Dodaj do ulubionych

Ja winię Hołownię

18.02.26, 11:59
Za rozpad Polski 2025. To on dogadywał aię z PiSem u Bielana. To on odchodził z partii. To on mówił, że nie będzie przewodniczącym.
To jego ego rozwaliło tą partię
Obserwuj wątek
      • kaminska-j Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 15:05
        Nie wiem czy jest jeszcze ktoś komu wierzy
        • dunajec1 Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 15:37
          Przeniesie sie judasz dp pisiorow, tam czeka go "kariera".
          • no-popis Re: Ja winię Hołownię 20.02.26, 12:31
            dunajec1 napisał:

> Przeniesie sie judasz dp pisiorow, tam czeka go "kariera".
            Tak jak Giertych z LPR do PO?
    • manhu Partia - Polska 2050 Szymona Hołowni 18.02.26, 15:51
      pl.wikipedia.org/wiki/Polska_2050#Partia_Polska_2050_Szymona_Ho%C5%82owni
      Nazwa tej partii kanapowej to: Partia Polska 2050 Szymona Hołowni.

Została sztucznie utworzona i teraz jest wygaszana przez te same siły. Ilość głosujących członków wyniosła 800 (słynna afera), a podobno miała 1500 członków (gdy konkurencja typowo 20-70 tys).

Przypomnę, że PSL miał problem z koalicją w wyborach samorządowych bo PL 2050 nie miała kogo wystawiać. W Polsce mamy np. 2479 gmin. Skoro Hołowni to się znudziło to po co ma to ciągnąć? Jest w gorszej pozycji niż poprzednia Nowoczesna (dużo bardziej skłócona z PO, dużo trudniejsza do wchłonięcia, a Petru już wcześniej uciekł z Nowoczesnej).
      • chocolate_dog123 Re: Partia - Polska 2050 Szymona Hołowni 18.02.26, 17:47
        Dokładnie. Przecież to był projekt obliczony na max 4 lata by PO et alles przejęli koryto.
        • chocolate_dog123 Re: Partia - Polska 2050 Szymona Hołowni 18.02.26, 17:48
          *et al.
    • privus Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 16:09
      Chciał zaistnieć a w PiS-e na to by mu nie pozwolono na takie fikołki, jakie wyprawiał w KO. Dlatego pogrywał na dwóch szachownicach.
    • hordol Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 16:16
      tak czy siak za wszystkim stoi jarosław
    • j-k a Szymek sie tak dobrze zapowiadal... 18.02.26, 16:23
      i pewnie skrycie marzyl o przyszlej Prezydenturze...
      • kaminska-j Re: a Szymek sie tak dobrze zapowiadal... 18.02.26, 17:17
        j-k napisał:

> i pewnie skrycie marzyl o przyszlej Prezydenturze...

Ta prezydentura to jakaś obsesja Hołowni
        • j-k Re: a Szymek sie tak dobrze zapowiadal... 18.02.26, 17:26
          kaminska-j napisała:
          > Ta prezydentura to jakaś obsesja Hołowni

czysto optycznie (patrzac) - toby do niej pasowal :)
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Ja winię Hołownię 18.02.26, 18:39
      Od samego początku wróżyłem bro Szymonowi taki koniec za co na FK oberwałem wiele jobów 😅
    • boggi_dan Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 07:31
      Jeszcze dzień po wyborach na przewodnicząca w Polsce 2050 zarówno Hennig-Kloska jak i posłanka Leo zarzekały się, że uznają wyniki i nie podejmą żadnych kroków w kierunku rozłamu.
      Przypominam, w przypadku Hennig- Kloski to już czwarta wolta polityczna w karierze
      Niektórzy zdradę mają we krwi. Idealnie pasują do Tuska i Koalicji Obywatelskiej.
    • stefan4 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 08:41
      kaminska-j:
      > Ja winię Hołownię
      > Za rozpad Polski 2025.

Nie bardzo kumam tej ,,winy''; również całego trwającego zgiełku medialnego wokół rozpadu Polski 2050.
      Zagrali politycznie nieskutecznie — i przegrali. No i co? Czy każdy szachista, który przegra z arcymistrzem, jest od razu ,,winny''?

Polska 2050 najwyraźniej przestała istnieć, chociaż jakaś niewielka masa spadkowa jeszcze pozostała. Zastanawianie się, który ruch w jej przeszłości spowodował oddanie rozgrywki, teraz już jest ciekawe tylko dla historyków.

- Stefan
      • chocolate_dog123 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 08:56
        A co w tym ciekawego. Musieli się rozpaść w odpowiednim momencie ażeby zostać wchłoniętym przez większą partie-matke i móc kandydować z ich list. Gdyby ten rozpad zadział się przed samymi przyszłymi wyborami to zbyt mało czasu na zunifikowanie się z partią- matka i ryzyko nie wejścia do sejmu z listy partii - matki. Jedyne rozwiązanie dla kulejącego projektu znajdującego się wespół z PSLem pod progiem wyborczym. Są takim Toniem Tajnerem polskiej polityki. Bez Apoloniusza Tajnera (Tuska) nie wchodzą nigdzie... Lądują na buli.
        • hana2 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 09:06
          Buli czy Bali?
          • chocolate_dog123 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 12:39
            "Lądowanie na buli w skokach narciarskich to określenie na wylądowanie przez zawodnika w najwyższej, płaskiej części zeskoku, tuż za progiem. Jest to techniczny błąd, oznaczający bardzo krótki skok, często wynikający z problemów w locie lub słabych warunków atmosferycznych, co drastycznie obniża noty i odległość".
            • hana2 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 17:10
              To gorzej.
              • chocolate_dog123 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 17:43
                Plus to, że takich roszad nie robi się przed samymi wyborami, bo ludzie wtedy uważają takich za szczury uciekające z tonącego okrętu i idących tylko po stołki.
    • hana2 Re: Ja winię Hołownię 19.02.26, 09:04
      Nawet nie wiem o co chodzi. Sama na niego zagłosowałam zamiast na lewicę. Jedynym prawdziwym źródłem info o Hołowni, wiem z doświadczenia, są jego media społecznościowe. Za tym człowiekiem od początku działalności wypuszczono w ruch niszczarkę. Dopóki śledzilam jego media widziałam ile szerzy sie kłamstw na jego temat. Ciekawe czy mógł wybrać skuteczna taktykę i dziś istnieć. Może gdyby skupil się na ważnej sprawie dla Polski i jej poświęcał czas i komentował jej postępy. A pewnie skupił się na rządzeniu partią.

Dzień dobry w czwartek, w tym ciężkim tygodniu lutego, przynajmniej dla mnie

• stefan4 wyjaśniam Hołownię (dyletancko) 19.02.26, 10:17
        hana2:
        > Ciekawe czy mógł wybrać skuteczna taktykę i dziś istnieć.

To chyba nie ten typ osobowości. W wielu działaniach społecznych osoba entuzjastycznie zapalona do jakiejś dobrej idei, ślepa na wątpliwości i wahania kumpli, potrafi pociągnąć za sobą innych. Moim zdaniem Hołownia z czegoś takiego wyrósł. Jednak w polityce jest inaczej: nie wystarczy zapał, potrzebne są taktyki. I nie można sobą zasłaniać swoich, bo oni po pewnym czasie będą mieli tego dosyć. I tyle.

Ale to już jest moje amatorskie wyjaśnianie prehistorii...

hana2:
        > Dzień dobry w czwartek, w tym ciężkim tygodniu lutego

Ciężkim z powodu nadchodzącej niedzieli?

- Stefan
        • hana2 Re: wyjaśniam Hołownię (dyletancko) 19.02.26, 17:10
          Nie wiem czy rzekome samouwielbienie pana Sz nie jest narracja powtarzaną tak długo, że utarło się, że zgubiła go własna pycha. A każdy lider ma coś z narcyza, lubi mówić i być słuchany. Jego upadek nastąpił, według mnie, gdy okazało się że, jest świeżą wersja KO, ale światopoglądem z PiS.

"Ciężkim z powodu nadchodzącej niedzieli?"
          Też tak może być. Niektórzy się jeszcze w starym wieku doszkalają.
          • stefan4 Re: wyjaśniam Hołownię (dyletancko) 19.02.26, 22:51
            stefan4:
            > Ciężkim z powodu nadchodzącej niedzieli?

hana2:
            >Też tak może być. Niektórzy się jeszcze w starym wieku doszkalają.

Aha, a ja myślałem, że będziesz opłakiwać 4. rocznicę napaści putinazich na Ukrainę...

- Stefan
    • no-popis Re: Ja winię Hołownię 20.02.26, 08:50
      kaminska-j napisała:

> Za rozpad Polski 2025. To on dogadywał aię z PiSem u Bielana. To on odchodził z
      > partii. To on mówił, że nie będzie przewodniczącym.
      > To jego ego rozwaliło tą partię

To był od początku sztuczny twór powołany przez Deep State i to samo środowisko go wykończyło. Wykonał swoją misję i podpadł tym, że wpadł na pomysł niezależności a to .....niemożliwe w środowisku wpływów ruskich, niemieckich czy środowisku formalnie reprezentowanym przez Tuska.
      Czekamy jaki twó niedługo zostanie powołany jako kolena "trzecia droga". Stawiam na partię biznesu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka