superspec1 11.09.22, 06:18 walka z inflacja. wyborcza.biz/biznes/7,147582,28890312,tyrowicz-krytykuje-glapinskiego-20-proc-inflacji-nietrafione.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no-popis e tam. Suweren już nie takie banialuki słyszał 11.09.22, 11:55 superspec1 napisał(a): > walka z inflacja. > <a href="https://wyborcza.biz/biznes/7,147582,28890312,tyrowicz-krytykuje-glapinskiego-20-proc-inflacji->nietrafione.html" target="_blank" rel="nofollow">wyborcza.biz/biznes/7,147582,28890312,tyrowicz-krytykuje->glapinskiego-20-proc-inflacji-nietrafione.html</a> Dla przypomnienia to tragedia miała nastąpić zaraz po wyborach w 2015 roku i powstaniu rządu PiS. Wtedy, w 2016 roku miało dość do tragedii i wyPOwiadało się w tej sprawie całe stado profesorów i ekspertów, którzy właśnie stracili stałe zlecenia w rządzie i TVP :) Międzynarodowa agencja S&P obniżyła rating Polsce do „BBB+”...no katastrofa ! Obecnie ta sama agencja, przy tej inflacji, poziomie zagrożenia ocenia Polskę na A-/A-2' oraz 'A/A-1'czyli bardzo wysoko. no "pacz" przetrwaliśmy tę tragedię z 2016 roku ":) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 12.09.22, 17:24 Komu wierzyć? W końcu Superspec nie jest ekonomistą. www.google.com/amp/s/www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Wnorowski-Koniec-cyklu-podwyzek-stop-bardzo-prawdopodobny-8404354 Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 13.09.22, 11:55 superspec1 napisał(a): > Komu wierzyć? W końcu Superspec nie jest ekonomistą. > > www.google.com/amp/s/www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Wnorowski-Koniec-cyklu-podwyzek-stop-bardzo-prawdopodobny-8404354 Cenzor wyciął moją radę :) Spróbuję powtórzyć: myśleć samodzielnie i nie wierzyć profesorom będącym w dyspozycji partii politycznych a jest to obojętne czy Glapiński czy Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 13.09.22, 12:55 > Cenzor wyciął moją radę :) Mój post też poleciał. Nie był w żaden sposób polityczny. Określiłbym go jako "techniczny". Pozdrowienia dla cenzora. Byłby to mój stary znajomy Snajper? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 13.09.22, 18:40 oleg3 napisał: > > Cenzor wyciął moją radę :) > > Mój post też poleciał. Nie był w żaden sposób polityczny. Określiłbym go jako " > techniczny". > > Pozdrowienia dla cenzora. Byłby to mój stary znajomy Snajper? Bronią wszelkimi metodami idei Europy od Lizbony po Władywostok :) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: e tam. Suweren już nie takie banialuki słysza 13.09.22, 23:28 Historyk o inflacji.;) www.google.com/amp/s/www.wprost.pl/amp/10854517/to-nie-sondaz-to-prawdziwe-wyniki-donald-tusk-pokazal-jak-wzrosly-ceny.html Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Bolesna dla Suwerena 12.09.22, 17:57 Akurat ta inflacja dla lepszego sortu nie jest istotna. Traci gorszy sort Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Bolesna dla Suwerena 13.09.22, 06:17 stasi1 napisał: > Akurat ta inflacja dla lepszego sortu nie jest istotna. Traci gorszy sort Starając się prawidłowo odczytać Twoją myśl to: sądzisz, że Ci co żyją z dnia na dzień, z miesiąca na miesiąc nie mając oszczędności tracą na inflacji a Ci co mają spore oszczędności w bankach nic nie tracą jako lepszy sort? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Bolesna dla Suwerena 13.09.22, 10:09 no-popis napisała: > stasi1 napisał: > > > Akurat ta inflacja dla lepszego sortu nie jest istotna. Traci gorszy sort > Starając się prawidłowo odczytać Twoją myśl to: sądzisz, że Ci co żyją z dnia > na dzień, z miesiąca na miesiąc nie mając oszczędności tracą na inflacji a Ci c > o mają spore oszczędności w bankach nic nie tracą jako lepszy sort? Źle odczytaleś jego myśl. Lepszy sort, to ci u wladzy, zarabiajacy miliony. Gorszy sort, to reszta. S. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Bolesna dla Suwerena 15.09.22, 09:13 Według Kaczyńskiego twojego guru gorszy sort to ci co go nie popierają. Większość tych co go nie popiera ma jakieś oszczędności i na tym stracą. Ci co go popierają nie mają oszczędności więc na inflacji nie tracą. Aż dziw że ci taj Łopato logiczne trzeba tłumaczyć. Ale wiadomo ty z tego lepszego sortu Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Wungiel 400% 13.09.22, 09:38 Benzyna 50% Mleko 30% Papier do dOpy 30% Napoje słodzone, masło, chleb, czy kajzerki...też więcej niż 20% I co dzień to inne wyzsze ceny, praktycznie na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Wungiel 400% 13.09.22, 11:48 zlamas-kutany napisał: > Benzyna 50% > Mleko 30% > Papier do dOpy 30% > Napoje słodzone, masło, chleb, czy kajzerki...też więcej niż 20% > > I co dzień to inne wyzsze ceny, praktycznie na wszystko Jachty, zmieniam teraz bo zarobiłem na dostawach węgla, tylko o 5-10 % podrożały :) Sytuacja może się zmienić tylko wtedy kiedy ster rządów obejmą Tuska, Leszczyna, Nowak, Hołownia i Czarzasty z Kosiniakiem. ceny polecą w dół :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Wungiel 400% 14.09.22, 06:52 Ta inflacja najbardziej dotknie małe firmy zatrudniające po kilku pracowników.Już teraz idąc ulicami miasta czytam:" lokal do sprzedania", "lokal do wynajęcia". Tam kiedyś funkcjonowały biznesy, pracowali ludzie. Co z nimi stanie się po zamknięciu miejsca pracy? Glapiński też sobie poradzi. Zostanie baletnicą...Pamiętacie jego choreografię przy występach o rosnącej i malejącej inflacji....... Odpowiedz Link Zgłoś