Dodaj do ulubionych

Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT

05.02.25, 21:42
wiadomosci.onet.pl/kraj/nieprawidlowosci-przy-przetargu-dla-wot-cba-zatrzymalo-znanego-ksiedza/x2t44dw
CBA zatrzymało w środę ks. gen. Sławomira Żarskiego i Ryszarda Walczaka – dowiedział się Onet. Pierwszy to duchowny, który sprzedał kontrowersyjną działkę Morawieckim, drugi to inicjator m.in. pomników smoleńskich. Ich zatrzymanie związane jest z podejrzeniem korupcji przy załatwianiu dostaw samochodów dla Wojsk Obrony Terytorialnej. Obaj zostali doprowadzeni do warszawskiej prokuratury. Tam wykonywane są czynności z ich udziałem.

Co to CBA tak się za aresztowania wzięło?
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT 05.02.25, 22:12
      www.youtube.com/watch?v=MYNV6hrg6CU
    • bobislaw.borboje Re: Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT 06.02.25, 00:02
      Walczak ma chyba przesrane bardziej, niż ksiądz-gienierał.
      • dunajec1 Re: Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT 06.02.25, 00:20
        Ze CBA aresztowalo ? cieszmy sie i radujmy ze nie poslalo tego ksiundza na sad boski, bo podejrzewam ze szybciej by sie do wszystkiego przyznal aby tan nie isc.
        • bobislaw.borboje Re: Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT 06.02.25, 12:58
          Że dowody na Walczaka podobno są ewidentne. Ksiądz-kapuś SB został zatrzymany na podstawie bardziej poszlak.
    • bobislaw.borboje I takich ludzi Pis mianował na stopnie generalskie 06.02.25, 12:56
      "27 sierpnia 1985 Sławomir Żarski został zwerbowany do Służby Bezpieczeństwa przez funkcjonariusza do rozpracowania duchowieństwa, porucznika Szczepana Urbana nazywanego „gwiazdą Służby Bezpieczeństwa”. Pozostawał aktywny do 24 stycznia 1990. Sąd Okręgowy w Lublinie orzekł (wyrok nieprawomocny) to, że ks. Sławomir Żarski jest byłym tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa ps. Pątnik (jako jeżdżący na pielgrzymki był cennym informatorem Służby Bezpieczeństwa) i kłamcą lustracyjnym. W rozstrzygnięciu zaważyły nie tylko akta Instytutu Pamięci Narodowej, ale również zeznania złożone przez innych księży, znających duchownego w tamtym okresie".
    • tapatik Re: Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT 06.02.25, 13:02
      wiadomosci.onet.pl/kraj/byly-rzecznik-andrzeja-dudy-zatrzymany-przez-cba/svcn0yj
      Agenci CBA zatrzymali Błażeja Spychalskiego, byłego rzecznika prasowego Prezydenta RP. Akcja służb ma związek ze śledztwem CBA w sprawie nieprawidłowości Collegium Humanum — przekazał rzecznik ministra koordynatora służb specjalnych Jacek Dobrzyński.

CBA rozpędza się. Pokazują, że są potrzebni :P
      Pytanie ile wyjdzie z tego spraw skierowanych do sądu.

Mam nadzieję, że to nie jest sprzątanie świadków.
      • hrasier_2 Re: Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT 06.02.25, 13:11
        tapatik napisał:

> wiadomosci.onet.pl/kraj/byly-rzecznik-andrzeja-dudy-zatrzymany-przez-cba/svcn0yj
        > Agenci CBA zatrzymali Błażeja Spychalskiego, byłego rzecznika prasowego Prez
        > ydenta RP. Akcja służb ma związek ze śledztwem CBA w sprawie nieprawidłowości C
        > ollegium Humanum — przekazał rzecznik ministra koordynatora służb specjalnych J
        > acek Dobrzyński.

>
        > CBA rozpędza się. Pokazują, że są potrzebni :P
        > Pytanie ile wyjdzie z tego spraw skierowanych do sądu.
        >
        > Mam nadzieję, że to nie jest sprzątanie świadków.
        >
        Bym Ci napisał, że to jest nagonka na Błaszczaka. Ale i tak mój post za chwilę zniknie. Sam widzisz że mało tu dyskutantów. Jedynie z jednej opcji. I próżna gadka jest moderacji. Ewidentnie wolę porozmawiać na innych forach niż tu. Gdzie są niewygodne posty usuwane. Siema koleżko.
        • tapatik Re: Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT 06.02.25, 13:15
          hrasier_2 napisał:

> Bym Ci napisał, że to jest nagonka na Błaszczaka. Ale i tak mój post za chwilę
          > zniknie. Sam widzisz że mało tu dyskutantów. Jedynie z jednej opcji. I próżna
          > gadka jest moderacji. Ewidentnie wolę porozmawiać na innych forach niż tu.
          > Gdzie są niewygodne posty usuwane. Siema koleżko.

W jaki sposób działania CBA są nagonką na Błaszczaka?
          • bobislaw.borboje Re: Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT 06.02.25, 13:29
            W taki, że Walczak z Żarskim mogą pogrążyć (wsypać znaczy) potencjalnego wymiennika Nowogrodzkiego w kandydowaniu, ponieważ nieomal pewne jest, że Błaszczak wiedział o przekrętach Walczaka i esbeka Żarskiego przy zakupach. A to nie jedyne przekręty. Błaszczak też jest umoczony w prezenty od Korei. A jak Błaszczak utonie, to pociągnie za sobą i Morawitzera. Tylko "wicepremier ds. bezpieczeństwa" jakoby nic nie wiedział.
        • bobislaw.borboje Re: Nieprawidłowości przy przetargu dla WOT 06.02.25, 14:45
          To póki tu jesteś, wytłumacz mi, kolego forumowy hrasier_2, jak to jest?
          Ja rozumiem, że pisowiec czuje potrzebę głosowania na pisowca: na Błaszczaka, na Joja Brudzińskiego, nawet na Lichocką. Ale jak można głosować na kryminalistów Wonskika i Chlora i wybrać ich do europarlamentu? Ja można głosować na byłego sołtysa Pcimia, też przestępcę, który później spowodował dla Orlenu i polskiej energetyki wielomiliardowe straty? Jak można wybrać do parlamentu takie kanalie jak Mejza czy Matacki?
          • bobislaw.borboje hrasier, śpisz? 07.02.25, 22:54
            .
          • j-k bzdety. nieuka.. 07.02.25, 23:11
            bobislaw.borboje napisało:
            Ja można głosować na byłego sołtysa Pcimia ...
            który później spowodował dla Orlenu i polskiej energetyki wielomiliardowe straty?

PKN Orlen za rzadow Obajtka finansowo i technologicznie mial sie znakomicie.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.k.
            chemik i ekonomista

onegdaj wspolracownik Petrochemii Plock

(tak to sie wowczas zwalo)
            • tapatik Re: bzdety. nieuka.. 08.02.25, 00:26
              Ależ oczywiście, tylko stracili na zakupie ropy 1,6 mld zł.
              www.wnp.pl/energia/orlen-stracil-ogromne-pieniadze-zaplacil-za-rope-ktorej-nie-otrzymal,823666.html
              Dodaj przekręty przy wchłanianiu Lotosu, sztuczne zaniżanie cen paliw przed wyborami, Olefiny.
            • bobislaw.borboje Re: bzdety. nieuka.. 08.02.25, 10:18
              > onegdaj wspolracownik Petrochemii Plock

No to się właśnie wyjaśniło, dlaczego w okolicach Płocka benzyna w cpn-ach zawsze była najdroższa w kraju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka