ytartu 05.04.25, 22:25 A Romanowski ciągle na obczyźnie. www.fakt.pl/polityka/romanowski-nie-wroci-do-polski-na-pogrzeb-eksperci-o-liscie-zelaznym/kf0qv3n Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
privus Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 05.04.25, 22:41 Pod warunkiem, że nie będzie się oddalał bez pozwolenia sądu z obranego miejsca pobytu w kraju (art. 282 § 1 pkt 2 k.p.k.), Obrączka na nóżkę i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 05.04.25, 23:31 To smutne, że nie będzie go na pogrzebie ojca, ale krajom totalitarnym się nie ufa. Nie ma żadnej pewności, że by to przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 05.04.25, 23:44 Dochodzenie w sprawie śmierci jego ojca trzeba rozpocząć? Jest zaczepienie. Podobno dzień wcześniej dzwonił do niego Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 06.04.25, 13:30 cuda.na.plebanii napisał: > Dochodzenie w sprawie śmierci jego ojca trzeba rozpocząć? Jest zaczepienie. Pod > obno dzień wcześniej dzwonił do niego Kaczyński. Jest zmarły, trzeba zacząć taniec na jego trumnie! Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 05.04.25, 23:53 negativum napisał: > To smutne, że nie będzie go na pogrzebie ojca, ale krajom totalitarnym się nie > ufa. Nie ma żadnej pewności, że by to przeżył. > Ale kiedyś wróci. Ci co teraz rządzą, nie uciekną. Jedynie Słońce Peru da nogę. Do partii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 06.04.25, 00:17 hrasier_2 napisał: > negativum napisał: > > > To smutne, że nie będzie go na pogrzebie ojca, ale krajom totalitarnym si > ę nie > > ufa. Nie ma żadnej pewności, że by to przeżył. > > > Ale kiedyś wróci. Ci co teraz rządzą, nie uciekną. Jedynie Słońce Peru da nogę > . Do partii Europejskiej. O ile zdelegalizują nazistów/faszystów… Fur Deutschland. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 06.04.25, 02:15 negativum napisał: > O ile zdelegalizują nazistów/faszystów… Fur Deutschland. > > Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 06.04.25, 01:12 hrasier_2 napisał: > Ale kiedyś wróci. HANNIBAL SURRENDERS TO THE FBI Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis niedługo wróci 06.04.25, 05:43 ytartu napisał: > A Romanowski ciągle na obczyźnie. Już niedługo będzie zespołem ds rozliczeń rządu Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: niedługo wróci 06.04.25, 08:41 Najpierw Węgry będą musiały rozwiązać swój problem z Romanowskim. Udzielono mu azylu politycznego a prowadzone postępowanie dotyczy spraw karnych. Europejski Nakaz Dochodzeniowy wobec posła PiS Marcina Romanowskiego zobowiązuje Węgry do ustosunkowania się do tego nakazu w ciągu 30 dni musi zdecydować jego uznaniu i wykonaniu. W przypadku uznania tego orzeczenia ma 90 dni na przeprowadzenie czynności. Romanowski ma 11 zarzutów w śledztwie dotyczącym nieprawidłowości w Funduszu Sprawiedliwości. Jeden z nich dotyczy "brania udziału w zorganizowanej grupie mającej na celu popełnianie przestępstw przeciwko mieniu". Pozostałe 10 odnosi się natomiast do przekroczenia uprawnień lub niedopełniania obowiązków, w tym siedem dotyczy przywłaszczenia powierzonego mienia. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: niedługo wróci 06.04.25, 10:02 privus napisał: > Najpierw Węgry będą musiały rozwiązać swój problem z Romanowskim. Udzielono mu > azylu politycznego a prowadzone postępowanie dotyczy spraw karnych. Śledztwa Putina w Rosji przeciwko opozycji podobnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: niedługo wróci 06.04.25, 10:07 privus napisał: > Romanowski ma 11 zarzutów w śledztwie dotyczącym nieprawidłowości w Funduszu S > prawiedliwości. No to zobaczymy czy Romanowski, jak wróci, postawi więcej niż 11 zarzutów czy mniej Tuskowi, Bodnarowi i Giertychowi ...oczywiście, jak to określiłeś, kryminalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: niedługo wróci 06.04.25, 13:43 Takie proroctwa już dawno nabrały kabaretowego charakteru :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: niedługo wróci 08.04.25, 14:17 privus napisał: > Takie proroctwa już dawno nabrały kabaretowego charakteru :) Kabaretowy charakter mają śledztwa Bodnara i komisji ds Pegasusa :) To nie będzie kabaret jak Romanowski się za to weżmie ale rzeż POlityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: niedługo wróci 06.04.25, 17:52 To konkretnie jakie te zarzuty kryminalne można mieć wobec Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: niedługo wróci 06.04.25, 18:30 stasi1 napisał: > To konkretnie jakie te zarzuty kryminalne można mieć wobec Tuska? Mechanizm będzie zapewne ten sam jak teraz w rządzie Tuska czyli : POkaż mi człowieka a ja znajdę paragraf. To nie będzie miało wobec Tuska znaczenia tak jak teraz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: niedługo wróci 06.04.25, 19:03 > POkaż mi człowieka a ja znajdę paragraf. Raczej tak jak to bywało za waszych czasów. Pokaż mi człowieka, a ja podrzucę mu kilka milionów pod szufladę w kuchni i gawiedź będzie miała na jakiś czas igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: niedługo wróci 08.04.25, 14:19 cuda.na.plebanii napisał: > > POkaż mi człowieka a ja znajdę paragraf. > > Raczej tak jak to bywało za waszych czasów. Pokaż mi człowieka, a ja podrzucę m > u kilka milionów pod szufladę w kuchni i gawiedź będzie miała na jakiś czas igr > zyska. To nie były moje czasy. Wielokrotnie wykazywałem tu dyletanctwo i nepotyzm pisiaków. Natomiast Ty pozostajesz wierny wszelkim interpretacjom podnoszącym niePOkalane POczęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: niedługo wróci 07.04.25, 18:35 Tylko że o romanowskim mówiło się już wcześniej że kręcił lody. nawet CBA się nim interesowała ale pisowcy ukręcili sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: niedługo wróci 08.04.25, 14:19 stasi1 napisał: > Tylko że o romanowskim mówiło się już wcześniej że kręcił lody. nawet CBA się > nim interesowała ale pisowcy ukręcili sprawę A o umorzonym Giertychu to nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: niedługo wróci 15.04.25, 21:18 Tyle razy ci tłumaczono że Giertycha sam PiS zrezygnował ze ścigania. A ty Giertych i Giertych. Nie wiem czy miał za uszami ale skoro PiS przestaał go ścigać to chyba jednak niezbyt mocne mieli na niego argumenty. Cóż na Romanowskiego są nawet dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 06.04.25, 08:53 a kto mu zabrania wracać ? Kaczyński, Morawiecki a może opus dei Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 06.04.25, 09:07 Nie był bym zdziwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: A Romanowski ciągle na obczyźnie.... 06.04.25, 17:10 ytartu napisał: > A Romanowski ciągle na obczyźnie. > www.fakt.pl/polityka/romanowski-nie-wroci-do-polski-na-pogrzeb-eksperci-o-liscie-zelaznym/kf0qv3n Media opublikowały o śmierci ojca Romanowskiego bez zgody rodziny. Do czego są zdolne platfusie media.. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Bija piane 06.04.25, 17:25 hrasier_2 napisał: > Media opublikowały o śmierci ojca Romanowskiego bez zgody rodziny. Do czego są zdolne platfusie media.. Bija piane dla publiki - bo przed Rzadem RP klebia sie czarne chmury - ze wzgledu na cla Trumpa... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Bija piane 06.04.25, 18:02 Jak na ekonomistę, to niezwykle daleko poszedłeś się z tą swoją analizą :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k istotnie, 06.04.25, 18:24 privus napisał: > Jak na ekonomistę, to niezwykle daleko poszedłeś się z tą swoją analizą :) istotnie, napisalem TAK MALO - jak tylko bylo mozna - by nie straszyc laikow ... ale na tfoja prosbe dwa zdania moge dorzucic: polskie obroty handlowe z USA nie sa zbyt wielkie - gdyz sa kilka razy mniejsze, niz te z Niemcami. ERGO: - Polska relatywnie BEZPOSREDNIO niewiele oberwie przez cla Trumpa. - ale schody pojawia sie pozniej. i POSREDNIO... gospodarka polska jest silnie zalezna od eksportu do Niemiec, a ten z czasem moze znacznie spasc z powodu obnizenia wielkiego eksportu niemieckiego do USA... tkzw. efekt "domina"... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: istotnie, 06.04.25, 18:32 Ależ owszem, efekt domina zaczyna się od największej gospodarki światowej. Na razie trudno jest mówić o większym wpływie na naszą gospodarkę powyżej 3 proc. PJK, co przy pisiej inflacji rzędu 18 proc zbliża się do statystycznego błędu. Nie oznacza to jednak, by zaciekle i bezmyślnie uprawiać jedynie gorzkie żale. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: I nie ostatni 06.04.25, 18:04 Można ich eksportować z darmo po dokonanych rozliczeniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Z obczyzny do ojczyzny 08.04.25, 08:27 czytelnikus napisała: > Białoruś też czeka na pisowcow Ale najpierw Romanowski musi wrócić z obczyzny do ojczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: I nie ostatni 08.04.25, 14:21 czytelnikus napisała: > Białoruś też czeka na pisowcow To nie jest dal pisiaków miejsce! Łukaszenka wypowiada się bardzo pozytywnie właśnie o ekipie Tuska. Nic dziwnego jak służby PO wystawiały Łukaszence dowody do skazań na więzienie opozycjonistów białoruskich. Odpowiedz Link Zgłoś