Dodaj do ulubionych

Znam program pisu

28.07.22, 10:41
po uważnej lekturze i po obejrzeniu przebiegu spotkań, z wiernymi, kaczyńskiego znam program ichni, a więc,
Anna Grodzkanie jest kobietą
porty w Polsce sprzedał Tusk
po godzinie siedemnastej kaczyński jest Zosią, albo Władysławem, bo nie do końca wysłuchałem,
ubóstwa w Polsce już nie ma, a jeśli jest, to za cztery lata nie będzie,
za dwadzieścia lat dogonimy Niemców może wcześniej bo tak powiedział Matousz,
oponenci to rozwydrzona grupka,
LGBT to zło, są winni wszystkiemu ze zgniciem mu kolana włącznie

to tak pokrótce, co usłyszałem i zapamiętałem, z tym było trudniej, a Matousz pieprzy jeszcze gorzej, i to jest program pisu, wzruszył mnie punkt trzeci, sprawdziłęm, to kłamstwo.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Znam program pisu 28.07.22, 10:55
      Pozwole sobie ci odpowiedziec: ***** *** i to jest bardzo dobry program
    • oby.watel Re: Znam program pisu 28.07.22, 11:17
      no-popis napisała:

> A gdybyś był tak miły i opublikował program PO. Dasz radę ? :)

W wątku o programie PiS-u mamy omawiać program PO? A Program PiS-u omówimy sobie w wątku o hodowli buraków?
    • yoma Re: Znam program pisu 28.07.22, 11:28
      Kraść Kraść Kraść Kraść Kraść. Cały program.
      • m.c.hrabia Re: Znam program pisu 28.07.22, 11:33
        qrestwo ,qrestwo do kwadratu.
      • oby.watel Re: Znam program pisu 28.07.22, 11:37
        yoma napisała:

> Kraść Kraść Kraść Kraść Kraść. Cały program.

To bardzo krzywdzące oskarżenie. Oni nie kradną. Oni wykorzystują władzę i większość w Sejmie do nabijania sobie kabzy zgodnie z prawem. Vide podwyżki apanaży. Jak nie podniosą sobie sami, to podniesie im rezydujący w pałacu.
        • yoma Re: Znam program pisu 28.07.22, 11:50
          Tak, takie wybory kopertowe też odbyły się zgodnie z prawem, Puszczę wycięli i Mierzeję przekopali zgodnie z prawem, na syryjskie dzieci zbierali zgodnie z prawem. Nie rozśmieszaj mnie. Pod jakim kamieniem kolega siedział ostatnie osiem lat?
          • m.c.hrabia Re: Znam program pisu 28.07.22, 11:55
            i zgodnie z prawem bydlaki z izby dyscyplinarnej będą brali po 20 000 zł za nic nie robienie.
            • yoma Re: Znam program pisu 28.07.22, 11:57
              A dalej wymieniać mi się nie chce, szkoda klawiatury.
              • czan-dra Re: Znam program pisu 28.07.22, 11:59
                A mojej Ci nie szkoda?
                Zapisiłem sobie całą, jak ja tego swądu się pozbędę?
                • yoma Re: Znam program pisu 28.07.22, 12:08
                  Volenti inuria non fit :P Spróbuj kiszoną kapustą, jak zarzygany dywan, i sprawdź, czy klawisz * ci wchodzi.
          • oby.watel Re: Znam program pisu 28.07.22, 12:13
            yoma napisała:

> Tak, takie wybory kopertowe też odbyły się zgodnie z prawem, Puszczę wycięli i
            > Mierzeję przekopali zgodnie z prawem, na syryjskie dzieci zbierali zgodnie z pr
            > awem. Nie rozśmieszaj mnie. Pod jakim kamieniem kolega siedział ostatnie osiem
            > lat?

Z tego, że coś jest naganne czy bulwersujące nie wynika, że jest niezgodne z prawem. Wybory kopertowe nie odbyły się. Ale zmianę ordynacji w trakcie kampanii wspierała opozycja. Mimo, że zgodnie z opiniami konstytucjonalistów wybory były nielegalne, to odbyły się, wzięła w nich udział opozycja, przegrała, co było łatwe do przewidzenia, i prezydentem został prezydent. W sprawach finansowych PiS odrobiło lekcję i stara się, żeby wszystkie transfery gotówki były lege artis. Nie trzeba kraść, wystarczy zlecić swojemu, żeby coś zrobił, wybudować, przekopał, sprawiedliwie podzielić dotacje. Jeśli to widać spod kamienia, to trzeba mieć bielmo na oczach, by tego nie dostrzegać.
            • yoma Re: Znam program pisu 28.07.22, 12:24
              Czyli zlecenie swojemu, żeby wybudował elektrownię za miliard, a następnie ją rozebrał za kolejny, kolega nazywa sprawiedliwym podziałem dotacji. Coraz lepszych nam tu przysyłają :)

Ale dzięki, bo teraz wiem, jaka będzie linia obrony :)
              • oby.watel Re: Znam program pisu 28.07.22, 12:55
                yoma napisała:

> Czyli zlecenie swojemu, żeby wybudował elektrownię za miliard, a następnie ją r
                > ozebrał za kolejny, kolega nazywa sprawiedliwym podziałem dotacji.

Który kolega? Przecież to Ty tak twierdzisz.

> Coraz lepszych nam tu przysyłają :)

Kto wam przysyła biedactwa?

> Ale dzięki, bo teraz wiem, jaka będzie linia obrony :)

Linia obrony czego? Marzy Ci się kraj, w którym zmienia się władza, ale nie zmieniają się metody jej sprawowania?
                • yoma Re: Znam program pisu 28.07.22, 13:05
                  A jakie wyszczekane :) Trenuj trenuj, za rok ci się przyda. Mam nadzieję.
                  • oby.watel Re: Znam program pisu 28.07.22, 13:09
                    yoma napisała:

> A jakie wyszczekane :) Trenuj trenuj, za rok ci się przyda. Mam nadzieję.

Jeśli chodzi o szczekanie, to oddaje pole walkowerem. Natomiast do treningu trzeba dwojga, niestety.
                    • yoma Re: Znam program pisu 28.07.22, 13:20
                      [Zaczyna się denerwować. Dobrze]

O właśnie, to dlaczego za plac treningowy obrałeś sobie właśnie FK? Przypadek? Nie sądzę.

Widzę od paru dni, jak ćwiczysz pilnie rolę pisiego obrońcy przed przyszłym trybunałem, z Bogiem, różne ludzie wybierają sobie role życiowe, ale to chyba jednak nie tu. Może jakieś forum prawnicze?

Pozwól jeszcze, że spytam: ty tak z urzędu czy z wyboru? Bo jak z wyboru, to wiesz, możesz się jeszcze wycofać.
                      • oby.watel Re: Znam program pisu 28.07.22, 13:32
                        yoma napisała:

> [Zaczyna się denerwować. Dobrze]

[To o mnie czy o Tobie?]

> O właśnie, to dlaczego za plac treningowy obrałeś sobie właśnie FK? Przypadek?
                        > Nie sądzę.

Wchodząc tu nie zauważyłem tabliczki "tylko dla posiadaczy jedynie słusznych poglądów", ani "tylko dla swoich". więc sobie wszedłem i sobie dyskutuję. Ale to ciekawe, co piszesz. Niemal na każdym forum, na którym swego czasu udzielałem się stali bywalcy skakali sobie do oczu, a gdy tylko pojawił się obcy rzucali się solidarnie na niego. Czas płynie, a mentalność stoi.

> Widzę od paru dni, jak ćwiczysz pilnie rolę pisiego obrońcy przed przyszłym try
                        > bunałem, z Bogiem, różne ludzie wybierają sobie role życiowe, ale to chyba jedn
                        > ak nie tu. Może jakieś forum prawnicze?

Od paru dni widzisz? Sugeruje wizytę u specjalisty, zwłaszcza, że dostrzegasz coś, czego nie ma. Bo nie przypuszczam, że chcesz by odpowiedzią na bezprawie było bezprawie. Mylę się?

> Pozwól jeszcze, że spytam: ty tak z urzędu czy z wyboru? Bo jak z wyboru, to wi
                        > esz, możesz się jeszcze wycofać.

A Ty? Z urzędu czy z wyboru? Bo jak z wyboru, to w każdej chwili możesz się wycofać. A jeśli z urzędu to podpowiedz jak się to załatwia i ile płacą.
                        • yoma Re: Znam program pisu 28.07.22, 13:47
                          Odwracanie kota ogonem pytaniem "a ty" (ew. a PO) przestało działać już za czasów Seneki. Ale że dobra ze mnie kobieta, to życzę powodzenia w dalszym forumowaniu, moje ty biedactwo szykanowane na wszystkich forach :)
                          • oby.watel Re: Znam program pisu 28.07.22, 13:57
                            yoma napisała:

> Odwracanie kota ogonem pytaniem "a ty" (ew. a PO) przestało działać już za czas
                            > ów Seneki.

Być może. Ale nawet funkcjonariusz policji ma obowiązek wylegitymowania się zanim poprosi o okazanie dokumentów i przystąpi do wypytywania.

Ale że dobra ze mnie kobieta, to życzę powodzenia w dalszym forumowa
                            > niu, moje ty biedactwo szykanowane na wszystkich forach :)

Dziękujęć po stokroć i wielokroć! Ale znowu coś sobie wyimaginowałaś. Chyba, że w Twoim regionie synonimem słowa 'rzucali' jest słowo 'prześladowali'.
            • oby.watel Re: Znam program pisu 28.07.22, 12:26
              Doskonałym przykładem są przechodzący w stan spoczynku "sędziowie" zlikwidowanej Izby Dyscyplinarnej' Będą zgodnie z prawem pobierać kilkadziesiąt tysięcy do osiągnięcia wielu emerytalnego.

Art. 100.
              § 2. Sędziemu przechodzącemu lub przeniesionemu w stan spoczynku z powodu wieku, choroby lub utraty sił przysługuje uposażenie w wysokości 75% wynagrodzenia zasadniczego i dodatku za wysługę lat, pobieranych na ostatnio zajmowanym stanowisku.
    • behemot17-13 Re: Znam program pisu 28.07.22, 12:37
      Morawiecki jest posrany, Kaczyński robi pod siebie. Duda wykiwał wszystkich, jemu mogą naskoczyć.
      • czan-dra Re: Znam program pisu 28.07.22, 13:45
        Duda wykiwał wszystkich, jemu mogą naskoczyć

Do czasu, do czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka