yoma 05.03.22, 11:33 proszę, mogłaby przestać robić pilne z informacji rosyjskiego ministerstwa obrony? Przedwczoraj poddali Chersoń cztery razy, teraz robią korytarz w Mariupolu. Potwór! Możesz przekazać gdzie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: Czy Gazeta 05.03.22, 12:35 Yomka! Jeszcze raz. Tym razem na spoko bo nie wiadomo co chciałaś napisać?;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czy Gazeta 05.03.22, 12:52 Jestem spokojna jak mało kto tutaj :p Po prostu, Gazeta podaje dalej niezweryfikowane informacje z powołaniem na rosyjskie ministerstwo obrony. To jest najgorsza rzecz, jaką można zrobić relacjonując wojnę, rozpowszechniać bezmyślnie informacje ze strony agresora. Dobra, jedna z najgorszych. Drugą jest ubarwianie rzeczywistości, żeby się lepiej sprzedało. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium PESEL 05.03.22, 12:59 yoma napisała: > Jestem spokojna jak mało kto tutaj :p > > Po prostu, Gazeta podaje dalej [...] To jest najgorsza rzecz, jaką można zrobić relacjonu > jąc wojnę, > Dobra, jedna z najgorszych. Drugą jest ubarwianie rzeczywistości, żeby się lepi > ej sprzedało. Gazeta zrobiła z PESEL aferę. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28186736,pomoc-ukrainie-uchodzcy-dostana-numery-pesel-trwaja-juz-prace.html A przecież to normalna rzecz. Większość wyborców opozycji odbiera nadanie nr PESEL tak jak nadanie obywatelstwa. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: PESEL 05.03.22, 16:53 yoma napisała: > Pisałeś już o tym, bądź łaskaw nie śmiecić. Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy Gazeta 05.03.22, 13:03 "Wpadli w spiralę propagandy" i "kierują się emocjami".:) Nie tylko Gazeta, wszystkie polskie gazety histeryzują. Na FB jest jeszcze gorzej, nawet Sok z Buraka musiałem wyłączyć bo tego już się nie daje oglądać/czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy Gazeta 05.03.22, 13:19 Zgadzam się, ale bez przesady i bez niesprawdzonych informacji bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Pamietam jak podczas wojny w Wietnamie tez robiono wielkie newsy, a później okazywało się, ze to był fake. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czy Gazeta 05.03.22, 13:24 Dlatego do informacji wojennych należy podchodzić z ograniczonym zaufaniem i dlatego wołam na puszczy, żeby Gazeta nie robiła z siebie drugorzędnej gazetki gminnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy Gazeta 05.03.22, 13:41 Za późno yoma. Mam wrażenie, że większość mediów jest zawiedziona, że to nie jest taka telewizyjna wojna jak w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Czy Gazeta 05.03.22, 14:14 A ja poproszę o uważne redagowanie tekstów: "Cywile kładą swoje ciała na drodze" 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czy Gazeta 05.03.22, 14:17 Tak, też widziałam. Pewnie guglem tłumaczone z Reutersa. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy Gazeta 05.03.22, 14:25 Zawiodłem się. Zdementowali, że jednak nie można kupić używanego czołgu na eBay:( Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy Gazeta 05.03.22, 15:15 U mnie tyle kosztuje i niestety nie da się tego odczarować.:( Zwykły diesel używany do pieców centralnego ogrzewania od trzech dni drożeje o 8 eurocentów dziennie. W tej chwili przy zamówieniu minimum 2000 litrów płacisz: Officiële mazoutprijs 1,1356€ Officiële prijs per liter voor 2000l mazout Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Czy Gazeta 05.03.22, 15:21 yoma napisała: > Daj spokój, benzyna po 2€ :) > Rządowa strona. Oficjalne max ceny. economie.fgov.be/nl/themas/energie/energieprijzen/maximumprijzen/officieel-tarief-van-de Na stacjach benzynowych ceny zawsze są niższe niż oficjalne rządowe max. Ceny są różnie na różnych stacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Czy Gazeta 05.03.22, 14:23 Qwizja miszczem pbs.twimg.com/media/FM_SJRfXsAUxoGE?format=jpg&name=small Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czy Gazeta 05.03.22, 15:09 Aha, zaraz przylecą Niezłomni Obrońcy Prawdziwej Prawdy i zrugają cię za rozprzestrzenianie fejków o kurwizji :) Odpowiedz Link Zgłoś