. Uch,jak ja nie lubię takich cwaniaków. -- " Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 17:30 Przeczytaj cwoku caly post Pani X. Jeden blad to moze byc literowka, a co z reszta? Widac,ze kolega chilum jest takze polskojezyczny. Prawdziwy katolik z pejsami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:52 a ja nie lubie takich pan x,ktorym nie przeszkadzaja prywatne rezydencje Urbana czy Kulczyka a od zawsze lubi wsadzac nos do koscielnej portmonetki Proboszcz buduje zawsze to na co ma akceptacje wiernych i poniekad za ich pieniadze-i widac golym okiem,ze datkow nie przejada. A pani x ze swoja zbolala dusza budzi litosc i chec wsparcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dlaczego Katedry Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.abhsia.telus.net 24.10.04, 16:44 Dziela sztuki: Oltarze, Obrazy Rzezby, Katedry, Bazyliki, Muzyka ( Vivaldi, Bach,...), naczynia liturgiczne, sa stwarzane zeby wprowadzic czlowieka na wyzszy stan duchowy. Zeby czlowieczy odbior uroczystosci religijnej, modlitwy byl wzmocniony, podniosly. Sa to rowniez atrybuty sluzace do obrony religii przed zewnetrznymi negatywnymi silami. Oczywiscie Wiara jest najwazniejsza, jednakze bez tych warownych ( warownie romanskie, jak rowniez w sensie sily politycznej gotyckie, renesansowe dziela sztuki) moze ta wiara zostalaby wyrznieta? ( vide akcje revolucji francuskiej, bolszewickiej). Bazyliki, koscioly, cerkwie, synagogi sluza nie tylko do gloszenia wiary ale rowniez dla przeprowadzania terapii psychologicznych dla ludzi w tym zagubionych. Oczywiscie mownice moga bec tez uzyte do gloszenia tresci politycznych ktore sa poza obszarem religijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koscielny SYNAGOGA UJADA A GDANSKI LEW NIEWZRUSZONY IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 16:10 Rabini rozdzieraja swoje szmaty,Zydzi wyrywaja wlosy z glowy, Michnik sie rozchorowal,a nasz pralat-gdanski lew- spokojnie wykonuje swoja posluge. Jestesmy z toba ksieze Jankowski. Z Kosciolem nikt nie wygra!!!Czekamy z niecierpliwoscia na kolejna Szopke!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: SYNAGOGA UJADA A GDANSKI LEW NIEWZRUSZONY IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 16:13 Nastepny zasrany prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
grunwald11 [...] 24.10.04, 16:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska [...] IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: SYNAGOGA UJADA A GDANSKI LEW NIEWZRUSZONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:21 Obawiam się o synagogę. To ujadanie może jej zaszkodzić. Naczelny już padł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziemian KS. Jankowski hipokryta IP: *.mega.com.pl 24.10.04, 16:27 Jak długo bedziemy pozwalali by tacy oszuści w czarnych habitach, powołujac się na zbozne cele żyli lususowym życiem, gardząc ludźmi i wszystkimi prawdziwymi ideałami. Przecież ci ludzi nie wiedzą co to solidarność, miłośćm szczerość, ucziwość. Było tak i jest od 2000 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Przebiegły gość - hipokryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:27 Jak długo bedziemy pozwalali by tacy oszuści w czarnych chałatach z pejsami, powołujac się na różne zbozne cele żyli luksusowym życiem, gardząc ludźmi i wszystkimi prawdziwymi ideałami. Przecież ci ludzi nie wiedzą co to solidarność, miłość, szczerość,ucziwość i prawda. Było tak i jest od 2000 lat, a może nawet od 4000 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 16:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska [...] IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska czy moze mi admin wyjasnic??? IP: *.chello.pl 25.10.04, 22:02 Czemu wycial moj tekst,ktory byl tylko odpowiedzia na chore umyslowe wybroczyny mojego przedmowcy? Bardzo na to licze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: czy moze mi admin wyjasnic? Ja ci wyjaśnię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:34 Twój tekst był niekoszerny, więc został wycięty. Musisz przypodobać się Żydom, wówczas możesz użyć wulgaryzmów - taki post moderatorowi nie będzie przeszkadzał. Cenzura forum GW potrafi lepsze sztuczki: Twój post może zniknąć bez śladu, nawet nie zostanie zaznaczona ingerencja cenzury. To jest "zgodne inaczej" z prawem prasowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: czy moze mi admin wyjasnic? Ja ci wyjaśnię ! IP: *.chello.pl 25.10.04, 22:52 dzieki za pouczenie i slowa otuchy,ale tym mniej ktos tu zdrowo przegina pale i tym kims nie jest bynajmniej przyglup Che Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steńczyk Re: król jest nagi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.04, 16:30 Na naszego Boga mówimy OJCZE NASZ zaś do osób duchownych w sukienkach mówimy zwyczajowo : jego świątobliwość, jego eminencja i takie tam arystokratyczne przydomki. Czy to ma jakiś sens. Przecież ci ludzie sa tacy sami jak my tyle że zdemoralizowani nadmiarem pięniędzy , przywilejami i totalnym brakiem odpowiedzialności. Opodatkować i ch jak każdego, patrzeć na ręce i wyciągać odpowiedzialność jak od każdego innego śmiertelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blekot Re: król jest nagi IP: *.home.cgocable.net 24.10.04, 16:52 A powiedziec "pan papiez", to juz wielka obraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: król jest nagi IP: *.chello.pl 24.10.04, 18:00 nastepny reformator sie znalazl.Kosciola.Spoza Kosciola. To co JA daje na tace zostalo wielokrotnie popdatkowane,bezrobotna wywloko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Zacofani wieśniacy z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 16:34 Pojedzcie na zachód tam takie typy jak Jankowski czy Rydzyk nie mieli by racji bytu, a nienawiści nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Re: Zacofani wies´niacy z Polski IP: *.sympatico.ca 24.10.04, 17:07 Wystepy antysemickie obu tych kretynow byly w Pomrocznej tolerowane zbyt dlugo! Dochodzi do paradoksu, w ktorym wreszcie zydowska diaspora z USA zaknebluje mordy tym debilom! Dodatkowo w kazdym normalnym kraju Rydzyk juz by siedzial za: - nielegalny handel samochodami z Rajchu - sprzywlaszczenie milionow zbieranych na ratunek Stoczni - nielegalny wywoz dewiz z Polski na zakup sprzetu radiowego. Ambona to nie mownica, a msza to nie wiec polityczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: UWAGA: żydowska diaspora zaknebluje mordy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:42 Co za bezczelny ateista! Będzie mnie pouczał do czego ma służyć ambona. A won do synagogi. Do głowy Polakowi by nie przyszło, żeby pouczać kogokolwiek do czego ma służyć mykwa. A możesz sobie nawet w niej kopulować. Mój Kosciół i moja w nim ambona. Dla dobra Ludu Bożego może nawet służyć za mównicę i za wiec polityczny. A tobie psie niewierny nic do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koscielny SYNAGOGA JEST SIEDLISKIEM FALSZU I KNOWANIA IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 16:51 Najpierw knuja spiski przeciwko niewygodnym sobie ludziom potem rozprzestrzeniaja te klamstwa na caly swiat. Tak zrobili z Chrystusem,tak chca zrobic z jego Kosciolem. Niedoczekanie wasze faryzeusze!!! Chrystus siedzi po prawicy Bozej i do tego nie dopusci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty [...] IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 18:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icchak Re: SYNAGOGA JEST SIEDLISKIEM FALSZU I KNOWANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:44 Być może prowokator, ale daleko od prawdy nie odbiega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIOCIA ZUZIA Re: RELAKS WAM SIE PRZYDA.: TAJEMNICE IP: *.telia.com 24.10.04, 17:08 PALACOWEJ KIESY- Kancelaria Prezydenta caly czas robi wielka tajemnice ze swoich wydatkow. Np. Az 5,5 mln zl ma pojsc na ordery, odznaczenia, wstazki, futeraly, legitymacje i okladki do nich. Koszt 250-ciu urzednikow prezydenta wynosi 74,5 mln. zl.( na jednego przypada 5 tys. 850zl brutto)Powazniejsze zakupy, remonty, inwestycje, itd wynosza 35,2 mln. zl. Zalanczam pozdrowienie dla wszystkich ANTYPOLAKOW, ANTYKATOLIKOW, ANTYZYDOW. Odpowiedz Link Zgłoś