Dodaj do ulubionych

A ile do zbrojeń dorzuci się Kościół katolicki?

15.03.25, 18:16
Zakładam, że obywatele mają świadomość, skąd pójdą miliardy na uzbrojenie armii Unii Europejskiej. Chcąc nie chcąc wszystkich nas czeka szereg wyrzeczeń. Wyższe podatki, mniejsze ulgi, gorsza edukacja, niższy standard opieki medycznej. Takie będą koszty produkcji i zakupów broni i amunicji, szkolenia rezerwistów i nowego armijnego narybku. Całkiem poważnie więc pytam, czy panowie w fikuśnych berecikach i firankach mają już jakąś propozycję dla narodu. Podsunę parę pomysłów: szkolenie obronne w szkołach zamiast katechezy, likwidacja wynagrodzenia dla kapelanów, funduszu kościelnego, preferencyjnych stawek podatkowych i ubezpieczeniowych, konfiskata kościelnych nieruchomości rolnych pod budowę pól minowych i zapór przeciwpancernych, itp., itd.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: A ile do zbrojeń dorzuci się Kościół katolick 15.03.25, 18:17
      Krzyż i jednego świetego
    • margit49 Re: A ile do zbrojeń dorzuci się Kościół katolick 15.03.25, 21:09
      Dorzucą kapelanów - bo Kapelan też walczy, tylko w sferze duchowej.
      • dunajec1 Re: A ile do zbrojeń dorzuci się Kościół katolick 15.03.25, 21:12
        I ci kapelanie za darmo tego robic nie beda, kazdy bedzie przynajmniej oficerem a wiec zold bedzie porzadny, ku chwale ..kosciola?
      • j-k wybierasz sie do Armii ? 15.03.25, 21:38
        margit49 napisała:
        > Dorzucą kapelanów - bo Kapelan też walczy, tylko w sferze duchowej.

wybierasz sie do Armii ?

droga otwarta - takze dla kobiet do 60.tego roku zycia

zalapujesz sie.
        • bobislaw.borboje Ja chyba wybiorę się 15.03.25, 22:24
          do seminarium duchownego.
          Nie jestem młody, ale pić potrafię. Łacinę literacką i kuchenną znam. Śpiewać za to ni ch. nie umiem. A że ponieważ w seminariach jest 0,00001 kandydata na jedno miejsce, to przyjmą każdego, nawet takiego sługę Lucyfera jak ja.
          • privus Re: Ja chyba wybiorę się 15.03.25, 23:42
            Najlepsza droga do awansu wojskowego ")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka