Dodaj do ulubionych

Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieniec"

IP: *.chello.pl 24.10.04, 13:42
JAK WIDAC JADANIE NA STOLE ZA 50 TYS EURO POWODUJE ZMIANY W MOZGU !!! :O)
Obserwuj wątek
    • Gość: nie karmic trolla! Adam i Heniek zakochana para IP: *.petrus.com.pl 24.10.04, 13:46
      Mam nieodparte wrazenie ze Gazeta Wyborcza i Pralat Henryk J. nie specjalnie
      sie lubia... Z drugiej strony w tym uwielbieniu do cotygodniowego cytowania
      slow pralata mozna by sie juz chyba jakis podtekstow erotycznych ze strony
      dziennikarzy wobec pralata zaczac doszukiwac, dziwnie zauroczeni sa tym
      Henkiem. Co tydzien lataja do kosciola zeby potem na szybko cytowac co to tam
      pralat nie powiedzial.
      • Gość: parafianin Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:35
        Miliony są z Tobą ks.Jankowski. Inaczej to wygląda tylko na forum GW, bo ludzie
        przyzwoici brzydzą się tym forum i Gazetą Wyborczą. Nieobecność ludzi przyzwoitych
        powoduje to kloaczno-chamskie zabarwienie forum GW.
        • Gość: szymek To co Ty tu robisz, parafianinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:43
          Gość portalu: parafianin napisał(a):

> ludzie przyzwoici brzydzą się tym forum i Gazetą Wyborczą

A fe, niby przyzwoity parafianin, a wałęsa się po forum GW. Idź szybko
          do "odmieńca" - jak sam przyznaje - Jankowskiego, albo do innego Rydzyka, niech
          dadzą Ci rozgrzeszenie.
          • Gość: kluska Re: To co Ty tu robisz, parafianinie? IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:30
            to samo co dziennikarze GW w kosciele,badam potencjal wrogow
        • Gość: parafianin Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:50
          Ja akurat nie jestem taki przyzwoity, jak ci którzy brzydzą się forum GW.
          Pozostało mi jednak umiłowanie prawdy, niechęć do chamstwa i prostactwa,
          pogardzam podłością, brzydzę się pomówieniami i kłamstwem.
          Dlatego, tak rzadko mogę napisać coś mniej krytycznego na tym forum.
          • Gość: szymek Wesoły parafianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 16:28
            Gość portalu: parafianin napisał(a):

> Pozostało mi jednak umiłowanie prawdy, niechęć do chamstwa i prostactwa,
            > pogardzam podłością, brzydzę się pomówieniami i kłamstwem.

Hi, hi, hi. Pozostało Ci jeszcze poczucie humoru. Swoistego...
            • Gość: kluska Re: Wesoły parafianin IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:31
              a tobie glupawy rechot,z poczuciem humoru to nie ma nic wspolnego
          • Gość: parafianin Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:02
            Dziekuję za komplement. Tak poczucie humoru to ważna i wartościowa cecha.
        • Gość: ANTIPED! [...] IP: *.chello.pl 24.10.04, 16:10
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: KULTURA A FE ! NIELADNIE MICHNIK ! TO POZIOM BRUKU !!!!!!! IP: *.rttx.com / *.rttx.com 24.10.04, 18:50
            Gość portalu: ANTIPED! napisał(a):

> MIESZANKA WYBUCHOWA NIEKTORZY TRACA ROZUM JAK SLUCHAJA JEGO BREDNI TO
            > JAK 'HITLER THE RISE OF EVIL' TYLKO TUTAJ JUZ ZLO JEST ALE ZA WSZELKA CENE
            > CHOWANE JEST NA PLEBANI ! BABY JESUS BY SKOCZYLBY Z JAKIES SKALY JAKBY WIEDZIAL
            >
            > CO ZA DURNIE BEDA GLOSIC "JEGO SLOWO" !

oto brobka poziomu czytelnikow
            michnikowej gadzinowki !
        • Gość: ziutek Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie IP: 5.5R2D* / *.pg.com 24.10.04, 16:20
          TRZEBA BYC ZAWSZE POLAKIEM I NIE DAC SIE OGLUPIAC PRZEZ MICHNIKA I JEGO
          KOLEGOW.PRZECIERZ ONI MAJA W DUPIE POLSKIE I NAS.ONI CHCA NAS MIEC ZA SWOICH
          NIEWOLNIKOW
        • Gość: Dziemian Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie IP: *.mega.com.pl 24.10.04, 16:29
          MILIONY? Gruba przesada. Tyle szaleńców nie ma w tym kraju Szanowny Panie.
          • Gość: parafka Re: Ks.PRAŁAT NIE JEST OSAMOTNIONY,ma poparcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:05
            Według OBOPu, 7 milionów ludzi słucha Radia Maryja. Jesli OBOP tak mówi, to musi
            być ich dużo więcej.
            Mozna spokojnie napisać, że miliony Polaków cenią, szanują i popierają ks.Prałata.
    • Gość: Advocatus Diaboli Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieniec" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 13:49
      Maly, zalosny czlowiek. Zaslania swoje wady tarcza religii.
      "Kto we mnie uderza, w Chrzescijanstwo uderza..."
      Otoz nie.
      Potepia sie osobiste postepki tego osobnika, a nie religie za ktora on sie
      chowa.
      • Gość: marek Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 14:14
        Zastanów się głęboko nad tym co powiedziałeś.
        Łatwo ci przychodzi ocena tego człowieka.
        Skąd bierze się twoja wiedza o nim.
        Czy aby nie jest zbyt powierzchowna.
        Jak bardzo wierzymy w to,co napisane jest w gazetach.
        Łatwo osądzamy ,ale nie lubimy być osądzani.
        A swoją drogą czy nie prawdą jest ,że każda rewolucja
        niszczy swoich bohaterów.
      • Gość: micron Re: taki sobie nieszkodliwy "odmieniec"... IP: *.tulane.edu 24.10.04, 18:12
        "Advocatus Diboli" ma racje... Ksiadz pralat
        wciaz stara sie ukrywac swoja wlasna PRYWATNA
        ksenofobie, skrajny nacjonalizm, pyche
        oraz sklonnosci do politykierstwa za zaslona
        wiary i religii katolickiej!
    • Gość: Patman [...] IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 13:52
      • Gość: was Re: Ksiądz proboszcz tylko kochał chłopców :) ;) IP: *.dyn.optonline.net 24.10.04, 15:13
        Czy ty sie wogole zastanowiles nad tym co piszesz????
        Ksiadz Pralat czlowieku ma 68 lat.Czy to ci nic nie mowi?
        Po co takie podteksty? Tylko dlatego ze molestowanie stalo
        sie teraz modne? Zastanow sie.Gdyby molestowanie modne bylo
        wczesniej ks.Popieluszko tez byl by oskarzony,przeciez to sa stare
        metody.
        • Gość: Edek [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 15:41
        • Gość: kluska Re: Ksiądz proboszcz tylko kochał chłopców :) ;) IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:34
          Popzarzucano wizyty kobiet na plebanii,wtedy narod byl bardziej niewinny i nie mial swojego Goclowera
    • tajniak000 misja i posłannictwo ks. prałata ! ! ! 24.10.04, 13:54
      Teraz dopiero zauważyłem na czym polega misja prałata Henryka Jankowskiego.
      Przez swe kontrowersyjne wypowiedzi ściąga tłumy ludzi do Kościoła! – O to
      właśnie powinno chodzić kapłanom .
      Jak ktoś wcześniej zauważył masy dziennikarzy walą do świątyni św. Brygidy ,
      dziennikarzy, którzy jak podejrzewam ,gdyby nie ksiądz prałat w ogóle by się
      tam nie zjawili.
    • Gość: domk CIEKAWE CZY POPIEŁUSZKO TEŻ BY SIE OŚMIESZAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:00
      ...gdyby żył? W końcu - też "legenda" Solidurności.
    • tricolour Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni 24.10.04, 14:03
      Ks. Jaknkowski szkodzi Kościołowi przez swoją butę i pychę, którą Polacy
      uwielbiają. Ludzię nie chodza do kościoła Św Brygidy, by modlic sie do Boga,
      ale po to, by słuchać Jankowskiego.
      Efekt propagandowy (pełne kościoły) byłby podobny gdyby zamiast Jankowskiego
      rozdawać w kościele wódkę... zreszta jedno i drugie ma podobne podłoże.
      • Gość: domk ZGADZAM SIĘ - JANKOWSKI TO TYPOWY SHOW-MAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:06
        - awanturnik. Kochający szmal klecha. Typowy polski ksiądz robiący wodę z
        mózgu tłuszczy.
      • Gość: Krok Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.sympatico.ca 24.10.04, 14:18
        ....brawo,zgadzam sie z panem calkowicie..w lapidarny sposob zlapal pan byka za
        rogi.......ja natomiast dodam jedno : NALEZY WALCZYC ZA WSZELKA CENE O
        NIEZALEZNOSC PRASY,BEZ TEGO ELEMENTU NIE MOZE ISTNIEC ZADNA DEMOKRACJA (czy
        prasa jest zawsze obiektywna?... oczywiscie ,ze nie...ale fakt ze kazdy moze
        napisac co uwaza za decydujace w danym momencie jest kluczowe -
    • Gość: Heniek Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.dyn.optonline.net 24.10.04, 14:03
      To Ty taki bogaty. Zazdroszcze Ci.
      • Gość: jasiu22 Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:14
        A już myślałem że przy Niedzieli dyżurny w GW. DO SPRAW
        ZWALCZANIA .KK.zaspał,lub jest chory.
        • Gość: tolek Re: Ks.Jankowski MA WIELU WROGÓW NA FORUM GW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:41
          Poza forum jest inaczej, ma wielu przyjaciół, czyli całkiem odwrotnie niż wysiłki
          fałszywej Gazety-szmaty, aby to zmienić. I to jest najważniejsze.
          • Gość: domk TOLEK-CZYTUJESZ GAZETE SZMATE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:56
            Musisz sie wyspowiadać jak najszybciej. Najlepiej u prałata Jankowskiego.
          • Gość: tolek Re: Ks.Jankowski MA WIELU WROGÓW NA FORUM GW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:10
            Powiem więcej. Raz na kwartał kupuję GW, i uwaznie sprawdzam czy są w niej
            zmiany na lepsze. I za każdym razem " jedźmy dalej, zmian niema, wołam".
            Chyba bedę kupował raz na półrocze, bo jest to wyrzcanie pieniędzy.
    • Gość: bylykorowiec Walczenie o idealy Solidarnosci to jest pikne!!! IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 24.10.04, 14:22
      • Gość: artur [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:56
    • Gość: xx [...] IP: 5.5R* / *.iad.untd.com 24.10.04, 14:33
      • Gość: artur [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:43
        • Gość: domk ARTUR ROSENKRANZ???? Kope lat przyjacielu!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 15:04
          Co tam u ciebie - wróciłeś z Izraela?
        • Gość: Artur_Rotenschwanz Re: Zazwyczaj żydowstwo wychodzi jak słoma z butó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:15
          Jestem Artur Rotenschwanz, czyli CzerwonyOgon w tłumaczeniu na język literacki,
          albo CzerwonaPyta w tłumaceniu językiem potocznym
          Nazwali mnie tak, z powodu sympatii i poparcia Armii Czerwonej.
    • Gość: szymek To bardzo ważne oświadczenie Jankowskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:48
      Bo przyznaje się w nim, że jest odmieńcem. Nie powiedział wprawdzie, czy chodzi
      o pedo czy homo, a może jeszcze inną filię (za wyjątkiem forsofilii, bo tę ma
      większość, a HJ tylko w stopniu szczególnym), ale coś jest na rzeczy...
      • Gość: wiarygodnośćGW=0 ! Re: Nie wiadomo czy prawodziwy cytat Jankowskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:53
        Wszak napisała to Gazeta Wyborcza, szeroko słynąca z manipulacyjnych zabiegów
        i nie gardząca kłamstwem.
        • Gość: Maciek Re: Nie wiadomo czy prawodziwy cytat Jankowskiego IP: *.125.63.81.cust.bluewin.ch 24.10.04, 15:16
          Gdyby cie kiedys nauczono uwaznie czytac to moze bys spostrzegl, ze GW nie
          napiasla na ten temat ani slowa. To depesza PAP.
          mac
          • chilum Re: Nie wiadomo czy prawodziwy cytat Jankowskiego 24.10.04, 16:48
            > Gdyby cie kiedys nauczono uwaznie czytac to moze bys spostrzegl, ze GW nie
            > napiasla na ten temat ani slowa. To depesza PAP

Tym fanom HJ już zupełnie odbiera resztki rozsądku.
            Gdyby GW nie pisała o HJ to na 100% znalazłyby się głosy,które odnalazłby w tym niepisaniu atak na KK i perfidną grę Adama Michnika.
            Gazeta informuje i już.
            Tyle,że zapiekła nienawiść do A.Michnika nie pozwal pozostawić bez komentarza jakiejkolwiek wzmianki.

--
            " Talk is cheap "
      • Gość: kluska Re: To bardzo ważne oświadczenie Jankowskiego! IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:38
        nie kazdy, jak ty ,lubi spiewac w chorze
    • Gość: Linke Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 14:55
      Jankowski idź już wreście na tą emeryturkę
      i nie rób z siebie pośmiewiska.
    • wuk4 "odmieniec" seksualny? 24.10.04, 15:04
      ... no to pora zapisać się do grupy "Odwaga" i skonsultować się z p. Cohenem
      jak walczyć ze swą orientacją...

Albo buźka w kubeł i przynajmniej nie obrażać gejów. Ani Żydów.
      • Gość: M Re: "odmieniec" seksualny? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 15:25
        Za BP Pieronkiem:
        "Kościól jest święty świętością Boga a grzeszny grzechami człowieka"....
        Ale Jankowski (dla mnie nie ksiądz) się do tego nie poczuwa....
      • Gość: mimovoli pięty henryka IP: *.res.pl / 82.160.26.* 24.10.04, 15:27
        Seans niewykluczających się bzdur zamienił się w żałosne pomrukiwania pewnego
        pana. Coś wydarzyło się. Zawyły klaksony. Zza rogu ulicy usłyszałem tajemnicze:
        HENRYKU. A krytyka nie tyka pana Henryka. Stoi z rękami założonymi na swoim
        brzuchu już pokaźnych rozmiarów. I uśmiecha się. Ale jakby niezauważalnie.
        Tylko on sam to wie. Reszta jest tylko dramatycznych rozmiarów głupotą. Legendy
        się nie ziściły. Pozostało wszystko na swoich miejscach. Odwieczne status quo.
        Jak góra i dół. Jak prawo i lewo. Jak prawda i fałsz. Monotematycznie.
        Nieciekawie. Aż rzygać się chce. I spać. Do-nie-momentu-kiedy-się-coś-wydarzy.
        • Gość: kluska Re: pięty henryka IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:40
          za wczesnie zaczales pic wiec juz masz kaca
    • Gość: bent's Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.10.04, 15:35
      Ks.JANKOWSKI I JEGO ZWOLENNICY LAMIĄ JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH DOGMATÓW KOŚCIOŁA
      KATOLICKIEGO-"PAPIEŻ JEST NIEOMYLNY" Skoro biskup wyrzucił księdza z parafii
      /czyli odebrał mu ciepłą posadkę i milionowe dochody/, a papież to milcząco za-
      aprobował, nie przyjmując księdza na audienncji, ani nie odpowiadając na jego
      odwołania - ksiądz jest winien i koniec.Nawet jeżeli nikt nie wie o co chodzi.
      Zastanówcie się nad tym wszyscy polscy katoliko-chrześcianie.GRZESZYCIE.
      Panie Wałęsa to tak zachowują sie prawdziwi przyjaciele?
      • Gość: kluska Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:43
        Jankowski inne tabu zaatakowal,pokazal swoja odwage w 80 i nigdy nie pil z Kiszczakiem i Urbanem
        I teraz w 68 wiosnie zycia dalej wali pod prad,tego mu kundelki z GW i ci z forum wybaczyc nie moga
        • Gość: miki Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 19:23
          I tu sie mylisz.Pil i pije z polkownikami generalami prl ktorzy szykanowali
          swoich podwladnych za np.slob koscielny.Wystarczy popatrzec kto bywa na ksiezych
          wyzerkach.Nie w kosciele,lecz na plebani.
          • Gość: kluska Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.chello.pl 24.10.04, 19:33
            konkrety prosze
      • Gość: Bent's Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.10.04, 19:57
        Napisałem do zwolenników ks.Jankowskiego, że podważając decyzje Papieża
        podważają dogmat o nieomylności Papieża, dopuszczając sie Grzechu.I tak
        jest naprawdę.
        Pan/i "Kluska" -Ks.Jankowski w tamtych latach był prawie narodowym bohate
        rem, a tu SZOK.Papież na biskupa powołał jakiegoś Gocłowskiego.Dlaczego?
        Może jestem niedoinformowany, ale z księdzem jest jednak coś nie tak.
        • Gość: kluska Re: Ks.JANKOWSKI ŁAMIE JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH IP: *.chello.pl 24.10.04, 20:50
          to ci tak per analogiam odpowiem
          Kardynal Wyszynski byl prawdziwym bohaterem,non possumus,internowanie i niezlomnosc
          A tym czasem papiezem wybrano jakiegos malo znanego ogolowi kardynala z Krakowa...
    • Gość: alek Re: CO TO MA Z CHWAŁĄ BOŻĄ ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 15:44
      Jest to fałszywe i obłudne co ks. Jankowski oświadcza. Zarzuty są ziemskie, a
      ten ODMIENIEC swoje, wszystko na chwałę Bożą. Tylko czy zastanowił się chociaż
      na chwilę czy Pan Bóg życzy sobie takiej chwały w wydaniu Jankowskiego: pycha,
      buta, przepych, sianie nienawiści, rozpusta, wykorzystywanie świątynii do
      uprawiania swej polityki. Czy ten człowiek nie może zrozumieć swych błędów,
      czy kazda uwaga pod Jego adresem to zaraz atak na kościół. Przepraszam jest to
      demagogia ukierunkowana na podburzanie nie dokońca uświadomionych wiernych. A
      to jest grzech ks. prałacie.
      • Gość: kluska Re: CO TO MA Z CHWAŁĄ BOŻĄ ? IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:45
        znamy,to znamy,komuchy tez twierdzily,ze kosciol wtraca sie do polityki...
    • Gość: zib GóW..na zastapiła esbecki IV departament. IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 15:44
      Nic w przyrodzie nie gine,albo-kazda "pustka" zostaje zapelniona.Niektórym
      brakowalo IV departamentu SB,od kilku miesięcy znikła tęsknota GóWnia..
      (abstachując od rzeczywistej wody sodowej w glowie HJ) działa tymi samymi
      metodami-"odczlowieczenie,wzbudzenie niecheci i zniszczenie lub zsylka",kiedyś
      to były główbe metody urbana i IV departamentu(orócz zabójstw na
      zamówienie),tak bylo z Popiełuszką,tak było z ksiedzym Zychem(tez po
      morderstwie sugestia że bylo ono skutkiem "porachunków w srodowisku
      homoseksualistów,tak bylo kiedys z samym Jankowskim. Od kilku miesiecy zadanie
      to przejęła GóWni..a,najgorsza gazeta w Polsce,dzis już dużo poniżej Faktu i SE.
      • Gość: domk PORUCZNIKU ZIB-NIE PLUJCIE WE WŁASNE GNIAZGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 15:53
        Towarzysze z IV departamentu was kiedyś przygarnęli, załatwili wieszkanie i
        dali kase - więc nie plujcie teraz na nich.
        • Gość: zib [...] IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 19:32
      • Gość: kluska Re: GóW..na zastapiła esbecki IV departament. IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:47
        popieram
    • Gość: jg [...] IP: *.d.pppool.de 24.10.04, 15:54
      • Gość: anty [...] IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 15:56
    • Gość: pani X Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 24.10.04, 15:56
      ksiadz jankowski robi z siebie Bog wie jakiego meczennika. budje swiatynie i
      oltarz z koszmarnie duze pieniadze, a zapomina o tym, ze Jezus w luksusach nie
      zyl. przeciez Bogu milsza skromna swiatynia i prawdziwi wierni, niz zlote i
      pelne przepuchu oltarze i katolicy tylko z nazwy a nie uczynków
      • Gość: anty Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 16:06
        Gość portalu: pani X napisał(a):
        > pelne przepuchu oltarze
        Moze Pani X najpierw nauczy sie pisac po polsku. I prosze nie udawac katoliczki.
        • chilum Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni 24.10.04, 16:58
          Gość portalu: anty napisał(a):

> Gość portalu: pani X napisał(a):
          > > pelne przepuchu oltarze
          > Moze Pani X najpierw nauczy sie pisac po polsku. I prosze nie udawac katoliczki

Tobir literówka nie zdarzyła się nigdy w trakcie pisania na klawiaturze komputerowej??
          Jeśli nie to przyjmij,że inym zdaża się to.

A teraz może odnieś sie do treści postu usera "pani X",jeśli potrafisz coś sensownego napisać.

Uch,jak ja nie lubię takich cwaniaków.

--
          " Talk is cheap "
          • Gość: anty Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 17:30
            Przeczytaj cwoku caly post Pani X. Jeden blad to moze byc literowka, a co z
            reszta? Widac,ze kolega chilum jest takze polskojezyczny. Prawdziwy katolik z
            pejsami.
          • Gość: kluska Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:52
            a ja nie lubie takich pan x,ktorym nie przeszkadzaja prywatne rezydencje Urbana czy Kulczyka a od zawsze lubi wsadzac nos do koscielnej portmonetki
            Proboszcz buduje zawsze to na co ma akceptacje wiernych i poniekad za ich pieniadze-i widac golym okiem,ze datkow nie przejada.
            A pani x ze swoja zbolala dusza budzi litosc i chec wsparcia
      • Gość: Dlaczego Katedry Re: Ks. Jankowski: jestem niszczony jako "odmieni IP: *.abhsia.telus.net 24.10.04, 16:44
        Dziela sztuki: Oltarze, Obrazy Rzezby, Katedry, Bazyliki, Muzyka ( Vivaldi,
        Bach,...), naczynia liturgiczne, sa stwarzane zeby wprowadzic czlowieka na
        wyzszy stan duchowy. Zeby czlowieczy odbior uroczystosci religijnej, modlitwy
        byl wzmocniony, podniosly. Sa to rowniez atrybuty sluzace do obrony religii
        przed zewnetrznymi negatywnymi silami. Oczywiscie Wiara jest najwazniejsza,
        jednakze bez tych warownych ( warownie romanskie, jak rowniez w sensie sily
        politycznej gotyckie, renesansowe dziela sztuki) moze ta wiara zostalaby
        wyrznieta? ( vide akcje revolucji francuskiej, bolszewickiej). Bazyliki,
        koscioly, cerkwie, synagogi sluza nie tylko do gloszenia wiary ale rowniez dla
        przeprowadzania terapii psychologicznych dla ludzi w tym zagubionych.
        Oczywiscie mownice moga bec tez uzyte do gloszenia tresci politycznych ktore sa
        poza obszarem religijnym.
    • Gość: koscielny SYNAGOGA UJADA A GDANSKI LEW NIEWZRUSZONY IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 16:10
      Rabini rozdzieraja swoje szmaty,Zydzi wyrywaja wlosy z glowy,
      Michnik sie rozchorowal,a nasz pralat-gdanski lew-
      spokojnie wykonuje swoja posluge.
      Jestesmy z toba ksieze Jankowski.
      Z Kosciolem nikt nie wygra!!!Czekamy z niecierpliwoscia
      na kolejna Szopke!!!!
      • Gość: anty Re: SYNAGOGA UJADA A GDANSKI LEW NIEWZRUSZONY IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 16:13
        Nastepny zasrany prowokator.
      • grunwald11 [...] 24.10.04, 16:24
        • Gość: kluska [...] IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:54
          • Gość: tolek Re: SYNAGOGA UJADA A GDANSKI LEW NIEWZRUSZONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:21
            Obawiam się o synagogę. To ujadanie może jej zaszkodzić. Naczelny już padł.
    • Gość: Dziemian KS. Jankowski hipokryta IP: *.mega.com.pl 24.10.04, 16:27
      Jak długo bedziemy pozwalali by tacy oszuści w czarnych habitach, powołujac się
      na zbozne cele żyli lususowym życiem, gardząc ludźmi i wszystkimi prawdziwymi
      ideałami. Przecież ci ludzi nie wiedzą co to solidarność, miłośćm szczerość,
      ucziwość. Było tak i jest od 2000 lat.
      • Gość: artur Re: Przebiegły gość - hipokryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:27
        Jak długo bedziemy pozwalali by tacy oszuści w czarnych chałatach z pejsami,
        powołujac się na różne zbozne cele żyli luksusowym życiem, gardząc ludźmi i
        wszystkimi prawdziwymi ideałami. Przecież ci ludzi nie wiedzą co to solidarność,
        miłość, szczerość,ucziwość i prawda.
        Było tak i jest od 2000 lat, a może nawet od 4000 lat.
    • Gość: Che [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 16:29
      • Gość: kluska [...] IP: *.chello.pl 24.10.04, 17:58
        • Gość: kluska czy moze mi admin wyjasnic??? IP: *.chello.pl 25.10.04, 22:02
          Czemu wycial moj tekst,ktory byl tylko odpowiedzia na chore umyslowe wybroczyny mojego przedmowcy?
          Bardzo na to licze.
          • Gość: tolek Re: czy moze mi admin wyjasnic? Ja ci wyjaśnię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:34
            Twój tekst był niekoszerny, więc został wycięty. Musisz przypodobać się Żydom,
            wówczas możesz użyć wulgaryzmów - taki post moderatorowi nie będzie przeszkadzał.
            Cenzura forum GW potrafi lepsze sztuczki: Twój post może zniknąć bez śladu,
            nawet nie zostanie zaznaczona ingerencja cenzury. To jest "zgodne inaczej" z
            prawem prasowym.
            • Gość: kluska Re: czy moze mi admin wyjasnic? Ja ci wyjaśnię ! IP: *.chello.pl 25.10.04, 22:52
              dzieki za pouczenie i slowa otuchy,ale tym mniej ktos tu zdrowo przegina pale i tym kims nie jest bynajmniej przyglup Che
    • Gość: steńczyk Re: król jest nagi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.04, 16:30
      Na naszego Boga mówimy OJCZE NASZ zaś do osób duchownych w sukienkach mówimy
      zwyczajowo : jego świątobliwość, jego eminencja i takie tam arystokratyczne
      przydomki. Czy to ma jakiś sens. Przecież ci ludzie sa tacy sami jak my tyle że
      zdemoralizowani nadmiarem pięniędzy , przywilejami i totalnym brakiem
      odpowiedzialności. Opodatkować i ch jak każdego, patrzeć na ręce i wyciągać
      odpowiedzialność jak od każdego innego śmiertelnika.
      • Gość: Blekot Re: król jest nagi IP: *.home.cgocable.net 24.10.04, 16:52
        A powiedziec "pan papiez", to juz wielka obraza.
      • Gość: kluska Re: król jest nagi IP: *.chello.pl 24.10.04, 18:00
        nastepny reformator sie znalazl.Kosciola.Spoza Kosciola.
        To co JA daje na tace zostalo wielokrotnie popdatkowane,bezrobotna wywloko
    • Gość: Che Zacofani wieśniacy z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 16:34
      Pojedzcie na zachód tam takie typy jak Jankowski czy Rydzyk nie mieli by racji
      bytu, a nienawiści nie widac
      • Gość: Montero Re: Zacofani wies´niacy z Polski IP: *.sympatico.ca 24.10.04, 17:07
        Wystepy antysemickie obu tych kretynow byly w Pomrocznej tolerowane zbyt dlugo! Dochodzi
        do paradoksu, w ktorym wreszcie zydowska diaspora z USA zaknebluje mordy tym debilom!
        Dodatkowo w kazdym normalnym kraju Rydzyk juz by siedzial za:
        - nielegalny handel samochodami z Rajchu
        - sprzywlaszczenie milionow zbieranych na ratunek Stoczni
        - nielegalny wywoz dewiz z Polski na zakup sprzetu radiowego.

Ambona to nie mownica, a msza to nie wiec polityczny!
        • Gość: artur Re: UWAGA: żydowska diaspora zaknebluje mordy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:42
          Co za bezczelny ateista! Będzie mnie pouczał do czego ma służyć ambona.
          A won do synagogi. Do głowy Polakowi by nie przyszło, żeby pouczać kogokolwiek
          do czego ma służyć mykwa. A możesz sobie nawet w niej kopulować.
          Mój Kosciół i moja w nim ambona. Dla dobra Ludu Bożego może nawet służyć
          za mównicę i za wiec polityczny. A tobie psie niewierny nic do tego!
    • Gość: koscielny SYNAGOGA JEST SIEDLISKIEM FALSZU I KNOWANIA IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 16:51
      Najpierw knuja spiski przeciwko niewygodnym sobie ludziom
      potem rozprzestrzeniaja te klamstwa na caly swiat.
      Tak zrobili z Chrystusem,tak chca zrobic z jego Kosciolem.
      Niedoczekanie wasze faryzeusze!!!
      Chrystus siedzi po prawicy Bozej i do tego nie dopusci!!!
      • Gość: anty [...] IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.10.04, 18:36
        • Gość: Icchak Re: SYNAGOGA JEST SIEDLISKIEM FALSZU I KNOWANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:44
          Być może prowokator, ale daleko od prawdy nie odbiega.
    • Gość: CIOCIA ZUZIA Re: RELAKS WAM SIE PRZYDA.: TAJEMNICE IP: *.telia.com 24.10.04, 17:08
      PALACOWEJ KIESY- Kancelaria Prezydenta caly czas robi wielka tajemnice ze
      swoich wydatkow. Np. Az 5,5 mln zl ma pojsc na ordery, odznaczenia, wstazki,
      futeraly, legitymacje i okladki do nich. Koszt 250-ciu urzednikow prezydenta
      wynosi 74,5 mln. zl.( na jednego przypada 5 tys. 850zl brutto)Powazniejsze
      zakupy, remonty, inwestycje, itd wynosza 35,2 mln. zl. Zalanczam pozdrowienie
      dla wszystkich ANTYPOLAKOW, ANTYKATOLIKOW, ANTYZYDOW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka