Dodaj do ulubionych

Pamiętam początki tego forum

04.09.25, 22:18
To był duży ruch
dużo dyskusji
tu był przekrój spoleczenstwa
michnokowszczyzna i tuskoidzi byli w mniejszosci
więc trzeba było to forum rozwalic
i zostali tylko kodziarze, emerytowane esbeki czy inne babce kasie gniją od rana do wieczora w tym własnym sosie

i.postimg.cc/NjsSGw7C/541281148-10240737379838275-2365240664794995939-n.jpg
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Pamiętam początki tego forum 05.09.25, 05:25
      ryzy_na_hulajnodze napisał:

> To był duży ruch
      > dużo dyskusji
      > tu był przekrój spoleczenstwa
      > michnokowszczyzna i tuskoidzi byli w mniejszosci
      > więc trzeba było to forum rozwalic
      > i zostali tylko kodziarze, emerytowane esbeki czy inne babce kasie gniją od ra
      > na do wieczora w tym własnym sosie
      >
      > i.postimg.cc/NjsSGw7C/541281148-10240737379838275-2365240664794995939-n.jpg

Pamiętam inaczej. Michnikowszczyzna była, stanowczo moim zdaniem, w przewadze.
    • no-popis statystyka z archiwum tego forum 05.09.25, 05:41
      Skoro wspominamy to nazwisko obecnego premiera Tuska tak często się pojawiało w treści wpisów na forum w poszczególnych latach:
      • 2025 (8265)
      • 2024 (5599)
      • 2023 (9086)
      • 2022 (6482)
      • 2021 (3385)
      • 2020 (3771)
      • 2019 (6963)
      • 2018 (4380)
      • 2017 (7300)
      • 2016 (5527)
      • 2015 (5620)
      • 2014 (16407)
      • 2013 (21529)
      • 2012 (25676)
      • 2011 (37749)
      • 2010 (43017)
      • 2009 (34064)
      • 2008 (33997)
      • 2007 (34041)
      • 2006 (30376)
      • 2005 (55223)
      • 2004 (1853)
      • 2003 (455)
      • 2002 (196)
      • 2001 (107)
      • don.kulawy Re: statystyka z archiwum tego forum 05.09.25, 08:36
        > Skoro wspominamy to nazwisko obecnego premiera Tuska tak często się pojawiało w treści wpisów na forum w poszczególnych latach...

No-popisie widać jak z roku na rok coraz bardziej się rozkręcałeś. 😅
        • no-popis Re: statystyka z archiwum tego forum 05.09.25, 10:55
          don.kulawy napisał:

> > Skoro wspominamy to nazwisko obecnego premiera Tuska tak często się pojaw
          > iało w treści wpisów na forum w poszczególnych latach...
          >
          > No-popisie widać jak z roku na rok coraz bardziej się rozkręcałeś. 😅
          Nie mierz innych monotematycznych i nudnych trolli i hejterów jak m.in Ty ze mną.
          Są tam moje posty gdzie chwaliłem Tuska a nawet byłem funem.
          Porównaj sobie program Tuska z początku jego kariery, program założycielski PO a teraz.
          Głosowałem za PO i Tuskiem ale mnie oszukali i odstąpili od realizacji programu a mnie można oszukać tylko raz.
          Ciebie pewnie też ale taką masz tutaj pracę.
    • sverir Re: Pamiętam początki tego forum 05.09.25, 05:51
      " michnokowszczyzna i tuskoidzi byli w mniejszosci"

Ciekawe spostrzeżenie mam - fanatyk PiS przychodzi i mówi, że forum upada, bo jest bardzo dużo fanów Tuska. Fanatycy PO przychodzą i twierdzą, że forum upada z powodu aktywnosci fanów Kaczyńskiego. Wniosek? Jeśli forum upada, to z powodu aktywności fanów Tuska i fanów Kaczyńskiego:)
      • no-popis Re: Pamiętam początki tego forum 05.09.25, 06:45
        sverir napisał:

> " michnokowszczyzna i tuskoidzi byli w mniejszosci"
        >
        > Ciekawe spostrzeżenie mam - fanatyk PiS przychodzi i mówi, że forum upada, bo j
        > est bardzo dużo fanów Tuska. Fanatycy PO przychodzą i twierdzą, że forum upada
        > z powodu aktywnosci fanów Kaczyńskiego. Wniosek? Jeśli forum upada, to z powodu
        > aktywności fanów Tuska i fanów Kaczyńskiego:)
        W porządnych analizach krańcowe opinie należy eliminować :)
        • marecky81 Re: Pamiętam początki tego forum 05.09.25, 10:16
          A pani jak często myśli o Tusku?
      • stasi1 Re: Pamiętam początki tego forum 06.09.25, 09:34
        Raczej upada z powodu braku aktywności tych fanów. gdyby byli aktywni to by nie upadało
        • sverir Re: Pamiętam początki tego forum 06.09.25, 12:51
          " Raczej upada z powodu braku aktywności tych fanów. gdyby byli aktywni to by nie upadało "

Żart minął Cię o kilometr.
          • stasi1 Re: Pamiętam początki tego forum 07.09.25, 07:29
            Nie koniecznie, ja napisałem w rzeczywistości to co ty niby zażartowałeś
            • sverir Re: Pamiętam początki tego forum 07.09.25, 07:33
              Możliwe, że niekoniecznie:) I owszem, poniekąd masz rację, że gdyby fani byli tak aktywni, jak sobie zarzucają wzajemnie, to forum pękałoby od wątków i komentarzy.
              • stasi1 Re: Pamiętam początki tego forum 09.09.25, 19:32
                Ale nie wszyscy fani danej opcji są tutaj. Zostali ci najbardziej wytrwali, nowi tutaj się nie pojawiają, chyba że zmieniają nick
    • czytelnikus Giwi... Wróć 05.09.25, 14:29
      Za Stp Giwi to forum pulzowało życiem, niektóre wpissy dobijał do sześciuset, a le Giwo odeszła, a forum zeszło na psy...
      • hrasier_2 Re: Giwi... Wróć 05.09.25, 15:09
        czytelnikus napisała:

> Za Stp Giwi to forum pulzowało życiem, niektóre wpissy dobijał do sześciuset, a
        > le Giwo odeszła, a forum zeszło na psy...
        Cosik nie do rzeczy. Pózniej też było fajowo, póki snajpera nie naszedł amok z usuwaniem postów i wątków. Były dyskusje, nie było tyle trollowania. Trochę starszych uczestników odeszło.
        • sverir Re: Giwi... Wróć 05.09.25, 15:21
          "Cosik nie do rzeczy. Pózniej też było fajowo, póki snajpera nie naszedł amok z usuwaniem postów i wątków. Były dyskusje, nie było tyle trollowania. Trochę starszych uczestników odeszło."

Niechby i nawet usuwał. Problem w tym, że z różnych powodów forum zaczęło przypominać forum wzajemnej adoracji, powstawało trzydzieści wątków o tym, że Kaczyński mlaskał i to było śmieszne.

Myślę jednak, że forum "upada", bo zwyczajnie są alternatywy wobec niego, wiele portali przechodzi swój pik, a potem znika. Było sobie grono i upadło. Było goldenline i z czasem zaczęło przypominać słup ogłoszeniowy. Dziś jest linkedin i też już można poczytać głosy, że okazjonalnie przypomina portal randkowy, a nie po to ludzie się rejestrowali.
          • hrasier_2 Re: Giwi... Wróć 05.09.25, 21:56
            sverir napisał:

> "Cosik nie do rzeczy. Pózniej też było fajowo, póki snajpera nie naszedł amok z
            > usuwaniem postów i wątków. Były dyskusje, nie było tyle trollowania. Trochę st
            > arszych uczestników odeszło."
            >
            > Niechby i nawet usuwał. Problem w tym, że z różnych powodów forum zaczęło przyp
            > ominać forum wzajemnej adoracji, powstawało trzydzieści wątków o tym, że Kaczyń
            > ski mlaskał i to było śmieszne.
            >
            > Myślę jednak, że forum "upada", bo zwyczajnie są alternatywy wobec niego, wiele
            > portali przechodzi swój pik, a potem znika. Było sobie grono i upadło. Było go
            > ldenline i z czasem zaczęło przypominać słup ogłoszeniowy. Dziś jest linkedin i
            > też już można poczytać głosy, że okazjonalnie przypomina portal randkowy, a ni
            > e po to ludzie się rejestrowali.
            >
            Póki ludzie piszą i pojawiają się tu kobiety to nie upada. To jest wymiana poglądów, a nie kopanie się po kostkach. Są trzy fora, oprócz prywatnych. Emama, to i auto moto.
        • storima Re: Giwi... Wróć 05.09.25, 20:45
          hrasier_2 napisał:

Pózniej też było fajowo, póki snajpera nie naszedł amok z
          > usuwaniem postów i wątków. Były dyskusje, nie było tyle trollowania. Trochę sta
          > rszych uczestników odeszło.

Snajper traktował to forum jak sam pisał jako prywatne "poletko".
          Miał swoich ulubionych pisarzy i tych, których niemiłosiernie prześladował.
          Nadużywał nagminnie narzędzi wycinki, w przypadkach krytyki jego poglądów, krytyki jego "moderacji", czy też wykazywania mu ewidentnych manipulacji i gnębienia użytkowników.

Dla mnie jedną z niezrozumiałym i porażającym protekcjonizmem była nieustanna ochrona i promocja kłamstw i manipulacji putinowskiego Rosjanina pies.na.czarnych.

Ukazując i dokumentując fałszerstwa publikowane przez Rosjanina, stałem się jednym z najczęściej usuwanych z powierzchni FK forumowiczów. W akompaniamencie snajperskich niewybrednych przezwisk też takich uznawanych powszechnienie za karalne, usuwał wszelkie moje wpisy.
          Nie odpuszczałem.
          I te usuwane wpisy demaskujące propagandowa antypolską działalność putinowskiego Rosjanina, wklejałem ponownie. Nawet i do 20 razy.

Proceder ten został zakończony, po przekazaniu przeze mnie dokumentacji propagandowej do Zarządu Agory i GAZETY.PL i weryfikacji mojej tożsamości oraz działalności snajpera traktującego fora GAZETA.PL jak prywatny folwark oraz chroniącego putinowskiego Rosjanina.

Snajper został usunięty. Pseudonim pies.na.czarnych zniknął permanentnie z forów GAZETA.PL.
          (szczegóły w Sygnaturze)

I jak widać forum stało się otwartą wymianą polskich poglądów.

Trafnie snajperską szkodliwą bezczelną działalność określił Stefan:

Tego tematu lepiej nie poruszaj, bo możesz wywołać lawinę ,,antyhejtu'', przeciwko hejterskiemu usuwanie postów, nad którymi autorzy się napracowali. Na tym forum to się ostatnio bardzo rozpleniło.

Jeszcze żeby tym masakrom dyskusji towarzyszył choćby cień wyjaśnienia, jakim wartościom każda taka skrytobójcza ingerencja służy. Ale tego przecież nie ma. Na westernach rewolwerowiec zanim strzelił, wołał przeciwnika, żeby się do niego odwrócił i spojrzał mu w oczy — cenzor tego forum nie daje ofierze takiej szansy. Biedak, którego rozstrzeliwują, widzi przynajmniej ,,sędziego'', który wydał wyrok — tego tutaj nie ma. Posty są uśmiercane w obrzydliwy skrytobójczy sposób, snajperskim strzałem w plecy. Bez pytań, bez możliwości obrony, bez postępowania, nie wiadomo przez kogo.

Usuwanie wpisów na tym forum jest tak paskudne, że lepiej nie przywoływać go w dyskusji na temat etycznej wartości tych czy innych wypowiedzi.

- Stefan

forum.gazeta.pl/forum/w,28,177633947,177633947,Czy_mozliwe_jest_przywrocenie_handlu_we_wszystkie.html?p=177647617

• hrasier_2 Re: Giwi... Wróć 05.09.25, 21:58
            Masz rację Marek. Po snajperze był jeszcze wykrywacz. Ten dopiero szalał. Ale niedługo.
      • weteran-czasu Re: Giwi... Wróć 07.09.25, 12:31
        Wtedy występowałeś jako zapijaczony-ryj:))))))))
        • storima Re: Giwi... Wróć 07.09.25, 13:29
          weteran-czasu napisał:

> Wtedy występowałeś jako zapijaczony-ryj:))))))))
          >

Znany powszechnie fakt.
          Często jakby ktoś zapomniał o tym przypomina.
    • superspec2 Re: Pamiętam początki tego forum 05.09.25, 19:04
      Ciekawe:)

strefabiznesu.pl/warszawa-robi-juz-niemal-1-4-gospodarki-reszta-kraju-goni/ar/c3p2-27926133
      • negativum Re: Pamiętam początki tego forum 05.09.25, 21:25
        superspec2 napisał:

> Ciekawe:)
        >
        > strefabiznesu.pl/warszawa-robi-juz-niemal-1-4-gospodarki-reszta-kraju-goni/ar/c3p2-27926133

Uwzględniłeś CIT? Bo jeśli tak, powiedz mi, jak reszta województwa zarabia 5.6 %?
        Dużo lepiej się rozwija Dolny Śląsk. Weźmy chociażby koleje. Ich siedziba powinna się mieścić we Wrocławiu (po Warszawsku) :) a mieści się w Legnicy… Dzięki temu są to najprężniej rozwijające się koleje w Polsce. Obojętnie jakby nie liczyć.
        • superspec2 Re: Pamiętam początki tego forum 05.09.25, 21:54
          Uwzględniłem konflikt między pracą i kapitałem czyli wojnę między bogatymi ( Warszawa) a biednymi (reszta). Stąd przegrana Trzaskowskiego bo biednych jest więcej.
    • storima Re: Pamiętam początki tego forum 07.09.25, 11:36
      ryzy_na_hulajnodze napisał:

> To był duży ruch
      > dużo dyskusji
      > tu był przekrój spoleczenstwa

Temat "upadku" forum Kraj przewija się od dekad.
      Przede wszystkim czas novum i oryginalności jakim były fora AGORY na rynku mediów społecznościowym w Polsce bezpowrotnie minął. Raczyłem to kilkakrotnie zauważyć. Między innymi tutaj:

storima Re: Żurnalistyka w Polsce już zupełnie padła na p 19.07.22, 08:38
      matolusz napisał:

> Tak jak to forum

Czasy świetności minęły i raczej nie wrócą. Z przyjemnością czytało się i dyskutowało z tak legendarnymi postaciami jak przykładowo Kataryna.
      Ale to też dlatego bo było to nowe medium dyskusji internetowej.
      Obecnie funkcje te z sukcesem przejęły rozmaite media społecznościowe.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173849743,173849743,Zurnalistyka_w_Polsce_juz_zupelnie_padla_na_pysk.html?p=173858432
    • weteran-czasu Re: Pamiętam początki tego forum 07.09.25, 12:36
      Ci z odpowiednim stażem sbecy dyskutują m.in na Powązkach Wojskowych a nie na FK.
      • hrasier_2 Re: Pamiętam początki tego forum 07.09.25, 12:54
        weteran-czasu napisał:

> Ci z odpowiednim stażem sbecy dyskutują m.in na Powązkach Wojskowych a nie na F
        > K.
        >
        Razem z Jaruzelskim bo Kiszczak się nie załapał.
    • ukos Re: Pamiętam początki tego forum 07.09.25, 19:41
      Przytłaczająca większość wpisów na tym forum to w PiSSy. Proporcje całkowicie zachwiane w porównaniu np. z wynikami głosowań. To sytuacja powszechna w Internecie. A trzeba jeszcze zauważyć, że wiejski w znacznym stopniu elektorat PiSSu do bardzo piśmiennych nie należy. Skoro nawet na dość marginalnym dzisiaj, staromodnym FK ta dominacja jedynie suuusznej* partyi jest tak przytłaczająca, to można sobie przedstawić, ile musiała nakraść. Nie ma przecież darmowych obiadów.

*Niewymawialna, niewolska goooska ł w, pardon, we Wolsce suuusznie zakazana. bo mamusia, pardon, Mamusia WUCa do logopedy nie prowadzaaaa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka