Dodaj do ulubionych

Collegium Humanum

03.03.24, 13:49
Fałszywe dyplomy, wielomilionowe przekręty i łapanie pracowników za genitalia przez rektora uczelni Pawła Czarneckiego, znajomka Czarnka:
businessjournal.pl/collegium-humanum-seksualne-przestepstwa-pod-plaszczykiem-mba/
Ciekawa afera, dopiero się rozkręca.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTKm7rDnwczabGz8QSXjnBxmhrVeZsiHladQvUsanCGXQ&s
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Collegium Humanum 03.03.24, 13:59
      Ci trzej ze zdjęcia łapali się za jaja nawzajem?
      • ytartu Re: Collegium Humanum 03.03.24, 14:48
        pies.na.czarnych napisała:

> Ci trzej ze zdjęcia łapali się za jaja nawzajem?
        >

W internecie huczy, że ten na lewo łapał za genitalia pracowników. Czy łapał też tych dwóch na zdjęciu tego nie wiem.
        • pies.na.czarnych Re: Collegium Humanum 03.03.24, 19:21
          ytartu napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
          >
          > > Ci trzej ze zdjęcia łapali się za jaja nawzajem?
          > >
          >
          > W internecie huczy, że ten na lewo łapał za genitalia pracowników. Czy łapał te
          > ż tych dwóch na zdjęciu tego nie wiem.

Ten po prawej tak się trzyma jakby dopiero co doznał tej rozkoszy.:)
    • hell-raiser1 Re: Collegium Humanum 03.03.24, 14:03
      Przecież tam nie tylko byli z PIS. Można poczytać kto miał tam dyplomy. Po co piszesz takie rzeczy. Jak chcesz być rzetelny to pisz prawdę nie hejt.
      • ytartu Re: Collegium Humanum 03.03.24, 14:50
        hell-raiser1 napisał:

> Przecież tam nie tylko byli z PIS. Można poczytać kto miał tam dyplomy. Po co p
        > iszesz takie rzeczy. Jak chcesz być rzetelny to pisz prawdę nie hejt.

Ja przecież nie napisałem nic o PiS. Przeczytaj główny wątek jeszcze raz.
    • yoma Re: Collegium Humanum 03.03.24, 14:04
      No i czego piszesz o pisie, no czego? 👅
      • ytartu Re: Collegium Humanum 03.03.24, 14:51
        yoma napisała:

> No i czego piszesz o pisie, no czego? 👅
        >

Przecież ja nie napisałem nic o PiS. Przeczytaj główny wątek jeszcze raz. Nawet nie użyłem słowa PiS.
        • yoma Re: Collegium Humanum 03.03.24, 14:57
          A to jeszcze gorzej, bo piszesz o pis w sposób zakamuflowany. Trzeba było pominąć czarnka 😆

Główny post chyba?
          • ytartu Re: Collegium Humanum 03.03.24, 15:10
            yoma napisała:

> A to jeszcze gorzej, bo piszesz o pis w sposób zakamuflowany. Trzeba było pomin
            > ąć czarnka 😆
            >
            > Główny post chyba?
            >

To nie jest o PiS tylko o nowej władzy i jej prokuraturze, która robi w końcu porządek z przekrętami. Czarnek tam jest, bo takie zdjęcie znalazłem. Miałem go wyciąc?
            • yoma Re: Collegium Humanum 03.03.24, 15:12
              Dobrze, już dobrze. Jak napiszesz "partia, której członkami są kaczyński, morawiecki i czarnek", to to wcale a wcale nie będzie o pis. W porządku.
              • ytartu Re: Collegium Humanum 03.03.24, 15:14
                yoma napisała:

> Dobrze, już dobrze. Jak napiszesz "partia, której członkami są kaczyński, moraw
                > iecki i czarnek", to to wcale a wcale nie będzie o pis. W porządku.
                >

Czyli teraz o czymkolwiek się napisze, to jest to o PiS?
                • yoma Re: Collegium Humanum 03.03.24, 15:23
                  Zróbmy eksperyment. Napisz coś, a ja ci powiem, czy jest o pis :D
                  • ytartu Re: Collegium Humanum 03.03.24, 15:26
                    yoma napisała:

> Zróbmy eksperyment. Napisz coś, a ja ci powiem, czy jest o pis :D
                    >

Wątek o wieku emerytalnym.
                    • yoma Re: Collegium Humanum 03.03.24, 15:37
                      Nie o pis :D
                      • ytartu Re: Collegium Humanum 03.03.24, 15:39
                        yoma napisała:

> Nie o pis :D
                        >

Ale przecież PiS obniżyło ponownie wiek emerytalny.
                      • ytartu Re: Collegium Humanum 03.03.24, 18:59
                        yoma napisała:

> Nie o pis :D
                        >

Poza tym już weź i przestań i nnie nie nerwuj!
                        • yoma Re: Collegium Humanum 03.03.24, 20:55
                          A coś ty sobie przypomniał po trzech i pół godzinie? No dobrze, już dobrze, wątek był o pis 😆
    • hell-raiser1 Re: Collegium Humanum 03.03.24, 14:57
      Przed II WŚ Tadeusz Boy-Żeleński w jednym ze swych świetnych felietonów określił ówczesną maturę jako mieszczański odpowiednik szlachectwa. Dziś królują różne tytuły wzorowane na stopniach akademickich. A popyt wymusza wzrost podaży. Gowin chciał zrobić by przyszli profesorowie i magistrzy nie przeżywali męki z nauką🤣
      • ytartu Re: Collegium Humanum 03.03.24, 15:12
        hell-raiser1 napisał:

> Przed II WŚ Tadeusz Boy-Żeleński w jednym ze swych świetnych felietonów określi
        > ł ówczesną maturę jako mieszczański odpowiednik szlachectwa. Dziś królują różne
        > tytuły wzorowane na stopniach akademickich. A popyt wymusza wzrost podaży. Gow
        > in chciał zrobić by przyszli profesorowie i magistrzy nie przeżywali męki z na
        > uką🤣

Dyplomy zostały zastąpione certyfikatami, które można kupić, przynajmniej w Collegium Humanum.
    • stefan4 Re: Collegium Humanum 03.03.24, 16:02
      Dyplomy na sprzedaż, wizy na sprzedaż... Odpuszczenie grzechów też można sobie było kupić, i z tego wzięli się protestanci. Czy wokół handlu dyplomami i wizami również powstanie jakaś sekta?

- Stefan
      • pies.na.czarnych Re: Collegium Humanum 03.03.24, 19:24
        Największym hitem są kościelne rozwody na sprzedaż.
        • donvito52 Re: Collegium Humanum 03.03.24, 19:33

> Największym hitem są kościelne rozwody na sprzedaż.
          >

Eee ... nie do końca. Córka grosza nie zapłaciła.
          Aczkolwiek było na tyle niemiło i nieciekawie, że wykrzyczała im, że pierdoli ich "rozwód'.
          Ksiądz z Kurii z Lublina dokończył z empatią i bezboleśnie.
          Aż się zdziwiłem.
          Drugi raz nie popełniła błędu i ma tylko cywilny. Od 14 ? lat.
    • met_ol Re: Collegium Humanum 03.03.24, 18:44
      Kolegium Tumanum.
    • szwampuch58 Re: Collegium Humanum 03.03.24, 18:47
      Polski dyplom uczelniany jak papier toaletowy od 40 lat co najmniej,poprawy jakosci nie widac
      • a.jej.rkoniak Re: Collegium Humanum 03.03.24, 23:41
        rozumiem masz takich kilka?
        • prze.nick Re: Collegium Humanum 05.03.24, 18:29
          ani jednego pewnie
          no chyba że z SPZ :D
    • storima Re: Collegium Humanum 03.03.24, 20:53

> Jackek Sutryk nie ma dyplomu MBA.
      >

Wszyscy otrzymali z publicznej kasy dofinansowanie na studia w wysokości od 6 930 zł do 8 320 zł. Kto od tamtej pory jeszcze dokształcał się w Collegium Humanum i za jaką kwotę?

Przemysław Gałecki, szef wydział komunikacji społecznej we wrocławskim magistracie zapewnia, że nikt więcej. Prezydent Sutryk za dwusemestralne studia podyplomowe MBA, zakończone zdanym egzaminem pisemnym, zapłacił z własnych środków. - Tak jak wiele osób, skorzystał z dostępnej na rynku oferty kursów MBA - wyjaśnia Gałecki.

wyborcza.pl/0,91794.html?query=Collegium+Humanum
    • storima Re: Collegium Humanum 03.03.24, 21:27
      sverir napisał:

> " Jackek Sutryk nie ma dyplomu MBA. "
      >
      > Ma:
      > twitter.com/SutrykJacek/status/1764340015545372909
      >
      > "Szanowni Państwo,
      > podobnie jak kilkanaście tysięcy osób w całej Polsce korzystałem z oferty eduka
      > cyjnej Collegium Humanum, którą opłaciłem z własnej kieszeni, a dwusemestralne
      > studia zakończyłem zdanym egzaminem(...)".

Toteż cytowałem, że posiada MBA z CH:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,177374101,177374101,Collegium_Humanum.html?p=177375731
      • sverir Re: Collegium Humanum 03.03.24, 22:41
        Tak, ale cenzor wyrzuca niewygodne wypowiedzi.
        • a.jej.rkoniak Re: Collegium Humanum 03.03.24, 23:43
          od tego on jest by prostował kręgosłupy
    • pies.na.czarnych Re: Collegium Humanum 03.03.24, 22:43
      Jeszcze raz tanju. Sutryk nie ma MBA, znaleziono jego zdjęcia z jakiejś imprezy w tej kuźni pisowskich kadr:) i to wszystko.
      • vivak01 Re: Collegium Humanum 04.03.24, 08:12
        "Jeszcze raz tanju. Sutryk nie ma MBA, znaleziono jego zdjęcia z jakiejś imprezy w tej kuźni pisowskich kadr:) i to wszystko."

Jeszcze raz: Sutryk złożył oświadczenie o posiadaniu przez niego dyplomu MBA zdobytym na Collegium Humanum. Skąd Twój upór w twierdzeniu, że jest inaczej?
        • pies.na.czarnych Re: Collegium Humanum 05.03.24, 13:24
          Pokaż to oświadczenie!
          • vivak01 Re: Collegium Humanum 05.03.24, 15:50
            " Pokaż to oświadczenie!"

Wyżej masz linka do jego profilu na X.
            • pies.na.czarnych Re: Collegium Humanum 05.03.24, 16:45
              vivak01 napisał(a):

> " Pokaż to oświadczenie!"
              >
              > Wyżej masz linka do jego profilu na X.

Nie widzę linku, o którym piszesz.
              Na oficjalnym linku twitter.com/SutrykJacek nie widzę tego oświadczenia.
              • sverir Re: Collegium Humanum 05.03.24, 18:12
                "Na oficjalnym linku twitter.com/SutrykJacek nie widzę tego oświadczenia"

Może masz jakąś trefną przeglądarkę, bo wisi na jego profilu - z datą 3 marca:
                ibb.co/rM3pGsG

"Szanowni Państwo,
                podobnie jak kilkanaście tysięcy osób w całej Polsce korzystałem z oferty edukacyjnej Collegium Humanum, którą opłaciłem z własnej kieszeni, a dwusemestralne studia zakończyłem zdanym egzaminem.
                Podobnie jak kilkanaście tysięcy osób w całej Polsce decyzję o podjęciu studiów podjąłem po zapoznaniu się z ofertą i akredytacjami ministerstwa.
                Podobnie jak kilkanaście tysięcy osób w całej Polsce czuję się w tej sprawie osobą pokrzywdzoną i oczekuję jej szybkiego wyjaśnienia przez odpowiednie służby państwowe.
                Natomiast zwykłą niegodziwością jest prezentowanie mojego wizerunku w gronie polityków, z którymi jako lokalny lider ruchu 15 października przez blisko sześć lat prowadziłem otwartą wojnę o prawa samorządów, praworządność i przestrzeganie standardów demokratycznych.
                Okładka Newsweeka to szczyt absurdu! Bo czy korzystanie z usług akredytowanej uczelni można traktować jako rzekome wspieranie przestępczej działalności jej szefów? W tej kadencji odbyłem kilka tysięcy publicznych spotkań, gdzie obecnych było kilkadziesiąt tysięcy osób. Czy fakt, że na kilku z nich obecnym był rektor tej uczelni można podnosić do rangi podejrzanych związków z jej władzami?
                W państwie prawa nie powinno być zgody na próbę zniszczenia dorobku samorządowca nierzetelną publikacją. Dlatego kieruję sprawę na drogę sądową.
                Dziękując wrocławiankom i wrocławianom za wsparcie jakie każdego dnia od nich otrzymuję, tym, którzy podejmują się próby zdyskredytowania mojej osoby chcę napisać jedno: nie uda Wam się! Dla Wrocławia i jego rozwoju będę pracował jeszcze mocniej."

Pisze też o tym Newsweek (w numerze z prezydentem Sutrykiem na okładce), a nawet Gazeta Wyborcza:
                wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,30741121,urzednicy-i-politycy-z-wroclawia-studiowali-na-collegium-humanum.html#commentsAnchor

czy polityka.pl:
                www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/2247783,1,tu-jencow-nie-bedzie-afera-collegium-humanum-pograza-sutryka-tusk-oglasza-audyt.read

Generalnie widzę, że Ty upierasz się, że w ogóle Sutryk nie ma MBA. Otóż MBA ma tak czy inaczej, o czym informowało Collegium Humanum:
                humanum.pl/graduacja-absolwentow-mba-we-wroclawiu/
    • m.c.hrabia Re: Collegium Humanum 04.03.24, 08:32
      Bratanek rycarda i wszystko jasne, rodzinka oszustów,złodziei, zboczeńców.
    • pies.na.czarnych Re: Collegium Humanum 05.03.24, 13:22
      https://pbs.twimg.com/media/GH1BodTWgAA1kCf?format=jpg&name=small
    • kawa_poranna11 Re: Collegium Humanum 06.03.24, 02:29
      Collegium Tumanum?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka