12.03.22, 15:09
Kościół katolicki zdał egzamin w tych trudnych chwilach. Domy rekolekcyjne pękają w szwach, tace wypełnione po brzegi, Caritas dwoi się i troi. Zaczynając od biskupów a kończąc na szeregowym kapłanie, wszyscy jak jeden mąż pomagają. Ba, Rydzyk też się dorzucił. Jakże jest mi miło pisać o tak dzielnej postawie naszych umiłowanych ojców i przede wszystkim wielkodusznych, też ojców.
Tak się dzieje, to są fakty niepodważalne.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Szacunek 12.03.22, 15:28
      Tylko ten Cezary Zak....huncwot jeden
    • pies.na.czarnych Re: Szacunek 12.03.22, 15:35
      Kościół jak zwykle pierwszy. Brawo.
    • yoma Re: Szacunek 12.03.22, 16:17
      >Ba, Rydzyk też się dorzucił.

Tu przegiąłeś :D
      • pies.na.czarnych Re: Szacunek 12.03.22, 16:24
        Miało być "rzucił się na..."
      • behemot17-13 Re: Szacunek 12.03.22, 16:31
        Nic nie przegiąłem. My katolicy doskonale rozumiemy i co za tym idzie, kibicujemy. Kibicujemy jak umiemy, modlitwą i bók zapłać za dary na nas spadające. Rydzyk już zaciera ręce
        • yoma Re: Szacunek 12.03.22, 17:08
          Tak btw, w tych punktach, do których dobrzy ludzie przynoszą pomoc rzeczową, co i rusz przyłazi jakiś sęp i próbuje coś dziabnąć dla siebie. I wcale niekoniecznie dziad.
          • behemot17-13 Re: Szacunek 12.03.22, 17:23
            Wybacz Yoma, wątek miał ośmieszać sukienkowych. Moimi wpisami sam i z własnej woli i nieudacznictwa mojego skierowałem ów wątek na niewłaściwe tory. Wyjaśniam, ... sukienkowych i ich aktywności w ...
            • yoma Re: Szacunek 12.03.22, 17:53
              Ależ rozumiem. Wybacz, że się podpięłam, niemniej temat zdawał się pasować.
              • behemot17-13 Re: Szacunek 12.03.22, 17:58
                Krótko będzie, pozdrawiam i do zobaczyska.
          • pies.na.czarnych Re: Szacunek 12.03.22, 17:38
            yoma napisała:

> Tak btw, w tych punktach, do których dobrzy ludzie przynoszą pomoc rzeczową, co
            > i rusz przyłazi jakiś sęp i próbuje coś dziabnąć dla siebie. I wcale niekoniec
            > znie dziad.
            >

Podobnie działo się z darami, które rozprowadzał Kościół podczas Stanu Wojennego.

CIA przekazała miliony dolarów na Solidarność, z których nigdy nikt się ne rozliczył. Dziwnym przypadkiem niektórzy nagle stali się milionerami wcześniej żyjąc z PRL-owskiej pensyjki.
    • buldog2 Re: Szacunek 12.03.22, 16:23
      Tam domy rekolekcyjne, plebanie i pałace biskupie pełne uchodźców.
      Co rusz to akt strzelisty.
      Głódź daje przykład.
      • pies.na.czarnych Re: Szacunek 12.03.22, 16:26
        Jędraszewski przyjął do swojego pałacu 100 rodzin ciapatych.
      • behemot17-13 Re: Szacunek 12.03.22, 16:36
        No daje, bo przecież jak przystało na biskupka, musi dorobić do tej nędznej emeryturki.
    • m.c.hrabia Re: Szacunek 12.03.22, 16:40
      Jędraszewski ogłosił że przyjmuje same ELGEBETY
      • dunajec1 Re: Szacunek 12.03.22, 17:14
        A za "gosposie" to tez przyjmuja?
        • m.c.hrabia Re: Szacunek 12.03.22, 17:47
          za gosposie robią klerycy z drugiego roku.
    • no-popis Re: Szacunek 13.03.22, 06:30
      behemot17-13 napisał:

> Kościół katolicki zdał egzamin w tych trudnych chwilach. Domy rekolekcyjne pęka
      > ją w szwach, tace wypełnione po brzegi, Caritas dwoi się i troi. Zaczynając od
      > biskupów a kończąc na szeregowym kapłanie, wszyscy jak jeden mąż pomagają. Ba,
      > Rydzyk też się dorzucił. Jakże jest mi miło pisać o tak dzielnej postawie naszy
      > ch umiłowanych ojców i przede wszystkim wielkodusznych, też ojców.
      > Tak się dzieje, to są fakty niepodważalne.
      Zdecydowanie zdali ten egzamin ale nie pierwszy raz.
      Ciekawe co na to minister z rządu Tuska Sienkiewicz, który w roku 2010 podpisał się pod takim apelem (fragment):"
      "Jestesmy pod wrazeniem pomocy i solidarnosci, jakich doswiadczamy od panstwa
      rosyjskiego, a takze zwyklych mieszkanców Rosji, w tragicznych dla nas
      okolicznosciach.
      W katastrofie lotniczej pod Smolenskiem, w poblizu Katynia,
      stracilismy nie tylko glowe panstwa, ale i znów, jak przed siedemdziesieciu
      laty, czesc elity niepodleglej Polski."
    • no-popis mam wielki szacunek 13.03.22, 06:37
      youtu.be/oTbimL7EZjM?t=466

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka