Dodaj do ulubionych

Nowelizacja ustawy

17.03.22, 12:17
o pomocy uchodźcom. Ja prld. Dwa dni działało 😂

Nawet nie chcę wiedzieć, co zawiera 😀
Obserwuj wątek
    • storima Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 12:23
      yoma napisała:

> Ja prld. 😂
      >
      > 😀
      >
      Zaiste! Słownictwo jak przystało na "damę".
      Ale do Yomy pasuje jak ulał.
      Taki jej wybór.
      Takie jej wartości.
      • aniechto.only Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 12:48
        Postanowiłeś zostać drugim niepopiskiem?
        • storima Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:01
          aniechto.only napisała:

> Postanowiłeś zostać drugim niepopiskiem?

???

Ktoś kto ublizał mi i jątrzył niby walcząc o czystość języka polskiego, nie mając przy tym nigdy racji, proponował jakieś 50 euro za korepetycje z języka polskiego, taki ktoś używa wulgaryzmów. Rozumiem gdyby to było uzasadnione.
          Rażą mnie hipokryzja,
          oszczerstwa i pycha.
          • storima Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:03
            PS i nieustanne wspieranie jednego z najgorliwszych piewców Putina na FK.
    • aniechto.only Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 12:50
      "Zmiana jest prosta: chodzi o wykreślenie z ustawy o pomocy uchodźcom właściwie tylko jednego słowa - bezpośrednio - co dziś oznacza, że pomoc dla osób może być oferowana tylko przyjeżdżającym do Polski bezpośrednio z Ukrainy."
      www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-bedzie-szybka-nowelizacja-ustawy-o-pomocy-uchodzcom-z-ukrain,nId,5897027#crp_state=1

Wykreślenie lub dopisanie innych wyrazów w kolejnych nowelizacjach
      • yoma Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 12:51
        Dzięki :) Facepalm...
      • pies.na.czarnych Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 12:58
        > - bezpośrednio - co dziś oznacza, że pomoc dla osób może być oferowana tylko przyjeżdżającym do Polski bezpośrednio z Ukrainy."

Czyli znowu jest to niezgodne z Decyzją EU.
        • yoma Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:01
          Rozumiem, że dzisiaj skreślają bezpośrednio. Nie trać wiary, jutro skreślą tylko.

Facepalm. Takiej bandy nieudaczników oko nie widziało.
          • pies.na.czarnych Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:16
            Sorry. Dalem sie złapać w pułapkę zastawiona przez aniechto.only.
            Pisi skreślają słowo "bezpośrednio" i tym samym podporządkowują się Decyzji EU o tymczasowym przyznawaniu pomocy uchodźcom z Ukrainy.
            Przez Mołdawię przeszło bardzo ponad 330 000 uchodźców.
            Video, wywiady po rosyjsku. Warto zobaczyć www.vrt.be/vrtnws/nl/kijk/2022/03/16/moldavie-situatie-j19-arvato_47470949/
            • pies.na.czarnych Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 14:10
              Dodatkowo. Dopiero przeczytałem:

Będzie szybka nowelizacja ustawy o pomocy uchodźcom z Ukrainy - dowiedział się dziennikarz RMF FM Mariusz Piekarski. Ma ona objąć także uciekinierów wojennych, którzy przyjeżdżają z Ukrainy do Polski przez inne kraje.

Jeżeli w tej chwili ustawa przewiduje pomoc tylko dla uchodźców przyjeżdżających bezpośrednią z Ukrainy to nadaje się tylko do kosza. W niej są również elementy dyskryminujące innych uchodźców, którzy nawet przyjechali bezpośrednio z Ukrainy do Polski.

Gdyby inne kraje EU poszły za przykładem świetlanego rzadu 1000 lecia i wprowadziłyby tego typu wpisy do swojego prawa to Najjaśniejsza zostałaby sama z milionami uchodźców.
    • ave.duce Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:13
      Ponoć podobnie ma być z ustawą o obronie ojczyzny, którą Senat przyjął bez poprawek (licznych). Dla dobrej zmiany ;)
      • ave.duce Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:32
        Jakiś obłęd >>>

"dziesiątki, jak nie setki zastrzeżeń do tej ustawy"
        • m.c.hrabia Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:46
          żenada , to mają być prawodawcy, kraść ,kraść.................
        • yoma Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:51
          >deklaracje rządu, że po uchwaleniu tej ustawy i jej uruchomieniu, będzie ona w sposób ciągły poprawiana

Taniec na trupach 🤮
          • m.c.hrabia Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:57
            trzeba jak najszybciej zacząć chapać bo nigdy nie wiadomo, kiedy trzeba będzie spi3rdalać na Kajmany.
          • ave.duce Re: Nowelizacja ustawy 18.03.22, 16:13
            Przed szkodą i po szkodzie...
        • pies.na.czarnych Re: Nowelizacja ustawy 17.03.22, 13:57
          Ta ustawa była zupełnie niepotrzebna. Wystarczyło wprowadzić poprawki w prawie tak jak zrobiono to w innych krajach kierując się Decyzja EU uruchamiającą Dyrektywę o Tymczasowym Przyjmowaniu Uchodźców.
          Pisie tłuki jak zwykle muszą na zasadzie "ja siama" bo przecież biurokraci z Brukseli..., suwerenne państwo itp pierdoły.
          Dziwi mnie jedynie, że tak zwana opozycja dala się wmanewrować w ten bajzel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka