Dodaj do ulubionych

Swołocz plącze się w zeznaniach

11.05.23, 13:58
Swołocz plącze się w zeznaniach.
Dowiedziałem się dopiero jak koń znalazł tą rakietę i wysłał do mnie SMS, w którym napisał, że to ustrojstwo zdiełano w ZSSR. :)
tvn24.pl/polska/rakieta-we-wsi-zamosc-pod-bydgoszcza-kiedy-premier-dowiedzial-sie-o-rakiecie-pod-bydgoszcza-wypowiedzi-rzadzacych-7113528
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 14:01
      "Goracy kartofel " rzucil Plaszczakowi
      • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 14:20
        Pinokio kłamie, to jest pewne, ale jego wypowiedz jest oskarżeniem rzuconym nie tylko w kierunku Błaszczaka. Teraz zacznie się poszukiwanie winnych niepoinformowania premiera w tak ważnej sprawie.
        Osobiście uważam, ze chcieli sprawę wyciszyć. Wiadomo dlaczego.
        • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 15:35
          I proszę bardzo, już się zaczęło. Jest pierwszy osioł:) ofiarny.

Wicepremier, szef MON Mariusz Błaszczak wystąpił w czwartek na konferencji prasowej, odnosząc się do sprawy szczątków niezidentyfikowanego obiektu wojskowego znalezionych pod koniec kwietnia w lesie pod Bydgoszczą. Powiedział, że "właściwie uruchomiono współpracę sojuszniczą", jednak nie podjęto "wystarczających działań" przez dowódcę operacyjnego dotyczących poszukiwań.
          tvn24.pl/polska/rosyjska-rakieta-ch-55-spadla-w-zamosciu-kolo-bydgoszczy-nieoficjalne-informacje-7106560
          • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 15:39
            Trochę więcej jest tu: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29749341,blaszczak-o-rakiecie-w-bydgoszczy-dowodca-operacyjny-zaniechal.html#s=BoxOpMT

- Działania Centrum Operacji Powietrznych były prawidłowe. Centrum powiadomiło dowódcę operacyjnego o niezidentyfikowanym obiekcie w polskiej przestrzeni powietrznej. Dowódca operacyjny zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując mnie o obiekcie, ani rządowego centrum bezpieczeństwa i innych służb - podkreśłił szef MON. Następnie mówił, że 16 grudnia nie odnotowano naruszenia ani przekroczenia przestrzeni powietrznej Polski, "co jak się później okazało, było nieprawdą". - Ustalenia kontroli wykazały niepodjęcie wystarczających działań przez dowództwo w zakresie poszukiwania obiektu. Skierowano jedynie patrol policji, a poszukiwani śmigłowcem przeprowadzono 19 grudnia. Do poszukiwań nie włączono Wojsk Obrony Terytorialnej - mówił Błaszczak - Po 19 grudnia całkowicie zaniechano poszukiwań - dodał.
            • szwampuch58 Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 19:17
              Plaszczak podal kartofla natychmiast dalej,norma u tych nieudacznikow
    • margit49 Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 15:58
      Bo to jest bezczelność, wystrzelić rakietę i nic nie powiedzieć. I szukaj wiatru w polu
      Biada nam, jeśli ktoś na nas napadnie i nie poinformuje o tym..
      • snajper55 Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 16:03
        margit49 napisała:

> Bo to jest bezczelność, wystrzelić rakietę i nic nie powiedzieć. I szukaj wiatr
        > u w polu
        > Biada nam, jeśli ktoś na nas napadnie i nie poinformuje o tym..

Jak poinformują, to i tak niczego to nie zmieni. Tu poinformowali nas Ukraińcy, że leci "obiekt". No i co?

S.
        • szwampuch58 Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 19:21
          Snajper co zrobili Ukraincy???... ty gupolu, 2 dni wrzeszczeli o ruskiej rakiecie
        • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 19:23
          Ukraińcy najwyżej mogli powiedzieć, że im się znowu wymsknęło.
          • adam.eu Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 19:34
            A Ty wolałbyś, aby granica z Rosja nam się wydłużyła. Bo nie da się inaczej interpretować Twoich wstawek.
            Widzisz też zagrożenie dla Niemiec, że na Odrze będą mieli Ukraińców, a nie Ruskich.
            • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 12.05.23, 12:39
              > A Ty wolałbyś, aby granica z Rosja nam się wydłużyła. Bo nie da się inaczej interpretować Twoich wstawek.

Ty mi nie wmawiaj co ja bym chciał, a czego bym nie chciał. Z reszta z mojej odpowiedzi nic takiego nie wynika.
              Jeżeli potrafisz inaczej wytłumaczyć dlaczego pisi chcieli ukryć ta sprawę to proszę podaj swoje wytłumaczenie.

> Widzisz też zagrożenie dla Niemiec, że na Odrze będą mieli Ukraińców, a nie Ruskich.

Mają Ukraińcowi u siebie. Polska podaje, że granicę przekroczyły 4 miliony Ukraińców. W Polsce zarejestrowano ich mniej niż milion. Gdzie się podziała reszta? Przypominam, że osoby proszące o ochronę są zobowiązane złożyć wniosek od razu po przejściu granicy kraju gdzie taka ochrona może być zapewniona. Przy okazji. Na tym forum często słyszy się zdanie, że uchodźcy po znalezieniu się w Białorusi tam powinni prosić o azyl.
              • adam.eu Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 13.05.23, 07:34
                pies.na.czarnych napisała:

> > A Ty wolałbyś, aby granica z Rosja nam się wydłużyła. Bo nie da się inacz
                > ej interpretować Twoich wstawek.

> Ty mi nie wmawiaj co ja bym chciał, a czego bym nie chciał. Z reszta z mojej od
                > powiedzi nic takiego nie wynika.
                > Jeżeli potrafisz inaczej wytłumaczyć dlaczego pisi chcieli ukryć ta sprawę to p
                > roszę podaj swoje wytłumaczenie.
                ................................

Jeszcze raz, czy nikt nie pisał o granicy Niemców z Ukrainą na Odrze?
          • szwampuch58 Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 19:41
            Banderowcy z bolem dupy po 3 dniach cos tam bekali o przeprosinach... Pinokio wdowom zapewnil 40 tys co miesiac renty z moich podatkow....kobity sa w 7 niebie
    • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 18:57
      No tak. Nie powiadomiono Naczelnika i nie miał kto podjąć decyzji.
      tvn24.pl/polska/general-tomasz-piotrowski-dowodca-operacyjny-rodzajow-sil-zbrojnych-kim-jest-sylwetka-7115223
    • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 19:13
      Ja powiem lepiej. Tsza było nie zabijać koni z Janowa to rakieta byłaby znaleziona pierwszego dnia.

"Trzeba kupić sobie konia, żeby znaleźć rakietę". Czarzasty o nieodpowiedzialności rządzących i nieprzestrzeganiu procedur www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,29746842,wleciala-rakieta-i-nikt-jej-nie-szukal-czarzasty-to-jest.html#s=BoxOpImg1
    • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 19:24
      Blaszak przygotowuje się do ostatnich czystek w wojsku. Później już bez problemu przed wyborami będzie mógł ustawić na ulicach koksowniki.

Gen. Andrzejczak: Ja poinformowałem swoich przełożonych
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29749914,szczatki-rakiety-pod-bydgoszcza-gen-andrzejczak-ja-poinformowalem.html#s=BoxOpMT
      • szwampuch58 Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 11.05.23, 20:56
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29749955,pulkownik-reaguje-na-oswiadczenie-blaszczaka-minister-dal.html#s=BoxOpImg1
    • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 12.05.23, 13:25
      Lewica domaga się zwołania Rady Bezpieczeństwa Narodowego" - przekazał w mediach społecznościowych rzecznik partii Marek Kacprzak.
      Więcej tu: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29752433,lewica-chce-zwolania-rady-bezpieczenstwa-narodowego-sprzeczne.html#s=BoxMMtImg3
      https://pbs.twimg.com/media/Fv660NwXsAAYuPu?format=jpg&name=large
      • yoma Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 12.05.23, 15:49
        Krzychu co ty, piątek jest! Prezydent albo na nartach, albo kraba dmucha.
    • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 13.05.23, 13:07
      Dzieciom urwał się latawiec tvn24.pl/polska/rypin-kujawsko-pomorskie-obiekt-w-polskiej-przestrzeni-powietrznej-komunikat-mon-7122337 i PiS ma okazje pokazać jacy to oni są "zwarci i gotowi".
      • yoma Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 13.05.23, 15:31
        Wleciało z Białorusi, a nasz superrząd ostrzega Zachodniopomorskie? Moje serdeczne gratulacje, chłopaki 🤣🤣
        • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 13.05.23, 15:54
          Mieli nadzieję, ze doleci do Niemiec, ale się wydało.
          • yoma Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 13.05.23, 15:57
            Imo żadnego balonu nie było. Usiłują przykryć rakietę, ale że to pisi, to i to spieprzyli.
            • pies.na.czarnych Re: Swołocz plącze się w zeznaniach 13.05.23, 19:40
              Nawet balon był z dykty. Padało, rozmókł i teraz szukaj wiatru w polu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka