pies.na.czarnych 23.12.23, 23:32 Duda samodzielny jest :) A co! Inni robią sami zakupy to tuda takosz :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antares504 Re: Duda samodzielny jest 24.12.23, 00:24 Witaj ~pies.na.czarnych, tak 5 minut się zastanawiałem nad tym mottem, że " Komunizm to idea do której realizacji ludzkość musi dążyć nawet wbrew swojej tymczasowej woli ". I powiem, że z uwagi na to Forum "Religia i wiara", dla mnie Jezus i pierwsi chrześcijanie żyli w ustroju komunistycznym i byli komunistami. Z resztą i dzisiaj religia ma dużo wspólnego z komunizmem. Np. każda strona życia jest dokładnie kontrolowana, w religii od kołyski do grobu, w komunizmie od przedszkola do emerytury. Do tego skoncentrowana wszechobecna propaganda i pranie mózgu dzieci i młodzieży zanim zaczną myśleć. Religia i komunizm mówią to samo, że życie teraz jest trudne i biedne, ale przyszłość jest doskonała. No i absolutna władza wodza. Religia i komunizm mają zawsze super dobrych i nieomylnych wodzów, których nie wolno krytykować. Też chyba się nie pomylę jak powiem, że tu i tu mamy zniewolenie ludzkiego umysłu który przestał krytycznie myśleć. OK, dołączam życzenie spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Duda samodzielny jest 24.12.23, 02:22 Zupełnie się z tobą zgadzam, ale autor motto umieszczonego w mojej sygnaturce chyba aż tak daleko nie poszedł ze swoimi rozważaniami filozoficznymi jak ty. Podyskutuj z nim osobiście. Osobiście wolę nie używać słowa "komunizm" ponieważ to jest utopia. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem dla współczesnych społeczeństw jest tworzenie państw opiekuńczych działających na demokratycznych zasadach podziału dóbr. Szwecja będzie tu najlepszym przykładem. Można by jeszcze popracować nad samą demokracją, ponieważ każdy widzi, że to nie jest idealny ustój, ale jak na razie nie mamy nic lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Duda samodzielny jest 24.12.23, 14:21 Kinga Duda w czasie zakupów. Ochroniarz BOR z wielkim zaangażowaniem pilnował, by deszcz nie napadał jej na głowę. Kompromitacja dla niej i dla niego. Pamiętamy, jak trzymano parasol nad Misiewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś