Dodaj do ulubionych

Płatny parking pod IKEA

18.07.26, 13:03
Ostatnio ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem, że parking pod IKEA w Polsce jest płatny! 😱 Co to za jaja? Nigdzie na świecie nie ma takich jaj.
Obserwuj wątek
    • opa34 Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 13:32
      Byles gdzies na swiiecie?
      • czciborwielki Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 15:15
        opa34 napisał(a):

> Byles gdzies na swiiecie?

Tak.
    • pies.na.czarnych Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 13:36
      Chyba po pijaku wjechałeś na jakiś inny parking :)

Parking dla klientów sklepów IKEA www.ikea.com/pl/pl/customer-service/knowledge/articles/69363c51-d441-428c-b45e-99623fb3e445.html#:~:text=Przy%20każdym%20sklepie%20IKEA%20czeka,ułatwić%20wizytę%20i%20szybkie%20zakupy.

Przy każdym sklepie IKEA czeka na Ciebie duży, bezpłatny parking.

Parking dla klientów sklepów IKEA jest dostępny przy każdym naszym obiekcie – zaprojektowany tak, by ułatwić wizytę i szybkie zakupy. Dbamy o to, byś znalazł miejsce blisko wejścia i mógł spokojnie zaplanować swój czas w sklepie.

Na parkingach wydzielamy strefy dla rodzin oraz miejsca dla osób z niepełnosprawnością. Chcemy, by każdy czuł się u nas swobodnie i bezpiecznie. Jeśli jeździsz autem elektrycznym, skorzystasz także z punktów ładowania – dostępnych w wybranych lokalizacjach.
      • czciborwielki Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 15:18
        pies.na.czarnych napisała:

> Chyba po pijaku wjechałeś na jakiś inny parking :)
        >
        > Parking dla klientów sklepów IKEA www.ikea.com/pl/pl/customer-service/knowledge/articles/69363c51-d441-428c-b45e-99623fb3e445.html#:~:text=Przy%20każdym%20sklepie%20IKEA%20czeka,ułatwić%20wizytę%20i%20szybkie%20zakupy.
        >
        > Przy każdym sklepie IKEA czeka na Ciebie duży, bezpłatny parking.
        >
        > Parking dla klientów sklepów IKEA jest dostępny przy każdym naszym obiekcie – z
        > aprojektowany tak, by ułatwić wizytę i szybkie zakupy. Dbamy o to, byś znalazł
        > miejsce blisko wejścia i mógł spokojnie zaplanować swój czas w sklepie.
        >
        > Na parkingach wydzielamy strefy dla rodzin oraz miejsca dla osób z niepełnospra
        > wnością. Chcemy, by każdy czuł się u nas swobodnie i bezpiecznie. Jeśli jeździs
        > z autem elektrycznym, skorzystasz także z punktów ładowania – dostępnych w wybr
        > anych lokalizacjach.

W Krakowie musisz zarejestrować bilet, trzy godziny są bezpłatne, potem jest płatne. Apcoa administruje parking. Nigdy nigdzie takich cudów nie widziałem, żeby pod Ikea trzeba było rejestrować czy pobierać bilet.
        • pies.na.czarnych Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 15:33
          > Nigdy nigdzie takich cudów nie widziałem, żeby pod Ikea trzeba było rejestrować czy pobierać bilet.

No to faktycznie mamy wyjątek na skalę światową. Trzy godziny w tego typu sklepie to jest żart. Poza tym lokalizacja sklepów IKEA to jest z reguły zadupie i nie muszą się przecież obawiać, że ktoś będzie używał ten parking aby zrobić sobie wycieczkę do centrum :)
          • czciborwielki Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 22:19
            pies.na.czarnych napisała:

> > Nigdy nigdzie takich cudów nie widziałem, żeby pod Ikea trzeba było rejes
            > trować czy pobierać bilet.
            >
            > No to faktycznie mamy wyjątek na skalę światową. Trzy godziny w tego typu sklep
            > ie to jest żart. Poza tym lokalizacja sklepów IKEA to jest z reguły zadupie i n
            > ie muszą się przecież obawiać, że ktoś będzie używał ten parking aby zrobić sob
            > ie wycieczkę do centrum :)

No właśnie.
    • manhu Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 13:37
      W Polsce pipipi parkuje bezkarnie gdzie popadnie. Że nawet remont drogowy ich omija zamiast przestawić. Czy choćby jak u mnie na szerokiej chodniko-ścieżce ok. 4 m zwykle brak miejsca i muszę się przeciskać. BTW. to samo dotyczy mniej złośliwych drzew choćby z Polsatu, stoi latami blokując chodnik a przebudowa na chodniko-ścieżkę go nie rusza, ale uniemożliwia inwestycję na np. 2 mln.

Ten płatny parking pewnie jest powyżej zadanego czasu (by pipipi nie parkowało 24h na dobę 365 dni w roku, np. samochodu z reklamą).
    • hordol Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 13:40
      Weź rower+ulzysz klimatowi i będzie darmo
      No chyba że wolisz swego wypierdzianego golfa
      Jesteś jak pisowski janusz
      • negativum Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 23:57
        hordol napisała:

> Weź rower+ulzysz klimatowi i będzie darmo
        > No chyba że wolisz swego wypierdzianego golfa
        > Jesteś jak pisowski janusz

Wozisz meble na kole?
    • polakdlapolski Re: Płatny parking pod IKEA 18.07.26, 16:49
      Ale chańba, że jak słodkie kaczki idą nasze piękne kobiety z dziećmi chwalić germańskiego agresora! Lepiej do cholery jasnej z podłogi jeść nawet bez talerzy niż taki pokłon robić Germanom! Ja jestem Polak i patriota do śmierci. Szkoda, że te pokłony robili...
      • opa34 Re: "chańba" 18.07.26, 16:51
        polakdlapolski
        • x2468 Re: "chańba" 18.07.26, 23:52
          Na pierwsza rzut oka widać że to "Prawdziwy Polak" - katolik i patriota.
    • l.george.l Re: Płatny parking pod IKEA 19.07.26, 00:12
      No i dobrze, bo często jest trudno zaparkować. Ikea powinna przede wszystkim otworzyć się w niedzielę. Prowadzą sprzedaż artykułów ogrodniczych, więc ustawa ograniczająca swobodę handlu ich nie dotyczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka