kaminska-j 18.02.26, 11:59 Za rozpad Polski 2025. To on dogadywał aię z PiSem u Bielana. To on odchodził z partii. To on mówił, że nie będzie przewodniczącym. To jego ego rozwaliło tą partię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ja.pies.na.czarnych Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 13:17 "Popełnili błąd, jestem tą postawą rozczarowany". Hołownia o rozłamie w Polsce 2050 Odpowiedz Link Zgłoś
kaminska-j Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 15:05 Nie wiem czy jest jeszcze ktoś komu wierzy Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 15:37 Przeniesie sie judasz dp pisiorow, tam czeka go "kariera". Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Ja winię Hołownię 20.02.26, 12:31 dunajec1 napisał: > Przeniesie sie judasz dp pisiorow, tam czeka go "kariera". Tak jak Giertych z LPR do PO? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Partia - Polska 2050 Szymona Hołowni 18.02.26, 15:51 pl.wikipedia.org/wiki/Polska_2050#Partia_Polska_2050_Szymona_Ho%C5%82owni Nazwa tej partii kanapowej to: Partia Polska 2050 Szymona Hołowni. Została sztucznie utworzona i teraz jest wygaszana przez te same siły. Ilość głosujących członków wyniosła 800 (słynna afera), a podobno miała 1500 członków (gdy konkurencja typowo 20-70 tys). Przypomnę, że PSL miał problem z koalicją w wyborach samorządowych bo PL 2050 nie miała kogo wystawiać. W Polsce mamy np. 2479 gmin. Skoro Hołowni to się znudziło to po co ma to ciągnąć? Jest w gorszej pozycji niż poprzednia Nowoczesna (dużo bardziej skłócona z PO, dużo trudniejsza do wchłonięcia, a Petru już wcześniej uciekł z Nowoczesnej). Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Partia - Polska 2050 Szymona Hołowni 18.02.26, 17:47 Dokładnie. Przecież to był projekt obliczony na max 4 lata by PO et alles przejęli koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Partia - Polska 2050 Szymona Hołowni 18.02.26, 17:48 *et al. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 16:09 Chciał zaistnieć a w PiS-e na to by mu nie pozwolono na takie fikołki, jakie wyprawiał w KO. Dlatego pogrywał na dwóch szachownicach. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 16:16 tak czy siak za wszystkim stoi jarosław Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a Szymek sie tak dobrze zapowiadal... 18.02.26, 16:23 i pewnie skrycie marzyl o przyszlej Prezydenturze... Odpowiedz Link Zgłoś
kaminska-j Re: a Szymek sie tak dobrze zapowiadal... 18.02.26, 17:17 j-k napisał: > i pewnie skrycie marzyl o przyszlej Prezydenturze... Ta prezydentura to jakaś obsesja Hołowni Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: a Szymek sie tak dobrze zapowiadal... 18.02.26, 17:26 kaminska-j napisała: > Ta prezydentura to jakaś obsesja Hołowni czysto optycznie (patrzac) - toby do niej pasowal :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 18:39 Od samego początku wróżyłem bro Szymonowi taki koniec za co na FK oberwałem wiele jobów 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 07:31 Jeszcze dzień po wyborach na przewodnicząca w Polsce 2050 zarówno Hennig-Kloska jak i posłanka Leo zarzekały się, że uznają wyniki i nie podejmą żadnych kroków w kierunku rozłamu. Przypominam, w przypadku Hennig- Kloski to już czwarta wolta polityczna w karierze Niektórzy zdradę mają we krwi. Idealnie pasują do Tuska i Koalicji Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 08:41 kaminska-j: > Ja winię Hołownię > Za rozpad Polski 2025. Nie bardzo kumam tej ,,winy''; również całego trwającego zgiełku medialnego wokół rozpadu Polski 2050. Zagrali politycznie nieskutecznie — i przegrali. No i co? Czy każdy szachista, który przegra z arcymistrzem, jest od razu ,,winny''? Polska 2050 najwyraźniej przestała istnieć, chociaż jakaś niewielka masa spadkowa jeszcze pozostała. Zastanawianie się, który ruch w jej przeszłości spowodował oddanie rozgrywki, teraz już jest ciekawe tylko dla historyków. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 08:56 A co w tym ciekawego. Musieli się rozpaść w odpowiednim momencie ażeby zostać wchłoniętym przez większą partie-matke i móc kandydować z ich list. Gdyby ten rozpad zadział się przed samymi przyszłymi wyborami to zbyt mało czasu na zunifikowanie się z partią- matka i ryzyko nie wejścia do sejmu z listy partii - matki. Jedyne rozwiązanie dla kulejącego projektu znajdującego się wespół z PSLem pod progiem wyborczym. Są takim Toniem Tajnerem polskiej polityki. Bez Apoloniusza Tajnera (Tuska) nie wchodzą nigdzie... Lądują na buli. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 12:39 "Lądowanie na buli w skokach narciarskich to określenie na wylądowanie przez zawodnika w najwyższej, płaskiej części zeskoku, tuż za progiem. Jest to techniczny błąd, oznaczający bardzo krótki skok, często wynikający z problemów w locie lub słabych warunków atmosferycznych, co drastycznie obniża noty i odległość". Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 17:43 Plus to, że takich roszad nie robi się przed samymi wyborami, bo ludzie wtedy uważają takich za szczury uciekające z tonącego okrętu i idących tylko po stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 09:04 Nawet nie wiem o co chodzi. Sama na niego zagłosowałam zamiast na lewicę. Jedynym prawdziwym źródłem info o Hołowni, wiem z doświadczenia, są jego media społecznościowe. Za tym człowiekiem od początku działalności wypuszczono w ruch niszczarkę. Dopóki śledzilam jego media widziałam ile szerzy sie kłamstw na jego temat. Ciekawe czy mógł wybrać skuteczna taktykę i dziś istnieć. Może gdyby skupil się na ważnej sprawie dla Polski i jej poświęcał czas i komentował jej postępy. A pewnie skupił się na rządzeniu partią. Dzień dobry w czwartek, w tym ciężkim tygodniu lutego, przynajmniej dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 wyjaśniam Hołownię (dyletancko) 19.02.26, 10:17 hana2: > Ciekawe czy mógł wybrać skuteczna taktykę i dziś istnieć. To chyba nie ten typ osobowości. W wielu działaniach społecznych osoba entuzjastycznie zapalona do jakiejś dobrej idei, ślepa na wątpliwości i wahania kumpli, potrafi pociągnąć za sobą innych. Moim zdaniem Hołownia z czegoś takiego wyrósł. Jednak w polityce jest inaczej: nie wystarczy zapał, potrzebne są taktyki. I nie można sobą zasłaniać swoich, bo oni po pewnym czasie będą mieli tego dosyć. I tyle. Ale to już jest moje amatorskie wyjaśnianie prehistorii... hana2: > Dzień dobry w czwartek, w tym ciężkim tygodniu lutego Ciężkim z powodu nadchodzącej niedzieli? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: wyjaśniam Hołownię (dyletancko) 19.02.26, 17:10 Nie wiem czy rzekome samouwielbienie pana Sz nie jest narracja powtarzaną tak długo, że utarło się, że zgubiła go własna pycha. A każdy lider ma coś z narcyza, lubi mówić i być słuchany. Jego upadek nastąpił, według mnie, gdy okazało się że, jest świeżą wersja KO, ale światopoglądem z PiS. "Ciężkim z powodu nadchodzącej niedzieli?" Też tak może być. Niektórzy się jeszcze w starym wieku doszkalają. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: wyjaśniam Hołownię (dyletancko) 19.02.26, 22:51 stefan4: > Ciężkim z powodu nadchodzącej niedzieli? hana2: >Też tak może być. Niektórzy się jeszcze w starym wieku doszkalają. Aha, a ja myślałem, że będziesz opłakiwać 4. rocznicę napaści putinazich na Ukrainę... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Ja winię Hołownię 20.02.26, 08:50 kaminska-j napisała: > Za rozpad Polski 2025. To on dogadywał aię z PiSem u Bielana. To on odchodził z > partii. To on mówił, że nie będzie przewodniczącym. > To jego ego rozwaliło tą partię To był od początku sztuczny twór powołany przez Deep State i to samo środowisko go wykończyło. Wykonał swoją misję i podpadł tym, że wpadł na pomysł niezależności a to .....niemożliwe w środowisku wpływów ruskich, niemieckich czy środowisku formalnie reprezentowanym przez Tuska. Czekamy jaki twó niedługo zostanie powołany jako kolena "trzecia droga". Stawiam na partię biznesu! Odpowiedz Link Zgłoś