Dodaj do ulubionych

Co łączy

05.04.21, 10:31
Co łączy zwolenników PiS i lewicy?
- poparcie dla 500+
- poparcie dla obniżania wieku emerytalnego
- poparcie dla zakazu handlu w niedziele
- pogarda wobec - często wymyślonych - elit i klasy średniej
- poparcie dla zwiększania obciążeń fiskalnych
- niechęć wobec wolnych mediów
- tendencje do centralizacji wszystkiego, co się rusza/działa

Co łączy zwolenników PiS i PO?
nada

Teraz widzicie, dlaczego PiS wygrywa wybory?
Obserwuj wątek
    • aniechto.only Re: Co łączy 05.04.21, 11:20
      mietowe_loczki napisała:

> - pogarda wobec - często wymyślonych - elit i klasy średniej
      Nieprawda. Zarówno działacze jak i zwolennicy to w zdecydowanej większośc przedstawiciele klasy sredniej.> -

> - niechęć wobec wolnych mediów
      Kompletna nieprawda.

> - tendencje do centralizacji wszystkiego, co się rusza/działa
      Też niekoniecznie nieprawda.

> Co łączy zwolenników PiS i PO?
      > nada
      >
      > Teraz widzicie, dlaczego PiS wygrywa wybory?

Nie, nie widzę. W każdym razie nie w kontekście, który tu nakreśliłaś.
      • mietowe_loczki Re: Co łączy 05.04.21, 11:55
        > Nieprawda. Zarówno działacze jak i zwolennicy to w zdecydowanej większośc przedstawiciele klasy sredniej.

Prawda. Jako osoba raczej chyba aspirująca do klasy średniej spotykam się co rusz z obelgami pod swoim adresem. Do tych z prawem strony przywykłam, te z lewej strony powodują u mnie mocne podniesienie brwi i wynikające z tego zmarchy na czole. O rzygach młodego Śpiewaka pod adresem "elit" już nie wspominam.

> Kompletna nieprawda.

Kompletna prawda. Stosunek młodych zwolenników lewicy do np. TVN i GW nie różni się niczym od tego pisowskiego/prawicowego.

> Też niekoniecznie nieprawda

Ależ jak najbardziej prawda np. niechęć do dokończenia prywatyzacji służby zdrowia, niechęć do rozliczenia telewizji publicznej czy sprzedaży spółek skarbu państwa służących jako przechowalnia partyjnych miernot.

Zapomniałam jeszcze o jednym: niechęć do zawiązania jakiejkolwiek koalicji z partią, która póki co ma największe szanse na zwycięstwo z PiS, czyli właśnie z PO. "Bo nam nie chodzi jedynie o obalanie PiS-u bla bla bla".
        • aniechto.only Re: Co łączy 05.04.21, 12:38
          mietowe_loczki napisała:

O rzygach młodego Śpiewaka pod adresem "elit" już nie wspominam.
          >

Jeden Śpiewak nie czyni lewicy.

> > Kompletna nieprawda.
          >
          > Kompletna prawda. Stosunek młodych zwolenników lewicy do np. TVN i GW nie różni
          > się niczym od tego pisowskiego/prawicowego.

Różni się znacząco, nastawienie zwolenników lewicy wobec TVN czy GW może być krytyczne czasami ale nie nienawistne cały czas tak jak u pisowców. To raz. Dwa , TVN i GW nie są jedynymi przedstawicielami wolnych mediów, twierdzenie, ze lewicę charakteryzuje "niechęć do wolnych mediów" jest nieprawdziwe, choćby dlatego, że maja w końcu swoje.

> > Też niekoniecznie nieprawda
          >
          > Ależ jak najbardziej prawda np. niechęć do dokończenia prywatyzacji służby zdro
          > wia, niechęć do rozliczenia telewizji publicznej czy sprzedaży spółek skarbu pa
          > ństwa służących jako przechowalnia partyjnych miernot.

Niechęć do rozliczenia telewizji publicznej? Przykłady?

Co się tyczy służby zdrowia czy sprzedaży spółek państwa to argumenty, cele i sposoby działania lewicy raczej zasadniczo różnią się od pomysłów PiS. Trzeba być ślepym, żeby tego nie widzieć.

> Zapomniałam jeszcze o jednym: niechęć do zawiązania jakiejkolwiek koalicji z pa
          > rtią, która póki co ma największe szanse na zwycięstwo z PiS, czyli właśnie z P
          > O. "Bo nam nie chodzi jedynie o obalanie PiS-u bla bla bla".

Widać patrzą dalej niż najbliższe wybory. Jeżeli chcą zostać znaczącą siłą polityczną , nie maja wyboru jak tylko podkreślać swoja odrębność zarówno od PiS jak i od PO. Co nie znaczy, ze powinni odrzucać wspólpracę z PO w konkretnych sprawach.
          • mietowe_loczki Re: Co łączy 05.04.21, 12:55
            Odpowiem później. Jeśli chodzi o ostatni punkt, widać, jak ta współpraca wyglądała przy ostatnich wyborach prezydenckich. Na złość cioci odmrożą sobie uszy, bo nie umieją przewidzieć, że prezydent pisowski będzie śmiertelnym zagrożeniem również dla ich rządów (czyli rządów lewicy po wygranych przez nią ewentualnie wyborach), bo nie będą w stanie przepchnąć jakiekolwiek sensownej ustawy naprawy państwa.
            • ave.duce Re: Co łączy 05.04.21, 16:48
              Przypominają się wybory prezydenckie 2015 i głosowanie niektórych lewicowych przedstawicieli środowisk LGBT (np. Legierskiego) na Du.ę.
            • lech1966 Re: Co łączy 05.04.21, 18:50
              Podaj przykład jednej ustawy która PiS przepchnął w czasie 8 letnich rządów PO PSL. Chętnie zobaczę która to ustawa.
              • sverir Re: Co łączy 06.04.21, 01:15
                "Podaj przykład jednej ustawy która PiS przepchnął w czasie 8 letnich rządów PO PSL. Chętnie zobaczę która to ustawa."

Ustawa z dnia 9 kwietnia 2015 r. o zmianie ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych. Ustawa z dnia 14 czerwca 2012 r. o zmianie ustawy o działalności leczniczej oraz niektórych innych ustaw. Ustawa z dnia 10 października 2012 r. o zmianie ustawy o radiofonii i telewizji. Ustawa z dnia 14 czerwca 2014 r. o zmianie ustawy - Kodeks postępowania karnego oraz ustawy o zmianie ustawy - Kodeks postępowania karnego oraz niektórych innych ustaw. Ustawa z dnia 14 marca 2014 r. o zmianie ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego oraz niektórych innych ustaw. Ustawa z dnia 13 września 2013 r. o zmianie ustawy o drogach publicznych.

Wiem, wiem, prosiłeś o jedną, ale nie mogłem się zdecydować którą wybrać. Serio, dłużej zajęło wypisanie ich, niż wyszukanie kilku ustaw - że tak się wyrażę - pierwszych z brzegu.
          • buldog2 Re: Co łączy 05.04.21, 14:48
            Ale pozwolę sobie odpowiedzieć na jedną uwagę:
            "Różni się znacząco, nastawienie zwolenników lewicy wobec TVN czy GW może być krytyczne czasami ale nie nienawistne cały czas tak jak u pisowców."

Hołownia z obrzydzeniem odniósł się do PO i lemingów, to dzięki niemu Ruchadło PIS po raz drugi wygrało wybory. Hołownia i PIS to też lewica, przymiotnikowa. (PIS to lewica bolszewicka, agenturalna).
            • mietowe_loczki Re: Co łączy 05.04.21, 16:27
              Trochę Hołownia, trochę niestety lewica, która twierdziła, że de facto nie ma różnicy między Trzaskowskim a ****. Więc będą się z typem bujać, kiedy jakimś cudem wygrają kolejne parlamentarne i kiedy będą mieli blokowaną każdą swoją ustawę bez możliwości odrzucenia weta.
        • stasi1 Re: Co łączy 05.04.21, 21:11

> Zapomniałam jeszcze o jednym: niechęć do zawiązania jakiejkolwiek koalicji z pa
          > rtią, która póki co ma największe szanse na zwycięstwo z PiS, czyli właśnie z P
          > O. "Bo nam nie chodzi jedynie o obalanie PiS-u bla bla bla".
          >
          Akurat z tym to kombinujesz. Przecież SLD zawiązało koalicje w Senacie. Swoją drogą trochę wyszło na niej jak Zabłocki. Do Sejmu koalicji raczej PO nie chciało z SLD zawiązywać
          • adam.eu Re: Co łączy 06.04.21, 09:38
            Co do Senatu, to nie wiem, dlaczego SLD miałoby źle wyjść na tej koalicji, czy dlatego, że tylko fragmentarycznie obserwuję politykę, czy dlatego, że nic nie widzę?
            • stasi1 Re: Co łączy 15.04.21, 17:31
              Chodziło o tych niezależnych senatorów. Dwóch weszło na miejsca SLDowskie.
    • mozart Re: Co łączy 05.04.21, 11:23
      PiS to lewica. Ta wierząca.
    • aniechto.only Re: Co łączy 05.04.21, 12:43
      No super, zanim odpowiedziałam wątek został wykastrowany.
      • mietowe_loczki Re: Co łączy 05.04.21, 12:52
        No właśnie widzę, że został wykastrowany. Mam nawet podejrzenie, kto go do wykastrowania zgłosił. Ludzikow, melduj się.
      • oceanyacht Re: Co łączy 05.04.21, 12:54
        Nie wpisuj się nigdy pod no-popisem, bo około południa wszystkie wpisy tego pisowca wylatują.
        • mietowe_loczki Re: Co łączy 05.04.21, 12:55
          O, no proszę, chyba jestem wróżką.
        • n4rmoorr Re: Co łączy 05.04.21, 15:31
          oceanyacht napisał:

> Nie wpisuj się nigdy pod no-popisem, bo około południa wszystkie wpisy tego pis
          > owca wylatują.
          Prosiłem cię gnido byś mnie nie zaczepiał.Myślisz że ten nowy nick jeszcze ciepły ci pomoże.
    • taziuta Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 13:01
      mietowe_loczki napisała:
      Re: Co łączy

> Co łączy zwolenników PiS i lewicy?
      > - poparcie dla 500+
      > - poparcie dla obniżania wieku emerytalnego
      > - poparcie dla zakazu handlu w niedziele
      > - poparcie dla zwiększania obciążeń fiskalnych
      >
      > Co łączy zwolenników PiS i PO?nada
      >

Jestem zwolennikiem lewicy, a podoba mi się jedynie 500+. Reszta - kulą w płot.
      Czyli po co ta lista? Dla hejtu, w którym PO ciągle ściga się z PiS? Idą wybory, więc i wszystkich innych pora zacząć zohydzać?

To co mi się ewentualnie podoba to i tak jest bez znaczenia, bo każda formacja ma różnych zwolenników, którym niekoniecznie pasi wszystko co dana formacja głosi. Myślę, że wśród zwolenników PO znajdzie się wielu, którym Twoje w/w punkty podobają się bardziej niż mi.

PiS wygrywa wybory, bo potrafi ze swoim przekazem trafić do większej ilości wyborców niż konkurencja.
      Hejterskim przekazem do wyborców nie dotrzesz, poza nielicznmi, w każdym razie.
      • buldog2 Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 14:50
        Kiedy to co ona tu napisała, to nie hejterskie nawoływania, ale przedstawienie faktów.
        • inocom Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 14:53
          buldog2 napisał:

> Kiedy to co ona tu napisała, to nie hejterskie nawoływania, ale przedstawienie
          > faktów.

Fakt, to kacowe wynaturzenia.
          • buldog2 Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 15:03
            A dowcip, powiedzmy, przedni. O!
            • mietowe_loczki Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 16:22
              Zwłaszcza że nie piję :D
              • inocom Tym gorzej... 05.04.21, 20:13
                mietowe_loczki napisała:

> Zwłaszcza że nie piję :D

Tym gorzej...
                Pomroczność jasna może się każdemu zdarzyć, ale tak żyć z tym na co dzień o suchym pysku?
        • taziuta Fakt, taka jest jej opinia :) 05.04.21, 17:34
          buldog2 napisał:

> Kiedy to co ona tu napisała, to nie hejterskie nawoływania, ale przedstawienie
          > faktów.

Nie widzisz różnicy między opinią a faktami?
          Jak już wyżej pisałem, wśród zwolenników każdej formacji znajdziesz różnych ludzi, z różnymi poglądami. Na ich podstawie oczerniać cała formację mogą tylko hejterzy. Taka jest moja opinia, w każdym razie.
      • mietowe_loczki Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 16:34
        PO ściga się z hejtem z PiS? I właśnie o tym mówię: o totalnym oderwaniu lewicy od rzeczywistości i symetryzowaniu na siłę w sytuacjach, które nigdy nie były, nie są i nie będą symetryczne.
        • taziuta Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 19:53
          mietowe_loczki napisała:

> PO ściga się z hejtem z PiS? I właśnie o tym mówię: o totalnym oderwaniu lewicy
          > od rzeczywistości i symetryzowaniu na siłę w sytuacjach, które nigdy nie były,
          > nie są i nie będą symetryczne.

