don.kichote 18.11.24, 15:04 Co to będzie, co to będzie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m78wt3c Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 15:23 Mają setki mln chociażby w postaci działek budowlanych w Warszawie. - 1,5 % www.facebook.com/wolnoscodreligii/?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 15:31 Nie tylko w Warszawie. Również na terenach przeznaczonych pod CPK i elektrownie atomowe. Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 15:40 x2468 napisał: > Nie tylko w Warszawie. Również na terenach przeznaczonych pod CPK i elektrownie > atomowe. > ..i tereny pod tzw "szprychy" kolejowe do CPK - 1,5 % www.facebook.com/wolnoscodreligii/?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 17:52 Ale to kradli indywidualnie, nie partyjnie 😆 Ps. W tej gminie od atomówki na połowie płotów wisi "na sprzedaż", więc to chyba plota z tymi pisimi. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: PiS-im zabrali subwencje, 21.11.24, 22:13 W gminie tak może być ziemia obok elektrowni traci na wartości, odwrotnie jest z gruntem przeznaczonym pod budowę, inwestor nie ma wyjścia,zapłaci każda kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: PiS-im zabrali subwencje, 19.11.24, 08:41 99venus napisał: > Serce pęka mi z bólu. Jest przecież klinika, pomoże Nie jesteś sama. Informacje i pomoc aborcyjna 22 2922597 Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 15:36 Nic nie będzie. Przetransferują w torbach foliowych te pół miliarda obajtkowego co to wyparowało podczas zakupu ropy. Pisi na te kłopoty są przygotowani. Tu pół miliarda, tam 600 milionów, tam jeszcze gdzieś jakieś 200. Prokuraturo - Follow the money! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 15:53 Odrzucenie przez PKW sprawozdania finansowego PiS to najmniejsza kara, jaką może spotkać tę zorganizowaną grupę przestępczo-agenturalną, która dokonała zamachu na demokrację, dążyła do polexitu, gwałciła konstytucję i traktaty, osłabiała nasze bezpieczeństwo – Antek agenciak, podzieliła społeczeństwo i je ograbiła, szczuła na Tuska z intencją jego eliminacji, czyli realizowała plany pisane cyrylicą. Za te dokonania PiS powinien zostać zdelegalizowany, a „elita” objęta programem cela +. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 16:04 Jestem za delegalizacją i prokuratorem. Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 17:37 Zdelegalizować PiS jako zorganizowaną grupę przestępczą. Majątek , w tym budynki i parcele budowalne a udziały i akcje w spółkach znacjonalizować. Ich fundacje i stowarzyszenia rozwiązać a majątek tych podmiotów też upaństwowić. Iść za pieniędzmi. ----- 1,5 % wolnoscodreligii.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Donek przez trzy kadencje. 18.11.24, 16:34 don.kichote napisał: > Co to będzie, co to będzie? Donek przez trzy kadencje - az odejdzie z przyczyn naturalnych Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 17:32 don.kichote napisał: > Co to będzie, co to będzie? > > ;-) > > Ty jak duże dziecko. Gospodarka w zapaści, system prawny zdemolowany na maksa, a jedynym sukcesem Tuska i jego grupy, konsekwentne okładanie pałą głównej partii opozycyjnej, i pozbawienie jej właśnie równych szans w wyborczej walce. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 19:10 hrasier_2 napisał: > don.kichote napisał: > > > Co to będzie, co to będzie? > > > > ;-) > > > > > Ty jak duże dziecko. Gospodarka w zapaści, system prawny zdemolowany na maksa, > a jedynym sukcesem Tuska i jego grupy, konsekwentne okładanie pałą głównej par > tii opozycyjnej, i pozbawienie jej właśnie równych szans w wyborczej walce. Tuskowe wprowadzają zmiany mimo niszczącego pisowskiego działania Anżeja. I w sprawach społecznych i gospodarczych. Zła wola aby to zaiuważać a się do tego nie odnieść. Okładanie pałą? Policjant złapawszy złodzieja kur prowadzi go na posterunek a ty powiesz, że okłada go pałą? Pogięło ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 20:04 hrasier_2 napisał: > don.kichote napisał: > > > Co to będzie, co to będzie? > > > > ;-) > > > > > Ty jak duże dziecko. Gospodarka w zapaści, system prawny zdemolowany na maksa, > a jedynym sukcesem Tuska i jego grupy, konsekwentne okładanie pałą głównej par > tii opozycyjnej, i pozbawienie jej właśnie równych szans w wyborczej walce. I nie będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
z.cch.1 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 17:43 a imprezy zwłaszcza lokalne organizowane przez PO? Większość z nich nie ma rozliczeń. P.S: Nie jestem za PiSem, PO/KO Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 17:53 Jeszcze nie widziałam na tym forum pisiora, który byłby za pisem 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
z.cch.1 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 18:36 Krytyk PO nie oznacza fana PiSu. Uśmiechnięci nie umią tego zrozumieć najwyraźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 18:44 z.cch.1 napisał: > Krytyk PO nie oznacza fana PiSu. Uśmiechnięci nie umią tego zrozumieć najwyraźn > iej. Pisiorku pisiorku. Odpowiedz Link Zgłoś
z.cch.1 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 19:21 To jest ten „brak szczucia”? 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
z.cch.1 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 19:23 Mówić do was to jak grochem o ścianę :) W Polsce nie ma tylko dwóch opcji PiS-PO, „źli”-„dobrze” Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 21:09 To dlaczego od początku lecisz pisim slangiem z przekazów dnia i nie chcesz się przedstawić? 😂 Ale nie płacz, paru nam ostatnio wycięli, to możesz zostać ty. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 22:30 No właśnie kiedy wróci Pies? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: PiS-im zabrali subwencje, 19.11.24, 09:48 hrasier_2 napisał: > No właśnie kiedy wróci Pies? I PiS :) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: PiS-im zabrali subwencje, 19.11.24, 12:34 hrasier_2 napisał: > No właśnie kiedy wróci Pies? Już dawno wrócił tyle, że pod innym nick'iem i dla niepoznaki, ograniczył aktywność. Niestety - styl pisania go zdradza... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 18:13 Izba, która ma zająć się skargą PiS, czyli Izba Kontroli Nadzwyczajnej w całości składa się z tzw. neosędziów, czyli nominatów upolitycznionej Krajowej Rady Sądownictwa. To nie jest żaden legalny sąd, więc minister Andrzej Domański nie powinien oglądać się na żadne decyzje tego organu. Kurek należy zakręcić od teraz. Jednoznacznie pozwala na to art. 148 kodeksu wyborczego, par. 1 i 2. Mówi on, że aby wstrzymać przekazywanie subwencji potrzebna jest albo decyzja PKW, albo SN. Tu mamy więc całkowicie spełnione przesłanki, aby przelewy wstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
z.cch.1 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 18:38 kawa_poranna11 napisał(a): > Izba, która ma zająć się skargą PiS, czyli Izba Kontroli Nadzwyczajnej w całośc > i składa się z tzw. neosędziów, czyli nominatów upolitycznionej Krajowej Rady S > ądownictwa. No już myślałem że chociaż tu nie będzie tego NEO-Krs. Wszędzie się wcisną żeby ratować statek bez kapitana (Kaczyńskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Rozpłakałem się 18.11.24, 18:43 don.kichote napisał: > Co to będzie, co to będzie? > > ;-) Rozpłakałem się, a rzewne łzy popłynęły mi aż po dudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Rozpłakałem się 18.11.24, 19:49 ytartu napisał: > don.kichote napisał: > > > Co to będzie, co to będzie? > > > > ;-) > > Rozpłakałem się, a rzewne łzy popłynęły mi aż po dudzie. To są takie pierdolety typu dzieci z przedszkola. Decyzja o odrzuceniu sprawozdania PiS zapadła po głosowaniu w PKW, w którym pięć osób było „za” odrzuceniem, a cztery były przeciw. Jak podkreślił przewodniczący PKW, Sylwester Marciniak, politycy PiS mają siedem dni na złożenie skargi do SN. Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: Rozpłakałem się 19.11.24, 11:56 hrasier_2 napisał: > ytartu napisał: > > > don.kichote napisał: > > > > > Co to będzie, co to będzie? > > > > > > ;-) > > > > Rozpłakałem się, a rzewne łzy popłynęły mi aż po dudzie. > To są takie pierdolety typu dzieci z przedszkola. Decyzja o odrzuceniu sprawozd > ania PiS zapadła po głosowaniu w PKW, w którym pięć osób było „za” odrzuceniem, > a cztery były przeciw. Jak podkreślił przewodniczący PKW, Sylwester Marciniak, > politycy PiS mają siedem dni na złożenie skargi do SN. Dalej płaczę, a łzy nadal lecą mi po dudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 19:26 Błaszczak już straszy Oni panicznie boją się porażki, bo godnie przegrywać potrafią tylko ludzie honorowi. Dlatego jedynym celem odebrania nam subwencji jest chęć zwiększenia swoich szans w wyborach prezydenckich. Wszyscy odpowiedzialni za to bezprawie poniosą konsekwencje" A Mastalerek mówi wprost, że odpowiedzialnym za całą sprawę jest prezessimus Kaczyński - bo to on w 2018 roku zmienił prawo - i może mieć pretensje tylko do siebie, bo dał odpowiednie narzędzia dzisiejszym rządzącym www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-09-05/marcin-mastalerek-politycy-po-moga-tak-sie-zachowywac-dzieki-jaroslawowi-kaczynskiemu/ www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-11-18/pis-odpowiada-na-decyzje-pkw-poniosa-konsekwencje/ Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 19:56 To nie pierwsza taka decyzja PKW wobec PiS w tym roku. W sierpniu odrzucono także sprawozdanie finansowe komitetu wyborczego tej partii z wyborów parlamentarnych 2023 r. Obie decyzje opierają się na tych samych podstawach prawnych. Decyzja PKW sama w sobie nie oznacza automatycznej utraty prawa do subwencji przez partię. Subwencja wypłacana jest do momentu, gdy Sąd Najwyższy (SN) rozpatrzy skargę na decyzję PKW i ją podtrzyma. Obecnie SN nie wyznaczył jeszcze terminu rozpatrzenia skargi PiS dotyczącej sierpniowej uchwały PKW. Nie ma co się podniecać. Ale PIS mając władzę nie zabezpieczył sobie PKW. Apolityczny sędzia Ryszard Kalisz, stosuje prawo tak jak je rozumie. Więc spoko narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 20:28 Władymir Władymirowicz im pomoże. Zawsze im pomagał to teraz też pomoże. Dostaną od niego subwencję i pomoc w tej czy innej formie. Przecież to daragije druzja. - 1,5 % wolnoscodreligii.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PiS-im zabrali subwencje, 18.11.24, 21:06 Bzdura, ma swoje problemy i przegrywów finansować nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: PiS-im zabrali subwencje, 19.11.24, 05:58 Dobra decyzja. Mam nadzieję, że PKW od tej pory będzie konsekwentnie interweniować w przypadku nieprawidłowości w prowadzeniu kampanii wyborczej. I w ogóle dobrze by było, gdyby zmieniły się w końcu przepisy regulujące te sprawy. Mierzi mnie, gdy przyszły kandydat na prezydenta teraz może sobie jeździć po Polsce i robić spotkania z wyborcami, i nie ma nad tym żadnej kontroli, nie ma żadnych ram. A gdy ogłoszą wybory, to nagle wszystko zaczyna się liczyć co do złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: PiS-im zabrali subwencje, 19.11.24, 08:30 don.kichote napisał: > Co to będzie, co to będzie? > > ;-) Wiem co będzie w następnej kadencji :) Z księgi przysłów: kto mieczem wojuje od miecza ginie ale lemingi to lemingi :) Odpowiedz Link Zgłoś
fallen_sorceress Re: PiS-im zabrali subwencje, 19.11.24, 11:54 Problemem pisich nie jest kasa, tylko jak legalnie sfinansować kampanię. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: PiS-im zabrali subwencje, 20.11.24, 17:37 fallen_sorceress napisała: > Problemem pisich nie jest kasa, tylko jak legalnie sfinansować kampanię. Jakiż to problem. Komisja wyborcza i sądy uznawały Palikotowi studentów wpłacających kwoty darowizn na komitet wyborczy Palikota :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: PiS-im zabrali subwencje, 22.11.24, 07:55 Nie mówiąc o nie pracującej nigdy córce Kurskiego która wpłaciła z kieszonkowego 20 tyś. Pewnie była taka wdzięczna że partia wzięła się za Jacka i ten uregulował zaległości alimentacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: PiS-im zabrali subwencje, 19.11.24, 20:58 W przeszłości stosowano sankcje wobec tych, którzy naruszali reguły subwencji: "Krzysztof Kwiatkowski, senator koalicji Obywatelskiej: (...) A tak przy okazji przypomnę (...) PSL 2014 rok utrata subwencji w związku z zakupem gadżetów reklamowych niezgodnych z przepisami. Nowoczesna 2016 rok, partia razem 2018 i Konfederacja 2022 rok za nieprawidłowo baner rozliczony czy lewica 2019 rok. Jak widzę te krokodyle łzy, które wylewają przedstawiciele Prawa i Sprawiedliwości, to gdybym nie skonfrontował tego np. z tymi informacjami, jak to Kolegium Humanum finansowało europosłowi Karolowi Karskiemu badania sondaży przed euro, nie wyborami i finansowało mu zakup billboardów. To by może nawet tę łzę uronił, ale do tego jeszcze musiałbym mieć amnezję i zapomnieć o tym, że wielokrotnie takie konsekwencje dotyczyły wielu partii. W przeszłości. Rozumiem, że koledzy z PiS u uważają, że oni są na innych prawach, ich zasady nie obowiązują, to myślę, że będą się musieli nauczyć, że zasady są takie same dla wszystkich." audycje.tokfm.pl/podcast/166922,-Zasady-sa-takie-same-dla-wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: PiS-im zabrali subwencje, 20.11.24, 17:40 storima napisał: > W przeszłości stosowano sankcje wobec tych, którzy naruszali reguły subwencji: > > "Krzysztof Kwiatkowski, senator koalicji Obywatelskiej: > (...) > A tak przy okazji przypomnę (...) PSL 2014 rok utrata subwencji w związku z zak > upem gadżetów reklamowych niezgodnych z przepisami. Nowoczesna 2016 rok, partia > razem 2018 i Konfederacja 2022 rok za nieprawidłowo baner rozliczony czy lewic > a 2019 rok. > Jak widzę te krokodyle łzy, które wylewają przedstawiciele Prawa i Sprawiedliwo > ści, to gdybym nie skonfrontował tego np. z tymi informacjami, jak to Kolegium > Humanum finansowało europosłowi Karolowi Karskiemu badania sondaży przed euro, > nie wyborami i finansowało mu zakup billboardów. To by może nawet tę łzę uronił > , ale do tego jeszcze musiałbym mieć amnezję i zapomnieć o tym, że wielokrotnie > takie konsekwencje dotyczyły wielu partii. W przeszłości. Za to powinien odpowiedzieć kandydat Karski a nie partia. Oczywiście mówię o przepisach jakie powinny powstać ale ich obecnie nie ma. > Rozumiem, że koledzy z PiS u uważają, że oni są na innych prawach, ich zasady n > ie obowiązują, to myślę, że będą się musieli nauczyć, że zasady są takie same d > la wszystkich." Całkowicie popieram Twój głos w tej sprawie. Za banalne błędy dotacje były już zabierane. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: PiS-im zabrali subwencje, 22.11.24, 07:32 no-popis napisała: > storima napisał: > > Całkowicie popieram Twój głos w tej sprawie. Za banalne błędy dotacje były już > zabierane. > W przeciwieństwie do innych jesteś zorientowany w sankcjonowaniu formacji politycznych za łamanie reguł subwencji w latach poprzednich. Odpowiedz Link Zgłoś