tapatik 13.09.26, 23:42 wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,33019439,spor-o-aws-cudak-odwolal-prorektorow-jest-zawiadomienie-o.html Nic z tego bajzlu nie rozumiem, ale idę po paluszki. Chce ktoś? Piwa niestety nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niegracz Re: Kolejni odwołani w AWS 14.09.26, 05:19 Cóż to za heheszki ? - to poważna sprawa- jeśli już to idź na żurek w zasadzie- na kwaśnice z ryjem Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Kolejni odwołani w AWS 15.09.26, 17:29 Już to widzę, jak ktoś mi zabrania robić sobie jaja z polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Kolejni odwołani w AWS 15.09.26, 18:05 Odwołam Herr Donalda, skutek ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Kolejni odwołani w AWS 15.09.26, 22:00 negativum napisał: > Odwołam Herr Donalda, skutek ten sam. Dla Ciebie pan Donald Tusk. Rektor-Komendant może zostać zwolniony przez Senat. Tymczasem został on zwolniony przez dwóch prorektorów. Jest to niezgodne ze statutem uczelni, paragraf 29, punkt 1, podpunkt 23. Czyli zwolnienie Cudaka jest niezgodne ze statutem, a skoro tak, to Cudak nadal jest p.o. Rektorem-Komendantem i ma prawo zarządzać uczelnią do czasu wyboru nowego Rektora-Komendanta, w tym może wywalić prorektora. Odpowiedz Link Zgłoś