snajper55 02.09.20, 04:21 Nie, nie pomniki. Teraz policja chroni także niektóre półciężarówki. twitter.com/i/status/1299718245910536195 S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krol.osle.jlawki I co w tym dziwnwgo? 02.09.20, 07:24 Przyszły nowe czasy, to i z nimi nowe obowiązki dla granatowych furażerek. Cieńcie konfetti dla ministra. Noszenie parasola nad tym Opasem. Ochrona niechcianych pomników. Ochrona marsy nazioli. Ochrona ulicznych modlitw prezesa i jego ferajny. Ochrona jego prywatnej posesji. Napierdalanie pokojowych manifestacji. Rozpędzanie dwuosobowych zgromadzeń. I to pewnie jeszcze nie koniec, bo sytuacja jest rozwojowa. Odpowiedz Link Zgłoś
krol.osle.jlawki Re: I co w tym dziwnwgo? 02.09.20, 07:26 krol.osle.jlawki napisał: > Przyszły nowe czasy, to i z nimi nowe obowiązki dla granatowych furażerek. > Cieńcie konfetti dla ministra.- CIĘCIE winno być, bo zaraz się PiSiory na mnie rzucą > Ochrona niechcianych pomników. > Ochrona marsy nazioli. > Ochrona ulicznych modlitw prezesa i jego ferajny. > Ochrona jego prywatnej posesji. > Napierdalanie pokojowych manifestacji. > Rozpędzanie dwuosobowych zgromadzeń. > > I to pewnie jeszcze nie koniec, bo sytuacja jest rozwojowa. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
alux Re: I co w tym dziwnwgo? 07.09.20, 01:27 Policja ma prze...ane! Zmiemi się władza i znowu może im zmniejszą emerytury, bo służyli dyktaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Policja chroni 02.09.20, 09:56 Policja ma konstytucyjny obowiązek chronić prywatne mienie. Mam nadzieję, że mają ostrą amunicję.. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom I wolność przemieszczanie się Art. 52 Konstytucji. 07.09.20, 01:16 qwardian napisał: > Policja ma konstytucyjny obowiązek chronić prywatne mienie. Mam nadzieję, że ma > ją ostrą amunicję.. OTUA. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: I wolność przemieszczanie się Art. 52 Konstyt 07.09.20, 12:46 inocom napisał: Wolność przemieszczania się tylko dla półciężarówek? A dla pieszych już nie? Lobby samochodziarzy zmieniło konstytucję? Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Policja chroni 05.09.20, 19:08 Tu też : www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Marsz-nacjonalistow-i-kontrmanifestacja-w-centrum-Gdanska-n148407.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Policja chroni 05.09.20, 19:41 pkt4a napisała: > Tu też : > www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Marsz-nacjonalistow-i-kontrmanifestacja-w-centrum-Gdanska-n148407.html Wznoszenie okrzyków "Gdańsk wolny od faszyzmu" to zakłócanie porządku publicznego? trojmiasto.tv/Przeciwnicy-narodowcow-na-Dlugiej-Gdansk-05-09-2020-video-46484.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 05.09.20, 20:46 Dokładnie. Tak jak wożenie hulajnogi tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Policja chroni 05.09.20, 20:15 Zastanawiam się czy mają jakąś refleksję nad tym co robią i czy im nie wstyd? W każdym razie uczciwie pracują na pozbawienie ich emerytur w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Policja chroni 06.09.20, 18:40 Nie,sprawiedliwości.Lat służby polegającej na łamaniu prawa nie wpisuje się do stażu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 06.09.20, 20:22 Tak jak pisi wymierzyli sprawiedliwość stenotypistkom z komisariatów milicji? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Policja chroni 06.09.20, 20:29 Łączenie PiS ze sprawiedliwością jest całkowicie bezzasadne.Jest chyba oczywiste,że chodzi o dzisiejszych zomowców pałujących i zatrzymujących niewinnych ludzi na ulicach. Nie zmienia to faktu,że bycie stenotypistką na usługach mafii Kamińskiego powinno być wstydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 07.09.20, 10:56 Powinno, gdyby w domu nie było trojga drobnych dzieci. Whatever. Pisi odebrali emerytury, to teraz my odbierzemy? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Policja chroni 08.09.20, 18:15 A czy na tej samej zasadzie, złodziejom też płacić? Złodzieje też mają dzieci, złodzieje gorsi od nich? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 08.09.20, 19:30 Dlaczego porównujesz uczciwie pracującą stenotypistkę do złodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Policja chroni 07.09.20, 12:37 yoma napisała: > Na zasadzie odwetu? Nie, policja dziś się zeszmaciła i dowodem na to nie są ich jednostkowe wybryki, ale tuszowanie tych wybryków, a nawet poklask góry i kolegów. Wygląda na to, że dożyliśmy czasów w których przy naborze w szeregi policji promuje się buractwo w miejsce cech empatycznego, uczciwego człowieka www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/gora-policjant-znecal-sie-nad-psami-oskarzal-inspektorke-ze-je-ukradla/zvls874#slajd-1 www.youtube.com/watch?v=LTmzNEI5mLw Takich kwiatków w necie mamy setki, jeśli nie tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 07.09.20, 13:36 A ja tego nie neguję. Ja sobie tylko tak myślę, czy kara odebrania emerytury, bo pisi je odbierali, jest słuszna i sprawiedliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Policja chroni 07.09.20, 15:23 yoma napisała: > A ja tego nie neguję. Ja sobie tylko tak myślę, czy kara odebrania emerytury, b > o pisi je odbierali, jest słuszna i sprawiedliwa. Jedyna skuteczna. A intelektualne intelektualistów rozważania o tym co słuszne i sprawiedliwe, prowadzą tylko do jednego. Sojusz tronu z ołtarzem umacnia się. Ci się nie obcyndalają, czarownica? to przywiązać do pala i spalić. Myślisz, że coś w ich mentalności się zmieniło, średniowiecze to przeszłość? Ni cholery, dziś nauczyli się tylko maskować i to też nie do końca. Co rusz jakiemuś trafi się puścić farbę, czyli ujawnić ich rzeczywiste intencje i tęsknoty do średniowiecznych zwyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 07.09.20, 17:07 To może od razu każdemu maczugę do garści i załatwimy, co ma być załatwione? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Policja chroni 07.09.20, 18:29 yoma napisała: > To może od razu każdemu maczugę do garści i załatwimy, co ma być załatwione? 1 - Dasz radę wywijać maczugą? 2 - W średniowieczu za wywijanie maczugą w kajdanach szło się do grodu, a tam było się wtrącanym do lochu i bez znaczenia było, czy w trakcie tej operacji połamały ci się jakieś kości, czy nie. 3 - Tu potrzebna jest trzecia droga. Ta, którą szła szlachta by chama spacyfikować (niekoniecznie mieczem i ogniem) i tu tkwi problem, szlachty dziś nie widać. Są, ale wycofali się przed naporem zbieraniny postsolidarnościowej, dziś skupionej pod nazwą POPiS. Niestety taka jest prawda. Czy PiS, czy PO, to wsio rawno, sieroty po AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 07.09.20, 19:11 Siłę to, przyjacielu, może nawet i mam. Ale są, kurwa, jeszcze jakieś zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Policja chroni 07.09.20, 20:06 yoma napisała: > Siłę to, przyjacielu, może nawet i mam. Ale są, kurwa, jeszcze jakieś zasady. Wiesz, kiedyś, gdy z ust ewentualnej kandydatki na kosmitkę słyszałem, że ta ma zasady, błyskawicznie dawałem odwrót. Praktyk jestem. Co zaś tyczy zasad, to mam jedną: żyj tak, by inni przez ciebie nie płakali. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 08.09.20, 12:20 Wiesz - bardzo cię proszę, skreśl mnie z listy kandydatek na kandydatki. Nie jesteś w moim typie. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Policja chroni 08.09.20, 12:26 yoma napisała: > Wiesz - bardzo cię proszę, skreśl mnie z listy kandydatek na kandydatki. Nie je > steś w moim typie. Yoma - zrobiłaś mi dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Policja chroni 08.09.20, 18:19 Argument "bo pisi odbierali", to żaden argument. Argument zasadny to "niczym nie zapracowali, tak jak nie zapracowali oszuści i złodzieje. I oprawcy." Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Policja chroni 06.09.20, 17:10 Neofaszyści maszerują w Gdańsku .Wznosili neofaszystowskie hasła i mieli neofaszystowskie symbole . Hańba dla władz . Powinni być wypałowani i zapuszkowani po zrobieniu 3 kroków i po otwarciu otworów gębowych . trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,26270723,neofaszysci-przemaszerowali-przez-gdansk.html Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Policja chroni 06.09.20, 18:41 Przecież nie będą pałować swoich wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Trudno jest ci zrozumieć inne zdanie? :))) 07.09.20, 01:14 Przekaz nie płynął z Czerskiej? Polska jest krajem WSZYSTKICH OSZOŁOMÓW i ciebie, i mnie, i każdego innego. Tak cię drażnią osobówki do 3.5 tony? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Trudno jest ci zrozumieć inne zdanie? :))) 07.09.20, 13:03 inocom napisał: > Przekaz nie płynął z Czerskiej? > > Polska jest krajem WSZYSTKICH OSZOŁOMÓW i ciebie, i mnie, i każdego innego. > Tak cię drażnią osobówki do 3.5 tony? Ty przechodzisz obojętnie wobec łamania prawa? Art. 156 ust. 1 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. Prawo ochrony środowiska Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Trudno jest ci zrozumieć inne zdanie? :))) 08.09.20, 18:21 A jak to było o chrabąszczu? (czy jakimś innym, co lata na sz) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Policja chroni 07.09.20, 12:59 Funkcjonariusze z Łodzi żądali odsłonięcia genitaliów przypadkowych osób. Jest odpowiedź Policji. gazetaplus.pl/funkcjonariusze-z-lodzi-zadali-odsloniecia-genitaliow-przypadkowych-osob-jest-odpowiedz-policji/20964/?fbclid=IwAR1qCV7WnkO2SErUnc-jC_gcnp4Oe3eNif0d7xVLqCksr0ZmtUXFrPCeLQs Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 07.09.20, 13:38 Herr Goldfinger, Sie sind Jude! Jprld... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Policja chroni 08.09.20, 13:07 Przypominają się najczarniejsze karty historii. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Policja chroni 08.09.20, 15:07 no tak : bialystok.wyborcza.pl/bialystok/7,35241,26280791,sad-w-bialymstoku-policja-nie-zgadza-sie-na-uniewinnienie-blokujacych.html#S.main_topic-K.C-B.4-L.1.maly Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 08.09.20, 15:33 Że nie mogę przeczytać całości, to grzecznie przepraszam, ale w jakim trybie się nie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Policja chroni 08.09.20, 16:07 yoma napisała: > Że nie mogę przeczytać całości, to grzecznie przepraszam, ale w jakim trybie si > ę nie zgadza? W takim trybie, że odwołała się od uniewinniającego wyroku w pierwszej instancji. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Policja chroni 08.09.20, 16:24 A jak tak, to wszystko w porządku, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Policja chroni 08.09.20, 17:29 yoma napisała: > A jak tak, to wszystko w porządku, dziękuję. Co tu jest w porządku. No bo od kiedy to, do zadań policji należy kontestowanie wyroków sądów. Stroną są? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: "Dobra zmiana" wiecznie żywa 08.09.20, 18:05 yoma napisała: > Są. W tym przypadku są. Oj demokratko. Jeśli jest tak jak twierdzisz, lub tak ma być, to po ki grzyb władza sądownicza? Władzę zlikwidować, a rozszerzyć kompetencje policji. Niech oni łapią przestępców, procesy przeprowadzają i do pierdla wsadzają. Tanie państwo będzie, a że podobne do Korei Płn. to co PiS-im przeszkadza? Koleżanko, te zagrywki policji, to elementy ukartowanej, nieustannej walki PiS z władzą sadowniczą. Tej władzy, PiS i koalicjantowi, czyli KK, władza sadownicza jako ważny element demokracji, przeszkadza w tworzeniu nowego porządku w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: "Dobra zmiana" wiecznie żywa 08.09.20, 18:21 ktos_z_kosmosu napisał: > yoma napisała: > > > Są. W tym przypadku są. > > Oj demokratko. > Jeśli jest tak jak twierdzisz, lub tak ma być, to po ki grzyb władza sądownicza? Władza sądownicza jest po to, żeby rozstrzygnąć, czy odwołanie od wyroku pierwszej instancji będzie skuteczne, czy nie. To władza sądownicza, a nie policja będzie to rozstrzygać. Policja może wnioskować, a decyduje sąd. Że też taki elementarz trzeba tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Dobra zmiana" wiecznie żywa 08.09.20, 18:38 Strony, kolego kosmito, zbójeckie prawo złożyć odwołanie. Nie ma znaczenia, czy ta strona jest kurwą, profesorem, kosmitą, menelem spod płotu czy policją. Takie jest państwo prawa. Że też taki elementarz trzeba tłumaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Policja chroni 08.09.20, 16:14 Mundur wyzwala najgorsze instynkty. Takich czasów doczekaliśmy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Policja chroni 08.09.20, 16:15 pies.na.czarnych napisała: > Mundur wyzwala najgorsze instynkty. Takich czasów doczekaliśmy. :( > > tvn24.pl/pomorze/starogard-gdanski-prokuratura-wszczela-sledztwo-po-filmie-z-interwencji-strazy-miejskiej-4686279 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Policja chroni 08.09.20, 18:54 Policja w Piotrkowie Trybunalskim (woj. łódzkie) bada sprawę ewentualnego znieważenia pomnika Mikołaja Kopernika. 14 sierpnia grupa aktywistów powiesiła na nim tęczową flagę. Policja - jak twierdzi - działała na wniosek właściciela pomnika, czyli urzędu miasta. Urzędnicy twierdzą, że to nieprawda. tvn24.pl/lodz/piotrkow-trybunalski-jest-postepowanie-po-powieszeniu-teczowej-flagi-na-pomniku-4686805 Odpowiedz Link Zgłoś