I znowu! Ja to ja, lewica to lewica. A hejter to hejter, ile byś się nie zarzekała. Z przykrością stwierdzam. :/

Przykładów na podobieństwo PO i PiS tak wiele, i tyle ich już podawano, że szkoda klawiatury.
          Może dwa:
          - To PO pokazało PiS-owi jak zawłaszczyć TK - powołując kilku sędziów przed terminem końca kadencji ich poprzedników.
          - To Po rzuciło hasło totalnej opozycji. Bardzo sensowne inaczej. Takimi hasłami chcecie wygrać? Może za 100 lat.
          • lech1966 Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 19:58
            Co racja to racja taziuta.
            • n4rmoorr Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 20:06
              lech1966 napisał:

> Co racja to racja taziuta.
              >
              Ziutek nie jest głupi chłop .Kiedyś toczyłem z nim wojenki.Myślę że mi wybaczy.Siema Lechu.
            • taziuta Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 22:00
              lech1966 napisał:

> Co racja to racja taziuta.

A propos Twojej sygnaturki. "tylko sądy z ławą przysięgłych...".
              Na pewno nie zdyscyplinuje ich Zerro. On je może jedynie wziąć pod but, by wydawały wyroki zgodne z widzimisię PiS. Czyli kryć przewały PiS, ścigać (ewentualnie, jeśli się w porę nie opłacą właściwemu kacykowi) wszystkie inne.
              • lech1966 Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 22:32
                Wiesz, ja bym chciał doczekać sprawiedliwych sądów sądzących zgodnie z prawem i dowodami. Żeby ani nie były pisowskie ani leminze ani lewackie. No i żeby przestały być wolne a były dużo szybsze.
                • taziuta Re: Uogólnienia służące czemu? 05.04.21, 22:55
                  lech1966 napisał:

> Wiesz, ja bym chciał doczekać sprawiedliwych sądów sądzących zgodnie z prawem i
                  > dowodami. /.../ No i żeby przestały być wolne a były dużo szybsze.

Wg mnie one takie były, zanim PiS się za nie zabrał. Oczywiście mają swoje za uszami, jak każda korporacja, ale taka już jest natura ludzka. Bolszewicy się z nią (naturą) nie liczyli i wyszło im co wyszło.
                  • adam.eu Re: Uogólnienia służące czemu? 06.04.21, 09:05
                    W sprawach, gdzie strony były obojętne, to sądy były powiedzmy uczciwe tym bardziej, a w razie czego była druga instancja. W innych niestety było źle. Teraz wymiar sprawiedliwości jest upolityczniany i to mocno :(. Szkoda, że to nie przeszkadza to tym, co atakowali i atakują wymiar sprawiedliwości za PO. To źle świadczy o ich uczciwości na czele z Ziobrą.
      • sverir Re: Uogólnienia służące czemu? 06.04.21, 01:22
        " PiS wygrywa wybory, bo potrafi ze swoim przekazem trafić do większej ilości wyborców niż konkurencja"

Ten przekaz to w dużej części tzw. hejt - zła opozycja, źli sędziowie, złe LGBT, złe kobiety itd. - albo negacja i obrona oblężonej twierdzy (lewacy atakują Kościół, lewica chce dzieci pedalić itp.). Budowanie narracji opartej na niechęci czy wręcz nienawiści jest skuteczne, bo PiS ma żelazny, zdyscyplinowany elektorat, który zachęca do głosowania właśnie takimi hasłami. Pozytywne hasła, jak 500+, to plus 10% w wyborach - generalnie bardzo dużo, ale za mało, żeby mieć gwarancję zwycięstwa.
        • herr7 Re: Uogólnienia służące czemu? 06.04.21, 06:27
          sverir napisał:

> Ten przekaz to w dużej części tzw. hejt - zła opozycja, źli sędziowie, złe LGBT
          > , złe kobiety itd. - albo negacja i obrona oblężonej twierdzy (lewacy atakują K
          > ościół, lewica chce dzieci pedalić itp.). Budowanie narracji opartej na niechęc
          > i czy wręcz nienawiści jest skuteczne, bo PiS ma żelazny, zdyscyplinowany elekt
          > orat, który zachęca do głosowania właśnie takimi hasłami. Pozytywne hasła, jak
          > 500+, to plus 10% w wyborach - generalnie bardzo dużo, ale za mało, żeby mieć g
          > warancję zwycięstwa.

Sverir myślisz jak typowy platformerski politruk. PIS wygrał dzięki 500+ zdobywając w ten sposób poparcie biedniejszej części społeczeństwa, która stanowiła jego 80%. Nikt wcześniej tymi ludźmi się nie przejmował. Trudniej jest zrozumieć wygraną PO, gdyż jest to partia prawicowa popierana przez zamożniejsze 20% społeczeństwa i działająca w interesie jedynie owych 20%. PO 80% społeczeństwa zupełnie nie obchodziło, a ty chcesz żeby fokus udał się po raz trzeci? A jakich PO ma liderów, to za przeproszeniem widać, słychać i czuć...
          • sverir Re: Uogólnienia służące czemu? 06.04.21, 06:59
            "Sverir myślisz jak typowy platformerski politruk. PIS wygrał dzięki 500+ zdobywając w ten sposób poparcie biedniejszej części społeczeństwa, która stanowiła jego 80%. Nikt wcześniej tymi ludźmi się nie przejmował"

Po pierwsze, troskę o los najuboższych przejawiają w kampanii wyborczej niemal wszystkie partie, od lewa do prawa. Po drugie, 500+ wchodziło w 2015 roku, a w 2019 roku były kolejne wybory. Po trzecie, już w 2011 roku PiS miał 30% poparcie, co wynikło z ponad 4 milionów głosów. W 2015 roku zdobył ich 5,7 mln, ponad 1,5 mln więcej. Gdyby rzeczywiście tych ubogich były aż 24 miliony, to przy założeniu, że wszystkie dodatkowe głosy pochodziłyby tylko od nich, to i tak byłoby zaledwie 6% tej uboższej części społeczeństwa.

500+ pomógł, ale nie zagwarantował PiS zwycięstwa. Bez całej otoczki, tzw. hejtu od Polski w ruinie, przez zagrażające nam fale uchodźców, po spedalenie dzieci przez opozycję, oferta 500+ przeszłaby przez kampanię tak jak inne programy i obietnice socjalne.
    • qwardian Re: Co łączy 05.04.21, 14:36
      Narodowy robotnik zapewni, że będziesz miał prąd w gniazdku, ciepłe kaloryfery i ciepłą wodę w kranie, wywiezione śmiecie i bezpiecznie w domu..
      • mozart Re: Co łączy 05.04.21, 14:41
        Fachowiec ma rozwiązać problem, a nie chwalić się metryką.
      • pies.na.czarnych Re: Co łączy 05.04.21, 14:44
        I wszystko na biało coby biały człowiek nie rzucał się w oczy.
      • mietowe_loczki Re: Co łączy 05.04.21, 16:25
        No i git malina, ale ten twój wpis to w związku z czym?
    • inocom Dobra była ta impreza. Taka faza :)))))) 05.04.21, 14:52
      mietowe_loczki napisała:

> - poparcie dla 500+
      >
      > nada
      >
      >
      >
    • n4rmoorr Re: Co łączy 05.04.21, 15:01
      Mnie łączyło wszystko.Byłem gotowy zrezygnować z radykalizmu religijnego dla pewnej osoby.Ba nawet z pewnych poglądów.Stałem się łagodny jak baranek wielkanocny .Ale osóbka delikatna jak pączek róży .Powiedziała sorry wybacz i już jej nie zobaczyłem.Pewne grono ludzi tak tu knuło i judziło tak ośmieszało że być może dała sobie spokój.I kto mi powie jutro jedź ostrożnie .Kto się za mną wstawi .Serce pękło a byłem twardy jak głaz.
      • oceanyacht Re: Co łączy 05.04.21, 15:18
        Stary cap molestuje młodą kobietę z dziećmi. Niezły psychol. No ale czego można się spodziewać po zakonniku.
        • n4rmoorr Re: Co łączy 05.04.21, 15:35
          oceanyacht napisał:

> Stary cap molestuje młodą kobietę z dziećmi. Niezły psychol. No ale czego można
          > się spodziewać po zakonniku.
          Ty wiecznie będziesz trzepał gruchę na mój widok i to zlizywał taki z ciebie zbok.Prosiłem gnido.
        • buldog2 Re: Co łączy 05.04.21, 20:19
          Budzisz tylko obrzydzenie. A niedawno jadłem...
          • m.c.hrabia Re: Co łączy 05.04.21, 20:20
            jak to taniocha.
          • n4rmoorr Re: Co łączy 05.04.21, 20:24
            buldog2 napisał:

> Budzisz tylko obrzydzenie. A niedawno jadłem...
            Gówno mnie to obchodzi i wara ode mnie .
            • buldog2 Re: Co łączy 05.04.21, 20:43
              Przecież to było do ludzikowa.
              • n4rmoorr Re: Co łączy 05.04.21, 20:53
                buldog2 napisał:

> Przecież to było do ludzikowa.
                Przepraszam .Myślałem że straciłem kolegę .Tak mnie ta menda wkurzyła że nie mogę się powstrzymać .Jutro wyjeżdżam i mnie coś w środku ssie .Jeszcze raz sorry.
    • n4rmoorr Re: Co łączy 05.04.21, 15:38
      mietowe_loczki tak z ciekawości .Jakie są twoje poglądy polityczne?Bo rozdałaś razy lewo i prawo.Jeśli nie jest to tajemnica.
      • mietowe_loczki Re: Co łączy 05.04.21, 16:22
        Niereprezentowane przez żadną z partii politycznych w Polsce.
        • m.c.hrabia Re: Co łączy 05.04.21, 16:38
          po prostu miętowe.
        • ave.duce Re: Co łączy 05.04.21, 16:50
          mietowe_loczki napisała:

> Niereprezentowane przez żadną z partii politycznych w Polsce.
          >
          Druga!
          • inocom Echolalia? 05.04.21, 16:58
            ave.duce napisała:

> mietowe_loczki napisała:
            >
            > > Niereprezentowane przez żadną z partii politycznych w Polsce.
            > >
            > Druga!
        • n4rmoorr Re: Co łączy 05.04.21, 17:00
          mietowe_loczki napisała:

>
          Super .Trzymaj się w zdrowiu .Fajnie że kobiety wracają na te forum.
          • taziuta Re: Co łączy 05.04.21, 22:02
            n4rmoorr napisał(a):

> mietowe_loczki napisała:
            >
            > > Niereprezentowane przez żadną z partii politycznych w Polsce.
            > >
            > Super .Trzymaj się w zdrowiu .Fajnie że kobiety wracają na te forum.

Naucz że się w końcu poprawnej polszczyzny. Nie "na te forum", lecz na to forum. Te, to mogły by być fora, liczba mnoga, podpowiadam.
        • taziuta Re: Co łączy 05.04.21, 22:26
          mietowe_loczki napisała:

Ale tylko niektóre sekujesz? Hmm...
    • mozart Re: Co łączy 05.04.21, 16:47
      Wszystkich łączy jedno - bez lubrykanta wchodzą w dupę klerowi po same zelówki.
    • herr7 Re: Co łączy 06.04.21, 05:55
      mietowe_loczki napisała:

> - poparcie dla 500+
      >
      > nada

Nosisz na głowie tupecik? Z tego co piszesz wnioskuję, że głowa ci służy jedynie do noszenia loczków.
    • buldog2 Re: Co łączy 06.04.21, 08:00
      Był tu, i zniknął, kolejny paszkwil ludzikowa.

Odpowiedziałbym na ten skłamany PISowski symetryzm (jeden przykład: za PO nagrody dla rządu to było kilkadziesiąt tysięcy, za PISu - milion czy dwa, a PISowskie media skłamały, że nagrody za PO to było chyba kilkanaście miliardów, czy więcej - a to była suma nagród w całej gospodarce). Odpowiedziałbym, ale załgany PISowski symetryzm ludzikowa budzi obrzydzenie i zasługuje na kosz. Tak samo jak jego donosicielstwo.
      • m.c.hrabia Re: Co łączy 06.04.21, 08:16
        dobrze ,ze szambiarka wywozi .
    • adam.eu Re: Co łączy 06.04.21, 09:27
      Dodałbym do tego uzyskanie poparcia kościoła, to ma bardzo duże znaczenie przy wygrywaniu wyborów.
      Ale nie chce mi się tu dokładniej odnosić do poszczególnych punków, w różnym stopniu z częścią się zgadzam, a inne neguję.

Zapewne nie lubisz, jak środowiska lewicujące zrównują PO z PISem, więc może zauważ też różne odcienie lewicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka