kawa_poranna1
14.07.20, 01:10
Lepiej podzielmy się. ostatnia mapka pokazująca jaka część kraju głosowała na kogo, doskonale odzwierciedla linię podziału.
Ja nie chcę Polski nazistowsko faszystowskiej z KK u władzy. nie chcę państwa narodowego, chcę Unii narodów. Podzielmy się i nie zawracajmy sobie głowy.
My tworzymy jedną UE, z jedną armia, jedna waluta, 'oni (państwo PiS w skrócie) współpracują z kim chcą i opuszczają znienawidzoną Unię, jak mówi m/in Bosak.
Podział w RP jest tak silny, ze raczej przypomina podziały na Bałkanach.
Jugosławia (Tito) rozpadła się na Chorwację, Słowenię, Serbię, Czarnogórę, Bośnię i Hercegowinę i Macedonię. Powstały Czechy i Słowacja. Powstały Koree.
Podzielmy się dla świętego spokoju.
Po co się użerać z roszczeniowcem mając świadomość tego, że on jednak żyje z podatków wypracowanych przez podobnych do mnie?
Przecież granica i geograficzna, i mentalna jest wyrazna!
Ogłosić secesję na tych, którzy za demokracją, udziałem w odowisku europejskim z zachodnimi standardami, tolerancją i szacunkiem dla wytwarzajacych dochód narodowy a pozostawić tych, którzy nie chcą uczestniczyć w europejskiej świadomości, którzy odrzucają Unię Europejską, którzy przyjmują wpływ na rządzenie ich krajem przez obce państwo - Watykan, rządzonymi przez kolesi, gangsterów, przechodzący na gospodarkę autarkiczną, odrzucających współpracę gospodarczą, kulturalną, polityczną z sąsiadami w imię niezależności i suwerenności?
Może jednak oddzielmy się, dajmy im pójść własną drogą w kierunku wschodnim?