superspec2 26.05.26, 16:30 I mam tysiąc złotych na rękę .:) A są tacy którzy nawet tego nie mają. www.fakt.pl/pieniadze/6-lat-studiow-4-tys-na-reke-dramatyczny-wzrost-bezrobocia-w-duzym-miescie/g9d63y9 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-loi Re: Też studiowałem 6 lat (powtarzałem jeden rok) 26.05.26, 17:04 Za co i gdzie tyle płacą 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
superspec2 Re: Też studiowałem 6 lat (powtarzałem jeden rok) 26.05.26, 20:44 Rząd czyli podatnicy www.gov.pl/web/rodzina/zasilek-staly Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Też studiowałem 6 lat (powtarzałem jeden rok) 26.05.26, 17:12 superspec2 napisał: > I mam tysiąc złotych na rękę .:) A są tacy którzy nawet tego nie mają. > > www.fakt.pl/pieniadze/6-lat-studiow-4-tys-na-reke-dramatyczny-wzrost-bezrobocia-w-duzym-miescie/g9d63y9 Chyba mocno zaniżone to wynagrodzenie przynajmniej dla inżyniera w konkretnym zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k i po xuja Ci te studia ? 26.05.26, 17:45 zrob kurs na kierowce TIR-a i z mety dostajesz 3 razy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: i po xuja Ci te studia ? 26.05.26, 17:59 j-k napisał: > zrob kurs na kierowce TIR-a i z mety dostajesz 3 razy wiecej. Studia to fajny o ile nie najlepszy okres w życiu . Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: i po xuja Ci te studia ? 26.05.26, 18:07 no-popis napisała: > Studia to fajny o ile nie najlepszy okres w życiu . > Ale co to za Wyższa Szkoła Lansu i Balansu, po której zarabia się tysiaka na miesiąc 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dzisiaj - to glownie to... 26.05.26, 18:08 no-popis napisała: > j-k napisał: > > > zrob kurs na kierowce TIR-a i z mety dostajesz 3 razy wiecej. > Studia to fajny o ile nie najlepszy okres w życiu . dzisiaj to glownie to. przedluzenie mlodosci. PS: I dlatego studiowalem na dwoch uczelniach (co w PRL-u bylo rzadkoscia, - potrzebowalem zgody ministra) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: dzisiaj - to glownie to... 26.05.26, 18:09 j-k napisał: > no-popis napisała: > > > j-k napisał: > > > > > zrob kurs na kierowce TIR-a i z mety dostajesz 3 razy wiecej. > > Studia to fajny o ile nie najlepszy okres w życiu . > > > dzisiaj to glownie to. > przedluzenie mlodosci. > > PS: I dlatego studiowalem na dwoch uczelniach (co w PRL-u bylo rzadkoscia, - po > trzebowalem zgody ministra) O to to to! Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: i po xuja Ci te studia ? 26.05.26, 18:05 j-k napisał: > zrob kurs na kierowce TIR-a i z mety dostajesz 3 razy wiecej. To też mało. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k cudujesz ? 26.05.26, 18:10 asia-loi napisała: > j-k napisał: > > > zrob kurs na kierowce TIR-a i z mety dostajesz 3 razy wiecej. > > To też mało. Ile zarabiasz i za co ? podaj lepsze typy. (legalne - nie gieldowe) Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: cudujesz ? 26.05.26, 18:33 j-k napisał: > > Ile zarabiasz i za co ? 1000 zł miesięcznie to ciut powyżej granicy ubóstwa w Polsce. Za1000 zł miesięcznie nie da się żyć. > > podaj lepsze typy. (legalne - nie gieldowe) > Płaca minimalna to sporo więcej niż 1000 zł. Zasiłek dla bezrobotnych też jest chyba większy. Zaraz wyguglam ile wynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dziewczyno. 26.05.26, 18:39 asia-loi napisała: > 1000 zł miesięcznie to ciut powyżej granicy ubóstwa w Polsce. Za1000 zł miesięc > znie nie da się żyć. dziewczyno - nie znasz autora watku ? przeciez to byla ironia... Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: i po xuja Ci te studia ? 26.05.26, 19:03 Ze 2 lata temu przyszedł do nas do pracy właśnie taki były kierowca. Zadowolony z tej decyzji chociaż ostatnio firma marnie przędzie Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zrozumiale 26.05.26, 19:10 stasi1 napisał: > Ze 2 lata temu przyszedł do nas do pracy właśnie taki były kierowca. Zadowolonyz tej decyzji chociaż ostatnio firma marnie przędzie bo robota jest dobrze platna - ale paskudna. przy tak zatloczonych autostradach ryzyko wypadku co chwila... Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: zrozumiale 04.06.26, 11:17 Na autostradach ciężarówki chyba nie maja wypadków Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Też studiowałem 6 lat (powtarzałem jeden rok) 26.05.26, 17:59 To krótko studiowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Też studiowałem 6 lat (powtarzałem jeden rok) 26.05.26, 19:07 Widzisz, wszystko jest przeliczane w tej dyskusji na pieniądze. Moja była, rocznik 1960 wyjechała, na Erasmusa. Kobietka ma 66 lata, mogłaby siedzieć na rzyci. Kształci się. Ile będzie mogła będzie to dalej robić. Są różne kierunki studiów. Jest Collegium Tumanum. A takie jak chemia, fizyka, biochemia, medycyna, weterynaria… Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Też studiowałem 6 lat (powtarzałem jeden rok) 27.05.26, 15:09 Oni również studiowali, ale im się noga podwinęła. Jeszcze tylko ten trzeci został do odstrzału. 😅 Odpowiedz Link Zgłoś