Dodaj do ulubionych

Prokurator bez immunitetu, za to z zarzutem i g...

IP: *.proxy.aol.com 08.12.04, 20:10
szubienica na komucha!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jack Równi wobec prawa to sukces nie organizujmy jednak IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 20:47
      wendety. Sąd jest od orzekania.
      • Gość: obywatel ....... Re: Równi wobec prawa to sukces nie organizujmy j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:30
        Pieprzysz farmazony, jack.
        Jak dotychczas sąd SKUTECZNIE chronił tego ewidentnego przestępcę mającego
        czelność, jako przestępca, przyjmować tekę ministra sprawiedliwości.
        To, że PRZESTĘPCY mianowali go na to, i kolejne stanowiska, wcale nie
        usprawiedliwia takiej kanalii a wręcz potwierdza udział w strukturze mafii.
        - A te ichniejsze korporacyjne organizacje chroniące SWOICH przestępców, to
        też sąd w formie odwróconego kota i zasłony dymnej.
        Skoro naród jest na codzień PROWOKOWANY jedynie słusznymi "ORZEKANIAMI" nie
        mającymi nic wspólnego z zasadami państwa prawa, to w końcu ma prawo mieć tego
        serdecznie dość.
    • jerry21 Re: Prokurator bez immunitetu, za to z zarzutem i 08.12.04, 22:54
      wywalic z roboty na zbity pysk , niech grabi liscie - a nie nasze
      podatnikow pieniadze.
      w calym wymiarze tzw. sprawiedliwosci nowa wladza powinna zrobic
      generalne porzadki, zatrudnic nowych ,mlodych, porzadnych ludzi o
      nieskazitelnym charakterze -tak jak mowi ustawa.imaczej ta cala odnowa
      i IV RP to bedzie pic na wode fotomontaz.
      • Gość: miop Re: takichjak giertych gruszka wasserman ? IP: 195.136.193.* 09.12.04, 08:00
        mullery i kwachy przegladaja sie z zadowoleniem jak w lustrze
      • Gość: l może na przykład ciebie, nieuku? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 11.12.04, 08:26
    • Gość: samsob Re: Prokurator bez immunitetu, za to z zarzutem i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 07:31
      Zanosi się na to, że będzie to jedyny prezent pod choinkę, który odnotują
      Polacy w 2004 roku. Dobre i to.
      pzdr
    • Gość: Kaszanka Na tom swolocz nada Marata?! IP: *.sympatico.ca 09.12.04, 07:37
    • Gość: SMIGOL Nudny Paweł się robisz............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:23
      ...umieszczając ten post wszędzie i o każdej porze. Może od teraz przytoczoną
      informację umieszczać będziesz w każdej ubikacji dworcowej.Zyskasz nowe grono
      czytelników ( nam już nie chce się tego czytać a Ty przecież musisz pisać)
      • Gość: Alhambra Re: Nudny Paweł się robisz............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:26
        Masz zdolność przewidywania przyszłości? A co stanie się 19 stycznia 2005 r.?
        • Gość: Luiza ..Jerry 21,odsiedziałeś już swoje i cierpisz na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:37
          ...psychozę natręctw?Widac cię wszędzie gdzie piszą na temat wymiaru
          sprawiedliwości i zabawne są twoje ( starego kryminalisty) pouczenia na temat
          uczciwości.A propos- czy nadal figurujesz w rejestrze skazanych? ( sam się do tego
          przyznałeś, nie napisałeś jedynie za co byłeś skazany- oczywiście niesłusznie.
          A tak nawiasem- za co?)
          • Gość: Tygrysek Hej,obywatel,jerry 21 i kaszanko a może tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:47
            ...najpierw poczekacie na wyrok ( co słusznie proponował wam Jack)bo jeżeli
            proces wykaże,że wypadek nie został spowodowany przez Sadowskiego to może się
            okazać,że nie tylko Kaszanka ma zamiast mózgu kaszankę w głowie
          • jerry21 Re: ..Jerry 21,odsiedziałeś już swoje i cierpisz 09.12.04, 18:36
            Luizko
            czerpiesz zyski z pseudopracy w tzw. wymiarze sprawiedliwoci i maci ci
            spokoj , ze ludzie coraz glosniesz pisza i mowia o
            waszych ,wyczynach , osiagnieciach. To wam psuje publicity wy
            pseudoprawniczki niewydarzone.
            A propos czy ty nadal figurujesz w rejestrze panien lekkich obyczajow ?
            Pytanie za pytanie. Po prostu bede pisac o waszych swinstwach a
            zycie codziennie przynosi kolejne przyklady.
            Na koniec do politykow odnowicieli , o ktorych wiem , iz sledza
            opinie internetowe - bo to jest naqjlepszy barometr nastrojow.
            A wiec wy politycy jezeli chcecie odnowic i uzdrowic ten kraj - to
            zaczac musicie bezwzglednie od tzw. wymiaru sprawiedliwosci.To szmbo
            trzeba oczyscic do konca i w pierwszej kolejnosci. Wszystkich tzw.
            sedziow i prokuratorow , ktorzy w jakikolwiek sposob uchybili zawodowi
            zaufania publicznego i skazony maja tzw. nieskazitelny charakter ( jak
            glosi ustawa) - wywalic na zbity pysk .Zatrudnic mlodych , zdolnych ,
            prawnikow po rzetelnych konkursach , a nie po ukladach. Wtedy ludzie
            zlapia oddech ,a kraj naprawde zacznie rozkwitac.
            Te wszystkie prawnicze kanalie musza byc odstawione na boczny tor
            historii i rozliczone co do grosza. Tak jak niejaki Hop Jerzy-
            prokuratorek apelacyjny w katowicach co to grabil pieniadze podatnikow
            bez opamietania - a tabuny sledczych naookolo nic nie widzieli.
            Ciekawa slepota.
            Ludzie nie bojcie sie tej mafii , mowcie glosno o ich wyczynach..
            • Gość: LUIZA .Jerry 21,jesteś niekonsekwentny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:31
              ..wcześniej w innych postach przyznałeś się, że byłeś karany za przestępstwo. Z
              twojego postu wynikało też,że było to ciężkie przestępstwo. Nie pamiętam już czy
              pisałeś co to za przestępstwo, ale zdaje się nie. Ja natomiast nigdy nie
              sugerowałam,że jestem "lekkich obyczajów". Wiem,że niektóre osoby kiedy nie
              potrafią coś rzeczowo odpowiedzieć używają wyzwisk ale wtedy kończy się dyskusja
              a zaczyna zwykła pyskówa. Wracając jednak do tematu-czy nie uważasz,że śmiesznym
              jest abyś ty jako człowiek skazany za przestępstwo pospolite dawał wskazówki
              jak należy naprawić wymiar sprawiedliwości? I żeby to jeszcze były wskazówki ale
              to są tylko wyzwiska i słowa nasączone nienawiścią.Mając na względzie twoją
              przeszłość nikt nie będzie miał wątpliwości, że głoszone przez ciebie uwagi
              wypływają jedynie z chęci odegrania się na prokuratorach,którzy cię oskarżali i
              sędziach, którzy cię skazali. Związaną z tym niechęć przelałeś na wszystkich
              prawników, a to już ( nie obraź się) wskazuje na pewien prymitywizm.
              Wskazuje na to też twoja histeryczna reakcja na jakąkolwiek notatkę prasową
              dotyczącą prawników w ogóle. Na podstawie takiej notatki nie można natychmiast
              ferować wyroku ponieważ nawet nie wiadomo czy odpowiada prawdzie. Powinieneś
              wiedzieć, że człowiek jest tak długo niewinny dopóki nie udowodni mu się
              winy.Zresztą ty to wiesz z własnego doświadczenia ponieważ jak sam
              twierdziłeś,że tobie tej winy nie udowodniono bo bilingi pocztowe nie
              potwierdziły rozmów telefonicznych.W tej sytuacji stosujesz zasadę Kalego-źle
              jak Kalemu ukraść, dobrze jak Kali ukraść czyli inaczej: piszą źle o
              prokuratorze to natychmiast wywalić na zbity pysk bo jest to oczywiście
              zasadne,jeżeli zaś chodzi o mnie to nawet jak mi udowodnią winę to
              sprawiedliwość sprawiedliwością ale racja jest po mojej stronie.
              • jerry21 Re: .Jerry 21,jesteś niekonsekwentny... 10.12.04, 22:42
                sluchaj panienko ciezkiej logiki

ci co mnie znaja , nawet oszczercy przez ktorych zostalem
                skazany ,wiedza jakim jestem czlowiekiem - wiec nie bredz , ze nikt mi
                nie uwierzy w moje racje co do odnowy wymiaru i kraju.Oni dobrze
                wiedza , ze mam pelne moralne prawo by tak czynic i glosic.
                Raz jeszcze powtorze - wy pseudoprokuratorzy i pseudosedziowie -
                chcielibyscie swiata jak W Procesie Kafki.To wam kanaliom moralnym i
                etycznym sie marzy.Niedoczekanie wasze.
                I jeszcze jedno dopowiem.Pani profesor filozofi etyki B.Czerska NA
                ANTENIE TROJKI powiedzial , ze prawnicy i politycy to najbardziej
                zalosne zawody ( majac na mysli praktyke codzienna) - i to sie
                potwierdza ,codziennie. Jeszcze jedno ,kazdy kto sie nawet otarl o
                prawnikow jeszcze studiujacych mowil mi ,ze to jacys dziwaczni ,
                pogieci ludzie- i to sie potwierdza w obserwacji. Dotyczy to
                prawnikow panstwowych - na etatach.
                W mojej sprawie tzw. prokurator to zwyczajnie powinna byc poddana
                badaniom psychiatrycznym - o co zreszta wystapilem wnioskiem procesowym-
                bo ewidentnie na to wyglada , iz ma w glowie pomieszane. Kazdy kto
                poczyta jej wypociny ( PROCZ JEJ PODOBNYCH) musi stwierdzic , iz taka
                umyslowosc jest godna stanowiska w wc a nie w panstwowym urzedzie.
                trzymaj sie luizo ,musze konczyc
                dyskutowac nie ma oczym - nie wiem skad sobie ubzduralas ,ze ja chce
                z toba prowadzic dyskurs.
                ja po prostu glosze prawde o tzw. wymiarze sprawiedliwosci.
                ty nie musisz glosic takiej samej , mozesz glosic swoja.
                A tak na marginesie : WLADZA USTAWODAWCZA SIE SKOMPROMITOWALA , WLADZA
                WYKONAWCZA SIE SKOMPROMITOWALA - NIC NIE STALO NA PRZESZKODZIE BY
                STALO SIE TAK SAMO Z WLADZA SADOWNICZA - CO TEZ WIDZIMY NA CODZIEN.
                W ZASADZIE TYLKO I WYLACZNIE DZIEKI CZWARTEJ WLADZY CZYLI WOLNYM
                MEDIOM-ALE NA TO JUZ WY PODNOSICIE SWOJE BRUDNE LAPSKA.
                To wam burzy wasz porzadek swiata , wasze dobre samopoczucie
                towarzystwa wzajemnej adoracji.
                A TAK W ISTOCIE JESTESCIE TOWARZYSTWEM WZAJEMNEJ ABERACJI.
                J21
            • Gość: SMIGOL To paradne - kryminaliści pouczają jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:51
              uzdrowić wymiar sprawiedliwości. Wyrok był oczywiście niesłuszny,co? I co, nie
              odwoływałeś się? Najlepsze wyjście dla Ciebie to zostać ministrem sprawiedliwości.
              Masz oczywiście nieskazitelny charakter, jesteś młody, zaangażowany. Masz zamiar
              oczyścić i odnowić ten kraj ( czego dałeś już przykłady)no i nie dopuścisz aby
              mafia sędziowska skazywała kogokolwiek ( bo skazany może napisać donos na Ciebie
              i znowu trzeba będzie uzdrawiać, oczyszczać...itd..itd) A że nie jesteś prawnikiem
              to jeszcze jeden plus dla Ciebie-nie należysz do układu. W ogóle reforma całego
              państwa powinna odbywać się na tych samych zasadach.
              • jerry21 Re: To paradne - kryminaliści pouczają jak... 10.12.04, 22:22
                Sluchaj smieciu
                pouczac to mozesz swoje dzieci , jak masz.Jak nie to pij mleko i
                nie bulgotaj bez skladu i sensu.
                Ja smieciu zakladalem NZS na swojej uczelni -i w stanie wojennym
                smieciu przez zielona granice wrocilem do kraju by walczyc z takimi
                sprzedawczykami komunistycznymi jak ty lub twoj rodziciel zapewne.Nie
                straszne mi sa wiec takie smiecie jak ty i reszta tej prawniczej
                swoloczy - co to na uslugach wladzy liza tylki. Takie Kapusty , Hopy ,
                Czerkasy , Wielkanowskie i reszta tych pseudo sedziow i
                pseudoprokuratorow. Kryminalista nigdy nie bylem i nie bede w
                przeciwienstwie do wielu z was - co sie wysluguja sitwom i mafiom.Ci
                co mnie pomowili wespol ze skorumpowanym wymiarem - dobrze wiedza z kim
                mieli doczynienia. Ja im w oczy mowilem co mysle o nich i takim
                zalosnym wymiarze. Ja pisze tylko co wedle mnie maja zrobic politycy
                odnowiciele jezeli faktycznie maja zamiar uzdrowic ten kraj.
                Natomiast ,ze sa do tego powody to kazdy dzien kompromitacji
                prawniczkow - to pokazuje.
                Jak juz pisalem wam prawniczym gnidom marzy sie swiat jak z Procesu
                Kafki - dopiero byscie mieli uzywanie na niewinnych ludziach.Jednak
                niedoczekanie wasze - i na was przyjdzie kryska. Ludzie , w tym
                niewinnie oskarzeni i osadzeni z pogwalceniem wszelkiej logiki i
                skutecznego prawa do obrony - WAS OSADZA I ROZLICZA.nIE ZROBIMY TEGO
                BLEDU I ZANIECHANIA JAK POPRZEDNIE EKIPY -CO TO NAWET STALINOWSKICH
                OPRAWCOW NIE ROZLICZYLI ZE ZBRODNI. I dlatego nowe scierwo wasze
                rozkwitlo na calego , zerujac bez opamietania na kieszeniach zwyklych ,
                szarych podatnikow.
                Na was smieciu przyjdzie czas.
                To ty jestes kryminalista -jezeli uczestniczysz w tym kryminalnym
                systemie.
                • Gość: SMIGOL Nie rozśmieszaj mnie,małolepszy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 02:39
                  ...Ty miałeś coś wspólnego z jakąkolwiek uczelnią? Chyba,że byłeś cieciem, bo
                  sądząc po tym co piszesz i jak piszesz nie ukończyłeś nic oprócz szkoły
                  podstawowej- no, może 1 rok szkoły zawodowej. Co więcej ,właśnie język i sposób
                  wysławiania się upewnia mnie,że pewien czas spędziłeś tam gdzie powinieneś teraz
                  wrócić. W "kiciu" nie tacy jak Ty maniacy się znajdują i jest to normalne.
                  Natomiast wśród ludzi normalnych, nawet jeżeli nic nie pszeskrobiesz,prędzej czy
                  później swoją psychozą natręctw zwrócisz na siebie uwagę a wiesz co to
                  znaczy.Nie wiesz? No to Ci powiem-szpital dla psychicznie chorych.Jest to tym
                  bardziej prawdopodobne,że oprócz psychozy natręctw ( we wszystkich widzisz
                  prawników) można u Ciebie rozpoznać pewne objawy mitomanii.
                  Ty tego nie widzisz?. Z jednej strony przyznajesz się do odsiadki w kryminale
                  ( nie pamiętam już dokładnie co pisałeś we wcześniejszych postach ogólnie
                  przyznając się do "kiblowania" ale nawet w tym piszesz,że Cię "pomówili")a z
                  drugiej robisz z siebie kombatanta i to w dodatku członka NZS. A może byłeś
                  członkiem nie NZS a NSZ- szczególnie Brygady Swiętokrzyskiej?
                  I jeszcze jedno - żywo reagujesz na jakąkolwiek krytykę pod swoim adresem
                  przyjmując jako pewnik, że ten kto źle o Tobie ( w Twoim mniemaniu) się wyraża
                  to agent komunistyczny ( z dziada pradziada zresztą)
                  Wygląda na to,że w czasie odbywania kary zostałeś namówiony przez kumpli do
                  świadczenia pewnych intymnych usług i to zwichnęło Twoją psychikę do tego
                  stopnia,że za swoje ciężkie przejścia a później za całe zło świata obwiniasz
                  prawników.
                  Reasumując- czy uważasz, że niewykształcony i do tego chory psychicznie
                  człowiek może udzielić politykom cennych rad ? Przecież Ty się kompletnie nie
                  znasz na problemach wymiaru sprawiedliwości.Ośmieszasz się!!!!!!
                  A tak nawiasem -czytałeś "Proces" Franza Kafki czy to też objaw mitomanii?
                  Jeżeli czytałeś odpowiedz jak się nazywa główny bohater i w jakimmieście toczy
                  się akcja książki.
                  • jerry21 Re: Nie rozśmieszaj mnie,małolepszy.... 11.12.04, 10:31
                    glabku
                    ja nogdzie nie siedzialem
                    wyrok ma w zawieszeniu a wasza prawnicza sitwa rozliczona bedzie w
                    Strasburgu.
                • Gość: l Re: To paradne - kryminaliści pouczają jak... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 11.12.04, 08:25
                  jerry, miejsce takich chamów jak ty jest w więzieniu albo w szpitalu
                  psychiatrycznym. Poziom twojego bełkotu jest żenujący. Do tego powołujesz się
                  bez przerwy na swoją "kombatancką" przeszłość, co sugeruje, że jesteś raczej
                  esbeckim prowokatorem.

• Gość: SMIGOL A jednak byłeś skazany i to stawia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 16:58
                    • Gość: SMIGOL ....w innym świetle Twoje pretensje. A za co .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:04
                      ...zostałeś skazany- kombatancie? ( wiem,że za niewinność- ale jaki był zarzut)
                      I nie odwoływałeś się? ( jestem pewny, że tak). Jeżeli tak, jaki był wyrok sądu
                      II instancji?
                      • Gość: SMIGOL Znałem jednego takiego jak Ty "niewinnego".... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:08
                        • Gość: SMIGOL ..też miał pretensje.W końcu zwariował.Powodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:12
                          • jerry21 Re: ..też miał pretensje.W końcu zwariował.Powodz 12.12.04, 10:34
                            swirze zmien nicka na SWIRGOL
                            W sam raz ulal jak do ciebie pasuje.
                            Przypuszczam , ze szybciej ty wyladujesz w szpitalu dla pokreconych
                            prawniczkow lub poplecznikow pseudoprawnikow
                            na teraz spadaj
                  • jerry21 Re: To paradne - kryminaliści pouczają jak... 12.12.04, 10:31
                    gosciu
                    bredzisz kompletnie-jakim moge byc esbeckim prowokatorem.co lub kogo
                    prowokuje.Pseudoprawniczkow do belkotu.Ponad 60% spoleczenstwa ocenia
                    tzw wymiar negatywnie - ja tylko glosno o tym mowie jaki to szambo
                    ten tzw. wymiar sprawiedliwosci.Codziennie sa przyklady na degeneracje
                    prokuratorow i sedziow - a ministrami sprawiedliwosci na czele. Tacy
                    jak ty to owszem posylali , zamykali ludzi w psychuszkach. Poczytaj
                    Solzenicyna Archipelag Gulag lub Jeden dzien Iwana... .Jego tez
                    zamnkneli - bo mowil prawde.
                    Natomiast co do mego jezyka - to jest on celowo adekwatny do opisu
                    szamba czyli wymiaru i jego funkcjonariuszy. Tak jak Michnik uzywal
                    knajackiego jezyka adekwatnego do sytuacji - tak i ja czynie.
                    narazie spadaj gosciu
                    • Gość: l pocieszę cię IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 12.12.04, 11:38
                      W każdym zakładzie karnym 4/5 stanowią "niewinni". Licytują się w opowieściach,
                      jak to zostali fałszywie pomówieni, skrzywdzeni, sąd nie słuchał co mieli do
                      powiedzenia na rozprawie i tak dalej. Ciesz się, że dostałeś wyrok z
                      zawieszeniem. Jeśli okres próby jeszcze biegnie, staraj się trochę opanowac
                      swoją chamską agresję, bo jeszcze możesz trafić za kratki.
                      • jerry21 Re: pocieszę cię 13.12.04, 10:45
                        gosciu
                        juz ci pisalem spadaj palancie
                        ja sie wcale nie boje wiezienia matole pospolity i w twoim
                        prawniczym szambie.
                        mam duzo zgromadzonych cytatow na wasz temat wypowiadanych przez badx
                        co badx wplywowych politykow i jeszcze nie skompromitowanych np.
                        Rokity , Ziobry i innych czest prawnikow.
                        Tak wiec ja sie nawet przygotowuje na proces w ktorym ich powolam
                        na swiadkow. Jak wygram ( a tam wszyscy Polacy wygrywaja) w Strasburgu
                        to nie zapomne poinformowac takich kreatur wy.
                        Twoja logika gosciu jest zalosna .matole ja wyraxnie tlumaczylem , iz
                        zostalem pomowiony o karalne groxby na ktore to oskarzenie byly
                        tylko slowa pokrzywdzonej - zreszta bez ladu i skladu , bez sensu.
                        Ty mi matole chcesz wmowic za wszelka cene iz jestem winny tylko
                        tego nie wiem , albo nie chcem sie przyznac. Podalem wiec przyklad
                        Jozefa K. z Procesu Kafki - ze taki wam sie swiat marzy wy prawnicze
                        gnidy.
                        Jednak i was w koncu rozlicza - ja napewno o to bede walczyl -
                        takze metodami politycznymi.Co nieco na ten temat publikowalem juz w
                        Rzeczpospolitej - wiec wy kretynskie nasienia mozecie podskakiwac ile
                        wlezie - a ja dopne swego. Juz moja dzialalnosc internetowa przynosi
                        efekty w postacji wzrostu swiadomosci waszych swinstw. Takze do
                        politykow wysylam odpowiednie materialy- i wiem ze sa brane pod
                        uwage.
                        A tak na marginesie - ty nawet nie potrafisz wymyslic jako takiego
                        nicku internetowego- widac ze twoj poziom umyslowy jest nagranicy
                        zalosnego. Trzymaj sie - i sprobuj uruchomic szare komorki -
                        przynajmniej kilka na poczatek.
                        • Gość: SMIGOL JERRY, TO JEST BEŁKOT.PLUJESZ ŚLINĄ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:37
                          ...A NIE MÓWISZ. a MOŻE ,PSYCHICZNY, ODPOWIESZ NA MOJE PYTANIA-ZA CO KONKRETNIE
                          ZOSTAŁEŚ SKAZANY,CZY SIĘ ODWOŁYWAŁEŚ,CZY SKŁADAŁEŚ KASACJĘ ORAZ W JAKIM MIEŚCIE
                          DZIEJE SIĘ AKCJA "PROCESU" KAFKI? MAM NADZIEJĘ,ŻE W KOŃCU MI ODPOWIESZ ZANIM CIĘ
                          ZNOWU ZAMKNĄ ( W WIĘZIENIU LUB PSYCHIATRYKU) SPIESZ SIĘ MASZ CHYBA MAŁO CZASU
                        • Gość: l Re: pocieszę cię IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.12.04, 16:01
                          Przepełnienie zakładów psychiatrycznych twoją jedyną nadzieją, świrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka