czciborwielki 21.04.26, 20:43 O co chodzi z tym Zondakrypto? To jakiś kolejny przekręt PiSu? www.sport.pl/inne/7,64998,32742925,media-zondacrypto-zwalnia-wszystkich-pkol-ani-zaden-klub.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niegracz Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 21.04.26, 20:59 i PO które stworzyło podwaliny pod kryptojny a Grabiec( Tusk) od dawna uważali to za piramide finansową teraz trwa nawalanka- przepychanka polityczna Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 07:24 W jaki sposób stworzyli te podwaliny? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 15:48 Stworzyli przez zaniechanie. Bańka krypto jest od wielu wielu lat (pierwszych rządów PO). To, że bitcoin jest tysiące razy droższy to nie znaczy, że nie było bańki wcześniej. Kryptowaluty to hazard i powinny podlegać ustawie o grach hazardowych (skoro kiedyś nawet gry zręcznościowe w stylu Tekkena uchodziły za hazard i były ścigane). Co do samych regulacji to jestem przeciw, bo pojawiają się nadużycia przy których Zonda to pikuś, np.: -zarobek 500 zł na Allegro w rok (czyli kupienie za 1000 i sprzedanie używanych) -wpłata na konto 1500 zł gotówką -mąż i żona na wakacjach, 2 mega-pewne pensje na konto, blokada do 0 gr i dzieci głodują. W każdym przypadku bank domaga się udowodnienia wszystkiego, nie tylko 500 zł ale całości majątku historii pracy 50 lat wstecz itd (mimo że musi się pytać o 15 000 euro). Tego nie da się obejść bo blokują kasę do 0 gr, w przypadku Zonda wystarczy nie inwestować w rosyjską ruletkę. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 19:53 Przez ostatni rok na bitconie była strata. Ale jest legalny na całym świecie, trudno powiedzieć co Polska miała by z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 21:09 stasi1 napisał: > Przez ostatni rok na bitconie była strata. Ale jest legalny na całym świecie, t > rudno powiedzieć co Polska miała by z tym zrobić? A co ma zrobić z krypto? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 08:55 "które stworzyło podwaliny pod kryptojny" Ale przecież rynek kryptowalut jest innowacyjny, chroniony i potrzebny, więc stworzenie podwalin to nie wina, tylko zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 10:50 sverir napisał: > "które stworzyło podwaliny pod kryptojny" > > Ale przecież rynek kryptowalut jest innowacyjny, chroniony i potrzebny, więc st > worzenie podwalin to nie wina, tylko zasługa. - potrzebny po pierwsze tym którzy na tym zarabiaja po drugie na pewno tym którzy nie chca ujawaniać transakcji Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 05:51 " po drugie na pewno tym którzy nie chca ujawaniać transakcji" Ale w tym nie ma nic złego. Czytałem uważnie komentarze do weta prezydenta i podzielam jego opinię, że powinniśmy mieć minimum regulacji, najlepiej żadnych, bo to kasa i technologia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiszonababka Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 21.04.26, 21:03 Właściciel wziolł i zaginął razem z tzw "kluczem " do kasy, Reszta prezesów się dopiero teraz zawija i twierdzą że oni nic nie wiedzą , A komitet olimpijski wypłacił kasę w krypto sportowcom i teraz jej nie ma..... Ta firma sponsorowała duże kluby w ramach reklamy i teraz nie ma na wypłaty. Krypto = skomplikowany klucz matematyczny do kasy . Skąd oni byli prawo /lewo i tak się nie dowiesz . Kasę każdy może prać i kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 11:52 kiszonababka napisała: > Właściciel wziolł i zaginął razem z tzw "kluczem " do kasy, > Reszta prezesów się dopiero teraz zawija i twierdzą że oni nic nie wiedzą , > A komitet olimpijski wypłacił kasę w krypto sportowcom i teraz jej nie ma..... > Ta firma sponsorowała duże kluby w ramach reklamy i teraz nie ma na wypłaty. > Krypto = skomplikowany klucz matematyczny do kasy . > Skąd oni byli prawo /lewo i tak się nie dowiesz . Kasę każdy może prać i kraść. Miło przeczytać kogoś kompetentnego. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 06:24 o naiwnych ludzi.. ..emerytowany wojskowy, który tematyką kryptowalut zajmuje się od wielu lat, nie zdążył wypłacić przechowywanych w Zondacrypto elektronicznych walut, zanim pojawiły się problemy z transakcjami. A mimo to dziś szacuje własne straty (money.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 15:38 niegracz napisał: > ..emerytowany wojskowy A będą i mafiozi :) Już sam taki wojskowy ma dojścia i snajperkę sobie załatwi, mafia więcej. To już było dawno z Grobelnym. Ten śmieć Kral jest już trupem po torturach, ale nawet tego nie wie i głupio liczy że się wywinie. Nie wywinie się nawet jak jego poprzednik który zaginął - znajdzie się, poukrywa się 5 10 czy 20 lat i wpadnie i umrze po tygodniach tortur. Co takie czuby jak Kral mają we łbach, że myślą że pokonają wszystkich, w tym mafię, wojskowych, jak też nieujawnionych polityków? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 16:08 manhu napisał: > niegracz napisał: > > ..emerytowany wojskowy > A będą i mafiozi :) Już sam taki wojskowy ma dojścia i snajperkę sobie załatwi, > mafia więcej. > > To już było dawno z Grobelnym. Ten śmieć Kral jest już trupem po torturach, ale > nawet tego nie wie i głupio liczy że się wywinie. Nie wywinie się nawet jak je > go poprzednik który zaginął - znajdzie się, poukrywa się 5 10 czy 20 lat i wpad > nie i umrze po tygodniach tortur. > > Co takie czuby jak Kral mają we łbach, że myślą że pokonają wszystkich, w tym m > afię, wojskowych, jak też nieujawnionych polityków? W Izraelu jest bezpieczny. Gąsiorowski, rok temu się z nim widziałem, czuje się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 08:13 dlaczego media nie spytała Prezesa NBP ? - co sądzi o kryptojnach? Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 08:15 Jeśli nie otrzymam pieniędzy w zapowiedzianym terminie, to na pewno zadzwonię do prezesa Piesiewicza i będę oczekiwał dokładniejszych informacji, co zamierza z tym zrobić - mówił poddenerwowany Paweł Wąsek w wywiadzie dla WP SportoweFakty. Polski skoczek odniósł się do trudnej sytuacji, w jakiej znaleźli się wszyscy polscy medaliści olimpijscy. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 09:03 Cwaniacy już kombinują jak zarobić na ofiarach. tvn24.pl/biznes/z-kraju/chaos-w-zondacrypto-jak-odzyskac-pieniadze-co-maja-zrobic-klienci-gieldy-kryptowalut-st9009751 Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 10:01 Jak poseł Janusz Kowalski wspierał giełdę Zondakrypto. Sam posełKowalski otwarcie przyznawał, że inwestuje w kryptowaluty, „posiadam więcej niż rząd”, twierdził w jednym z wystąpień. To miało podkreślać jego kompetencje w debatach sejmowych. Krytycy pytają jednak, czy doświadczenie inwestora wystarczy, by blokować regulacje chroniące miliony Polaków przed ryzykiem utraty oszczędności na giełdzie, która, jak się okazuje, miała problemy z audytami już od 2021 r. Z doniesień medialnych wiemy, że Janusz Kowalski przez ponad rok aktywnie wspierał narrację i działania korzystne dla Zondacrypto. Blokował nadmierny (zdaniem branży) nadzór, łagodził kary, bronił weta prezydenta i atakował rząd za „antykrypto” politykę. Gdy giełda wpadła w tarapaty, winą obarczył… brak regulacji. Całość tu: x.com/InstytutPrawdy/status/2046799399666245649?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 11:22 W sprawie "zaginięcia" byłego prezesa Ządakrypto i zaginięcia klucza do kasy jako pierwszego przesłuchałbym właśnie Janóża Kołolskiego. A po nim Wiplerka i Męcka. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 11:24 Ja zacząłbym od Ziobru. To on tuszował tą sprawę i ciekawi mnie za ile i na czyje polecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 11:30 Pewnie tak. Ale to Kołolski twierdzi, że jest bogatszy od Ziobera. Być może to on ukradł ten słynny "klucz" do kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 11:32 Był bogatszy, ale sprawa się rygla. 😅 Sam posełKowalski otwarcie przyznawał, że inwestuje w kryptowaluty, „posiadam więcej niż rząd”, Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 22:08 Wojcika, ten najgłośniej radl ryja w sejmie i pisał z Kowalskim poprawkę o złagodzeniu kar dla podopiecznych Batyra. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 11:10 Magda ☢ @MagdaGibbson · 29m Zondacrypto zwalnia pracowników. Do pisma prezesa Zondy,kierowanego do współpracowników, dotarł reporter @MichalFuja x.com/MagdaGibbson/status/2046871531628720297?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 11:28 Pracownicy Ządy dostali też pisma od zarządu z pogróżkami, że mają zwrócić służbowe sprzęty: laptopy, tablety i telefony i samochody. Podobno 80% pracowników dostało te prawnicze piardy. A w burdelu (zwanym "batyrownią") pożar na całego. Wielu pracowników Batyra umoczyło pieniądze w tym "byznesie" Nawet specjalnie ich nie żałuję, tak jak nie żałuję ukaranych za swoją pazerność frankensteinów umoczonych przez banki w kredyty w CHF. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 11:35 > Wielu pracowników Batyra umoczyło pieniądze w tym "byznesie" Od teraz wielu posłów złajdaczonej prawicy będzie się ustawiać w kolejce po darmową zupę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 21:48 bobislaw.borboje napisała: > A w burdelu (zwanym "batyrownią") pożar na całego. Wielu pracowników Batyra umoczyło pieniądze w tym "byznesie" Skąd masz to info? Wiadomość mnie cieszy, też ich nie żałuję. Żal mi tylko sportowców. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 09:24 asia-loi napisała: > bobislaw.borboje napisała: > > > A w burdelu (zwanym "batyrownią") pożar na całego. Wielu pracowników Baty > ra umoczyło pieniądze w tym "byznesie" > > Skąd masz to info? > Wiadomość mnie cieszy, też ich nie żałuję. Żal mi tylko sportowców. Mi ich nie żal. Chcieli nas oszukać nie płacąc podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 10:37 negativum napisał: > > Mi ich nie żal. Chcieli nas oszukać nie płacąc podatków. > Kto nas chciał oszukać? Sportowcy? Przecież oni nie mieli wpływu na to, jakie nagrody dostaną. O tym, że dostaną tokeny zdecydował Piesiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 21:33 asia-loi napisała: > negativum napisał: > > > > Mi ich nie żal. Chcieli nas oszukać nie płacąc podatków. > > > Kto nas chciał oszukać? Sportowcy? > Przecież oni nie mieli wpływu na to, jakie nagrody dostaną. O tym, że dostaną t > okeny zdecydował Piesiewicz. To po co dusili te krypto? Teraz nawet do Sądu się nie udadzą bo siądzie na nich Fiskus. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 10:44 negativum napisał: > Mi ich nie żal. Chcieli nas oszukać nie płacąc podatków. "Oni" mają się dobrze, żle maj a się wierzycele. Jak myślisz, jaki był powód braku działania przez rząd? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 10:47 no-popis napisała: > negativum napisał: > > Mi ich nie żal. Chcieli nas oszukać nie płacąc podatków. > "Oni" mają się dobrze, żle maj a się wierzycele. > Jak myślisz, jaki był powód braku działania przez rząd? to dlaczego wedle oświadczeń sejmowych Herr Donald jest bankrutem? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 11:41 JAK ZONDA CRYPTO OKRADŁA 30 000 POLAKÓW? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 14:01 czciborwielki napisał(a): > O co chodzi z tym Zondakrypto? To jakiś kolejny przekręt …? Jak Amber Gold, gdzie działał Józef Bąk. Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi? Sportowców zrobiono w jajo. Cieszyli się jak dzieci. Każdy dostał ileś tam krypto. Jak się okazało, jakiś chciał wymienić krypto na walutę, bo się np. budował. Okazało się że numerek ma, ale nie ma kasy. Domański jeszcze teraz siądzie na nich, bo nie zapłacili podatku od szklanych kulek. Czyli skrywali dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 20:29 Sportowcy nie mieli chyba wyboru: takie warunki "nagród" zapewnił im ten xuj Pisiewicc (kumpel Batyra). Finanzamt oczywiście powinien opodatkować te "przychody", a ponieważ ich nie ma - obciążyć winnego, czyli Pisiewicza. Niech jego dzieci idą żebrać, to nie grzech podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 23:05 bobislaw.borboje napisała: > Sportowcy nie mieli chyba wyboru: takie warunki "nagród" zapewnił im ten xuj Pi > siewicc (kumpel Batyra). Finanzamt oczywiście powinien opodatkować te "przychod > y", a ponieważ ich nie ma - obciążyć winnego, czyli Pisiewicza. Niech jego dzie > ci idą żebrać, to nie grzech podobno. Domański podatkuje potencjalne zyski, a jeśli są niezgłoszone to karnie. Sportowcy są idiotami. Powinni natychmiast krypto spieniężyć i zapłacić podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 06:23 negativum napisał: > Sportowcy są idiotami. Powinni natychmiast krypto spieniężyć i zapłacić podatek. > Racja ale Bobowi nie chodzi o rację ale o gonienie króliczka. Masz do czynienia z człowiekiem (Bob), który jawnie tu pisał, że nie ma nic przeciwko strzelaniu do pisowców. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 09:18 no-popis napisała: > negativum napisał: > > > Sportowcy są idiotami. Powinni natychmiast krypto spieniężyć i zapłacić > podatek. > > > Racja ale Bobowi nie chodzi o rację ale o gonienie króliczka. > Masz do czynienia z człowiekiem (Bob), który jawnie tu pisał, że nie ma nic prz > eciwko strzelaniu do pisowców. Nie mamy kontroli granicznych, ale nawet jakby były, to przecież można kupić jacht i popłynąć tam gdzie się chce mając 1.3 mld w kieszeni. Można udać się do Korei Północnej dogadać się z Kimem i żyć z reszty majątku do końca życia. Gdyby Glapa zaginął, to NBP dalej istnieje. Przy krypto jeden człowiek ma klucze do całość majątku. Droga lotnicza jest śledzona, ale jakaś prywatna łódka już nie. Nikt na świecie nie panuje nad krypto, bo to powstało, by nad nim nie panować. Pies dała ciekawego linka. Tradycyjna transakcja na słupa. "Chciwy dwa razy traci". Ludziki ulokowały w krypto środki, by nie płacić podatków. Oszukać fiskusa. No i zaoszczędzili :) Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 21:56 negativum napisał > > Jak Amber Gold, gdzie działał Józef Bąk. > Raczej GetBack. Amber Gold afera za czasów PO - ponad 800 milionów ludzie stracili. GetBack - afera za PiS. Strata ludzi 2,5 miliarda zł. O tym cisza i brak komisji śledczej. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 23:03 asia-loi napisała: > negativum napisał > > > > Jak Amber Gold, gdzie działał Józef Bąk. > > > Raczej GetBack. > Amber Gold afera za czasów PO - ponad 800 milionów ludzie stracili. > GetBack - afera za PiS. Strata ludzi 2,5 miliarda zł. O tym cisza i brak komisj > i śledczej. Dlaczego? Każdy może się w Polsce sądzić z każdym. Jak mama mówiła nie idź z pokrzywy a poszłaś, to co, komisja śledcza? Czekam do końca miesiąca my mnie odbanowali kompletnie. Pisałem dwa listy i cisza na Czerskiej. Sąd już napisze kolejny. Do 450 bodajże tysięcy złotych zwraca ci fundusz bankowy. A jak chcesz więcej to ponosisz ryzyko. Taki ping-pong. Z banków idzie łatwo ściągać z krypo już nie bo są krypto, ukryte przed Domańskim. Ryzykujesz na własny koszt. Tylko mogą być problemy z odzyskaniem wsadu. Trzeba jeszcze wiedzieć z kim się sądzić. Przy krypto tego nie wiesz. Potencjalne zyski są mniejsze od ryzyka. Ale jak ktoś lubi? Na Partynicach możesz obstawiać konie. Trafisz, wygrałaś, nie trafisz - przegrałaś. Nie znam nikogo z miłośników koni (dżokejów, trenerów) którzy bawili by się w zakłady. Chodzę tam, by podziwiać konie, czasami na nich pojeździć. Ale nie nie zakłady dla głupców. Przez prawie 40 lat nie obstawiłem żadnego konia. Wolę wsiąść na araba. Folbluty mało mnie fascynują. Normalnie godzina jazdy komercyjnej na jakimś wałachu to 150-250 zł. A jeżdżę na ogierach za darmo. Mój kot miał imię po arabie z Partynic, dokładnie z Mosznej. Z tym krypto to naprawdę nie wiem o co chodzi. Ludzie wpłacili, bo chcieli. Nikt im zwrotu nie obiecał. To tak jak raj w religiach. Możesz mieć i 4 prawiczków. Ale jak się rozerwiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis czy znowu Józef Bąk i jego Tatuś? 23.04.26, 10:46 negativum napisał: > czciborwielki napisał(a): > > > O co chodzi z tym Zondakrypto? To jakiś kolejny przekręt …? > > Jak Amber Gold, gdzie działał Józef Bąk. Może warto sprawdzić czy tym razem, gdzieś w jakiejś spółce ZOnda Crypto, nie pracował czasem Józef Bąk bo bezczynność rządu Tuska jest tu zastanawiająca. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje 5 minut później 22.04.26, 20:32 Pan Tusk wyrzucił tą szmatę do różowego pojemnika. Tam, gdzie się wyrzuca szmaty z metką "nałroki". O tym "zapomniałeś" napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: 5 minut później 23.04.26, 06:24 bobislaw.borboje napisała: > Pan Tusk wyrzucił tą szmatę do różowego pojemnika. Tam, gdzie się wyrzuca szmat > y z metką "nałroki". > O tym "zapomniałeś" napisać. Ale się kundelek lewacki wściekł i zaczął szczekać z bezsilności. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: 5 minut później 23.04.26, 10:23 I dlatego proponuję, abyś zamilkł, bo nałożę ci kaganiec i nici będą z pedigri-pal. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 21:43 negativum napisał: > > Estończycy przekazali, że o problemach platformy dowiedzieli się z polskich mediów. Prezydent Nawrocki twierdzi, że to rząd Donalda Tuska ponosi odpowiedzialność za sytuację a on sam nic nie wiedział o problemach. Przedstawiciele rządu zarzucają Nawrockiemu, że jego dwukrotne weto zablokowało regulacje, które mogłyby zabezpieczyć klientów giełdy. Prezes Zondy, Kral twierdzi, że pieniądze są, ale klucz do sejfu ma poprzedni właściciel który podobno nie żyje. A obywatel uczestnik tego zamieszania? Nauka poszła w las, zwyciężyła chciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 22:03 boggi_dan napisał: Prezydent Nawrocki twierdzi, że to rząd Donalda Tuska ponosi odpowiedzialność za sytuację a on sam nic nie wiedział o problemach. Nawrocki jak zwykle łże. Było tajne posiedzenie Sejmu w sprawie Zondacrypto i o wszystkim się tam dowiedział, tak samo jak pisowscy i konfiarscy posłowie. Po tym tajnym posiedzeniu i tajnych informacjach Nawrocki zawetował ustawę, a posłowie z PiS i Konf go poparli, głosując za wetem. Nawrocki dwa razy wetował i dwa razy posłowie poparli weto w głosowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 23:12 boggi_dan napisał: > negativum napisał: > > > [img]https://pbs.twimg.com/media/HGhZmsSWEAADpDt?format=jpg&name=large[/ > img] > > > Estończycy przekazali, że o problemach platformy dowiedzieli się z polskich med > iów. Prezydent Nawrocki twierdzi, że to rząd Donalda Tuska ponosi odpowiedzialn > ość za sytuację a on sam nic nie wiedział o problemach. Przedstawiciele rządu z > arzucają Nawrockiemu, że jego dwukrotne weto zablokowało regulacje, które mogły > by zabezpieczyć klientów giełdy. Prezes Zondy, Kral twierdzi, że pieniądze są, > ale klucz do sejfu ma poprzedni właściciel który podobno nie żyje. A obywatel u > czestnik tego zamieszania? Nauka poszła w las, zwyciężyła chciwość. Jak zabezpieczysz klientów, skoro to krypto i właściciel jest nie znany. Wskaż mi właściciela (emitera) bitcoins? Ujawnili się kopacze, to Domański ściągnie z nich podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 23.04.26, 05:50 "Prezydent Nawrocki twierdzi, że to rząd Donalda Tuska ponosi odpowiedzialność za sytuację[...]" To jeden z tych momentów, w których ślepy upór Nawrockiego pokazuje, że nie do końca rozumie temat. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis POjadę teraz PrOpagandą forumowych silniczków 23.04.26, 06:39 negativum napisał: > To fo to jest dowodem na to, że Tusk pomógł, ochrona służb, bezpiecznie uciec z Polski założycielowi Zanda do Izraela w zamian za sponsoring ukochanego klubu piłkarskiego. Teraz brakuje mi tylko tych tysiąca silniczków aby to gów&^o rozrzucili po sieci, z tym forum łącznie, następnie TVN a następnie tutaj linki z TVN i Sokó Z Buraka i ....polski, lewacki młyn się kręci. A Putin się cieszy. Tak, tak robicie psy.putina Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: POjadę teraz PrOpagandą forumowych silniczków 23.04.26, 10:28 > sponsoring ukochanego klubu piłkarskiego A klubem tym okazał się Rakarz Częstochowa. Ulubiony klub w Kraju (tanich) Rad. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: POjadę teraz PrOpagandą forumowych silniczków 23.04.26, 10:40 bobislaw.borboje napisała: > > sponsoring ukochanego klubu piłkarskiego > > A klubem tym okazał się Rakarz Częstochowa. > Ulubiony klub w Kraju (tanich) Rad. Jak wyżej widać, łączy waszą ekipę wspólna nienawiść do kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Do kraju rad? 23.04.26, 14:53 jak najbardziej. Przykro mi, że nienawidzimy (byłego) kraju twoich korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: O co chodzi z tym Zondakrypto? 22.04.26, 22:06 Pociąg ze złotem z Wałbrzycha jest bardziej wiarygodny niż krypta w dziurze.. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Giertych się po prostu sfajdał z spodnie, błazen 23.04.26, 06:31 Kompromitacja trolla Giertycha z Xa Roman Giertych @GiertychRoman 18 g. Panie Stanowski czas na prawdę. Mi Pan zarzucał związki rosyjskie na podstawie tego, że jakaś Francuska która miała rosyjskie pochodzenie pracowała w firmie, która zarządzała kilkanaście miesięcy 15 lat temu spółką mojej żony. Tymczasem Pan rok temu był prezesem spółki Weszło,Tymczasem Pan rok temu był prezesem spółki Weszło, w której był i jest Pan udziałowcem , a która podpisała umowę z panem Przemysławem Kralem właścicielem Zondacrypto- giełdy założonej przez rosyjską mafię. W związku z tym pytania pojawiają się oczywiste. Czy zna Pan Przemysława Krala? Ile razy się Pan z nim spotykał? Czy był Pan u niego w Monako? Jakie środki przeznaczyła Zondacrypto na reklamy w spółce Weszło? Jakie wynagrodzenie otrzymywał Pan jako prezes zarządu spółki Weszło? Kto przyprowadził Zondacrypto do Pana? Jak Pan poznał Krala? Czy Pan wiedział, że Zondacrypto to piramida finansowa? Czy Pan wiedział, że Rosjanie używają tej giełdy do prania brudnych pieniędzy? Czy Pan coś wie o zaginięciu pana Suszka, poprzedniego właściciela tej giełdy? Czy Pan wyjeżdżał z Przemysławem Kralem na wakacje? A jeśli tak to gdzie? Czy Pan w jakikolwiek sposób zatrudnia Szymona Jadczaka, który tak mocno broni Pana przed tymi zarzutami? A jeśli tak to od kiedy? Zanim się Pan będzie mądrzył w mediach społecznościowych to proszę odpowiedzieć na te pytania. · 14 g. W odpowiedzi do @GiertychRoman Panie Romanie. Proponuję gruby zakład. Niech stawką będzie ten przelew co to pan go dostał od Wiktorii Olegowny Kriażewej. Możemy zaokrąglić do miliona złotych. Wybrany przez pana biegły rewident może przejrzeć moje konta i jeśli okaże się, że dostałem złotówkę od Krala / Zondy - Krzysztof Stanowski @K_Stanowski W odpowiedzi do @GiertychRoman Czyli się Pan zesrał. Tak sądziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Giertych się po prostu sfajdał z spodnie, bła 23.04.26, 10:34 Bardzo ładnie Pan Mecenas rozjechał tego Stanowskiego. Dzięki za przeklejenie, nie muszę łazić po tłyterach, czego nienawidzę. Przy okazji dowiedziałem się, że spółka Stanowskiego nazywa się Weszło(nowa). Bardzo trafna nazwa, jeśli weźmie się pod uwagę, jaka jest inna nazwa owej wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Giertych się po prostu sfajdał z spodnie, bła 23.04.26, 10:37 bobislaw.borboje napisała: > Bardzo ładnie Pan Mecenas rozjechał tego Stanowskiego. Taki wniosek z opublikowanej rozmowy może wyciągnąć tylko przygłup. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Giertych się po prostu sfajdał z spodnie, bła 23.04.26, 17:41 " Bardzo ładnie Pan Mecenas rozjechał tego Stanowskiego." Obaj sobie pojechali Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Giertych się po prostu sfajdał z spodnie, bła 23.04.26, 17:50 sverir napisał: > Obaj sobie pojechali Ale stronniczy symetrysta! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Giertych się po prostu sfajdał z spodnie, bła 24.04.26, 09:30 "Ale stronniczy symetrysta!" Symetrysta to jest taki: "O, KO źle robi? Nie szkodzi, PiS też źle robił". Albo "PiS źle robi? Nie szkodzi, KO też źle robiło". A ja mówię "Co z tego, że PiS źle robił? To nie usprawiedliwia KO" lub "Co z tego, że KO źle robiło? To nie usprawiedliwia PiS". Krótko mówiąc - symetrysta wykorzystuje innych do usprawiedliwiania nieprawidłowości, a ja chyba wręcz przeciwnie, wykorzystuję do podkreślania ich:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje No faktycznie, Stanoski sobie pojechał 23.04.26, 22:34 jak to u niego w rodzinie: "Krzysztof Stanowski @K_Stanowski W odpowiedzi do @GiertychRoman Czyli się Pan zesrał. Tak sądziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis rząd Tuska miał narzędzia aby zopobiec tej aferze 23.04.26, 08:21 Od 13 grudnia (sic!) jest rząd Tuska. Co rząd Tuska zrobił, mając służby specjalne i inne instrumenty, aby ochronić klientów Zondacrypto? Ktoś zna odpowiedź na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Wyjaśnij może, 23.04.26, 10:39 co siepacze wynajęci przez przestępcze otoczenie Batyra zrobili z kluczem do kasy, odebranym zamordowanemu przez nich Suszce. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Wyjaśnij może, 23.04.26, 17:53 bobislaw.borboje napisała: > co siepacze wynajęci przez przestępcze otoczenie Batyra zrobili z kluczem do ka > sy, odebranym zamordowanemu przez nich Suszce. Dobre! Pojadę w Twoim stylu a nie kest łatwo się przemóc. Tusk tuszuje tę aferę bo pozwolił oszustowi opuścić teren polskiego wymiaru sprawiedliwości za klucz do połowy krypto. Dobrze Bob? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis za ile kasy służby Tuska odpuściły szefom Zonda? 23.04.26, 09:19 Gdzie były służby Tuska? Dla czego mogły wywlec z domu dwie boguducha winne urzędniczki Ministerstwa Sprawiedliwości w kajdankach zespolonych i przymknąć na około pół roku a nie zrobiły tego z aktywistami Zondacrypto? Ile kasy przyjęli w reklamówkach przyjęli wysłannicy rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis a czy Nitras brał kasę od ZOndaCrypto? 23.04.26, 10:24 no-popis napisała: > Gdzie były służby Tuska? Większość klubów piłkarskich brała kasę z ZondaCrypto w okresie kiedy Nitras był Ministrem Sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Wielka szkoda, 23.04.26, 10:36 że Pan Nitras nie był właścicielem tych klubów. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Wielka szkoda, 23.04.26, 10:39 bobislaw.borboje napisała: > że Pan Nitras nie był właścicielem tych klubów. ... a tu już inaczej :) Tu tolerancyjna wypowiedż silniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Herr Donald jest bankrutem 23.04.26, 10:40 no-popis napisała: > Gdzie były służby Tuska? Według oświadczenia majątkowego nie ma już nic. Utopił cały majątek w krypto. Został mu się jeno zegarek Seiko. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Zondakrypto współpracowała z WOŚP 23.04.26, 14:21 WOŚP współpracował z firmą, która prała ruskie pieniądze:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje WOŚP nie głosowała 23.04.26, 14:51 przeciw odrzuceniu wet onego alfonsa Batyra. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: WOŚP nie głosowała 23.04.26, 15:00 bobislaw.borboje napisała: > przeciw odrzuceniu wet onego alfonsa Batyra. A jakie ma znaczenie ta ustawa, w tym konkretnym momencie, z oszustwem jakiego dokonała firma łotewska tzn zarejestrowana na Łotwie. Jak to się stało, że służby Tuska złapały Zorro a wypuściły z kraju oszusta z Zondy do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: WOŚP nie głosowała 23.04.26, 17:40 "A jakie ma znaczenie ta ustawa, w tym konkretnym momencie, z oszustwem jakiego dokonała firma łotewska tzn zarejestrowana na Łotwie. " Zatem jakie znaczenie ma to, gdzie były służby Tuska? Co poza ostrzeżeniami służby Tuska mogły robić wobec zagranicznego podmiotu podlegającego obcym regulacjom? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: WOŚP nie głosowała 23.04.26, 21:40 sverir napisał: > "A jakie ma znaczenie ta ustawa, w tym konkretnym momencie, z oszustwem jakiego > dokonała firma łotewska tzn zarejestrowana na Łotwie. " > > Zatem jakie znaczenie ma to, gdzie były służby Tuska? Co poza ostrzeżeniami słu > żby Tuska mogły robić wobec zagranicznego podmiotu podlegającego obcym regulacj > om? Regulacje w UE są jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: WOŚP nie głosowała 24.04.26, 09:28 "Regulacje w UE są jedne" Serio? Obowiązuje u nas estońska konstytucja? Ach nie, brukselska?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: WOŚP nie głosowała 23.04.26, 22:37 Jaka znowu firma łotewska? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: WOŚP nie głosowała 24.04.26, 05:55 bobislaw.borboje napisała: > Jaka znowu firma łotewska? Sorry, osttanio sporo robiłem na Łotwie, oczywiście firma Estońska ale w sumie chodzi o to, że nie podlegająca pod prawo polskie. Czy już rozumiesz coś co nazywasz bełkotem, bez argumentów, jak nie to wytłumaczę Ci to prawnie co może dany kraj jak jego obywatele zainwestowali z zagraniczne aktywa. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: WOŚP nie głosowała 24.04.26, 21:51 > Sorry Pokajanie się przyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś