Dodaj do ulubionych

Wrocław wprowadził prohibicję

08.11.25, 00:46
Była dziś potrzeba.
Jeśli ma to tak wyglądać, to wymiękam.
Wrocław to specyficzne miasto. Ziomalom zawsze dane. Mimo zakazu.
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: Wrocław wprowadził prohibicję 08.11.25, 10:02
      Chyba dobrze. Alkoholizm w Polsce to rozpacz i zabijanie umysłów. Ja z innej beczki. Prezydent Nawrocki zawetował Park Narodowy Doliny Dolnej Odry. Brawo.
      • don.kulawy Re: Wrocław wprowadził prohibicję 08.11.25, 10:53
        boggi_dan napisał:

> Chyba dobrze. Alkoholizm w Polsce to rozpacz i zabijanie umysłów. Ja z innej be
        > czki. Prezydent Nawrocki zawetował Park Narodowy Doliny Dolnej Odry. Brawo.

"To zwykłe, oparte na kłamstwie politykierstwo. Nie ma żadnych prawdziwych minusów tej inicjatywy" - napisała ministra klimatu i środowiska Paulina Hennig-Kloska. "Starania mieszkańców zostały zignorowane" - skomentował z kolei wojewoda zachodniopomorski.
        • stasi1 Re: Wrocław wprowadził prohibicję 08.11.25, 11:11
          w tamtych okolicach Karol nie bardzo jest lubiany, nic dziwnego że postąpił wbrrew tym mieszkańcom . Bo raczej nie ma co liczyć na ich głosy
        • stefan4 Park Narodowy 08.11.25, 11:45
          > Prezydent Nawrocki zawetował Park Narodowy Doliny Dolnej Odry. Brawo.

Zawetował, bo tak ma, że lubi konflikty. Ale dlaczego ,,brawo''?

Gęstość zaludnienia w Polsce wynosi 122os./km². Tak dużo z powodu nieostrożnego doprowadzania ciąż do porodów przez niektóre Polki. Ale to i tak oznacza, że na każdego Polaka (łącznie z noworodkami) przypada średnio po ok. 8200m². Z tego tylko ok. 90m² to parki narodowe.

Jednak Nawrockiemu przeszkadzało nie to, że każdy Polak miałby oddać 1m² ze swoich 8200, tylko jakieś antyniemieckie idiotyzmy. Że niby Niemcy wykoszą konkurencyjnie polski przemysł w Szczecinie i w Świnoujściu — jeśli ktoś potrafi to sformułować bardziej koherentnie, to niech to zrobi, proszę pokornie. A jak ktoś chce zobaczyć ten konkurencyjny niemiecki przemysł po ich stronie Odry, to niech sobie w Gógla wpisze ,,Nationalpark Unteres Odertal ''.

- Stefan
          • negativum Re: Park Narodowy 08.11.25, 14:31
            stefan4 napisał:

> > Prezydent Nawrocki zawetował Park Narodowy Doliny Dolnej Odry. Brawo.
            >
            > Zawetował, bo tak ma, że lubi konflikty. Ale dlaczego ,,brawo''?
            >
            > Gęstość zaludnienia w Polsce wynosi 122os./km². Tak dużo z powodu nieostr
            > ożnego doprowadzania ciąż do porodów przez niektóre Polki. Ale to i tak oznacz
            > a, że na każdego Polaka (łącznie z noworodkami) przypada średnio po ok. 8200m&s
            > up2;. Z tego tylko ok. 90m² to parki narodowe.
            >
            > Jednak Nawrockiemu przeszkadzało nie to, że każdy Polak miałby oddać 1m² z
            > e swoich 8200, tylko jakieś antyniemieckie idiotyzmy. Że niby Niemcy wykoszą k
            > onkurencyjnie polski przemysł w Szczecinie i w Świnoujściu — jeśli ktoś p
            > otrafi to sformułować bardziej koherentnie, to niech to zrobi, proszę pokornie.
            > A jak ktoś chce zobaczyć ten konkurencyjny niemiecki przemysł po ich stronie
            > Odry, to niech sobie w Gógla wpisze ,,[i]Nationalpark Unteres Odertal [/
            > i]''.

A ile przypada na mieszkańców UE.
            Polska nie jest może zbyt prężna ale silna
            Wilk, żubr, konik polski (twój ulubiony), ryś, żbik, lis, świstak, niedźwiedź, bóbr, bielik, przedni, sokół…

Wilka udało nam się tak odrodzić, że praktycznie są już wszędzie. Nawet w Niemczech, gdzie do nich strzelają.
            Dla wilka Odra nie jest żadną przeszkodą. Młode potrafią się przemieszczać po 100 km dziennie.
            Okazało się, że powszechny wilk wcale nie gustuje w owieczkach. Owieczki zjada, jak nie ma czegoś innego w okolicy. W zeszłym tygodniu widziałem wilka we Wrocławiu.
            • stefan4 Re: Park Narodowy 08.11.25, 16:37
              negativum:
              > W zeszłym tygodniu widziałem wilka we Wrocławiu.

Pojedź na Psie Pole (masz blisko), to zobaczysz całą watahę.

- Stefan
              • negativum Re: Park Narodowy 08.11.25, 18:27
                stefan4 napisał:

> negativum:
                > > W zeszłym tygodniu widziałem wilka we Wrocławiu.
                >
                > Pojedź na Psie Pole (masz blisko), to zobaczysz całą watahę.
                >
                > - Stefan
                >

Stefanie IV.
                A który to Sverir?

I jak zwykle nie odpowiedziałeś mi na proste pytanie…
                • stefan4 Re: Park Narodowy 08.11.25, 23:09
                  negativum:
                  > I jak zwykle nie odpowiedziałeś mi na proste pytanie…

Czy masz na myśli jakieś pytanie z tego Twojego ostatniego postu? To ja tam w treści nie widzę ani jednego znaku zapytania. Nie wiem, czy jesteś tego świadom, ale ten właśnie znak odróżnia pytania od zdań oznajmujących i równoważników zdań. Wygląda jak prawa połowa serduszka (patrz niżej), ale ma jeszcze kropkę u dołu.

Widzę znak zapytania tylko w Twojej sygnaturce, po pytaniu brzmiącym tak:
                      Być w tej kampanii wysokim, czy nie być?
                  Moja odpowiedź na tą sałatkę słowną pozbawioną związku z czymkolwiek brzmi:
                      Nie wiem, ale to na pewno nie jest mój problem.
                  Zadowolonyś z odpowiedzi?

- Stefan
                  • negativum Re: Park Narodowy 09.11.25, 01:11
                    stefan4 napisał:

> negativum:
                    > > I jak zwykle nie odpowiedziałeś mi na proste pytanie…
                    >
                    > Czy masz na myśli jakieś pytanie z tego Twojego ost
                    > atniego postu
                    ? To ja tam w treści nie widzę ani jednego znaku zapytan
                    > ia
                    . Nie wiem, czy jesteś tego świadom, ale ten właśnie znak odróżnia pytan
                    > ia od zdań oznajmujących i równoważników zdań. Wygląda jak prawa połowa serdus
                    > zka (patrz niżej), ale ma jeszcze kropkę u dołu.
                    >
                    > Widzę znak zapytania tylko w Twojej sygnaturce, po pytaniu brzmiącym tak:
                    >     Być w tej kampanii wysokim, czy nie być?
                    > Moja odpowiedź na tą sałatkę słowną pozbawioną związku z czymkolwiek brzmi:
                    >     Nie wiem, ale to na pewno nie jest mój problem.
                    > Zadowolonyś z odpowiedzi?

Polski jest specyficznym językiem, jako POETA zrozumiesz to.
      • negativum Re: Wrocław wprowadził prohibicję 08.11.25, 10:56
        boggi_dan napisał:

> Chyba dobrze. Alkoholizm w Polsce to rozpacz i zabijanie umysłów. Ja z innej be
        > czki. Prezydent Nawrocki zawetował Park Narodowy Doliny Dolnej Odry. Brawo.

To że Herr Donald chleje nad miarę jest wiadome od dawna. Wczoraj przeprowadziłem eksperyment. Wybrałem się do sklepu koło 23, gdzie jest już prohibicja. I bez problemu kupiłem alkohol. Pomimo prohibicji.
        Herr Donald tego nie zakaże. Nie chodzi to o alkohol. Włazisz do sklepu i jesteś swój (musisz być autochtonem). Sprzedawcą był tam w tej chwili człowiek ze służb specjalnych. Po Gromie. Herr Donald uważa, że można czegoś zakazywać Polakom. Nie da się.
        Jak ktoś się drze pod domem to nawet Austriacy sprawdzali, czy nie Boy-Żeleński. W czasach, gdy Herr Donalda nie było nawet w planach. Nawet jego marki vel Helgi. Był to bodajże 1902 rok.
        • bobislaw.borboje Re: Wrocław wprowadził prohibicję 09.11.25, 15:27
          Już nie sprzeda. Stracił koncesję.
          • negativum Re: Wrocław wprowadził prohibicję 09.11.25, 17:10
            bobislaw.borboje napisała:

> Już nie sprzeda. Stracił koncesję.

Dalej sprzedaje…
            Jest to dziwne, Wrocław jest objęty prohibicją.
    • don.kulawy Re: Wrocław wprowadził prohibicję 08.11.25, 10:54
      Negatyw jesteś na głodzie? Nie pochlastaj się.
      • negativum Re: Wrocław wprowadził prohibicję 08.11.25, 10:57
        don.kulawy napisał:

> Negatyw jesteś na głodzie? Nie pochlastaj się.

Sprawdzałem system :)
    • buldog2 Re: Wrocław wprowadził prohibicję 08.11.25, 12:04
      Ja ci się nie dziwię. Ani Samoobrona, ani dzisiaj PIS nie będzie mógł kupować wyborów za butelkę z konsumpcją na miejscu. W najbliższych wyborach PIS będzie rozprowadzał wódkę z dystrybutorów wody sodowej, elektorat będzie na gazie z gazem. A tu takie zabójcze działania rządu. I postaw się na miejscu Ziobry, ministra też chcą zamordować i żeby na pogrzeb nie można było przyjść z butelką.
    • j-k prohibicja - niezapomniane wspomnienia :) 08.11.25, 19:05
      bylo to pod sam koniec komuny.

warszawska Praga - po polnocy, a w gardle sucho.

pojechalem do znajomej meliny..

wchodze - a na schodach spotykam dwoch milicjantow z flaszkami w reku....

- no to "w domu jestem" - z radoscia pomyslalem.

melina jest "bezpieczna" :)))
      • negativum Re: prohibicja - niezapomniane wspomnienia :) 08.11.25, 19:22
        j-k napisał:

> bylo to pod sam koniec komuny.
        >
        > warszawska Praga - po polnocy, a w gardle sucho.
        >
        > pojechalem do znajomej meliny..
        >
        > wchodze - a na schodach spotykam dwoch milicjantow z flaszkami w reku....
        >
        > - no to "w domu jestem" - z radoscia pomyslalem.
        >
        > melina jest "bezpieczna" :)))

To nie była melina, a zwykły sklep.
        W Polsce Herr Donalda nie kara się nagannego zachowania.
        • j-k tia... 08.11.25, 19:33
          negativum napisał:

> To nie była melina, a zwykły sklep.

tia...
          ale szyldu przed wejsciem nie mial...

i trza bylo pukac - by wpuscili :)
          • negativum Re: tia... 08.11.25, 20:00
            j-k napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > To nie była melina, a zwykły sklep.
            >
            >
            > tia...
            > ale szyldu przed wejsciem nie mial...
            >
            > i trza bylo pukac - by wpuscili :)

Miał :)
            Mam kumpla z kryminalnej, Kiedyś ciągał gościa (na piechotę) Dworca Głównego za Plac Grunwaldzki. Mógł mu przywalić z giwery ale stwierdził, że go dopadnie. I dopadł.

Wrocław to specyficzne miasto. Tu nie da się nic na siłę.
          • bobislaw.borboje Re: tia... 09.11.25, 15:29
            Dwa razy w rynnę, raz w parapet.
            A potem podać hasło: "w Nowej Hucie są dwie pucie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka