Dodaj do ulubionych

Rytuał sylwestrowy.

30.12.24, 14:19
Już tylko 1 dzień do spełnienia marzeń.

Psy u mojego znajomego już zaczynają się zachowywać niespokojnie, jakby nie mogły doczekać się tak długo oczekiwanej akustycznej imprezy. Zaczynają bez powodu strzyc uszami słuchając , czy to już, czy dopiero za chwilę, Biegają bez sensu wzdłuż i w poprzek pokoju, ale zwracają baczną uwagę na wielkość dywanu , zarówno na jego długość, jak i szerokość co ma uzasadnienie. Przygotowują się identycznie jak w zeszłym roku 31 XII niespokojnie, ale i z oczekiwaniem na słodkie chwile, które przeżyły w zeszłym roku. Tuż przed godż 24 wykazywały bez powodu zaniepokojenie i nerwowość a po pierwszych wystrzałach z petard zaczęły biegać po pokoju i wzdłuż dywanu, po następnych zaczęły biegać coraz szybciej i szybciej i nagle oba się zatrzymały i zesrały na dywan. Oto dokonało się to co dokonać się miało. Jak tu nie kochać psów?.
Obserwuj wątek
    • aroden pavulon, 30.12.24, 15:03
      papawulon1 napisała:
      tylko 1 dzień do spełnienia marzeń.
      > a po pierwszych wystrzałach z petard zaczęły b
      > iegać po pokoju i wzdłuż dywanu, po następnych zaczęły biegać coraz szybciej i
      > szybciej i nagle oba się zatrzymały i zesrały na dywan.

ppawulon, daj im troche pavulonu i od razu im przejdzie.
      • xerkses Re: pavulon, 30.12.24, 17:40
        Nie jestem pewien czy przejdzie...bedzie lepiej ale chyba dla wlasciciela. Pies czy kot po pavulonie bedzie odczuwal tak samo, z tym ze nie bedzie panowal nad cialem. Czyli dla zwierzaka bedzie jeszcze gorzej. Bedzie odczuwał potrzebę ucieczki pod stół a nie bedzie mógł
    • manhu Re: Rytuał sylwestrowy. 30.12.24, 15:38
      papawulon1 napisała:
      > Psy u mojego znajomego już zaczynają się zachowywać niespokojnie
      Może coś słyszą (i więcej niż typowo).

Ten rok jest bardzo spokojny. Wcześniej idioci strzelali 2 tygodnie przed i 2 po. Teraz niemal cisza, tak na oko z 10 razy mniej wystrzałów w ostatni tydzień (niż kiedyś).
      • negativum Re: Rytuał sylwestrowy. 30.12.24, 17:46
        manhu napisał:

> papawulon1 napisała:
        > > Psy u mojego znajomego już zaczynają się zachowywać niespokojnie
        > Może coś słyszą (i więcej niż typowo).
        >
        > Ten rok jest bardzo spokojny. Wcześniej idioci strzelali 2 tygodnie przed i 2 p
        > o. Teraz niemal cisza, tak na oko z 10 razy mniej wystrzałów w ostatni tydzień
        > (niż kiedyś).

Ludzie biedniejsi są. Miast wystrzelić woli kupić "wungiel".
    • bobislaw.borboje Re: Rytuał sylwestrowy. 30.12.24, 19:31
      Jeździłem dziś trochę po mieście. Dziś pojawiło się mnóstwo mikrostraganików z tymi fajerwerkami i petardami. Wszystkie na jeden kopyt, zapewne to jeden "przedsiębiorca" wynajął Ukraińców do sprzedawania swojego towaru. Zainteresowania wielkiego nie zauważyłem. W Lidlach itp. pilnują się, by nie sprzedawać nieletnim, ciekawe jak w tych straganikach. Ja sobie kupiłem trochę petard, bo będzie mi później potrzebny czarny proch do eksperymentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka