Dodaj do ulubionych

Imigranci czuja się tak jak u siebie

18.07.25, 17:03
Imigranci czuja się tak jak u siebie i postępują tak jak u siebie.
Operator monitoringu zauważył wsiadających do busa. Powiadomił policję
tvn24.pl/lodz/tomaszow-mazowiecki-w-samochodzie-dla-osmiu-osob-jechalo-pietnascie-st8562079
Obserwuj wątek
    • j-k Nieslusznie go ukarali 18.07.25, 17:25
      to byly klajniaki - wiec wagowo bylo wszystko w porzadku.
      • don.kulawy Re: Nieslusznie go ukarali 18.07.25, 17:31
        Kierowcy nie chcesz deportować?
        • j-k ??? 18.07.25, 17:39
          don.kulawy napisał:

> Kierowcy nie chcesz deportować?

a to tez byl nie-Polak?

sorry, jesli niedoczytalem.

• storima Czytasz ze zrozumieniem? Pamietasz o czym piszesz? 18.07.25, 18:01
            j-k napisał:

> don.kulawy napisał:
            >
            > > Kierowcy nie chcesz deportować?
            >
            >
            > a to tez byl nie-Polak?
            >
            > sorry, jesli niedoczytalem.
            >
            >

I kto robi reklamę putinowskiemu Rosjaninowi ?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,179159025,179159025,Powstaje_uzasadnione_podejrzenie_ze_don_kulawy.html?p=179167375
            Nie wiem jakim trzeba być naiwnym, aby nie zauważyć, że w tytule jest ewidentne jątrzenie przeciw obecnemu rządowi:
            Imigranci czuja się tak jak u siebie

Czyli trzeba ich pogonić/ Wygonić z Polski. To skandal aby czuli się jak u siebie!

To jest wpis wspierający PiS i jego nagonkę na emigrantów i obecny rząd.

I zastanów się teraz geniuszu.

Jak ten anty emigrancki antyrządowy wpis ma się do niby krytyki PiS hiper aktywnego w tym dziele putinowskiego Rosjanina pies.na.czarnych?

Trzeba być super naiwnym, albo po prostu przymglonym, aby tej sprzecznej oczywistości nie dostrzec:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,179159025,179159025,Powstaje_uzasadnione_podejrzenie_ze_don_kulawy.html?p=179167367
            • j-k nie widzisz ? 18.07.25, 18:06
              storima napisał:
              > I kto robi reklamę putinowskiemu Rosjaninowi ?

nie widzisz, ze CELOWO podbijam jego watek o NICZYM ?
              • storima Re: nie widzisz ? 18.07.25, 18:16
                j-k napisał:

> storima napisał:
                > > I kto robi reklamę putinowskiemu Rosjaninowi ?
                >
                >
                > nie widzisz, ze CELOWO podbijam jego watek o NICZYM ?

Nie. To nie jest wątek o niczym.

Pisałem o czym pisze niby zagorzały antysowiecki.

A Ty robisz mu reklamę.

Tak samo jak pisanie o wózku inwalidzkim. I wyszydzanie niepełnosprawności.

To jest putinowski Rosjanin. Udający Polaka. I zagorzałego antypisowca.

A tak na prawdę tak jak EWIDENTNIE widać to dla rozgarniętych czytelników na tym choćby wątku to wprawia sie na tym forum w jątrzeniu Polaków:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,178955357,178955357,Dobra_analiza.html?p=178958968
                Niektóre szczegóły w sygnaturce:
              • don.kulawy Re: nie widzisz ? 18.07.25, 18:19
                j-k napisał:

> storima napisał:
                > > I kto robi reklamę putinowskiemu Rosjaninowi ?
                >
                >
                > nie widzisz, ze CELOWO podbijam jego watek o NICZYM ?

Twój pachołek przeczytał za ciebie. Jeszcze jakby ci streścił artykuł to byłoby tak jak powinno być w waszej farmie trolli.
                • storima Re: nie widzisz ? 18.07.25, 18:26
                  don.kulawy napisał:

> j-k napisał:
                  >
                  > > storima napisał:
                  > > > I kto robi reklamę putinowskiemu Rosjaninowi ?
                  > >
                  > >
                  > > nie widzisz, ze CELOWO podbijam jego watek o NICZYM ?
                  >
                  > Twój pachołek przeczytał za ciebie. Jeszcze jakby ci streścił artykuł to byłoby
                  > tak jak powinno być w waszej farmie trolli.

Człowieku. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i durnowato mi ubliżasz.
                  Przez dekady dałeś się wodzić za nos putinowskiemu Rosjaninowi.

Zapominasz co wypisujesz.
                  Musiałem ci niedawno przypomniec przywołując twój wpis o ty, że go lubisz.
                  Bos sie głupkowato wypierał.

Rób co chcesz.
                  Ale nie wypisuj mi idiotyzmów, że poprawianie bredni które wypisuje na temat PRL czy życia w Belgii to jest robienie putinowskiemu Rosjaninowi reklamy.

I jednak.
                  Trochę szacunku dla niepełnosprawności.
                  Bo wyśmiewanie się z ludzkich schorzeń jest chamskie i prymitywne.
                  • storima Re: nie widzisz ? 18.07.25, 18:36
                    storima napisał:

Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
                    > Przez dekady dałeś się wodzić za nos putinowskiemu Rosjaninowi.
                    >
                    > Zapominasz co wypisujesz.
                    > Musiałem ci niedawno przypomniec przywołując twój wpis o ty, że go lubisz.
                    > Bos sie głupkowato wypierał.
                    >
                    > Rób co chcesz.
                    > Ale nie wypisuj mi idiotyzmów, że poprawianie bredni które wypisuje na temat PR
                    > L czy życia w Belgii to jest robienie putinowskiemu Rosjaninowi reklamy.
                    >
                    > I jednak.
                    > Trochę szacunku dla niepełnosprawności.
                    > Bo wyśmiewanie się z ludzkich schorzeń jest chamskie i prymitywne.
                    >
                    >
                    >

Nawet wobec putinowskiego Rosjanina.
                    Wyśmiewanie się z kalectwa Polakowi nie przystoi.
                    • j-k nie tylko czytaj, ale i mysl... 18.07.25, 22:06
                      storima napisał:

> > I jednak.
                      > > Trochę szacunku dla niepełnosprawności.
                      > > Bo wyśmiewanie się z ludzkich schorzeń jest chamskie i prymitywne.

nie tylko czytaj, ale i mysl...
                      wskazywanie, ze jak ktos siedzi na wozku inwalidzkim - I pisze tu byle co, byle tylko zaistniec)

- nie jest wysmiewaniem sie z niepelnosprawnosci

a tylko wskazywaniem, ze jest to dla takiej osoby jedyny kontakt ze swiatem.
                      • storima Re: nie tylko czytaj, ale i mysl... 18.07.25, 22:47
                        j-k napisał:

> storima napisał:
                        >
                        > > > I jednak.
                        > > > Trochę szacunku dla niepełnosprawności.
                        > > > Bo wyśmiewanie się z ludzkich schorzeń jest chamskie i prymitywne.
                        >
                        >
                        > nie tylko czytaj, ale i mysl...
                        > wskazywanie, ze jak ktos siedzi na wozku inwalidzkim - I pisze tu byle co, byle
                        > tylko zaistniec)
                        >
                        > - nie jest wysmiewaniem sie z niepelnosprawnosci
                        >
                        > a tylko wskazywaniem, ze jest to dla takiej osoby jedyny kontakt ze swiatem.

Dobrze.

To nie w ogóle istotne. I nie wiadomo czy jest prawdą.

Istotnym jest, że jest to putinowski Rosjanin.

I to jest prawda.

Oraz że przestał istnieć na naszych forach jako pies.na.czarnych.

Mistyfikacja która zabrała mu dekady aby ja wykreować i utrzymywać prysła.
                        • storima Re: nie tylko czytaj, ale i mysl... 18.07.25, 22:56
                          PS
                          Tak czy inaczej jest to niczyja sprawa jaką kto ma niepełnosprawność i jaki kto ma kontakt ze światem.
                          Takich rzeczy z zasady się nie komentuje.
                          Nawet wobec putinowskiego Rosjanina, który otwarcie wspiera Kreml, i pisał tutaj nieudolnie się kamuflując o swym szkoleniu w służbach specjalnych ZSRR, o tym że nie ma polskiego dowodu, ani paszportu ani numeru PESEL, ani polskiego obywatelstwa.

Pozostałe niektóre szczegóły w sygnaturce:
                          • j-k nie chce z toba dyskutowac n/t 18.07.25, 23:58
                            bo to niepotrzebnie podgrzewa atmosfere

- Ty sklaniasz sie ku agentowi Olgino

- ja, ku osobie z niepelnosprawnoscia

To sa uwagi observatora

ISTOTNE jest to - ze Ty traktujesz jego dziecinna propagande powaznie

a ja uwazam - ze jest - bez znaczenia - i malo kto na foro w nia wierzy.

• storima Re: proszę mi nie stawiać błędnych zarzutów 19.07.25, 10:08
                              j-k napisał:
                              > ISTOTNE jest to - ze Ty traktujesz jego dziecinna propagande powaznie
                              >
                              > a ja uwazam - ze jest - bez znaczenia - i malo kto na foro w nia wierzy.
                              >

Ponownie nie czytasz uważnie.

Jesteś jednym z tych, którzy dekadami wierzyli w kreowaną tu jego fałszywą tożsamość.

Mimo, że wielokrotnie dawałem Ci to do zrozumienia. Podając FAKTY.

Ale ignorowałeś rzeczowe dowody.
                              Bo przecież go lubisz. Jak pisałeś. Czemu w tym tygodniu zaprzeczyłeś. Bo zapominasz co wypisujesz. I musiałem Tobie tę Twoją deklarację przywołać.

Dopiero fakt zniknięcia nicku pies.na.czarnych na skutek mojej interwencji spowodował, że co bystrzejsi zdali sobie sprawę z roli którą pełni tu putinowski Rosjanin.

W biznesie dezinformacji KAŻDY detal przekazu jest istotny.

Kolekcjonowanie informacji nawet z forów GAZETA.PL.
                              Wyprobowanie kreowania określonych reakcji. Jest na wagę złota.

Dodatkowo. Facet prowadzi monitoring polskich mediów. Wsypał się. Pisząc po agresji na Ukrainę w 2022 toku, że TVN chodzi u niego na okrągło.

Ty jeszcze wczoraj oznajmiłeś, że komentujesz nie mający żadnego znaczenia jego post.

Ja dałem Ci do zrozumienia jak bardzo się mylisz.

Ten człowiek co udowodniłem w mojej interwencji korzysta z potężnych zasobów putinowskiej trollni.

I Ty jesteś w dalszym ciągu naiwnie uparty w odrzucaniu EWIDENTNYCH faktów.

Tak jak dekadami zezwalałeś mu się zwodzić za nos.

Mimo że racjonalnie kilkakrotnie i grzecznie dawałem Ci dowody, że Tobą manipuluje.

I udowodniam to jego własnymi wpisami. Którymi się bezmyślnie do dziś wsypuje.

Dane:

Od początku rosyjskiej agresji na Ukrainę władze w Moskwie wydały na propagandowe "wydarzenia patriotyczne" ponad 91 mld rubli, czyli równowartość ok. 930 mln dolarów - pisze niezależna rosyjska "Nowaja Gazieta".
                              www.money.pl/gospodarka/wyliczyli-ile-kreml-wydal-na-propagande-od-poczatku-wojny-w-ukrainie-7089141269580544a.html

PS
                              Wypisywanie o czyjejś niepełnosprawności na publicznym forum jest absolutnie nieuprawnione.
                              Tym bardziej w sposób deprawujący godność osoby niepełnosprawnej.
                              Określenia typu „kuśtyk”, „jak tam twoja nóżka”, „nóżka wyleczona?” to wrażenia prześmiewcze i dyskryminujące.

I dodatkowo. Forum nie służy do stawiania medycznych diagnoz.
                              • storima Re: proszę mi nie stawiać błędnych zarzutów 19.07.25, 13:25
                                PS 2
                                Zmanipulować te fora przez dekady to jednak jest to pewien wyczyn.
                                Zwłaszcza, że do tej pory są tu ci którzy chronicznie podatni są nawet ba prymitywną grubymi nićmi szytą propagandę:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,179171825,179171825,Chcialbym_wejsc_w_spor_polityczny_z_donem_kulawym.html?p=179171825

Pies.na.czarnych mimo wszystko zagospodarował na użytek putinowskiej propagandy pole testowe tych forów.

To są szalenie cenne dane i informacje dla każdej a w tym przypadku putinowskiej trollni.

Każdy poprawnie myślący człowiek to wie.
                              • j-k storima, kolejny raz zwracam ci uwage, ze... 19.07.25, 13:35
                                traktujesz propagande psa powaznie.

ja nie.
                                - a jego poglady (poza poparciem TRuska i nienawiscia do PiSu)

sa niespojne i pisze , tylko po to by tu pisac.

a efekty propagandowe sa dosc ograniczone.
                                • don.kulawy Re: storima, kolejny raz zwracam ci uwage, ze... 19.07.25, 13:41
                                  Dottore uważaj bo on już ma twoją kartotekę i zbiera w niej twoje wszystkie wpisy. Po małej modyfikacji użyje je przeciwko tobie :)
                                • storima Re: storima, kolejny raz zwracam ci uwage, ze... 19.07.25, 13:45
                                  j-k napisał:

> traktujesz propagande psa powaznie.

W dalszym ciągu nie rozumiesz tego co piszę.

Przez dekady wodził Ciebie i innych za nos.

To są bardzo cenne informacje do rozwijania skutecznej propagandy w mediach społecznościowych działających na wiele większą skale.
                                  Wystarczy trochę pomyśleć.
                                  • j-k Re: storima, kolejny raz zwracam ci uwage, ze... 19.07.25, 13:58
                                    storima napisał:

> W dalszym ciągu nie rozumiesz tego co piszę.

- rozumiem co piszesz, tylko nie rozumiem PO CO to piszesz
                                    >
                                    > Przez dekady wodził Ciebie i innych za nos.

- nie. bawil mnie jedynie, bo jak ci juz nie raz podkreslalem, nigdy nie traktowalem jego propagandy powaznie.
                                    >
                                    > To są bardzo cenne informacje do rozwijania skutecznej propagandy w mediach spo
                                    > łecznościowych działających na wiele większą skale.
                                    > Wystarczy trochę pomyśleć.

ale mowimy o tym foro - z bardzo ograniczonym zasiegiem.
                                    reszta Swiata mnie na tym foro nie interesuje, ani cele psa poza tym foro.

demonizujesz znaczenie jego pisaniny.
                                    • don.kulawy Re: storima, kolejny raz zwracam ci uwage, ze... 19.07.25, 14:03
                                      > demonizujesz znaczenie jego pisaniny.

On nie demonizuje. To demon psa.na.czarnych go opętał. Bez egzorcyzmów nic na to się nie poradzi.
                                • don.kulawy Re: storima, kolejny raz zwracam ci uwage, ze... 19.07.25, 13:49
                                  Dottore! Storima streszcza ci główne zagadnienia z ostatniego posiedzenia Komsomołu a ty nic z tego nie rozumiesz. Dottore, popraw się :)
                                  • storima Re: storima, kolejny raz zwracam ci uwage, ze... 19.07.25, 14:08
                                    Ograniczę się do najświeższego faktu:
                                    Wpis o silnym charakterze propagandowym uznałeś za nieistotny, pozbawiony sensu.

Nie dociera do Ciebie że nawet niewielkie media społecznościowe odgrywają arcyważną rolę choćby w testowaniu reakcji skuteczności praktykowanych technik propagandowych.

I zapominasz co tu wypisujesz zaprzeczając samemu sobie.
                                    Co uczynnie przypomniałem Ci zaledwie wczoraj.

Podsumowanie

Rosja stosuje zaawansowane i różnorodne techniki dezinformacyjne, które są dostosowane do zmieniających się realiów technologicznych i społecznych. Media społecznościowe pozostają głównym polem walki informacyjnej, umożliwiając szybkie i szerokie rozprzestrzenianie manipulacyjnych treści. Zrozumienie tych technik jest kluczowe dla skutecznego przeciwdziałania dezinformacji i ochrony przed jej szkodliwym wpływem.

www.stopfake.org/pl/techniki-dezinformacji-stosowane-przez-rosje-w-mediach-spolecznosciowych/
                                    • j-k storima, Rosja moze sobie manipulowac, ale... 19.07.25, 14:22
                                      storima napisał:
                                      > Nie dociera do Ciebie że nawet niewielkie media społecznościowe odgrywają arcyw
                                      > ażną rolę choćby w testowaniu reakcji skuteczności praktykowanych technik propa
                                      > gandowych.

- dobrze rozumiem Twoje obawy - , tylko co z tego wynika ? kto wierzy w manipulacje Rosji ?

KTORYCH TO MANIPULACJI TY TAK SIE OBAWIASZ

. moze niektorzy glupcy...

> Rosja stosuje zaawansowane i różnorodne techniki dezinformacyjne, które są dost
                                      > osowane do zmieniających się realiów technologicznych i społecznych. Media społ
                                      > ecznościowe pozostają głównym polem walki informacyjnej, umożliwiając szybkie i
                                      > szerokie rozprzestrzenianie manipulacyjnych treści. Zrozumienie tych technik j
                                      > est kluczowe dla skutecznego przeciwdziałania dezinformacji i ochrony przed jej
                                      > szkodliwym wpływem. [/i]

- ponownie dodaje. - no i co daja Rosji te jej manipulacje ?

Swiat uwierzyl, ze to Rosja nie jest agresorem na Ukrainie, ? - a tylko ofiara i broni sie przez rozszerzeniem NATO ?

- Zachod nie uwierzyl i jednoznacznie nazwal Rosje AGRESOREM

- a reszta (wiekszosc) Swiata ma te wojne/agresje Rosji na Ukrainie i tak w DOOPIE.

• storima Re: na szczęście to nie Ty 19.07.25, 14:41
                                        j-k napisał:

(…)

Nic nie rozumiesz.

Ale dekady dałeś się manipulować. Przyczyniając się do reklamowania putinowskiego trolla.

Ty nie musisz rozumieć o czym ja piszę.

To jest zupełnie nie istotne.

Nie uwłaczaj jedynie złośliwymi i poniżającymi przytykami osób ze względu na ich schorzenia.

Najważniejsze jest to, że dzięki mojej rzeczowo udokumentowanej interwencji pies.na.czarnych zniknął na zawsze z forów GAZETA.PL.

A Ty oczywiście możesz sobie myśleć jak tylko sobie życzysz.
                                        I używać to forum wg Twego uznania.

Z poważaniem,

Marek Pacholec

ur. 21 XII 1960 w Częstochowie. 1980-1982 student filologii polskiej w Wyższej Szkole Pedagogicznej tamże.

1979-1981 współtwórca (wraz z Anną Kamińską) Teatru Niespokojnego, aktor, autor tekstów i inscenizacji.

XI-XII 1981 uczestnik strajku okupacyjnego w WSP, współredaktor pisma strajkowego „Strajkuś”, redaktor i prezenter strajkowego radiowęzła (dźwiękowego serwisu informacyjnego transmitowanego na zewnątrz okupowanego gmachu WSP).

Od 13 XII 1981 członek NZS. 9 IV 1982 internowany w Ośr. Odosobnienia w Nowym Łupkowie, zwolniony 11 VII 1982.

Od 1982 na emigracji w USA i Francji.

W 1982 autor sztuki ''Powracająca fala'' („Silva Rerum”, nr 2).

W 1980 laureat (wraz z A. Kamińską) wyróżnienia w przeglądzie Start ’80 w Kielcach, w 1981 I nagrody w przeglądzie Start ’81 w Łodzi.

Wojciech Rotarski

Częstochowa, Region Częstochowa
                                        • j-k bzdury. 19.07.25, 15:28
                                          storima napisał:
                                          > Ale dekady dałeś się manipulować.

- NIE

> Nie uwłaczaj jedynie złośliwymi i poniżającymi przytykami osób ze względu na ic
                                          > h schorzenia.

bzdury.
                                          domniemanie, ze ktos siedzi na wozku inwalidzkim i dlatego trzyma sie tego forum jak rzep
                                          (bo to forum moze byc dla niego jedynym kontaktem ze Swiatem)

nie jest uwlaczaniem.
                                          • storima Re: bzdury. 19.07.25, 15:48
                                            j-k napisał:

> storima napisał:
                                            > > Ale dekady dałeś się manipulować.
                                            >
                                            > - NIE

j-k u ciebie - to wyz demograficzny 29.12.22, 15:19
                                            pies.na.czarnych napisała:
                                            > Jak to jaki? W Kielcach spada aż furczy :)
                                            ale ty mieszkasz w Belgii

Tego jest na pęczki.
                                            Tak jak Twoich wpisów na kogo głosował w Polsce.

Podczas gdy putinowski Rosjanin donosił na siebie na FK, że nie ma ani polskie dowodu, paszportu, polskiego obywatelstwa, czy też numeru PESEL.

Ostatnio tez pisałeś, iż nie byleś jedynym który dał mu się zmanipulować.
                                            Tak jak zapomniałeś o Twym wyznaniu że go lubisz.

> domniemanie, ze ktos siedzi na wozku inwalidzkim i dlatego trzyma sie tego foru
                                            > m jak rzep
                                            > (bo to forum moze byc dla niego jedynym kontaktem ze Swiatem)
                                            >
                                            > nie jest uwlaczaniem.

To jest uwłaczanie.

I w dodatku idiotyczne.
                                            Ewidentnym jest że jeśli ktoś spędza dnie i noce przed ekranem to nie ogranicza się do tego forum.

Czym się zajmuje to opisałem.

Nieustanne Twe frazy: "kuśtyk", jak tam twoja chora nóżka" to są chamskie, wyśmiewające i uwłaczające prztyki żerujące na czyjejś niepełnosprawności.
                                            • storima Re: bzdury. 19.07.25, 16:12
                                              j-k napisał:
                                              (...)

Wózek inwalidzki. Nie oznacza wykluczenia z normalnego życia.
                                              Dlatego stygmatyzowanie niepełnosprawności jest uwłaczające.
                                              A wypisywanie prześmiewczych epitetów związanych z jakimkolwiek schorzeniem jest po prostu nieludzkie i chamskie.
                                              Wracając do użytkowników wózka inwalidzkiego.
                                              Niektórzy nie tylko nim kierują ale prowadzą megaciężarówki:
                                            • j-k nadal bzdury - storimo. 19.07.25, 20:00
                                              storima napisał:
                                              > Nieustanne Twe frazy: "kuśtyk",

- to nie moje slowa

jak tam twoja chora nóżka"
                                              to są chamskie, wyśmiewające i uwłaczające przytyki żerujące na czyjejś niepełnosprawności.

- nie czytaj ich
                                              a jeszcze lepiej - nie komentuj
                                              • storima Re: stygmatyzujesz chamsko JK 19.07.25, 20:43
                                                j-k napisał:

> storima napisał:
                                                > > Nieustanne Twe frazy: "kuśtyk",
                                                >
                                                > - to nie moje slowa
                                                >

Tak. To prawda.
                                                Nie ma rzeczownika jak pisałem.
                                                Jest czasownik.
                                                Przepraszam:

j-k nie inaczej 18.06.25, 17:42
                                                negativum napisał:
                                                > Psy chodzą na czterech.

nie inaczej jest z tym forumowym.
                                                do tego na jedna kuśtyka

> jak tam twoja chora nóżka"
                                                > to są chamskie, wyśmiewające i uwłaczające przytyki żerujące na czyjejś niepełn
                                                > osprawności.
                                                >
                                                >
                                                > - nie czytaj ich
                                                > a jeszcze lepiej - nie komentuj

To proszę tu nie wypisywać, że nie używasz uwłaczających zwrotów osobom ze schorzeniami.

Stygmatyzując w tym przypadku użytkowników wózków inwalidzkich.
                                                • j-k stygmatyzuje tylko jednego psa 20.07.25, 07:58
                                                  storima napisał:
                                                  > Stygmatyzując w tym przypadku użytkowników wózków inwalidzkich.

stygmatyzuje tylko jednego agenta Olgino.

zreszta - najzupelniej SLUSZNIE

PS. odp... sie, o.k?

i zajmij swoja walka z agentem.

• storima Re: stygmatyzuje tylko jednego psa 20.07.25, 11:14
                                                    j-k napisał:

stygmatyzuje tylko jednego psa

To nie ma znaczenia.
                                                    Wyjaśniałem Ci, że stygmatyzujesz użytkowników wózków inwalidzkich.

Żerujesz swą złośliwością i chamskimi przytykami na czyjejś niepełnosprawności.

> i zajmij swoja walka z agentem.
                                                    > PS. odp... sie, o.k?
                                                    >

Stajesz się coraz bardziej chamski i agresywny.

Nie przystoi człowiekowi z Twym wykształceniem.

I oczywiście zapominasz co czytasz i o czym piszesz.
                                                    Jeszcze wczoraj uprzejmie Ci przypomniałem twe wyznanie, że lubisz putinowskiego Rosjanina, a także jak w swej naiwności wspierałeś na FK jego fałszywą tożsamość.
                                                    A sprawę putinowskiego Rosjanina rozwiązałem.
                                                    O czym też ciągle zapominasz.

Dzięki moje interwencji człowiek któremu przez dekady naiwnie dawałeś się wodzić za nos zniknął permanentnie z forów GAZETA.PL.
                                      • don.kulawy Re: storima, Rosja moze sobie manipulowac, ale... 19.07.25, 15:00
                                        > Najważniejsze jest to, że dzięki mojej rzeczowo udokumentowanej interwencji pies.na.czarnych zniknął na zawsze z forów GAZETA.PL.

Tak się starał. Nawet dał d... i zrobil loda komu trzeba za zablokowanie IP Pana Psa, a tu d.... Pies się reinkarnował 🤪
                                        • j-k pies, mozesz sobie manipulowac, ale... 20.07.25, 08:00
                                          pies.kulawy napisał:

> Tak się starał. Nawet dał d... i zrobil loda komu trzeba za zablokowanie IP Pan
                                          > a Psa,

a tu d.... Pies się reinkarnował 🤪

- istotnie, ale to juz popluczyny.
                                          • don.kulawy Re: pies, mozesz sobie manipulowac, ale... 20.07.25, 10:19
                                            > - istotnie, ale to juz popluczyny.

O tobie dottore z kropką wątków nie zakładają. 😂
                                            • obrotowy kropka über alles 20.07.25, 11:52
                                              don.kulawy napisał:

> > - istotnie, ale to juz popluczyny.
                                              >
                                              > O tobie dottore z kropką wątków nie zakładają. 😂

istotnie,
                                              chociaz zakladali na temat kropki, ale im wytlumaczylem.

• don.kulawy Re: nie widzisz ? 18.07.25, 18:34
                  Spadaj zakompleksiony niedorozwoju.
                  • storima Re: nie widzisz ? 18.07.25, 18:46
                    don.kulawy napisał:

> Spadaj zakompleksiony niedorozwoju.

Dla osłody życia putinowskiemu Rosjaninowi.
                    Jedna z najnowszych z dziesiątek jego łgarskich prymitywnych wpadek:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,179087358,179087358,Polak_w_kosmosie.html?p=179169883
                  • don.kulawy Re: nie widzisz ? 19.07.25, 19:51
                    Wczoraj dupku Federalny Rząd podjął decyzję. Przetłumacz sobie całość bo ja nie mam zamiaru więcej korygować twoich nieustannych kłamstw i manipulacji.

Sklepy będą mogły teraz pozostawać otwarte do godziny 21:00 we wszystkie dni tygodnia, a obowiązkowy cotygodniowy dzień zamknięcia zostanie zniesiony.
                    www.vrt.be/vrtnws/nl/2025/07/18/verplichte-wekelijkse-sluitingsdag-verdwijnt/
    • don.kulawy Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 18.07.25, 18:26
      Funkcjonariusz SG o "aktywistach" działających na granicy polsko - białoruskiej:

"To jest zwykły handel ludźmi. I wszyscy tutaj na granicy to powiedzą. Nawet miejscowi też się już o tym przekonali, chociaż początkowo ich bronili." x.com/PawelSokala/status/1946151633039372572
    • oszol-lom-z-rm Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 18.07.25, 20:15
      Fakt coraz śmielej sobie u nas poczynają . Nawet zabijać naszych zaczynają !
      • don.kulawy Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 18.07.25, 21:36
        Ten z artykułu od razu powinien zostać odesłany na Wschodni Front.
    • don.kulawy Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 19.07.25, 15:04
      Gdyby ta święta krowa spowodowała wypadek, w którym zginęłoby kilka osób to storima na pewno znalazłby dla niego usprawiedliwienie. Taka zgniła mentalność trolla. 🤮🤮🤮
    • don.kulawy Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 19.07.25, 18:37
      Wojsko ukraińskie cierpi na brak rekrutów... x.com/LeszekMiller/status/1946600924673134891
    • kawa_poranna11 Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 20.07.25, 06:50
      Górale w USA, często przybyli jako nachodźcy, do dziś tam żyjący nielegalnie robią wybory Miss Podhala!
      Postępują jakby byli u siebie. Miss Podhala z Chicago?
    • oszol-lom-z-rm Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 20.07.25, 22:34
      www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/moj-syn-juz-nie-istnieje-mlodociane-gangi-sterroryzowaly-szwecje/8drneqk,79cfc278
      • don.kulawy Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 21.07.25, 00:33
        Co ty nam tu o Szwecji. O Australii opowiadaj :)
    • oszol-lom-z-rm Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 22.07.25, 18:31
      dorzeczy.pl/kraj/756681/migracja-cudzoziemcow-obawy-strazy-granicznej-by-uzyc-bron.html
    • don.kulawy Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 22.07.25, 19:51
      Poszukiwany imigrant. Zaatakował konduktorkę w pociągu. Gwałciciel jeden. tvn24.pl/katowice/lubliniec-konduktorka-zaatakowana-w-pociagu-st8567532

https://tvn24.pl/_e/i/najnowsze/cdn-zdjecie-1889369-policja-szuka-tego-mezczyzny-ph8567536/alternates/WEBP_FREE_1620
    • don.kulawy Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 22.07.25, 19:56
      https://pbs.twimg.com/media/GwaM_9DWAAAHwLV?format=jpg&name=small
      • storima Re: Imigranci czuja się tak jak u siebie 22.07.25, 20:20
        don.kulawy napisał:

Niedobrze się robi od hurtem rozlepianych tu oszczerstwach i manipulacjach jątrzącego Polaków wg prerogatyw Kremla putinowskiego Rosjanina pies.na.czarnych.

Normalnie jak w mediach pojawiają się Polacy w negatywnym kontekście, bądź stwierdzenia kłamliwe typu „polskie obozy koncentracyjne”, zawsze reaguję pisemnie i protestuję. W Szwecji (czytaj główne media) obowiązuje etyka dziennikarska, która mówi, że nie powinno się podawać przynależności etnicznej. Media alternatywne się do tego nie stosują i podają pochodzenie osób, które dopuściły się czynów przestępczych. W tym wypadku jestem zarówno wstrząśnięta, jak i bezsilna – „Nyheter Idag” zawsze podaje narodowość. Nie tak dawno pisano o Romanie M., który był poszukiwany przez polską policję, a w Szwecji bezcześcił grób 11-letniej Ebby Akerlund, która zginęła w ataku terrorystycznym w Sztokholmie w 2017 roku. Potworny dylemat, protestować? Nagłaśniać? Oburzenie, żal, wstyd, gniew…

Sprawa jest jednak nieco bardziej złożona, niż pisze Teresa Sygnarek. Wstrzemięźliwość w podawaniu pochodzenia sprawców niektórych przestępstwa zależna jest od kontekstu i od tego, jaki wpływ może to mieć na odbiór społeczny. Media szwedzkie (te głównego nurtu) dbają, by ich publikacje nie prowadziły do wywoływania skrajnych emocji, zresztą nie zawsze narodowość sprawcy ma bezpośredni związek z przestępczym czynem. Jedni nazywają taką postawę ”polityczną poprawnością”, ale równie dobrze można uznać ją za ”polityczną odpowiedzialność”. O tym, jak łatwo jest manipulować społeczeństwem ”odpowiednim przekazem”, przekonaliśmy się już wielokrotnie.

Ale nie dajmy się zwariować. Gdy podaje się informację, że to Polak, Roman Marciniak (dodajmy: niezrównoważony psychicznie i skazany prawomocnym wyrokiem) dokonuje w Sztokholmie czynów haniebnych, to nie ma powodu by ukrywać, kim owa osoba jest. Zresztą jego działania nie rzutują na opinię o całej społeczności polskiej w Szwecji. Podobnie może jest (jeśli to prawda!?) z Polakiem, który zgwałcił w Helsingborgu barana. Ot, po prostu akurat ten Polak okazał się baranem…

W mediach społecznościowych nie brakuje komentarzy o Arabach, których opisuje się jako ”kozojebców”. To bulwersuje i ma świadomie poniżać pewną grupę narodowościową. I z tym należy walczyć. Jak na razie o Polakach nie mówi się ”baranojebcy”. A gdyby tak się stało, to wtedy należy protestować.

Oczywiście, że ”żal, wstyd i gniew”, że ktoś (bez względu na narodowość) złych czynów się dopuszcza. Ale ów domniemany Polak z Helsingborga (gotów jestem się założyć, że przedstawiona na zdjęciu pijana osoba nie ma z tym nic wspólnego) to raczej fake news i należy ludziom wkładać do głowy, by nie wierzyli we wszystko co znajdują na portalach społecznościowych i niszowych stronach (o małej wiarygodności).

www.strefa.se/2019/05/24/w-szwecji-polak-zgwalcil-owce/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka