Dodaj do ulubionych

Sukces Rosji coraz bliższy

02.06.23, 13:15
"Wizerunek Polski został zrujnowany. Jeden z amerykańskich dyplomatów powiedział, że żołnierze amerykańscy stacjonują w tych krajach, w których obowiązują podobne wartości, co w Stanach Zjednoczonych. To jest jasny sygnał, że Amerykanie zamierzają bronić tej części Europy, dopóki obowiązują tutaj demokratyczne zasady."

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,29823943,lex-tusk-kierwinski-o-stalinowskiej-komisji-i-medialnym-zomo.html#s=BoxOpImg5

Izolacja, osamotnienie Polski w Europie to cel Rosji, który dzięki rządom PiS, jest już w zasięgu ręki.

S.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 13:18
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,176095924,176095924,Pisi_nie_podskakujcie.html
    • perla_z_roztocza Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 13:19
      snajper55 napisał:

> "Wizerunek Polski został zrujnowany. Jeden z amerykańskich dyplomatów powiedzia
      > ł, że żołnierze amerykańscy stacjonują w tych krajach, w których obowiązują
      > podobne wartości, co w Stanach Zjednoczonych
      .

czego dowodem były amerykańskie bazy wojskowe w Pakistanie podczas wojny w Afganistanie właśnie.
      • jureek Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 13:37
        perla_z_roztocza napisał:

> czego dowodem były amerykańskie bazy wojskowe w Pakistanie podczas wojny w Afga
        > nistanie właśnie.

• snajper55 Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 17:47
        perla_z_roztocza napisał:

> snajper55 napisał:
        >
        > > "Wizerunek Polski został zrujnowany. Jeden z amerykańskich dyplomatów pow
        > iedzia
        > > ł, że żołnierze amerykańscy stacjonują w tych krajach, w których obowi
        > ązują
        > > podobne wartości, co w Stanach Zjednoczonych
        .
        >
        > czego dowodem były amerykańskie bazy wojskowe w Pakistanie podczas wojny w Afga
        > nistanie właśnie.

Ważne jest to, że amerykańscy dyplomaci zaczynają mówić o wycofaniu wojsk z Polski, a nie to jaki powód tego wycofania podają.

S.
    • a.jej.rkoniak Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 14:17
      na płocie ktoś napisał dvpa
      inny uwierzył i mu drzazga weszła

...
      tak, że tego, ja bym zbytnio do serca nie brał
    • stasi1 Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 14:40
      Najsmieszniejsze że pisowcy chcą budować sojusz z USA z pominięciem Europy. Ja na to że według pisowcow firma z USA jeszcze na początku ubiegłego roku może działałac na szkodę Polski
    • j-k A w Afganistanie demokracji nie "wystacjonowali" 02.06.23, 14:47
      snajper55 napisał:
      Jeden z amerykańskich dyplomatów powiedział, że: " żołnierze amerykańscy stacjonują w tych krajach, w których obowiązują podobne wartości, co w Stanach Zjednoczonych"

Jakos w Afganistanie tej demokracji nie "wystacjonowali" - tylko zwijali sie z podkulonym ogonem.

Rozpoczeta wkrotce potem wojna w Ukrainie wybuchla im bardzo na reke - bo Swiat o tej ich nieudanej "demokratyzacji" szybko zapomnial...
      • snajper55 Re: A w Afganistanie demokracji nie "wystacjonowa 02.06.23, 15:06
        j-k napisał:

> Jakos w Afganistanie tej demokracji nie "wystacjonowali" - tylko zwijali sie z
        > podkulonym ogonem.

No cóż, może i z Polski będą się zwijać z podkulonym ogonem. Ku radości Putina.

S.
        • j-k smieszy mnie ta demonizacja PiSu 02.06.23, 15:12
          snajper55 napisał:
          > No cóż, może i z Polski będą się zwijać z podkulonym ogonem. Ku radości Putina.

smieszy mnie ta demonizacja PiSu tu na forum - i przypisywanie im checi wystapienia Polski z UE.

- podczas gdy 70 % Polakow cieszy sie z obecnosci kraju w UE - a jedno do czego niektorzy (jak i ja)

maja jedynie zastrzezenia - to naciski Brukseli w wewnetrzne sprawy Polski

- w iscie dawnym "moskiewskim" stylu.

• snajper55 Re: smieszy mnie ta demonizacja PiSu 02.06.23, 15:49
            j-k napisał:

> snajper55 napisał:
            > > No cóż, może i z Polski będą się zwijać z podkulonym ogonem. Ku radości P
            > utina.
            >
            >
            > smieszy mnie ta demonizacja PiSu tu na forum - i przypisywanie im checi wystapi
            > enia Polski z UE.

Mnie też. Polska z Unii nie wystąpi, ponieważ w interesie Rosji jest, aby Polska rozsadzala Unię od środka. Putin woli, aby zgniło jabłko było w koszyku a nie poza koszykiem.

S.
            • j-k mala rzecz - a cieszy :) 02.06.23, 15:56
              snajper55 napisał:

Mnie też. Polska z Unii nie wystąpi, ponieważ w interesie Rosji jest, aby Polsk
              > a rozsadzala Unię od środka. Putin woli, aby zgniło jabłko było w koszyku a nie
              > poza koszykiem.

no jesli tak, to mnie to cieszy, ze i Moskale czlonkowstwo Polski w UE popieraja.

bo na moje oko - to PiSi beda rzadzic Polska najdalej do 2027...

- a potem znikna ze sceny politycznej na zawsze, - bo po prostu wymra popierjace ich pokolenia,.
          • szczypawka.jadowita Re: smieszy mnie ta demonizacja PiSu 02.06.23, 16:41
            Naciski Brukseli nie są w moskiewskim stylu. Unia wymaga, żebyśmy przestrzegali reguł, do których przestrzegania się zobowiązaliśmy.
            • j-k no popacz :) 02.06.23, 16:58
              szczypawka.jadowita napisała:
              > Naciski Brukseli nie są w moskiewskim stylu. Unia wymaga, żebyśmy przestrzegali
              > reguł, do których przestrzegania się zobowiązaliśmy.

no popacz:
              - Polska Ludowa zobowiazala sie do wropwadzenia real-socjalizmu i w latach 1949-53 go skutecznie wprowadzala kolektywizujac ziemie rolna.

a krnabrny Gomulka w 1956 - ja spowrotem oddal chlopom.

niewdzieczni ci Polacy...
    • pozytonium Marciniak 02.06.23, 15:09
      > Izolacja, osamotnienie Polski w Europie to cel Rosji, który dzięki rządom PiS,
      > jest już w zasięgu ręki.
      >
      > S.
    • oleg3 Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 15:20
      snajper55 napisał:

> To jest jasny sygnał, że Amerykanie zamierzają bronić tej części Europy, dopóki obowiązują tutaj
      > demokratyczne zasady."

Perła już ci napisał, że jesteś jak przedszkolak. USAńcy zawsze i wszędzie realizują swoje imperialne interesy.
      • szczypawka.jadowita Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 16:37
        I nam jest z nimi po drodze.
      • snajper55 Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 17:49
        oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
        >
        > > To jest jasny sygnał, że Amerykanie zamierzają bronić tej części Europy,
        > dopóki obowiązują tutaj
        > > demokratyczne zasady."
        >
        > Perła już ci napisał, że jesteś jak przedszkolak. USAńcy zawsze i wszędzie real
        > izują swoje imperialne interesy.

A czy ja napisałem, że jest inaczej? Już Perle napisałem co jest istotne. Nie chce mi się powtarzać.

S.
    • melikles Re: Sukces Rosji coraz bliższy 02.06.23, 16:11
      Kuba, Arabia Saudyjska, Bahrain, ZEA, Katar, Turcja, Dżibuti, Kirgistan, Filipiny....

snajper55 napisał:

> "Jeden z amerykańskich dyplomatów powiedzia
      > ł, że żołnierze amerykańscy stacjonują w tych krajach, w których obowiązują
      > podobne wartości, co w Stanach Zjednoczonych
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka