Dodaj do ulubionych

Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza:...

03.04.22, 14:41
...a o tym, jak to wykorzysta agitprop ruszystowski już nie wspomnę. Do zwolnienia z pracy w trybie natychmiastowym, na zbity pysk.

https://pbs.twimg.com/media/FPaPUpbXsAg3IcW?format=jpg&name=large
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 14:47
      zdravko_vypic napisał:

> ...a o tym, jak to wykorzysta agitprop ruszystowski już nie wspomnę. Do zwolnie
      > nia z pracy w trybie natychmiastowym, na zbity pysk.
      https://pbs.twimg.com/media/FPaPUpbXsAg3IcW?format=jpg&name=large
      Dobra robota Lisa dla Putina.
      Nic dziwnego bo przez długi okres pracę Newsweeka a wiec i Lisa nadzorowal Gerhard Schreder jako pełnomocnik wlasciciela.
    • pies.na.czarnych Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 15:07
      Co ci sie tu nie podoba? Przecież to jest "prawda, tylko prawda. Tak mi dopomóż Bóg".
      • zdravko_vypic od razu widać, że putinowski tarabanik sobaka... 03.04.22, 15:14
        ...lubi to.Dlatego Lis do natychmiastowej dymisji.
        • pies.na.czarnych Re: od razu widać, że putinowski tarabanik sobaka 03.04.22, 15:17
          Zdejmij trzykolorowa onucę z czoła bo nieustannie spada ci na oczy.
        • 99venus Re: od razu widać, że putinowski tarabanik sobaka 03.04.22, 20:11
          Aż tak bardzo zabolała cie prawda?
          • piq raczej zaśmierdziała, żabuniu,... 03.04.22, 21:42
            ...i to rosyjską onucą.
    • pies.na.czarnych Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 15:11
      Wcale mnie nie zdziwi gdy po latach dowiemy się, że Duda zezwolił na potajemne stanowiska amerykańskich rakiet z nuklearnymi głowicami. Ostatecznie czymś musiał wkraść się w łaski Amerykanów. Ignorowany nagle stał się bratem Bidena.
    • buldog2 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 19:26
      Przepraszam, a jak miał się wyrażać o Dudzie, który łamie Konstytucję, razem z PISem i SP niszczy praworządność, wysługuje się rosyjskiemu agentowi? Którym pogardza nawet jego agent prezes, który wizerunek najwyższego urzędu w Polsce tworzy pogawędkami z Ruchadłem Leśnym?

Duda popełnił szereg przestępstw i nie zasługuje na tak pobłażliwy wizerunek. Ja bym użył bardziej drastycznych obrazów i porównań, np. Bidena z klatką w ręce, w klatce Ruchadło PIS.
      • j-k Lis Tomasz - jest nikim. 03.04.22, 19:52
        buldog2 napisał:
        > Przepraszam, a jak miał się wyrażać o Dudzie,

- nijak , zostaw go w spokoju.

Prezydent Duda ci wadzi, ale czy chcesz za to siedziec ?

• x2468 Re: Lis Tomasz - jest nikim. 03.04.22, 20:37
          Tylko siedzieć? A może zaproponujesz tak po waszemu strzał w potylicę jak kiedyś w Katyniu lub dzisiaj w Buczy?
          • j-k Re: Lis Tomasz - jest nikim. 03.04.22, 20:47
            x2468 napisał:
            > Tylko siedzieć? A może zaproponujesz tak po waszemu strzał w potylicę jak kiedy
            > ś w Katyniu lub dzisiaj w Buczy?

mysle, ze Lis to ci sam zaproponuje
        • no-popis Re: Lis Tomasz - jest nikim. 04.07.22, 05:35
          j-k napisał:

> buldog2 napisał:
          > > Przepraszam, a jak miał się wyrażać o Dudzie,
          >
          > - nijak , zostaw go w spokoju.
          >
          > Prezydent Duda ci wadzi, ale czy chcesz za to siedziec ?
          Nadzorca Tomasz Lisa w Newsweek toaszysz Putina Gerhard Schroeder nakazywał zapewne Lisowi krytykować Dudę i PiS bo jak wiadomo PiS jest proputinowski :) a tego Putin nie wybacza!
          Yebnn&^%jcie się w te zakute łby tuskowcy !
          ...to nie do Ciebie j-K!
      • donvito52 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 19:53
        Piękne ujęcie.
        A jakże prawdziwe ...
        • 99venus Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 20:13
          Już wsadzają za krytykę Dudy?
          • j-k Lis Tomasz osiągnął poziom nikogo... 03.04.22, 20:17
            99venus napisał:
            > Już wsadzają za krytykę Dudy?

bo LIs zawsze nikim byl.

ale mysle, ze moga go skazac na gre na dudach:
            .
            www.youtube.com/watch?v=QKZXOuxXqTA
            • no-popis Re: Lis Tomasz osiągnął poziom nikogo... 26.06.22, 06:03
              j-k napisał:

> 99venus napisał:
              > > Już wsadzają za krytykę Dudy?
              >
              >
              > bo LIs zawsze nikim byl.
              >
              > ale mysle, ze moga go skazac na gre na dudach:
              O przepraszam. List był elitą polskiego dziennikarstwa i wypowiedział to gen Jaruzelski pod czas wywiadu.
              Podobne zdanie miał trep Jaruzelski o Mi%$#n*ik%u i Jerzym Urbanie.
      • piq jutro zobaczysz to na rosyjskich portalach, buldog 03.04.22, 22:07
        ...trzeba być idiotą, żeby pomagać rosyjskiej machinie propagandowej, to po pierwsze. No ale ty wczoraj zrobiłeś to samo - linkując zdjęcia wołyńskie z rosyjskiej strony. Jak rosyjskie trolle w mediach społecznościowych od 24 lutego.

Po drugie to jest głowa państwa wybrana w demokratycznych wyborach. Że się to komuś nie podoba (mnie też nie) nie oznacza, że wolno sobie zrobić takie góvvno, jak ta okładka. Dezawuowanie jedynego polityka polskiego, który w tej chwili prowadzi jakąkolwiek zgodną z racją stanu politykę zagraniczną jest przy tym ze szkodą dla Polaków, a dla Amerykanów (oprócz Trumpakarzy) demokratyczny wybór jest niemal święty.

Po trzecie, to gdyby nie Duda i jego aktywność w ciągu ostatnich miesięcy, bylibyśmy w dupie jako państwo i nikt nie chciałby z nami rozmawiać w ogóle. Że przypomnę weta oraz inicjatywę w sprawie ugody z UE ws. tzw. Izby Dyscyplinarnej.

Dzisiaj jest to, co jest, a w istniejącej sytuacji oglądanie się do tyłu jest szkodliwe i pozbawione sensu. W istocie tylko współpraca opozycji z Dudą daje szanse na obalenie największych sukinsynów z PiSu, a zwłaszcza Ziobry. Akcja Lisa wygląda teraz jak w roku 1981 publikacje twardogłowych komunistów z "Rzeczywistości", czyli w istocie jest prowokacją, by nie dopuszczać do jakichkolwiek kompromisów.

No i po czwarte: jest kwestia miary, której się nie przekracza,jeśli się już nawet odeszło od rozumu.
        • buldog2 Re: jutro zobaczysz to na rosyjskich portalach, b 03.04.22, 22:30
          Nie ma żadnej inicjatywy Dudy w kwestii Izby Dyscyplinarnej, tylko mydlenie oczu.
          Współpraca z Dudą możliwa po przywróceniu TS, skazaniu go przez TS, sąd powszechny i odbyciu kary.
          A że sowieckie portale będą pokazywać okładkę, to co? Ale nie wierzę, jestem przekonany. Będą go ochraniać tak jak Antona. Zaraz sprawdzę.
          • buldog2 Re: jutro zobaczysz to na rosyjskich portalach, b 03.04.22, 22:36
            Sprawdziłem. Nie ma ani jednego przedruku na portalach rosyjskich. Gdyby nie było zakazu publikacji, przedruki byłyby po kilkudziesięciu minutach.
            Co mnie nie dziwi.

Tak samo jak w przypadku znajomości i zdjęcia Antona z D"Amato.
        • snajper55 Re: jutro zobaczysz to na rosyjskich portalach, b 03.04.22, 23:03
          piq napisał:

> Dezawuowanie jedynego polityka polskiego, który w tej chwili p
          > rowadzi jakąkolwiek zgodną z racją stanu politykę zagraniczną jest przy tym ze
          > szkodą dla Polaków, a dla Amerykanów (oprócz Trumpakarzy) demokratyczny wybór j
          > est niemal święty.

Ten osobnik sam się od lat dezawuuje i nikt od niego nie robi tego skuteczniej. Reszta to już tylko konsekwencje tego, co on sam robi. A w demokratyczny sposób wybierani są czasem zbrodniarze, głupcy czy pajace. Mam podać przykłady?

S.
        • 99venus Re: jutro zobaczysz to na rosyjskich portalach, b 04.04.22, 15:52
          Nikt tak nie osmieszył i nie sprowadził do parteru a może nawet do piwnicy urzędu prezydenta RP jak Andrzej Duda.Nie jest prawdą,że prowadzi on jakąkolwiek samodzielna politykę zarówno zagraniczną jak i wewnetrzną.Przypominanie o jego wetach oraz dziwne pomysły z ID tylko go pogrążają. W międzyczasie nieustannie łamał prawo nominując bez podstaw prawnych nowych sędziów.
          Osoba wyczekująca na Wielkich Tego Świata pod windą lub toaletę żeby się załapać na przypadkowy uścisk dłoni nie buduje ani zaufania ani uznania.
          • m.c.hrabia Re: jutro zobaczysz to na rosyjskich portalach, b 04.04.22, 16:01
            a podpisanie polskiego burdelu do którego w trzy miesiące 1000 zmian, udowadnia dobitnie ,że to miernota nad miernotami.
            • buldog2 Re: jutro zobaczysz to na rosyjskich portalach, b 04.04.22, 18:55
              Żałosna miernota, kukiełka swojego pana, uwikłana w przestępstwa, nie jakikolwiek polityk.
        • no-popis Re: jutro zobaczysz to na rosyjskich portalach, b 05.04.22, 07:45
          piq napisał:

> ...trzeba być idiotą, żeby pomagać rosyjskiej machinie propagandowej, to po pie
          > rwsze. No ale ty wczoraj zrobiłeś to samo - linkując zdjęcia wołyńskie z rosyjs
          > kiej strony. Jak rosyjskie trolle w mediach społecznościowych od 24 lutego.
          >
          > Po drugie to jest głowa państwa wybrana w demokratycznych wyborach. Że się to k
          > omuś nie podoba (mnie też nie) nie oznacza, że wolno sobie zrobić takie góvvno,
          > jak ta okładka. Dezawuowanie jedynego polityka polskiego, który w tej chwili p
          > rowadzi jakąkolwiek zgodną z racją stanu politykę zagraniczną jest przy tym ze
          > szkodą dla Polaków, a dla Amerykanów (oprócz Trumpakarzy) demokratyczny wybór j
          > est niemal święty.
          >
          > Po trzecie, to gdyby nie Duda i jego aktywność w ciągu ostatnich miesięcy, byli
          > byśmy w dupie jako państwo i nikt nie chciałby z nami rozmawiać w ogóle. Że prz
          > ypomnę weta oraz inicjatywę w sprawie ugody z UE ws. tzw. Izby Dyscyplinarnej.
          >
          > Dzisiaj jest to, co jest, a w istniejącej sytuacji oglądanie się do tyłu jest s
          > zkodliwe i pozbawione sensu. W istocie tylko współpraca opozycji z Dudą daje sz
          > anse na obalenie największych sukinsynów z PiSu, a zwłaszcza Ziobry. Akcja Lisa
          > wygląda teraz jak w roku 1981 publikacje twardogłowych komunistów z "Rzeczywis
          > tości", czyli w istocie jest prowokacją, by nie dopuszczać do jakichkolwiek kom
          > promisów.
          >
          > No i po czwarte: jest kwestia miary, której się nie przekracza,jeśli się już na
          > wet odeszło od rozumu.

100 % !
    • snajper55 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 20:00
      zdravko_vypic napisał:

> ...a o tym, jak to wykorzysta agitprop ruszystowski już nie wspomnę. Do zwolnie

Zwalniać za pokazywanie prawdy? PRL ci się marzy.

S.
      • 99venus Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 20:13
        Obawiam się,że takich marzycieli ci u nas dostatek.
        • j-k Lis Tomasz osiągnął poziom nikogo... 03.04.22, 20:19
          99venus napisał:
          > Obawiam się,że takich marzycieli ci u nas dostatek.

na czele ze Lisem - to napewno.
          • x2468 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom nikogo... 03.04.22, 20:40
            Lis nikim a ty kim jesteś? On przynajmniej występuję pod własnym nazwiskiem a ty nawet nie wart splunięcia redaktora Lisa?
            • j-k belkot idioty 03.04.22, 20:45
              x2468 napisał:
              > Lis nikim a ty kim jesteś? On przynajmniej występuję pod własnym nazwiskiem

belkot idioty

pod moim nazwiskiem wystepuje tu 19 lat (niedlugo bedzie 20)

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              dzialacz "S" w Warszawie w 1981.

• no-popis Re: belkot idioty 22.06.22, 15:42
                j-k napisał:

> x2468 napisał:
                > > Lis nikim a ty kim jesteś? On przynajmniej występuję pod własnym nazwiski
                > em
                >
                >
                > belkot idioty
                To tylko numerek na idiotę musiałby sobie zasłużyć podając swoje nazwisko.
                > pod moim nazwiskiem wystepuje tu 19 lat (niedlugo bedzie 20)
                >
                > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                > dzialacz "S" w Warszawie w 1981.
                >
      • piq jak rozumiem, snajper, podzielasz sposób narracji 03.04.22, 22:09
        ...kremlowskiej propagandy.
        • snajper55 Re: jak rozumiem, snajper, podzielasz sposób narr 03.04.22, 22:58
          piq napisał:

> ...kremlowskiej propagandy.

Podzielam opinię kremlowskiej propagandy, gdy twierdzi że 2 + 2 = 4, że Ziemia jest kulista, że cukier jest słodki. Ty zapewne będziesz twierdzić że 2 + 2 = 5, że Ziemia jest płaska a cukier - słony.

S.
          • pozytonium Znawca z Agory 25.05.22, 12:23
            snajper55 napisał:

> , że Ziemia jest płaska a cukier - słony.

Jak smakuje gazeta?
            Gazeta to w 99.9999% cukier.

Cukry potrafią też być gorzkie. Kwestia chiralności.
    • qwardian Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 20:42
      W zupełności zgadzam się z Psem, Du*a to najgorszy prezydent jakiego można sobie wyobrazić.
      • snajper55 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 20:45
        qwardian napisał:

> W zupełności zgadzam się z Psem, Du*a to najgorszy prezydent jakiego można sobi
        > e wyobrazić.

No, uważaj. Ja tak twierdziłem za czasów Lecha Kaczyńskiego. Złośliwi bogowie pokazali mi, że się myliłem.

S.
        • qwardian Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 21:31
          snajper55 napisał:

> No, uważaj. Ja tak twierdziłem za czasów Lecha Kaczyńskiego. Złośliwi bogowie p
          > okazali mi, że się myliłem.

Bo nam się wydaje, że piszemy historię, a mój Bóg jest przekorny i karze arogancję.
      • pies.na.czarnych Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 20:51
        qwardian napisał:

> W zupełności zgadzam się z Psem, Du*a to najgorszy prezydent jakiego można sobi
        > e wyobrazić.
        >

Tym jednym zdaniem sam wciągnąłeś się na listę onuc :)
        W dzisiejszych czasach nawet Dudę uczynią niewiniątkiem i każda jego krytyka będzie objawem twojej lojalności z Putinem. Ten świat już zupełnie zwariował.
        • x2468 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 20:58
          Co wspólnego ma Putin z podnóżkiem Kaczyńskiego?
          • x2468 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 21:17
            A`propos Dudy,
            Tekst linku
            • x2468 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 21:18
              Duda nadal w swojej formie:
              h tps://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28294597,ochojska-o-wizycie-dudy-w-watykanie-wyszlo-na-jaw-ze-prezydent.html#s=amtp_pnHP_related
          • pies.na.czarnych Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 21:26
            x2468 napisał:

> Co wspólnego ma Putin z podnóżkiem Kaczyńskiego?
            >

Zapytaj autora wątku. Niestety jego wpis pod moim pierwszym wpisem zniknął i dlatego teraz sprawa tobie wydaje się niejasna.
            • pies.na.czarnych Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 21:32
              Po dalsze info ewentualnie pytaj storimo. On archiwizuje wszystkie moje wpisy i może ci udostępni :)
            • x2468 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 21:48
              Właśnie jego pytałem, nie wiem jak znalazł się (bez sensu) pod twoim postem.
        • qwardian Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.04.22, 21:35
          pies.na.czarnych napisała:

> Tym jednym zdaniem sam wciągnąłeś się na listę onuc

Wiesz Pies, zastanawiam się, żeby je używać, bo już wqrwiają mnie skarpety, które trzeba cerować po trzech dniach noszenia. Dwudziesty pierwszy wiek i nikt nie wymyslił, że trzeba wzmacniać stopę
          • pies.na.czarnych Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 04.04.22, 01:21
            Zawsze możesz owijać gazetami. Jest kilka tytułów, które do tego wyśmienicie się nadają.
          • x2468 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 09.04.22, 14:28
            Owin stopy kazionnymi onucami, nie będziesz miał problemów z cerowniem.
        • pies.na.czarnych Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 04.04.22, 19:06
          pies.na.czarnych napisała:

> qwardian napisał:
          >
          > > W zupełności zgadzam się z Psem, Du*a to najgorszy prezydent jakiego możn
          > a sobi
          > > e wyobrazić.
          > >
          >
          > Tym jednym zdaniem sam wciągnąłeś się na listę onuc :)
          > W dzisiejszych czasach nawet Dudę uczynią niewiniątkiem i każda jego krytyka bę
          > dzie objawem twojej lojalności z Putinem.
          Ten świat już zupełnie zwariował.

I co nie mialem racji? Niezawodny pig potwierdził to co napisałem.
    • mienkiszon Super prawDa!! 03.04.22, 21:22
      zdravko_vypic napisał:

>
      > https://pbs.twimg.com/media/FPaPUpbXsAg3IcW?format=jpg&name=large
    • adam.eu Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 04.04.22, 07:55
      zdravko_vypic napisał:

No i jak to wykorzystał "agitprop ruszystowski" ?
      Coś mi się wydaje, że sam zauważyłeś swoją ponad wymiarową panikę.

Chyba że to nie była panika, a niewątpliwa okazja do zaatakowania Lisa?
      Albo chęć obrony prezydenta w osobie A. Dudy?
      A może jeszcze inny cel?
      • margit49 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 04.04.22, 08:35
        adam.eu napisał:

> No i jak to wykorzystał "agitprop ruszystowski" ?

No, już jest pierwszy - post powyżej Twojego, autorstwa ch*jowego nicka
    • rzewuski1 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 04.04.22, 19:10
      Miłość do Dudy mnie zdumiewa?
      Ludzie mają krótka pamięć ,brawo Lis.
      • no-popis Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 06.04.22, 16:12
        rzewuski1 napisał:

> Miłość do Dudy mnie zdumiewa?
        > Ludzie mają krótka pamięć ,brawo Lis.
        Brawo Lis i brawo Schroeder, brawo Putin.
      • no-popis Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 22.06.22, 15:46
        rzewuski1 napisał:

> Miłość do Dudy mnie zdumiewa?
        > Ludzie mają krótka pamięć ,brawo Lis.
        red. Twardowski, felietonista serwisu Liberte. „W kwestii zwolnienia znanego red. naczelnego - rozmawiałem przez ponad godzinę z jego byłymi podwładnymi i z dziennikarzami innego, znanego internetowego portalu – od dwóch dziennikarzy padło, że został zwolniony przez trwający przez lata mobbing i molestowanie”. ... "Molestowanie miało dotyczyć pracownicy znanego portalu internetowego co zostało to zgłoszone naczelnemu portalu, który, samiec, nie zareagował. W portalu wszyscy wiedzieli, od dawna. Ale każdy się bał."
        Monika Olejnik mówi, że ludzie zdolni (geniusze!) są trudnymi szefami :) . Dobre ! Znaczy się mogą łapać za cycki pracowni :)
    • pies.na.czarnych Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 05.04.22, 03:17
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277734221_5411863228832734_9002768593867930584_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=tEg_o0Se4PsAX9Qbi-H&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AT-AjOgp2ytKQmfnx7zS6SlnHlE8NPTOWxhngdkvmkH_bw&oe=6250A571
      • 99venus Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 05.04.22, 05:45
        Ładne!
    • oszoloom.z.rm Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 05.04.22, 09:33
      jest juz adekwatna odpowiedź na te grafikę
      niezalezna.pl/humor/9912-poprawiona
      • buldog2 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 06.04.22, 12:15
        Adekwatne jest zabronienie prezesowi udziału w spotkaniach z Bidenem.

ludzikow na wycieraczkę i lizać kuwetę, nie na forum.
      • x2468 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 24.04.22, 09:04
        Plagiat, tylko na tyle was stać?
    • oszoloom.z.rm Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 05.04.22, 09:36
      poziom Leszka Bubla
      www.youtube.com/watch?v=08BTTXJQnbc
    • piq "natychmiast" przyszło trochę później, ale... 24.05.22, 19:58
      ...przyszło. Lis wypinkolony natychmiast. I to nie tylko z Newsweeka, ale i z Onetu.
      • aniechto.only Re: "natychmiast" przyszło trochę później, ale... 25.05.22, 08:41
        piq napisał:

> ...przyszło. Lis wypinkolony natychmiast. I to nie tylko z Newsweeka, ale i z O
        > netu.

I Newsweek i Onet są własnością Ringier Axel Springer. Firma rozwiązała z nim umowę natychmiast po opublikowaniu przez Lisa o upadku czwartej władzy w Polsce.

„Czwarta pseudowładza.

W Polsce wolnych mediów już nie ma. Jest kilka wolnych redakcji. Nie trzeba niestety palców obu rąk, by je zliczyć" – uważa Lis. I pisze dalej: "Większość mediów i bardzo wielu dziennikarzy jest zaplątanych w bardzo gęstą sieć politycznych, personalnych i towarzyskich zależności z władzą i jej ludźmi. Nikt ich do tej sieci na siłę nie wciągał. Wchodzili dobrowolnie. Jedni ze strachu i oportunizmu, inni z pazerności, jeszcze inni z próżności".

Jeśli uznamy wolność mediów za jeden z warunków istnienia demokracji, to musimy dojść do wniosku, że to jeszcze jedno kryterium wskazujące, iż prawdziwej demokracji w Polsce nie ma. Jest jej atrapa. Podobnie jak istnieje atrapa wolnych mediów. Kontrola władzy przez media jest iluzoryczna. Wpływ władzy na media jest faktyczny"

Widać celnie trafił skoro od razu wyleciał.
        • piq Lis wdziewający aureolę "wolnego"... 25.05.22, 17:06
          ...i "niezależnego" jest paradny. Oczywiście on nie ma powiązań osobistych, towarzyskich czy politycznych, to inni mają, ci niedobrzy, a o tym, kto jest niedobry, decyduje on. Jako dziennikarz - w sensie "technicznym" - nie różni się niczym od Sakiewicza czy Karnowskich (patrz okładka z Bidenem i Dudą), jednak różni się znacznie w sensie takim, że tamci to cynicy dający dupy za kasę, a Lis oferuje dupę za darmo w przekonaniu, że to jego powinność społeczna i zawodowa. Najbardziej mi przypomina tego Trumpowskiego idiotę Tuckera Carlsona z Fox News. Tak czy owak dziennikarzem z pewnością nie jest. A już na naczelnego periodyku z tak dobrą marką jak Newsweek nadaje się jak Sakiewicz z Karnowskimi.
          • yabbaryt Re: Lis wdziewający aureolę "wolnego"... 25.05.22, 18:43
            Lis dorobił się dużego pałacyku pod Warszawą. Sakiewicz za czasów PO musiał sprzedać mieszkanie aby pokryć długi Gazety Polskiej.
            • piq tak, tak, chłopczyku, dla idei... 25.05.22, 19:51
              ...tawariszcz Sakiewkiewicz już po roku władzy PiSu nabył ogromny apartament za kupę kasy w ekskluzywnym miejscu w Krakowie przy ul. Kościelnej. Znany jest z rąbania własnych pracowników na pieniądze i niepłacenia za usługi (np. za druk). Jednym z jego wyczynów razem z teściem i Macierewiczem było sprzedawanie takim głąbom jak ty stworzonych za publiczną kasę książek o "zamachu w Smoleńsku" (opublikowane materiały sfinansował podatnik poprzez kancelarię sejmu) i zgarnianie zysku do prywatnych kieszeni. Zamknij się zatem, pajacu, i won za Don, skoro jeszcze do ciebie nie dotarło, że cię złodzieje walą na pieniądze. I nas Polaków dodatkowo.
              • no-popis Re: tak, tak, chłopczyku, dla idei... 27.05.22, 04:36
                piq napisał:

> ...tawariszcz Sakiewkiewicz już po roku władzy PiSu nabył ogromny apartament za
                > kupę kasy w ekskluzywnym miejscu w Krakowie przy ul. Kościelnej. Znany jest z
                > rąbania własnych pracowników na pieniądze i niepłacenia za usługi (np. za druk)
                > . Jednym z jego wyczynów razem z teściem i Macierewiczem było sprzedawanie taki
                > m głąbom jak ty stworzonych za publiczną kasę książek o "zamachu w Smoleńsku" (
                > opublikowane materiały sfinansował podatnik poprzez kancelarię sejmu) i zgarnia
                > nie zysku do prywatnych kieszeni. Zamknij się zatem, pajacu, i won za Don, skor
                > o jeszcze do ciebie nie dotarło, że cię złodzieje walą na pieniądze. I nas Pola
                > ków dodatkowo.
                To skandaliczne, że Sakiewicz posiada majątek a ludzie kupują jego książki o "zamachu" w Smoleńsku. Tu nie POwinno być wolności słowa :) Ubran Jerzy może ale Sakiewicz nie może toaaszyszu Piq.
                • adam.eu Re: tak, tak, chłopczyku, dla idei... 27.05.22, 08:26
                  no-popis napisała:

d
                  > To skandaliczne, że Sakiewicz posiada majątek a ludzie kupują jego książki o "z
                  > amachu" w Smoleńsku. Tu nie POwinno być wolności słowa :) Ubran Jerzy może ale
                  > Sakiewicz nie może toaaszyszu Piq.

No to jak, był ten zamach w Smoleńsku, czy nie?
                  Jak Ty uważasz?
              • yabbaryt Re: tak, tak, chłopczyku, dla idei... 27.05.22, 08:44
                Piq. Jak widzę brakuje Ci inteligencji i kultury do prowadzenia dyskusji. Nadrabiasz chamstem i nadgoliwoscia.
                • piq klasyk - nie macie, tow. żabba, argumentów,... 29.05.22, 01:51
                  ...to odpinkalacie focha. I tak potraktowałem was łagodnie, rosyjski głosie w polskim domu.
      • aniechto.only Re: "natychmiast" przyszło trochę później, ale... 25.05.22, 08:42
        !
    • no-popis a kiedyś Tomasz Lis był tak chwalony 25.05.22, 06:09
      youtu.be/niU0jjra8Eg
    • yabbaryt Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 25.05.22, 11:35
      Powiem tak. Kiedyś Newsweek w wersji Atlantykiem był moją ulubioną lekturą i świetną metodą nauki angielskiego . Teraz tego lisowego szmatlawca nie uzylbym nawet w wiadomym celu w slawojce. Lis obrzydzil mi ten tytuł do reszty.
    • pies.na.czarnych Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 25.05.22, 13:41
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/283761710_167183392390951_8608156047742433001_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=e0G26YxzKDAAX-ZMU2E&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AT9BHXuJxhHyMqA4s99PGpsNxMeS_gUigCHaB5_riBQ9qQ&oe=62928139
      • j-k Lis buntownik ? . pozegnal mainstream ? 25.05.22, 14:13
        i poszedl wlasna droga ? niedowiary:
        .
        pl.dreamstime.com/%C5%82owca-w-akcji-czerwony-lis-s%C4%99py-biegn%C4%85ce-po-brudnej-drodze-na-%C5%82%C4%85kach-i-rozlana-woda-spada-wok%C3%B3%C5%82-z-wymoczonym-futrzem-image194027237
    • no-popis Tomasz Lis 25.05.22, 17:38
      Tomasz Lis skadkolwiek odchodził to.zawsze byl krzywdzony za poglady. Przypominam, że za niezależne poglądy wyrzucił Lisa Polsat ale też TVN.
      Te represje wobec Lisa są szokujące.
    • buldog2 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 27.05.22, 00:16
      Przecież prawdę napisał i pokazał Lis.
      Wyraziłbym to jeszcze dobitniej.
    • oszol-lom-z-rm Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 25.06.22, 13:05
      raczej Jerzego Urbana jesli już
      • no-popis Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 25.06.22, 20:09
        oszol-lom-z-rm napisał:

> raczej Jerzego Urbana jesli już

Będę bronił Urbana. Urban nie pitoli jak Lis o wzniosłych sprawach a robi co innego jak ta łajza Lis ale uczciwie mówi o sobie : jestem hedonistą, pijakiem, dziwkarzem a więc jest uczciwszy od Lisa.
        Mają wspólną cechę, Lis i Urban, ich obydwu bardzo wysoko cenił Jaruzelski.
      • zdravko_vypic sakiewkiewicz i karnoscy to najgłębsze dno... 26.06.22, 02:54
        ...w medialnym kiblu, troszczkę niżej jest już tylko kurvski z tym przybłędą perejrą i grubasem oblechowskim. Urban to sukinsyn i łajdak, ale uczciwszy i bystrzejszy niż ta cała swołocz.
    • no-popis środowisko medialne wie to od bardzo wielu lat 02.07.22, 08:05
      Lewatwo po prostu toleruje takie postawy gdzie Ktoś werbalnie i oficjalnie mówi o prawach człowieka i robi za intelektualistę a jest zwykłym prostakiem i chamem jak Lis nieszanującym ludzi.
      To nagranie opublikowano 6 lat temu ale są też wcześniejsze:
      youtu.be/KynKIdUIfQM
      Nie więc TOK FM nie udaje, że dba o standardy. Doskonale wiedzieli a standardy TK FM są takie jak tutaj Aniechto Only, Hrabia, Buldog i Czandra....takie same. Na oficjalnej antenie, jak w przypadku Lisa, muszą tylko POudawać ale tu na forum nie i wystarczy ich POczytać aby zobaczyć standardy....właśnie Lisa.
    • haen2010 Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.07.22, 19:41
      Jak tam było w redakcji - nie wiemy. Opozycyjna linia pisma była konsekwentna. Dla mnie ważny jest fakt, że niejaka madame Kim chwali się, że swoimi donosami wykończyła naczelnego. Pisowska PIP weszła do redakcji jak nóż w masło.
      Takie są konsekwencje donosów, nawet podpisanych, pani Kim.
      • no-popis Re: Lis Tomasz osiągnął poziom Sakiewicza Tomasza 03.07.22, 20:03
        haen2010 napisał:

> Jak tam było w redakcji - nie wiemy. Opozycyjna linia pisma była konsekwentna.
        > Dla mnie ważny jest fakt, że niejaka madame Kim chwali się, że swoimi donosami
        > wykończyła naczelnego. Pisowska PIP weszła do redakcji jak nóż w masło.
        > Takie są konsekwencje donosów, nawet podpisanych, pani Kim.
        Ta linia oPOzycyjna realizowana była pod nadzorem Gerharda Schroedera z GAzprom jako pełnomocnika Axel w tej redakcji i innych też.
        Tak więc to nie był linia opozycyjna ale linia proputinowska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka