Dodaj do ulubionych

Do Oszoloma! Jakie wrażenia?

10.12.04, 15:24
Jakie wrażenia z obchodów XIII rocznicy powstania RM w Toruniu?
Obserwuj wątek
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Do Oszoloma! Jakie wrażenia? 10.12.04, 15:33
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=18382472
      • gregorak Re: Do Oszoloma! Jakie wrażenia? 10.12.04, 19:39
        Jakieś rozczarowanko, że nie chce Ci się nic napisać?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Do Oszoloma! Jakie wrażenia? 10.12.04, 20:12
          nie, po prostu choróbsko mnie dopadło..mam katar...
          • pereop Re: Do Oszoloma! Jakie wrażenia? 10.12.04, 20:15
            życzę zdrowia
            • gregorak Re: Do Oszoloma! Jakie wrażenia? 10.12.04, 20:19
              pereop napisał:
              > życzę zdrowia

Dołączam się do zyczeń!
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Do Oszoloma! Jakie wrażenia? 10.12.04, 22:29
              dziekuję i nawzajem...były występy artystyczne, grały zespoły Mazowsze Ślask
              orkiestra wosjkowa śpiewała Eleni i Ewa Uryga (jazz) Darek Malejonek z Houk
              Armia kilka zespołów disco polo a nawet dwa zespoły hip- hopowe (nieznane
              jeszcze na rynku) był konkurs tańców polskich loteria bawili się starzy i
              młodzi można było co nieco kupic poczytać książki posłuchac płyt była też
              niezła wyżerka z tradycyjnymi daniami polskimi zbigosem na czele
              • gregorak ??? 11.12.04, 21:31
                A skąd żeś tych wszystkich wykonawców wytrzasnął? W TV TRWAM nikogo przez
                Ciebie z wymienionych nie widziałem! Za to byli inni, zgodnie z tym co pisze ND:
                „Rocznicowe uroczystości rozpoczęły się o godz. 13.00 koncertem w wykonaniu
                Zespołu Pieśni i Tańca "Mały Śląsk" z Radzionkowa, który wystąpił na scenie
                usytuowanej w wielkim namiocie obok kościoła św. Józefa. Pielgrzymi mieli także
                okazję wysłuchać programu poetyckiego przygotowanego przez studentów WSKSiM w
                Toruniu. W Godzinie Miłosierdzia odmówiono Koronkę do Bożego Miłosierdzia, a po
                niej swój koncert zaprezentowała orkiestra "Victoria" z Warszawy pod dyrekcją
                płk. Juliana Kwiatkowskiego.”
                Zdziwiła mnie zwłaszcza ta ARMIA. Budzyński w wywiadzie dla GW w marcu 2003
                powiedział:
                "Mikołaj Lizut: A jaki jest Twój stosunek do Radia Maryja?
                - Nie słucham tej stacji. Kiedyś z Litzą wystąpiliśmy w audycji Radia Maryja
                transmitowanej z jednego z wrocławskich kościołów. Graliśmy na gitarach i
                śpiewaliśmy psalmy, a później rozmawialiśmy ze słuchaczami. Byłem w szoku, bo
                natychmiast zadzwoniła jakaś pani, krzycząc, że oto przez nasz występ nastąpiła
                profanacja Najświętszego Sakramentu. Ta rozgłośnia dzieli świat na złych i
                dobrych, a ja zaliczam się raczej do złych. Dla takich jak ja fanatyzm nie ma
                litości, bo fanatyk musi mieć jakiegoś wroga, którego mógłby nienawidzić. To
                jest postawa sprzeczna z tym, czego Chrystus naucza w Ewangelii, w Kazaniu na
                Górze. Chrystus kocha każdego człowieka, a grzeszników w szczególności."
                Oszołomie czy Ty przypadkiem nie zmyślasz na maxa???
                • gregorak Re: ??? 12.12.04, 20:22
                  UP!!!

gregorak napisał:

> A skąd żeś tych wszystkich wykonawców wytrzasnął? W TV TRWAM nikogo przez
                  > Ciebie z wymienionych nie widziałem! Za to byli inni, zgodnie z tym co pisze
                  ND
                  > :
                  > „Rocznicowe uroczystości rozpoczęły się o godz. 13.00 koncertem w wykonan
                  > iu
                  > Zespołu Pieśni i Tańca "Mały Śląsk" z Radzionkowa, który wystąpił na scenie
                  > usytuowanej w wielkim namiocie obok kościoła św. Józefa. Pielgrzymi mieli
                  także
                  >
                  > okazję wysłuchać programu poetyckiego przygotowanego przez studentów WSKSiM w
                  > Toruniu. W Godzinie Miłosierdzia odmówiono Koronkę do Bożego Miłosierdzia, a
                  po
                  >
                  > niej swój koncert zaprezentowała orkiestra "Victoria" z Warszawy pod dyrekcją
                  > płk. Juliana Kwiatkowskiego.”
                  > Zdziwiła mnie zwłaszcza ta ARMIA. Budzyński w wywiadzie dla GW w marcu 2003
                  > powiedział:
                  > "Mikołaj Lizut: A jaki jest Twój stosunek do Radia Maryja?
                  > - Nie słucham tej stacji. Kiedyś z Litzą wystąpiliśmy w audycji Radia Maryja
                  > transmitowanej z jednego z wrocławskich kościołów. Graliśmy na gitarach i
                  > śpiewaliśmy psalmy, a później rozmawialiśmy ze słuchaczami. Byłem w szoku, bo
                  > natychmiast zadzwoniła jakaś pani, krzycząc, że oto przez nasz występ
                  nastąpiła
                  >
                  > profanacja Najświętszego Sakramentu. Ta rozgłośnia dzieli świat na złych i
                  > dobrych, a ja zaliczam się raczej do złych. Dla takich jak ja fanatyzm nie ma
                  > litości, bo fanatyk musi mieć jakiegoś wroga, którego mógłby nienawidzić. To
                  > jest postawa sprzeczna z tym, czego Chrystus naucza w Ewangelii, w Kazaniu na
                  > Górze. Chrystus kocha każdego człowieka, a grzeszników w szczególności."
                  > Oszołomie czy Ty przypadkiem nie zmyślasz na maxa???
                • oszolom.z.radia.maryja Re: ??? 13.12.04, 12:23
                  w poprzednich latach tak było
                  • gregorak Re: ??? 13.12.04, 20:32
                    oszolom.z.radia.maryja napisał:
                    > w poprzednich latach tak było

Oszołomie nie strugaj wariata! (Że posłużę sie powiedzeniem posła Giertycha
                    użytym w czasie przesluchiwania świadka Żagla)
                    Pytanie brzmiało:
                    >Jakie wrażenia z obchodów XIII rocznicy powstania RM w Toruniu?
                    A ty coś plątasz się w zeznaniach... jak Roman "Niejasna Góra" Giertych o
                    spotkaniu z Kulczykiem.
          • abstrakt2003 Re: Do Oszoloma! Jakie wrażenia? 11.12.04, 21:33
            Pewnie kara za grzechy
            :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka