Dodaj do ulubionych

Ciemna strona Polaków

20.08.23, 10:39
Najohydniejsze oblicza Polaków, które do dziś mnie dziwią, i których nie rozumiem:

1. Nagonka na resztkę ocalałych z wojny Żydów polskich i wygnanie ich z ojczyzny w 1968 r.
www.plotek.pl/plotek/7,154063,30096779,kim-byla-tajemnicza-anna-maria-z-hitu-czerwonych-gitar-seweryn.html#s=BoxOpImg9
2. Nagonka na naszych homoseksualnych współobywateli i ich poniżanie przez uchwały samorządowe o strefach anty-lgbt. Nigdy bym nie pomyślał, że władze wolnej Polski mogą robić taki syf.

3. Wybranie pisowskiej hołoty na drugą kadencję. Amerykanie jednak mądrzejsi, wybrali dupka Trumpa, ale wykopali go już po pierwszej kadencji.
Obserwuj wątek
    • oszol-lom-z-rm Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 11:22
      Zapomniałeś o nagonce na katolików
      • snajper55 Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 13:26
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Zapomniałeś o nagonce na katolików

Masz na myśli pedofilów i ich obrońców, takich jak Wojtyła?

S.
      • don.kichote Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 13:37
        oszol-lom-z-rm napisał:

Podasz jakiś przykład?
      • privus Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:26
        Historia pełna jest opisów świadczących o sytuacji zupełnie odwrotnej w stosunku do "braci w wierze"
      • ytartu No właśnie 20.08.23, 18:36
        oszol-lom-z-rm napisał:

No właśnie, jeszcze na katolików. Ale ci są większością, to sobie poradzą.
        • pozytonium Re: No właśnie 20.08.23, 21:19
          ytartu napisał:

> oszol-lom-z-rm napisał:
          >
          > > Zapomniałeś o nagonce na katolików
          >
          > No właśnie, jeszcze na katolików. Ale ci są większością, to sobie poradzą.

W Izraelu, jak tam strzela wojsko to samych Semitów.
          Bo się źle zachowują.
    • hordol Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 11:38
      yartu... ty robiłes jakąś nagonkę w 68?
      opowiedz nam...
      • snajper55 Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 13:28
        hordol napisała:

> yartu... ty robiłes jakąś nagonkę w 68?
        > opowiedz nam...

A gdzie tak napisał?

S.
    • pozytonium Ten biedny Jan Hartman nie dostał się na listę 20.08.23, 13:16
      ytartu napisał:

> Najohydniejsze oblicza Polaków

Najohydniejsze oblicze Polaków.
      Nawet lewacy mają odmienne do niego podejście do seksu z kozami. Tak bliskiego Semitom.
      • pies.na.czarnych Re: Ten biedny Jan Hartman nie dostał się na list 20.08.23, 13:19
        Katolicy polscy nie maja nic przeciwko bzykaniu owieczek, a ich pasterze gustują w tym najbardziej. :)
        • pozytonium Re: Ten biedny Jan Hartman nie dostał się na list 20.08.23, 13:22
          pies.na.czarnych napisała:

> Katolicy polscy nie maja nic przeciwko bzykaniu owieczek, a ich pasterze gustuj
          > ą w tym najbardziej. :)

Hartmana wyj....biali ponoć z listy na Podhalu.
      • snajper55 Re: Ten biedny Jan Hartman nie dostał się na list 20.08.23, 13:30
        pozytonium napisał:

> ytartu napisał:
        >
        > > Najohydniejsze oblicza Polaków
        >
        > Najohydniejsze oblicze Polaków.
        > Nawet lewacy mają odmienne do niego podejście do seksu z kozami. Tak bliskiego
        > Semitom.

Po prostu inny krąg kulturowy. Katolikom bliski jest seks z dziećmi.

S.
    • a.jej.rkoniak Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 13:30
      jesteś Polakiem?
      • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 13:42
        a.jej.rkoniak napisał(a):

> jesteś Polakiem?

Bycie Polakiem nie odnosi się do narodowości.
        Ale trudno, by Polacy byli mili dla ludzi z SB i katów.
        Choćby Pilecki. Co na niego mieli? Że udało mu się uciec z Auschwitz?
        Za to kula w łeb od jakiegoś semity?
      • ytartu Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 18:37

> jesteś Polakiem?
        >

Prawdziwym!
        • a.jej.rkoniak Re: Ciemna strona Polaków 21.08.23, 02:29
          pokaż 🤣
    • a.jej.rkoniak Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 13:47
      1 resztek ocalałych ... manupulacja, bo po wojnie odbył się spory desant wraz z Armią Czerwoną
      niektórzy ostali bilet w jedną stronę, ale to była akcja jednej frakcji PZPR wobec innej frakcji
      to komuchy wykorzystały pochodzenie etniczne do swych celów
      Znam wypadki polskiej młodzieży jadącej do Szwecji, Austrii, Stanów wraz z wyrzucaną dziewczyną czy chłopakiem
      2 Nagonka na tęczowych działa na tej samej zasadzie, komuchom z PiS odpowiada to w celach politycznych
      druga manipulacja, bo tu nie idzie o G i L, ale o resztę alfabetu ORAZ wzmożoną propagandę/agitację przez aktywistów. Za moich czasów tego nie było, ale nie było także demonstracyjnego obnoszenia się ze swoją seksualnością
      mnie tam dynda, jak inni kopulują, ale po co mi o tym mówią?
      3 wygraną PiS zawdzięcza współpracy z wywiadem ościennego kraju, wuc stosując najnikczemnijsze metody tumani religiantów, dosypując nieco ukradzionego/pożyczonego grosza,
      nie bez winy jest reszta upartyjnionych, tak zwana opozycja to banda .... i ...
      wygląda na to, że niektórym nie chce się wygrać, wolą spokojne życie tzw opozycji.
      ---
      dzisiaj w Polsce można tylko głosować na mniejsze zło
      ilu w Sejmie i Senacie zasługuje na bycie przedstawicielem narodu?
      ----
      najbardziej mi żal młodych, a wielu takich spotykałem w Polsce, mają poukładane, są wykształćeni.
      Na szczęście w dużej części realizują się gdzie indziej.
      Winę za to ponosi obeszczany kurdupel, który zdemoralizował sporą część narodu
      wyssał to z mlekiem, cele i metody znane nie od dzisiaj
      • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:11

> najbardziej mi żal młodych, a wielu takich spotykałem w Polsce, mają poukładane
        > , są wykształćeni.
        > Na szczęście w dużej części realizują się gdzie indziej.
        > Winę za to ponosi obeszczany kurdupel, który zdemoralizował sporą część narodu
        > wyssał to z mlekiem, cele i metody znane nie od dzisiaj

Ten kurdupel przykrócił Polakom godność.

Polski paszport, uprawnia do bezwizowego wjazdu do 186 państw na świecie!!!
        Za innych życia nie przeżyjesz, ale mają wybór.
        Wiesz, że Żydzi nagle czują się Polakami w Izraelu i starają się na wszelkie sposoby dowieść, że oni to jednak Polacy z dziada pradziada? 186 państw na świecie, a liczba rośnie.

Wiele podróżuję po świecie. Nie muszę się czerwienić, jak pokazuję polski paszport.
        Nie wstydzę się polskiej mowy. Kiedyś w Istambule poszedłem na knyszę. Początkowo po angielsku, potem przeszyliśmy z Turkiem na polski. Turek bardzo miło wspominał swój pobyt w Polsce. Okazało się, że ma żonę Polkę. Po polsku mówię tam gdzie się tylko da. Nawet po to, by ludzie z innych stron zobaczyli, że Polacy to nie tylko Janusze. Nie wstydźmy się być Polakami. Jak nazywa się najwyższa góra w Australii? :)))))
        • szwampuch58 Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:16
          Belkot
          • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:17
            szwampuch58 napisał:

> Belkot

Kartofel :)
        • pies.na.czarnych Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:25
          Pisdaczy bełkot
          • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:33

> Pisdaczy bełkot

2 kartofel
            • pies.na.czarnych Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:41
              > Początkowo po angielsku😂, potem przeszyliśmy z Turkiem na polski.

Co ty byś zrobił w świecie gdyby wszędzie nie można było dogadać się po polsku? :)
              • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:47

> > Początkowo po angielsku😂, potem przeszyliśmy z Turkiem na polski.
                >
                > Co ty byś zrobił w świecie gdyby wszędzie nie można było dogadać się po polsku?
                > :)

Nie zrozumiałaś sunio.
                Podobnie jak nie rozumie Putin.
                Przed 24 lutego , jak zapytałaś się o coś w Kijowie po rosyjsku to autochton ci odpowiadał po rosyjsku.
                Obecnie za to samo możesz tylko dostać po pysku.

Polskiego nie trzeba się wstydzić.
                • pies.na.czarnych Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:55
                  > Przed 24 lutego , jak zapytałaś się o coś w Kijowie po rosyjsku to autochton ci odpowiadał po rosyjsku.

Próbowałeś po angielsku? Grzeczność wymaga odpowiadaniu w języku w jakim ktoś się do ciebie zwraca, oczywiście jeżeli znasz ten język.

> Obecnie za to samo możesz tylko dostać po pysku.

W Polsce dostajesz po pysku gdy rozmawiasz na ulicy po niemiecku. Wschodnie zwyczaje stają się nową polską, świecką tradycją.:)
                  • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 21:16

> > Przed 24 lutego , jak zapytałaś się o coś w Kijowie po rosyjsku to autoch
                    > ton ci odpowiadał po rosyjsku.
                    >
                    > Próbowałeś po angielsku? Grzeczność wymaga odpowiadaniu w języku w jakim ktoś s
                    > ię do ciebie zwraca, oczywiście jeżeli znasz ten język.

Za angielski nie biją :)

> > Obecnie za to samo możesz tylko dostać po pysku.
                    >
                    > W Polsce dostajesz po pysku gdy rozmawiasz na ulicy po niemiecku. Wschodnie
                    > zwyczaje
                    stają się nową polską, świecką tradycją.:)

Nic dziwnego, że kartofel gnije.
    • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:36
      ytartu napisał:

> Najohydniejsze oblicza Polaków

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/Kosciuszko02.JPG
      • pies.na.czarnych Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:44
        Nienawidził Kościół i wszystkich spasionych sukienkowych. Najchętniej powiesiłby ich na latarniach i za to mu chwała na wieki wieków! Amen:)
        • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:48

> Nienawidził Kościół i wszystkich spasionych sukienkowych. Najchętniej powiesiłb
          > y ich na latarniach i za to mu chwała na wieki wieków! Amen:)

Zawiódł się w miłości. To wszystko.
          • pies.na.czarnych Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 14:56
            W końcu olał pańszczyźniany narodek i wyjechał do Ameryki.
          • horpyna4 Re: Ciemna strona Polaków 21.08.23, 05:38
            Nie wszystko. Był masonem z przekonania, a nie z powodu jakiegoś zawodu miłosnego.
    • superspec1 Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 15:06
      www.polskieradio.pl/39/156/artykul/2429713,jak-stalin-wysiedlil-zydow-na-daleki-wschod
      • superspec1 Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 15:11
        W ciemna strone socjalistów naukowych 68 rok się wpisuje.
    • prze.nick Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 18:46
      1. o żydoubecji ani słowa? Stefan Michnik, Salomon Morel i Helena Wolińska też byli wypędzeni czy uciekli przed sprawiedliwością?
      • prze.nick Re: Ciemna strona Polaków 20.08.23, 18:54
        I jak ci biedni prześladowani żydzi radzili sobie w PRL?
        Jakub Berman raczej sobie nieźle radził i nie tylko on
        Mama nadredaktora GW zaś pisała podręczniki ze sfałszowaną historią Polski. Syn godnie kontynuuje jej misję.
    • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 21.08.23, 01:04
      ytartu napisał:

> Najohydniejsze oblicza Polaków, które do dziś mnie dziwią, i których nie rozumi
      > em

twitter.com/i/status/1693368961482543167
      W Polsce można naprawdę robić wszystko. Do czasu jak nie plujesz na innych.

Dwa tygodnie temu były opóźnione pociągi z Gliwic. Po godzinie szwendania ułożyłem się miło na ławce. Po jakieś godzinie podeszła do mnie SOKistka. "Tu nie można spać na dworcu". Wstałem, zobaczyła, żem trzeźwy, uśmiechnęła się i poszła. W Polsce możesz robić wszystko o ile nie zagrażasz innym. Nie ważna jest twa religia, nie ważny jest kolor skóry. Zachowujesz się jak człowiek, jesteś traktowany, jak człowiek.
      Za młodu miałem 0.21 promila alkoholu gdy zatrzymał mnie patrol. Dmuchnąłem raz alkomat wykazał stan po spożyciu. Policjant stwierdził będzie pan dmuchał za 15 minut. Dmuchnąłem po 15 minutach i alkomat pokazał 0.18 promila. Policjant oddał mi kluczyki i życzył miłej podróży do domu.
      Za to kocham Polskę.
      Czuję się tu wolny. W maju miałem atak padaczki. Jechałem wtedy samochodem, stanąłem na środku 3 pasmowej ulicy. Ponoć momentalnie zjawiła się policja. Wyciągnęli mnie z samochodu i zawieźli na SOR. Oczywiście tam rutynowe badanie krwi. W przeciwieństwie do p. Jolanty 0.00 promila. Zdarza się, nie prowadzę od tego czasu auta. Akumulator wymontowałem, co by mnie korciło. Dostałem leki przeciw padaczkowe. przejawy ustąpiły. Według pani neurolog, jak się to nie powtórzy jeszcze przez 4 miesiące to mogę spokojnie wsadzić nazad akumulator. Prawdopodobnie będę żył do końca życia na lekach. Te, które dostałem wtedy już nie są refundowane. P. neurolog sprawdziła i jest refundowane to samo, ale pod inną nazwą. Sława Niedzielskiemu :)
      Oświadczyła dr wprost - ktoś dał w łapę. Bo ona nie rozumie, ale czego jeden i ten sam lek jest refundowany i nie jest. Gdybym był upierdliwcem, to dostałbym receptę na pełnopłatną receptę. Współczesnych leków przeciwpadaczkowych nie odczuwasz. To nie są podobne leki sprzed 20 lat.
      • a.jej.rkoniak Re: Ciemna strona Polaków 21.08.23, 02:38
        z padaczką nie powinni ci dać PJ
        przy kontrolowanej, przynajmniej rok od ostatniego przypadku
        • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 21.08.23, 03:30

> z padaczką nie powinni ci dać PJ
          > przy kontrolowanej, przynajmniej rok od ostatniego przypadku

W Polsce nie ma takiego takiego przepisu, ale jutro odbieram kartę śp. Urbana.
          Nie dlatego, że nie mogę jeździć według RP. Ale że np. nie chcę rozjechać zakonnicy w ciąży na pasach.
          Teoretycznie według lekarzy powinno wystarczyć 6 miesięcy karencji (dobrowolnej).
          Za kółko wsiądę, jak będę miał przekonanie, że stanowię zagrożenia. Być może nie wsiądę już nigdy, jeśli nie będę miał takiego przekonania. Wszelkie badania neurologiczne przechodzę z "z zamkniętymi oczami". Ale sobie nie ufam, przynajmniej na razie. Przejechałem bezszkodowo prawie milion km, nawet nie mając mandatu karnego. Mam, w myśl naszego prawa, prawo do prowadzenia, ale jeszcze długo z niego nie skorzystam.
          Być może już nigdy.
          • pozytonium Re: Ciemna strona Polaków 21.08.23, 03:34
            pozytonium napisał:

> a.jej.rkoniak napisał(a):
            >
            > > z padaczką nie powinni ci dać PJ
            > > przy kontrolowanej, przynajmniej rok od ostatniego przypadku
            >
            > W Polsce nie ma takiego takiego przepisu, ale jutro odbieram kartę śp. Urbana.
            > Nie dlatego, że nie mogę jeździć według RP. Ale że np. nie chcę rozjechać zakon
            > nicy w ciąży na pasach.
            > Teoretycznie według lekarzy powinno wystarczyć 6 miesięcy karencji (dobrowolnej
            > ).
            > Za kółko wsiądę, jak będę miał przekonanie, że nie stanowię zagrożenia. Być może ni
            > e wsiądę już nigdy, jeśli nie będę miał takiego przekonania. Wszelkie badania n
            > eurologiczne przechodzę z "z zamkniętymi oczami". Ale sobie nie ufam, przynajmn
            > iej na razie. Przejechałem bezszkodowo prawie milion km, nawet nie mając mandat
            > u karnego. Mam, w myśl naszego prawa, prawo do prowadzenia, ale jeszcze długo z
            > niego nie skorzystam.
            > Być może już nigdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka