Dodaj do ulubionych

Elon Musk ma 12 dzieci

09.11.24, 09:02
Elon Musk ma 12 dzieci, dlatego USA nie zginie. A wy nieroby ile macie dzieci? Przy takim wskaźniku dzietności jak teraz nasz kraj wyginie! :(
www.money.pl/gospodarka/musk-rozbil-bank-stawiajac-na-trumpa-czego-od-niego-oczekuje-7090421373979552a.html
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 11:01
      Nie każdego stać na to, żeby wykarmić dwunastkę 😎

A tak właściwie po co ci te dzieci? Przy każdej takiej dyskusji pytam i jakoś nikt nie umie udzielić sensownej odpowiedzi.
      • superspec1 Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 13:06
        Superspec przyczynił się do kryzysu demograficznego. :)

www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-wkroczyla-w-kolejny-kryzys-demograficzny-Stan-depresji-urodzeniowej-trwa-juz-prawie-30-lat-8820843.html
        • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 14:11
          Zawsze mówiłam, że dobry z ciebie człowiek :)
      • manhu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 13:33
        yoma napisała:
        > A tak właściwie po co ci te dzieci?
        Po to by był przyrost naturalny i wzrost bogactwa (realnego, a nie ściemy PKB, gdy kiedyś ludzie mieli po 5-10 dzieci, a teraz są podobno 10-100 bogatsi, a nie stać ich na 3 dzieci).

1. mając po 12 dzieci Polska wkrótce będzie mieć 1 mld ludzi
        2. potrzeba jest dużo ludzi by sfinansować wyprawy kosmiczne, w tym zasiedlanie kosmosu

3. potrzeba jest matką wynalazków więc ludzie coś wymyślą (np. zamiast ropy benzyny itp)
        4. Indie to 1,4 mld ludzi na małym terytorium i spokojnie starcza żywności bez wynalazków, na Ziemi spokojnie się zmieści 100 mld ludzi.
        • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 13:56
          yoma napisała:
          > A tak właściwie po co ci te dzieci?

manhu napisał:
          >Po to by był przyrost naturalny

OK, to teraz mam jasność 🤣🤣🤣
        • stefan4 Re: Elon Musk ma 12 dzieci 10.11.24, 13:51
          manhu:
          > gdy kiedyś ludzie mieli po 5-10 dzieci, a teraz są podobno 10-100 bogatsi, a nie
          > stać ich na 3 dzieci

Stać ich, ale zmądrzeli. Mają ważniejsze potrzeby niż powiększanie już i tak nadmiernego ludzkiego namnażania. Nie wystarczy Ci   8 200 000 000   egzemplarzy tego nieudanego gatunku i chciałbyś więcej tej samej klęski?

manhu:
          > 1. mając po 12 dzieci Polska wkrótce będzie mieć 1 mld ludzi

... co da gęstość zaludnienia 3100 osób na km², czyli 31 osób na hektar. Koszmar! Teraz policz, ile ziemi potrzeba dla wyżywienia takiej hałastry — i weź pod uwagę, że nie można całej ziemi przeznaczyć pod uprawy, bo ta ciżba zechce jeszcze gdzieś mieszkać, produkować nie tylko paszę i po czymś jeździć.

manhu:
          > 2. potrzeba jest dużo ludzi by sfinansować wyprawy kosmiczne, w tym zasiedlanie
          > kosmosu

Rozumiem, że proponujesz zasiedlanie kosmosu jako remedium na katastrofę przeludnienia; a dla umożliwienia tego zasiedlania przedkładasz powiększanie katastrofy przeludnienia. Zawsze lubiłem patrzeć na psa kręcącego się w kółko i polującego na własny ogon...

A jak niby z przeludnienia miałby wynikać wzrost luźnej kasy na wyprawy kosmiczne?

- Stefan
      • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 15:04
        yoma napisała:

> Nie każdego stać na to, żeby wykarmić dwunastkę 😎
        >
        > A tak właściwie po co ci te dzieci? Przy każdej takiej dyskusji pytam i jakoś n
        > ikt nie umie udzielić sensownej odpowiedzi.
        >

Można nakupić ryżu i ziemniaków, narwać szczawiu, nakarmi się 12-ke i jeszcze się zaoszczędzi z 800+
        • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 15:25
          Rozumiem, metodą pinokia, na misce ryżu 😆 A skąd ryż, jak w Polsce nie rośnie?
          • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 17:40
            yoma napisała:

> Rozumiem, metodą pinokia, na misce ryżu 😆 A skąd ryż, jak w Polsce nie rośnie?
            >

Jest na półkach w sklepach. W dodatku tani. 12 x 800 zł. to prawie 10 tys. zł.!
            • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 19:59
              Aaa, rozumiem. Nie troska o przyszłość ojczyzny, ale zwykły grzech główny nr 4 cię ji 😆

No to pozap.dalaj trochę jak Musk i wychowuj sobie choćby trzydzieścioro. Albo zostań pogotowiem rodzinnym, co ty na to? Dostaniesz i kasę, i dzieci 😆
              • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 10.11.24, 09:00
                yoma napisała:

> Aaa, rozumiem. Nie troska o przyszłość ojczyzny, ale zwykły grzech główny nr 4
                > cię ji 😆
                >
                > No to pozap.dalaj trochę jak Musk i wychowuj sobie choćby trzydzieścioro. Albo
                > zostań pogotowiem rodzinnym, co ty na to? Dostaniesz i kasę, i dzieci 😆
                >

Troska o ojczyznę oczywiście!!!, a że przy okazji można trochę zarobić to co.
              • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 10.11.24, 09:02
                yoma napisała:

...
                > No to pozap.dalaj trochę jak Musk i wychowuj sobie choćby trzydzieścioro.

On podobno zbija bąki I tylko odpoczywa.

.Albo
                > zostań pogotowiem rodzinnym, co ty na to? Dostaniesz i kasę, i dzieci 😆
                >

Pogotowie rodzinne to co innego. Wolę zarabiać w inny sposób.
                • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 10.11.24, 12:21
                  A no, jasne, umywaj ręce 😆
                  • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 13.11.24, 20:26
                    yoma napisała:

> A no, jasne, umywaj ręce 😆
                    >

Są czyste. Nie trza umywać.
      • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 15:06
        yoma napisała:

>...
        > A tak właściwie po co ci te dzieci? Przy każdej takiej dyskusji pytam i jakoś n
        > ikt nie umie udzielić sensownej odpowiedzi.
        >

Przecież napisałem. Żeby Polska nie wymarła.
        • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 15:23
          Jeszcze Polska nie wymarła, póki my żyjemy 😆 A jak wymrze, to co będzie? Serio pytam.
          • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 17:35
            yoma napisała:

> Jeszcze Polska nie wymarła, póki my żyjemy 😆 A jak wymrze, to co będzie? Serio
            > pytam.
            >

To nas nie będzie!
            • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 19:53
              No właśnie. Jak wymrzemy, to nas nie będzie i nie zostanie nikt, komu by to, że nas nie ma, spędzało sen z powiek. Ergo suma szczęścia we wszechświecie wzrośnie, ergo wymarcie Polski jest dobre.
              • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 10.11.24, 08:59
                yoma napisała:

> No właśnie. Jak wymrzemy, to nas nie będzie i nie zostanie nikt, komu by to, że
                > nas nie ma, spędzało sen z powiek. Ergo suma szczęścia we wszechświecie wzrośn
                > ie, ergo wymarcie Polski jest dobre.

Ja tam uważam że lepiej być niż nie być.
                • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 10.11.24, 12:21
                  Odwieczne pytanie filozofów, dlaczego jest raczej coś niż nic 😆 Bez urazy, ale ciebie też za te parędziesiąt lat nie będzie, a jakoś nie popełniasz samobójstwa z tego powodu.
                  • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 13.11.24, 20:24
                    yoma napisała:

> Odwieczne pytanie filozofów, dlaczego jest raczej coś niż nic 😆 Bez urazy, ale
                    > ciebie też za te parędziesiąt lat nie będzie, a jakoś nie popełniasz samobójst
                    > wa z tego powodu.
                    >

No nie. I jestem
    • stasi1 Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 17:41
      Ale z jedną kobietą? Niby Trump ma 5 dzieci ale z 3 kobietami to ten wskaźnik u niego kiepsko wychodzi. One mają tylko z nim
      • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 17:45
        stasi1 napisał:

> Ale z jedną kobietą? Niby Trump ma 5 dzieci ale z 3 kobietami to ten wskaźnik u
        > niego kiepsko wychodzi. One mają tylko z nim

To tak. Ale Musk ma 12 dzieci z 3 kobietami.
        • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 09.11.24, 19:54
          No to do roboty, Ytartu, do roboty! Najpierw znajdź trzy kobiety, a potem się zobaczy 😆
          • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 10.11.24, 09:04
            yoma napisała:

> No to do roboty, Ytartu, do roboty! Najpierw znajdź trzy kobiety, a potem się z
            > obaczy 😆
            >

Ja swoje już zrobiłem :) Z tyloma, ile było trzeba, czy też ile się udało, czy też jak wyszło.
            • yoma Re: Elon Musk ma 12 dzieci 10.11.24, 12:18
              Aha, swoje zrobiłeś, to teraz cudzymi rękami? O ile to można nazwać rękami, hm. Do roboty, mężczyzna może do [...] śmierci!

Jakież to interesujące, że do nadmiernej dzietności zazwyczaj wzywają ci, którzy sami nie mają szczególnych osiągnięć na tym polu, a po drugie są niekobietami. Uródź dwunastkę albo chociaż czworo, pogadamy.
              • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 13.11.24, 20:25
                yoma napisała:

> Aha, swoje zrobiłeś, to teraz cudzymi rękami?

Rękami się nie da.

O ile to można nazwać rękami, hm.
                > Do roboty, mężczyzna może do [...] śmierci!
                >
                > Jakież to interesujące, że do nadmiernej dzietności zazwyczaj wzywają ci, którz
                > y sami nie mają szczególnych osiągnięć na tym polu, a po drugie są niekobietami
                > . Uródź dwunastkę albo chociaż czworo, pogadamy.
                >

Ja mam duże osiągnięcia na tym polu.
        • stasi1 Re: Elon Musk ma 12 dzieci 14.11.24, 13:45
          To muska kobiety mają lepszą dzietność niż Trumpa. Może dlatego że jest bogatszy?
          • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 14.11.24, 21:17
            stasi1 napisał:

> To muska kobiety mają lepszą dzietność niż Trumpa. Może dlatego że jest bogatsz
            > y?

Pieniądze to na pewno nie jest tu przeszkoda.
            • stasi1 Re: Elon Musk ma 12 dzieci 18.11.24, 18:34
              I kobiety wiedzą że jak więcej będą miały z nim dzieci to większy im tort przypadnie
              • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 18.11.24, 18:46
                stasi1 napisał:

> I kobiety wiedzą że jak więcej będą miały z nim dzieci to większy im tort przyp
                > adnie

A tort jest pokaźny :)
                • negativum Re: Elon Musk ma 12 dzieci 18.11.24, 19:14
                  ytartu napisał:

> stasi1 napisał:
                  >
                  > > I kobiety wiedzą że jak więcej będą miały z nim dzieci to większy im tort
                  > przyp
                  > > adnie
                  >
                  > A tort jest pokaźny :)

Synowi Gatsa przypadł milion i nic więcej. Milionem to on się podciera.
                  • stasi1 Re: Elon Musk ma 12 dzieci 21.11.24, 09:27
                    Może i tak ale tam oboje rodziców tak zdecydowało. Jak Musk miał trzy żony to raczej żadna nie pójdzie na układ mojemu dziecku tylko milion
                    • negativum Re: Elon Musk ma 12 dzieci 21.11.24, 10:32
                      stasi1 napisał:

> Może i tak ale tam oboje rodziców tak zdecydowało. Jak Musk miał trzy żony to r
                      > aczej żadna nie pójdzie na układ mojemu dziecku tylko milion

Smutne jest to, że dziecko jest najmniej ważne dla matki.
                      Milion dolców na start to całkiem nieźle. Podejrzewam, że gdyby dziecku Gatesa nóżka się podwinęła z nie jego winy, to mu pomogą rodzice kolejnym milionem. To są tylko pieniądze.
                      Ale było już sporo przypadków, że majątek przodków roztrwonił dzierżyciel.

Mamy Tatry. Mało kto wie, że dzięki Władysławowi hr. Zamoyskiemu

„Mamo, dziś Zakopane ma być sprzedane na licytacji. Objechałem całą Galicję, by kogoś znaleźć, co by to chciał kupić i nikt nie chce, bo każdy mówi, że z tych kamieni żadnego nie będzie dochodu i jest tylko albo Żyd Goldfinger, albo Prusak Hohenlohe. A gdybym ja miał stanąć do licytacji, to bym musiał zahipotekować calusieńki majątek kórnicki, czy ja mam prawo tak zrobić?”. Na to nasza mądra Matka tak odpowiedziała: „Gdybyś miał żonę i dzieci, nie wiem co bym odpowiedziała, ale wobec tego żeś kawalerem, to możesz robić co chcesz”.

Na to mój Brat nas pożegnał i czym prędzej pojechał do Krakowa. Pobiegł do swego notariusza pana Rettingera i mówi mu: „Panie, ja chcę Pana o coś prosić, ale ja nie wiem, czy Pan będzie miał odwagę”. A za kogo mnie Pan ma? O co chodzi?” Mój Brat dalej: Ja jestem gotów cały majątek poświęcić, żeby uratować Zakopane, ale ja nie chcę jednego centa dać dla parady, więc Towarzystwo Tatrzańskie udaje, że chce kupić Zakopane, ale ja wiem, że oni nie mają pieniędzy, więc ja bym Pana prosił aby, póki Towarzystwo Tatrzańskie figuruje, żeby się Pan nie odzywał, żeby im szyków nie psuć, ale oni się niedługo cofną, wtenczas Pan wystąpi, poda swą kaucję i ja odtąd Pana proszę, żeby jakąkolwiek wygłoszą cenę. Pan nie dodawał więcej jak jednego centa”. A pan Rettinger: „To oryginalne, ale to się da zrobić”.

I mamy Tatry, Morskie Oko itp.
                      • stasi1 Re: Elon Musk ma 12 dzieci 22.11.24, 12:31
                        Trudno powiedzieć czy mu nie pomogą nawet jak mu nóżka się nie powinien. Oni chyba jeszcze wszystkiego nie rozdali
    • albwu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 18.11.24, 20:37
      a jaki ma dochód w przeliczeniu na 1 dziecko ? Gdyby PL oferowała podobne zasiłki tez Polacy mieliby tyle dzieci.
      • aga-kosa Re: Elon Musk ma 12 dzieci 18.11.24, 23:29
        Podobno Żydowi mówili, ze musi mieć dużo dzieci, bo kto mu szklankę wody poda jak będzie umierał.
        Żyd leży na łożu śmierci, rodzin nad nim. Wszyscy zatroskani. Ten słabym gestem przywołuje jednego z synów i cicho mówi: - Pić mi się nie chce. :( aga
        • ytartu Szklanka wody 19.11.24, 11:54
          aga-kosa napisała:

> Podobno Żydowi mówili, ze musi mieć dużo dzieci, bo kto mu szklankę wody poda j
          > ak będzie umierał.
          > Żyd leży na łożu śmierci, rodzin nad nim. Wszyscy zatroskani. Ten słabym gestem
          > przywołuje jednego z synów i cicho mówi: - Pić mi się nie chce. :( aga

Ja to znałem, ale nie że Żyd tylko w ogóle. Facetowi który żył pełnią życia ktoś powiedział ożeń się i miej dzieci, bo jak na łożu śmierci będzie ci się chciało pić, to nie będzie ci miał kto szklanki wody podać. Facet ożenił się, zainwestował wszystko co miał w dzieci, zrezygnował z uciech życia, i kiedy umierał do zgromadzonej nad nim rodziny nagle KRZYKNĄŁ: "Kurna, nie chce mi się pić!"
      • ytartu Re: Elon Musk ma 12 dzieci 19.11.24, 11:46
        albwu napisał:

> a jaki ma dochód w przeliczeniu na 1 dziecko ? Gdyby PL oferowała podobne zas
        > iłki tez Polacy mieliby tyle dzieci.

W USA nie ma zasiłków na dzieci. Urlop macierzyński to 2 tyg. Urlopy dla ojców nie ma.
        • storima Re: Elon Musk ma 12 dzieci 19.11.24, 15:11
          ytartu napisał:

> albwu napisał:

> W USA nie ma zasiłków na dzieci. Urlop macierzyński to 2 tyg. Urlopy dla ojców
          > nie ma.

Od 1993 roku
          są urlopy dla matek bądź dla ojców. Do 16 tygodni. Ale bezpłatne. USA to jedyna demokracja zamożnych krajów na świecie, która nie udziela płatnych urlopów macierzyńskich bądź ojcowskich.
          • negativum Re: Elon Musk ma 12 dzieci 19.11.24, 15:26
            storima napisał:

> ytartu napisał:
            >
            > > albwu napisał:
            >
            > > W USA nie ma zasiłków na dzieci. Urlop macierzyński to 2 tyg. Urlopy dla
            > ojców
            > > nie ma.
            >
            > Od 1993 roku
            > są urlopy dla matek bądź dla ojców. Do 16 tygodni. Ale bezpłatne. USA to jedyna
            > demokracja zamożnych krajów na świecie, która nie udziela płatnych urlopów mac
            > ierzyńskich bądź ojcowskich.

I nie przeszkadza to Mormonom.
            • storima Re: Elon Musk ma 12 dzieci 19.11.24, 20:01
              negativum napisał:

> storima napisał:
              >
              > > ytartu napisał:
              > >
              > > > albwu napisał:
              > >
              > > > W USA nie ma zasiłków na dzieci. Urlop macierzyński to 2 tyg. Urlop
              > y dla
              > > ojców
              > > > nie ma.
              > >
              > > Od 1993 roku
              > > są urlopy dla matek bądź dla ojców. Do 16 tygodni. Ale bezpłatne. USA to
              > jedyna
              > > demokracja zamożnych krajów na świecie, która nie udziela płatnych urlop
              > ów mac
              > > ierzyńskich bądź ojcowskich.
              >
              > I nie przeszkadza to Mormonom.
              >

Prawda.

In June 2017, the LDS Church announced that all full-time LDS Church employees, including those at BYU, are now eligible for six weeks of paid medical maternity leave and one week of paid parental leave.
              (...)
              Several studies have shown that as paid leave increases, child deaths decrease.

"Od czerwa 2017 roku Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w Dniach Ostatnich, gwarantuje swoim pracownicom 6 tygodniowy urlop macierzyński plus jeden tydzień płatnego urlopu dla matek bądź ojców.
              (...)
              Badania wykazują, że wraz ze zwiększeniem płatnego urlopu macierzyńskiego, zmniejsza się śmiertelność noworodków."

squaretwo.org/Sq2ArticlePowersLDSNewPolicies.html
    • m78wt3c Re: Elon Musk ma 12 dzieci 19.11.24, 21:52
      ytartu napisał:

> Elon Musk ma 12 dzieci, dlatego USA nie zginie. A wy nieroby ile macie dzieci?
      > Przy takim wskaźniku dzietności jak teraz nasz kraj wyginie! :(
      > www.money.pl/gospodarka/musk-rozbil-bank-stawiajac-na-trumpa-czego-od-niego-oczekuje-7090421373979552a.html

Panie , coś się pan tak czepił J.Kaczyńskiego , księży , zakonników i zakonnic ?
      Czep się pan płotu lepiej.

---------
      www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,31472906,czy-spowiedz-dla-dzieci-powinna-byc-zakazana-odpowiedz-794.html#sondaz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka