Dodaj do ulubionych

Bolesna dla Suwerena

11.09.22, 06:18
walka z inflacja.
wyborcza.biz/biznes/7,147582,28890312,tyrowicz-krytykuje-glapinskiego-20-proc-inflacji-nietrafione.html
Obserwuj wątek
    • no-popis e tam. Suweren już nie takie banialuki słyszał 11.09.22, 11:55
      superspec1 napisał(a):

> walka z inflacja.
      > <a href="https://wyborcza.biz/biznes/7,147582,28890312,tyrowicz-krytykuje-glapinskiego-20-proc-inflacji->nietrafione.html" target="_blank" rel="nofollow">wyborcza.biz/biznes/7,147582,28890312,tyrowicz-krytykuje->glapinskiego-20-proc-inflacji-nietrafione.html</a>
      Dla przypomnienia to tragedia miała nastąpić zaraz po wyborach w 2015 roku i powstaniu rządu PiS.
      Wtedy, w 2016 roku miało dość do tragedii i wyPOwiadało się w tej sprawie całe stado profesorów i ekspertów, którzy właśnie stracili stałe zlecenia w rządzie i TVP :)
      Międzynarodowa agencja S&P obniżyła rating Polsce do „BBB+”...no katastrofa !
      Obecnie ta sama agencja, przy tej inflacji, poziomie zagrożenia ocenia Polskę na A-/A-2' oraz 'A/A-1'czyli bardzo wysoko.
      no "pacz" przetrwaliśmy tę tragedię z 2016 roku ":)
      • superspec1 Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 12.09.22, 17:24
        Komu wierzyć? W końcu Superspec nie jest ekonomistą.

www.google.com/amp/s/www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Wnorowski-Koniec-cyklu-podwyzek-stop-bardzo-prawdopodobny-8404354
        • no-popis Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 13.09.22, 11:55
          superspec1 napisał(a):

> Komu wierzyć? W końcu Superspec nie jest ekonomistą.
          >
          > www.google.com/amp/s/www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Wnorowski-Koniec-cyklu-podwyzek-stop-bardzo-prawdopodobny-8404354
          Cenzor wyciął moją radę :) Spróbuję powtórzyć: myśleć samodzielnie i nie wierzyć profesorom będącym w dyspozycji partii politycznych a jest to obojętne czy Glapiński czy Balcerowicz.
          • oleg3 Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 13.09.22, 12:55
            > Cenzor wyciął moją radę :)

Mój post też poleciał. Nie był w żaden sposób polityczny. Określiłbym go jako "techniczny".

Pozdrowienia dla cenzora. Byłby to mój stary znajomy Snajper?
            • no-popis Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 13.09.22, 18:40
              oleg3 napisał:

> > Cenzor wyciął moją radę :)
              >
              > Mój post też poleciał. Nie był w żaden sposób polityczny. Określiłbym go jako "
              > techniczny".
              >
              > Pozdrowienia dla cenzora. Byłby to mój stary znajomy Snajper?
              Bronią wszelkimi metodami idei Europy od Lizbony po Władywostok :)
            • superspec1 Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 13.09.22, 23:28
              Historyk o inflacji.;)

www.google.com/amp/s/www.wprost.pl/amp/10854517/to-nie-sondaz-to-prawdziwe-wyniki-donald-tusk-pokazal-jak-wzrosly-ceny.html
    • stasi1 Re: Bolesna dla Suwerena 12.09.22, 17:57
      Akurat ta inflacja dla lepszego sortu nie jest istotna. Traci gorszy sort
      • no-popis Re: Bolesna dla Suwerena 13.09.22, 06:17
        stasi1 napisał:

> Akurat ta inflacja dla lepszego sortu nie jest istotna. Traci gorszy sort
        Starając się prawidłowo odczytać Twoją myśl to: sądzisz, że Ci co żyją z dnia na dzień, z miesiąca na miesiąc nie mając oszczędności tracą na inflacji a Ci co mają spore oszczędności w bankach nic nie tracą jako lepszy sort?
        • snajper55 Re: Bolesna dla Suwerena 13.09.22, 10:09
          no-popis napisała:

> stasi1 napisał:
          >
          > > Akurat ta inflacja dla lepszego sortu nie jest istotna. Traci gorszy sort
          > Starając się prawidłowo odczytać Twoją myśl to: sądzisz, że Ci co żyją z dnia
          > na dzień, z miesiąca na miesiąc nie mając oszczędności tracą na inflacji a Ci c
          > o mają spore oszczędności w bankach nic nie tracą jako lepszy sort?

Źle odczytaleś jego myśl. Lepszy sort, to ci u wladzy, zarabiajacy miliony. Gorszy sort, to reszta.

S.
        • stasi1 Re: Bolesna dla Suwerena 15.09.22, 09:13
          Według Kaczyńskiego twojego guru gorszy sort to ci co go nie popierają. Większość tych co go nie popiera ma jakieś oszczędności i na tym stracą. Ci co go popierają nie mają oszczędności więc na inflacji nie tracą. Aż dziw że ci taj Łopato logiczne trzeba tłumaczyć. Ale wiadomo ty z tego lepszego sortu
    • zlamas-kutany Wungiel 400% 13.09.22, 09:38
      Benzyna 50%
      Mleko 30%
      Papier do dOpy 30%
      Napoje słodzone, masło, chleb, czy kajzerki...też więcej niż 20%

I co dzień to inne wyzsze ceny, praktycznie na wszystko
      • no-popis Re: Wungiel 400% 13.09.22, 11:48
        zlamas-kutany napisał:

> Benzyna 50%
        > Mleko 30%
        > Papier do dOpy 30%
        > Napoje słodzone, masło, chleb, czy kajzerki...też więcej niż 20%
        >
        > I co dzień to inne wyzsze ceny, praktycznie na wszystko
        Jachty, zmieniam teraz bo zarobiłem na dostawach węgla, tylko o 5-10 % podrożały :)
        Sytuacja może się zmienić tylko wtedy kiedy ster rządów obejmą Tuska, Leszczyna, Nowak, Hołownia i Czarzasty z Kosiniakiem. ceny polecą w dół :)))))))))
        • adria231 Re: Wungiel 400% 14.09.22, 06:52
          Ta inflacja najbardziej dotknie małe firmy zatrudniające po kilku pracowników.Już teraz idąc ulicami miasta
          czytam:" lokal do sprzedania", "lokal do wynajęcia". Tam kiedyś funkcjonowały biznesy, pracowali ludzie. Co z nimi stanie się po zamknięciu miejsca pracy?
          Glapiński też sobie poradzi. Zostanie baletnicą...Pamiętacie jego choreografię przy występach o rosnącej i malejącej inflacji.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka