Dodaj do ulubionych

Dziwna ta cała milicja

21.11.20, 08:41
Wpuścili przygłupa między idących ludzi, a ten pajac począł wymachiwać pałką teleskopową, a był bez żadnych oznaczeń milicyjnych, czyli to mógł być jakiś bandyta, to że był bandytą to oczywista oczywistość, według mnie powinien dostać takiego klapsa że, gumę żułby palcami, i mógłby zapomnieć o oddychaniu prostą przegrodą nosową, a tłumaczxenie milicji, to jest miód "Zanim ocenimy policjanta, warto zadać sobie pytanie. Dlaczego użył pałki teleskopowej? Oglądając wydarzenia, warto dotrzeć do wszystkich nagrań. W tym przypadku nastąpiła próba wyrwania pałki. Reakcja policjanta była zdecydowana" Jakiego milicjanta? Skąd mogli wiedzieć że to milicjant w ubranku kościołowym, a jednak milicja równa w dół, dogania swego wicepremiera od "bezpieczeństwa" który obiecuje wszystkim że będą siedzieli, ale gdzie, tego już nie wymlaska.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26531297,agresywny-tajniak-to-antyterrorysta-juz-mial-klopoty-z-prawem.html
Obserwuj wątek
    • j-k a co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 09:16
      bo ja - to w 1982 oberwalem palkami normalnymi (guma z wierzchu - w srodku olow)

ale mialem sie znajomym czym (siniakami na plerach) chwalic

mimo, ze potem lezalem 2 dni w loziu nie mogac ruszyc ani reka, ani noga :))))

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      dzialacz "S" w 1981
      • taziuta Re: a co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 09:30
        j-k napisał:

> bo ja - to w 1982 oberwalem palkami normalnymi (guma z wierzchu - w srodku olow
        > )

Człowieku, opanuj się. Te czasy nazywany czasami słusznie minionymi. Nie walczyliśmy o to by zamienić jeden reżim na drugi. No chyba, że ty...
        • j-k ale go .k.. zdobyliscie. 21.11.20, 09:47
          taziuta napisał:
          > Człowieku, opanuj się. Te czasy nazywany czasami słusznie minionymi.
          Nie walczyliśmy o to by zamienić jeden reżim na drugi. No chyba, że ty...

naiwniactwo.

myslace, ze demokracja i wolnosc jest dana raz na zawsze.

g.. prawda.

walka o wolnosc i swobode bedzie trwala ZAWSZE.
      • 99venus Re: a co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 09:38
        I własnie dzięki takim działaczom jak ty mamy dzisiaj to co mamy.
        • m.c.hrabia Re: a co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 09:45
          w 82 niby dostał pałą a w 83 dostał paszport i wyjechał , ciekawe ilu musiał zakapować.
          • j-k nikogo. belkocie. 21.11.20, 09:50
            m.c.hrabia napisał:
            > w 82 niby dostał pałą a w 83 dostał paszport i wyjechał , ciekawe ilu musiał zakapować.

nikogo, belkocie,

dali mi paszport z pocalowaniem reki

i uwaga, ze mam PIEC lat nie wracac.

PS. niczego nie podpisywalem.
            • m.c.hrabia Re: nikogo. belkocie. 21.11.20, 09:54
              tak,tak :):):)
              • j-k Re: nikogo. belkocie. 21.11.20, 09:59
                m.c.hrabia napisał:

> tak,tak :):):)

ano tak :- sypiam spokojnie. :)

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                dzialacz "S" w 1981.
            • margit49 Re: nikogo. belkocie. 21.11.20, 19:45
              j-k napisał:
              > dali mi paszport z pocalowaniem reki
              >
              > i uwaga, ze mam PIEC lat nie wracac.
              >
              > PS. niczego nie podpisywalem.

O matko-a mówiłeś,że dostałeś propozycję zrobienia doktoratu w RFN!🤣
              A ci,którzy zostawali nielegalnie na zachodzie faktycznie dopiero po 5 latach mogli odwiedzić kraj. Ale nikt ich nie instruowal przy wyjeździe!🤣 no,byłeś "zasłużony "
              • j-k Re: nikogo. belkocie. 22.11.20, 06:53
                margit49 napisała:

> j-k napisał:
                > > dali mi paszport z pocalowaniem reki
                > >
                > > i uwaga, ze mam PIEC lat nie wracac.
                > >
                > > PS. niczego nie podpisywalem.
                >
                > O matko-a mówiłeś,że dostałeś propozycję zrobienia doktoratu w RFN!🤣

- czy jedno przeczy drugiemu ?
        • wsk175 Re: a co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 11:04
          Jakim działaczom?
          Dostał pewnie za szczanie w parku a teraz zgrywa wielkiego rewolucjoniste....
          • pies.na.czarnych Re: a co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 12:01
            Mitoman.
        • taniarada Re: a co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 14:54
          99venus napisał:

> I własnie dzięki takim działaczom jak ty mamy dzisiaj to co mamy.
          > Gdybyś tam był łobuzie .To nie mieli by my nic .Wszystko negujesz.Tfu.
          • pies.na.czarnych Re: a co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 15:00
            > To nie mieli by my nic 😂
            • topiramax Re: a co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 16:53
              Polska składnia...trudna być :/
            • adria231 Re: a co to jest palka teleskopowa ? 22.11.20, 16:47
              Moje wiadomości o policjantach i ich pracy pochodzą z ulubionego serialu "Policjantki i policjanci".
              Podobno serial oparty jest na prawdziwych wydarzeniach. Wydarzenia w Warszawie z pałkami teleskopowymi
              nijak nie pasują do policji. Z pewnością to byli kibole i bandyci na usługach rządzącej ferajny....(razem pójdą siedzieć).
    • taziuta Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 09:28
      czandra3 napisał:

> Wpuścili przygłupa między idących ludzi, a ten pajac począł wymachiwać pałką te
      > leskopową, a był bez żadnych oznaczeń milicyjnych, czyli to mógł być jakiś band
      > yta, /.../ Zanim ocenimy policjanta, warto zadać sobie pytanie. Dlaczego użył pałki teleskopowej? /.../

Sami go pogrążają, a przy okazji jego szefa. Policjanci złamali prawo, więc powinni przed prawem beknąć.
      Oczywiście nie dzisiaj, gdy nie jesteśmy państwem praworządnym. :/
      • 99venus Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 09:39
        Na wszystko przyjdzie pora.Mamy zresztą wzorce jak należy postepować z funkcjonariuszami upadłego reżymu.
    • j-k dalej czekam. - co to jest palka teleskopowa ? 21.11.20, 10:19
      bo ja dostalem w 1982 pala normalna (guma + olow)

wiec jestem nieco zacofany w wiedzy.

wyjasnisz k.... w koncu ?
      • man_sapiens Re: dalej czekam. - co to jest palka teleskopowa 21.11.20, 12:05
        j-k napisał:

> bo ja dostalem w 1982 pala normalna (guma + olow)
        > wiec jestem nieco zacofany w wiedzy.
        > wyjasnisz k.... w koncu ?

Skoro, jak to typowe u doktorów nauk tajnych, nie potrafisz korzystać z Google czy Wikipedii to wyjaśniam. Pałka teleskopowa to metalowe narządzie, którym PiSOMON bije protestujących. Po złożeniu ma niewielką długość i można ją ukryć pod ubraniem. W tamtych czasach, gdy dostałeś gumowa pałą podobne narzędzia były w użyciu gangsterów i innych przestępców i nazywało się to gazrurka. Teraz przestępcy dostają te składane gazrurki od pracodawcy. Pałka bojowa ZOMO i gumowa policji powoduje bolesne ale niegroźne urazy mięśni i skóry (o czym się sam przekonałeś). Pałka teleskopowa powoduje także uszkodzenia i nawet złamania kości - znacznie bardziej bolesne i dłużej gojące się.
        • pies.na.czarnych Re: dalej czekam. - co to jest palka teleskopowa 21.11.20, 12:11
          Doktora po główce bili. On nawet nie potrafi ustawić sobie polskiej trzcionki, a ty wymagasz od niego umiejętności wyszukiwania informacji w necie.

Milicja nigdy nie używała pałek z metalowym rdzeniem. Takie, zrobione z kabli elektrycznych używali „robotnicy” prowokatorzy w 1968 r.
        • j-k thanks for the info. 22.11.20, 06:58
          man_sapiens napisał:
          > Skoro, jak to typowe u doktorów nauk nie potrafisz korzystać z Google czy Wikipedii to wyjaśniam.

thanks for the info.

jesli chodzi o palki i palowanie

pozostalem na poziomie 1982

milo widziec i wiedziec - ze jest jakis rozwoj.
      • topiramax Re: dalej czekam. - co to jest palka teleskopowa 21.11.20, 17:00
        To taka matrioszka do okładania. Swoją drogą to chyba w domu brak Ci mopa z rączką teleskopową;)
    • yoma Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 10:54
      >Zanim ocenimy policjanta, warto zadać sobie pytanie.

A to mi się podoba bardzo. No to już. Dlaczego słońce świeci?
      • wsk175 Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 11:06
        I gdzie jest słonko kiedy śpi.
        • czandra3 Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 11:14
          Mam pytanie do pisiorów, takie nie za trudne, co to jest, domek dla pszczół na dwie litery, pierwsza litera to U
          • yoma Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 11:21
            I dlaczego Ala ma kota?
          • witek.bis Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 12:09
            Pytanie jest tendencyjne, bo pisior po prostu musi odpowiedzieć, że to UB.
          • j-k zgaduje: 22.11.20, 07:01
            czandra3 napisał:

> Mam pytanie... takie nie za trudne, co to jest, domek dla pszczół na
            > dwie litery, pierwsza litera to U

zgaduje: - UE ?
            • no-popis Re: zgaduje: 22.11.20, 07:03
              j-k napisał:

> czandra3 napisał:
              >
              > > Mam pytanie... takie nie za trudne, co to jest, domek dla pszczół na
              > > dwie litery, pierwsza litera to U
              > zgaduje: - UE ?
              Pszczoły są pracowite i dobrze zorganizowane . No co Ty !? :) Mają mało administracji i większość pracuje.
    • edico Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 13:36
      Jakoś tak się dziwnie składa, że na dzień dzisiejszy policja różni się od dawnej milicji chyba tylko nazwą.
      • pies.na.czarnych Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 13:49
        Kiedyś nie mieli pałek teleskopowych.
        • edico Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 17:48
          No i w szeregach milicji nie było aktywnych zawodników MMA.
    • xerkses Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 16:30
      Policjant z palką teleskopową w cywilu ??? To policja uzywa palek teleskopowych , ktore mozna kupic nawet w RUCHu ?
      • snajper55 Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 16:49
        xerkses napisał(a):

> Policjant z palką teleskopową w cywilu ??? To policja uzywa palek teleskopowych
        > , ktore mozna kupic nawet w RUCHu ?

A dlaczego cię to dziwi?

S.
        • taniarada Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 17:04
          snajper55 napisał:

> xerkses napisał(a):
          >
          > > Policjant z palką teleskopową w cywilu ??? To policja uzywa palek telesko
          > powych
          > > , ktore mozna kupic nawet w RUCHu ?
          >
          > A dlaczego cię to dziwi?
          >
          > S.
          Dziwne jest to że facet wyksztalcony się dziwi.Porównujesz rzeczy nieporównywalne, a mianowicie walkę Polaków o wolność swojej ojczyzny z sytuacją gdy wulgarne, chamskie, owładnięte żądzą mordowania nienarodzonych dzieci babole na czele z super-chamidłem niejaką Lempert za srebrniki Sorosa roznoszą po miastach zarazę, szturmują Kościoły i deprawują polskie dzieci. Za komuny ZOMO pałowało polskich patriotów w służbie obcego okupanta a teraz policja ochrania instytucje wolnego państwa i działa w imieniu większości obywateli broniąc ich przed lewacką dziczą.Co Cię tak dziwi?
          • edico Re: Dziwna ta cała milicja 22.11.20, 00:44
            Sprywatyzowałeś taniarado brzuchy tych kobiet, by móc o nich dectdować? Fundamentalizn katopisizmu i to w najgorszym wydaniu wylewa się z tego postu.
            • no-popis Re: Dziwna ta cała milicja 22.11.20, 07:08
              edico napisał:

> Sprywatyzowałeś taniarado brzuchy tych kobiet, by móc o nich dectdować?
              To nie jest decyzja o brzuchu kobiety ale decyzja o żyjącej istocie w brzuchu kobiety.
              www.fronda.pl/a/jan-filip-libicki-zakazac-aborcji-zadnego-wsparcia-homozwiazkow,135131.html
              • snajper55 Re: Dziwna ta cała milicja 22.11.20, 13:14
                no-popis napisała:

> edico napisał:
                >
                > > Sprywatyzowałeś taniarado brzuchy tych kobiet, by móc o nich dectdować?
                > To nie jest decyzja o brzuchu kobiety ale decyzja o żyjącej istocie w brzuchu k
                > obiety.
                > www.fronda.pl/a/jan-filip-libicki-zakazac-aborcji-zadnego-wsparcia-homozwiazkow,135131.html

Odrobaczanie to decyzja o istotach żyjących w jelitach człowieka.

S.
              • edico Re: Dziwna ta cała milicja 23.11.20, 00:43
                A od kiedy to religia ma decydować o tym, co się dzieje w brzuchu kobiety?
                Nie znam takiego zapisu, a dorabiane doktrynerstwo tego rodzaju mnie nie interesuje.
                Ogólnie za istotę żyjącą uważa się każdą postać zdolną życia zdolną do samodzielnego życia i co najmniej odczuwania cierpienia.
                Uprawiając tego rodzaju fobię powinieneś kosekwentnie ją odnieść do zarówno wszelkiego rodzaju zwierząt jak i roślin.
        • xerkses Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 17:05
          snajper55 napisał:

> xerkses napisał(a):
          >
          > > Policjant z palką teleskopową w cywilu ??? To policja uzywa palek telesko
          > powych
          > > , ktore mozna kupic nawet w RUCHu ?
          >
          > A dlaczego cię to dziwi?
          >
          > S.

>>hehe zastanawialem sie co skrobnac i wyszlo na to : Masz racje .w Pisilandzie nic nie powinno dziwic
    • dzi1a Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 16:44
      Popatrzcie na zdjęcie nr 4 , nieoznakowany koleś jakiś cywil/kibol?/a może to kumpel Pierdzikiwicza bo uj wie kto to jest bije pałką teleskopową /metalową/ dziewczynę chudzine taką , która jemu zagrażała , chyba że chciała jego podrapać lub opluć w najgorszym przypadku . Damski bokser :

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/strajk-kobiet-wizerunki-policjantow-w-sieci-po-protestach-dostaja-pogrozki-kgp/cnlelhy?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2#slajd-3
      • edico Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 17:52
        zyżby komendant wstydził się wizerunków swych podległych w aktywnej służbie swemu panu?
    • topiramax Re: Dziwna ta cała milicja 21.11.20, 16:50
      Najsmutniejsze jest to, że policja przez ostatnie kilka lat odrabiała straty wizerunkowe. Nawet jej to wychodziło i nagle j..bło.
      • no-popis Re: Dziwna ta cała milicja 22.11.20, 06:45
        topiramax napisała:

> Najsmutniejsze jest to, że policja przez ostatnie kilka lat odrabiała straty wi
        > zerunkowe. Nawet jej to wychodziło i nagle j..bło.
        NA jakiej podstawie tak twierdzisz?
        Jeżeli uważasz, że jak Ty coś uważasz to tak samo uważają inni to masz problem.
    • dzi1a Re: Dziwna ta cała milicja 22.11.20, 11:23
      tzw sztuki walki , nieoznakowany tajniak atakuje kobietę w wiśniowym kapeluszu , damski bokser , widać jak mu chodzą nogi i ręce - foto :
      oko.press/policja-czy-palkarze/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka