czan-dra 08.07.25, 20:05 Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnie, to na człowieka, potem znów na świnie, i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać kto jest kim George Orwell, Folwark zwierzęcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazala2 Re: Hołownia, komentarz 08.07.25, 20:55 czan-dra napisał: > Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnie, to na człowieka, potem znów na ś > winie, i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać kto jest kim > George Orwell, Folwark zwierzęcy. > > Czytając Twoje posty też nie mogę się połapać kto jest ich autorem. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Hołownia, komentarz 08.07.25, 21:54 A ja czytając twoje pseudoposty, nie mam wątpliwości, kim zacz jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k chandra,, komentarz 08.07.25, 22:08 czan-dra napisał: > A ja czytając twoje pseudoposty, nie mam wątpliwości, kim zacz jesteś. ja tez nie mam. to znaczy jestesmy na remisie. a jak z klatka schodowa ? kto ja myje ? Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje U mnie już nie Kukiz 10.07.25, 14:42 Teraz klatkę myje się Hołownią. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Orwell to ciekawe porównanie 09.07.25, 05:28 czan-dra napisał: > Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnie, to na człowieka, potem znów na ś > winie, i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać kto jest kim > George Orwell, Folwark zwierzęcy. W Rok 1984 jest pojęcie Dwójmyślenia. Dwójmyślenie idealnie pasuje do Obywatelskiej (PO) zdolności do akceptowania i wierzenia w dwie sprzeczne ze sobą idee czy przekonania. Np jesteśmy za przyjęciem dowolnej ilości migrantów i jesteśmy przeciwni temu, bierzemy ślub kościelny w trakcie wyborów i opiłowujemy katolików, Kapitał nie ma narodowości i ....kapitał ma narodowość, 500 + to populistyczna bzdura i 800 + to sukces :) idealnie pasuje! itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis żle stosujecie Orwella 09.07.25, 15:35 Orwell pisząc np Rok 1984 czy Animals Farm miał zamiar ostrzegać społeczeństwa a ekipa Tuska traktuje dzieła Orwella jako instruktaż i konspekty metodyczne jak działać, jak POstępować. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Hołownia, komentarz 09.07.25, 07:17 O, głupi i głupszy dali głos, dla wyjaśnienia, mam ich obu zablokowanych, a po ilości postów łatwo domyśleć się czy półgłówki się wpisały, a teraz coś to dla was przygłupy, dwa półgłówki nie czynią głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Hołownia, komentarz 09.07.25, 09:09 > dwa półgłówki nie czynią głowy. Dobre 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Hołownia, komentarz 09.07.25, 10:54 don.kulawy napisał: > > dwa półgłówki nie czynią głowy. > > Dobre 😅 Pasujecie do siebie oraz do Tuska i Murańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis nie lubię tego ale zniżę się do Twojego POziomu 09.07.25, 12:52 czan-dra napisał: > O, głupi i głupszy dali głos, dla wyjaśnienia, mam ich obu zablokowanych, a po > ilości postów łatwo domyśleć się czy półgłówki się wpisały, a teraz coś to dla > was przygłupy, dwa półgłówki nie czynią głowy. Wejdę z pewnych powodów w Twój POziom merytoryczny i emocjonalny rozmowy, Czandra. Jesteś w tym wątku Ty i Kulawy a ćwierćgłówek i ćwierćgłówek w Waszym wydaniu nie daje w praktyce półgłówka, nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Hołownia, komentarz 10.07.25, 14:46 > dwa półgłówki nie czynią głowy Dwa półgłówki czasem czynią Dupę. Ążeja. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k no to nie dowiesz sie, a chandra trzepie 10.07.25, 16:31 czan-dra napisał: > O, głupi i głupszy dali głos, ty to robisz nieustajaco, a ze nieswiadomie, to moze i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Hołownia, komentarz 09.07.25, 12:31 Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnie, to na Dudę, potem znów na świnie, i na Dugę, ale nikt już nie mógł się połapać kto jest kim "Kolejny kandydat do Orła Białego"? tvn24.pl/polska/radoslaw-sikorski-o-robercie-bakiewiczu-skrytykowal-prezydenta-za-chwalenie-faszysty-st8548544 Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Hołownia, komentarz 09.07.25, 12:52 Wcześnie czy później, ale zawsze natura ssaka wypełznie spod skóry. Pierwsze objawy dała znać o sobie podczas debat wyborczych, a teraz objawiła się w całej okazałości. PS. Tak nawiasem to marszałek Sejmu RP zaprasza na spotkanie do sejmowego gabinetu, a nie na zawołanie przeciwnika politycznego jedzie do niego ciemną nocą w wywieszonym językiem. Analizowałem zaistniałą sytuację pod wieloma kątami i niestety ręce opadają! Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Hołownia, komentarz 09.07.25, 14:23 weteran-czasu napisał: > Wcześnie czy później, ale zawsze natura ssaka wypełznie spod skóry. > Pierwsze objawy dała znać o sobie podczas debat wyborczych, > a teraz objawiła się w całej okazałości. > PS. > Tak nawiasem to marszałek Sejmu RP zaprasza na spotkanie do sejmowego gabinetu > , > a nie na zawołanie przeciwnika politycznego jedzie do niego ciemną nocą w wywie > szonym językiem. > Analizowałem zaistniałą sytuację pod wieloma kątami i niestety ręce opadają! > > To właściwa postawa, dzięki niej jesteś weteranem na FK. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis po raz piuerwszy przyznaję rację Weteranowi 09.07.25, 15:31 weteran-czasu napisał: > Wcześnie czy później, ale zawsze natura ssaka wypełznie spod skóry. > Pierwsze objawy dała znać o sobie podczas debat wyborczych, > a teraz objawiła się w całej okazałości. > PS. > Tak nawiasem to marszałek Sejmu RP zaprasza na spotkanie do sejmowego gabinetu > , > a nie na zawołanie przeciwnika politycznego jedzie do niego ciemną nocą w wywie > szonym językiem. > Analizowałem zaistniałą sytuację pod wieloma kątami i niestety ręce opadają! Masz rację. Takich polityków bez zasad jest w tej kloakolicji znacznie więcej na czele z Tuskiem i Giertychem oraz Bodnarem. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Hołownia, komentarz 15.07.25, 21:39 weteran-czasu napisał: > Wcześnie czy później, ale zawsze natura ssaka wypełznie spod skóry. Takie jest środowisko Tuska i koalicjji, która jeszcze trzyma władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Herr Donaldem nie ma takich problemów. 09.07.25, 19:15 czan-dra napisał: > Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnie, to na człowieka, potem znów na ś > winie, i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać kto jest kim > George Orwell, Folwark zwierzęcy. A i ma Qnia, taki to gieroj. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis po co tyle nerwów i hejtu w sprawie Hołownii 11.07.25, 05:44 Zamiast marnować energię wystarczy, konsekwentnie, odwołać z funkcji Marszałka. PO PrOstu! Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Hołownia, komentarz 11.07.25, 07:35 brawo Hołownia pokazał ze można rozmawiać z innymi! - - Nie bać Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis to komediant telewizyjny 11.07.25, 07:41 niegracz napisał: > brawo Hołownia > pokazał ze można rozmawiać z innymi! > - - Nie bać Tuska! Dla mnie jest to dalej komediant telewizyjny a nie Marszałek sejmu RP. Był i teraz też jest. Dla Was POPiSów ocena zależy od tego, z którą bandą trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: to komediant telewizyjny 11.07.25, 07:57 nie- Hołownia nie jest z mojej bajki - dla mnie to tez komediant - a nie sensowny polityk ale na tle innych.... zrobił dobry ruch - Nie bać Tuska! - nie głosowałem i nie będe głosował na POPiS czy inne skonfederowane hołownie Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Hołownia, komentarz 11.07.25, 18:14 Jeśli miałabym określić Szymona Hołownię jednym słowem powiedziałbym człowiek uczciwy. Wchodził do polityki z ideałami, które w znacznej części pokrywały się z moimi. Nie radzi sobie w polityce, bo nie jątrzy, nie bazuje na niskich instynktach. Tusk najpierw chciał go zniszczyć, potem, gdy zauważał, że bez Hołowni nie będzie miał władzy promował, potem chciał skonsumować przystawkę a teraz ponoć apelował, aby nie miażdżyć Hołowni za wieczorne spotkanie. Dla mnie byłaby to strata, gdyby zniknął ze sceny politycznej. W kolacji z PISem hamowałby apetyt tłustych kotów, a i lepszy PIS w kolacji z 2050 niż z Konfą czy Braunem. Miał Hołownia swoje słabe momenty, jak gdy uderzał w Trzaskowskiego podczas debat. Ale Biejat tez to niestety robiła (wiedząc że Trzaskowski to jedyna możliwość, aby spełnić postulaty jej partii) a mimo to na nią zagłosowałam. Mamy większe problemy niż obrzucaniem obelgami Hołownię. Od wrywania sobie wyborców miedzy 2050 a KO nie spadnie poparcie dla partii szaleńców. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Hołownia, komentarz 11.07.25, 18:42 > Jeśli miałabym określić Szymona Hołownię jednym słowem powiedziałbym człowiek uczciwy. Wyrachowany, samolubny, z wygórowanym mniemaniem o sobie. Uważającym się za pępek świata. Zakłamany i od samego początku działający według z góry ukartowanego planu. forum.gazeta.pl/forum/w,28,179147231,179147231,Szymek_Bye_bye.html Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Hołownia, komentarz suwerena 12.07.25, 05:54 Instytut Badań Pollster na zlecenie "Super Expressu" zapytał Polaków, jak oceniają fakt, że Szymon Hołownia spotyka się z opozycją. Aż 68 proc. badanych odpowiedziało, że jest to pozytywne zjawisko, a jedynie 32 proc. było negatywnie nastawionych. Tusk znowu przegrywem. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis chorzy z nienawiści, PrOstacy 13.07.25, 18:32 czan-dra napisał: > Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnie, to na człowieka, potem znów na ś > winie, i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać kto jest kim > George Orwell, Folwark zwierzęcy. Kojarzę jak na tym forum pisano o Hołowni per "Kałownia" i moderacja nie uważała tego za niedopuszczalne lub, że jest to organ sejmowy, którego nazwisko zaczyna się na CeHa (Ch..) Odpowiedz Link Zgłoś