Dodaj do ulubionych

Polacy uwielbiają Boże Narodzenie

20.12.04, 20:01
nalezy sie cieszyc że Polacy tak bardzo są przywiązani do świąt Bozego
Narodzenia..w najblizszych latach czeka nas wszystkich cięzki egzamin z
obrony tej tradycji przed agresją politycznej poprawności która chce usunąć
Boga z życia narodów czy zwykłych ludzi...już dsie dowiadujemy że we Włoszech
we Francji czy w Anglii nie wolno ubierać choinek w szkołach
publicznych...nie dajmy sie zwariować! nie ulegajmy terrorowi politycznej
poprawnosci! Brońmy naszej wiary! naszych obyczajów i tradycji! a tym którzy
chcą nam tego zabronić z publicznym manifestowaniem przywiązania do tardycji
powiedzmy głośnie NIE!
Obserwuj wątek
    • Gość: Katolik Polski + POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 20:07
      Widac teraz,ze Polska jest katolicka i taka
      pozostanie.Nawet w Izraelu nie obchodzi ich
      swiat taki procent spoleczenstwa.
      To jest jasny dowod dla tych,ktorzy probuja
      propagowac w Polsce homoseksualizm i ateizm !
      Jestesmy ludzmi wierzacymi,nie damy sie
      propagandzie smierci !!!
      • Gość: czyzunia Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:24
        oj chłopaki, chłopaki, to są święta santaklausa.
        • Gość: Katolik Polski + Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 20:31
          Tobie czyzunia pomylilo sie z dziadkiem Mrozem.
          Powiem wiecej z "Gwiazdorkiem".
          Do dzisiaj smieje sie z tej glupoty !!!
          • Gość: chrześcijanka w obronie czyżuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:27
            nie obrażając niczyich uczuć religijnych, ale czym różni się wymyśłony Dziadek
            Mróz od wymyślonego Świętego Mikołaja (któremu ostateczy wizerunek nadali spece
            od marketingu w firmie Coca-cola)? Mnie osobiście podpasował tegoroczny
            niebieski mikołaj z pepsi.
            • Gość: Roxie Re: w obronie czyżuni IP: *.putnamlovellnbf.com 21.12.04, 15:20
              Died Moroz to wymysl ZSRR. Gwiazdor to nie Sw. Mikolaj tylko tzw. Aniolek
              tylko ze na Slasku badz w poznanskiem - jednym z tych poniemieckich ;)
              regionow.

A do Katolika - tys sie gosciu szaleju nazorl. Wez se haftnij czleku to Ci sie
              lepiej zrobi. Co ma tradycja do katolickosci na wieki wiekow? Ty robisz sie
              na bardziej religijnego niz kosciol, a gdybys wiedzial jak sie ksieza w
              konfesjonale odnosza do "grzechow" homoseksualnych to bys sie chyba zabil.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! 20.12.04, 20:25
        zapraszam cię przyjacielu na nasze forum
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24536
        -bądź naszym stałym gościem
        • Gość: czyzunia Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:31
          oszolku, wzruszyłęm się okrutnie, ale nie skorzystam.
      • Gość: Czarny ;-) Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.kabel.telenet.be 20.12.04, 20:39
        Gość portalu: Katolik Polski + napisał(a):
        > To jest jasny dowod dla tych,ktorzy probuja
        > propagowac w Polsce homoseksualizm

Masz racje. Trzeba wytrzebic Czarnych zboczencow
        • Gość: Katolik Polski + Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 20:59
          Postawiles na falszywego konia.Belgia to sztuczny twor.
          Ten kraj nie ma przyszlosci.Homoseksualizm,pedofilia,
          eutanazja wszystko w imie wolnosci.Flamandczycy juz
          nie godza sie z tym.A ten ich krol i jego nastepca
          tez podobno odchyleni seksualnie.Zreszta marionetki.
          Jesli trzeba bedzie kiedys wracac z powrotem do Polski,
          trzeba bedzie pogodzic sie z narodem.
          • Gość: Czarny ;-) Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: 84.194.250.* 21.12.04, 10:24

> Postawiles na falszywego konia.

Mylisz sie. Od czasu gdy wywalono Czarnych na pysk z polityki Belgii powodzi
            sie calkiem niezle. Juz od lat jest na czolowym miejscu w Europie jako
            najbogatszy kraj.
      • Gość: konrad Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:19
        Tylko że Święta Bożego Narodzenia obchodzą nie tylko katolicy, czego najlepszym
        przykładem rodzina moja oraz moich licznych znajomych. To pewna tradycja, dla
        wielu bardziej święto rodzinne niż religijne, a nawet jeśli idą wtedy do
        kościoła, to nie oznacza to w ich przypadku nietolerancji dla mniejszości
        seksualnych (czy sprzeciwu wobec antykoncepcji).
        Przykro mi gasić twój optymizm, ale chyba jest zbyt na wyrost :-)

• Gość: Katolik Polski + Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 22:52
          Boze Narodzenie jest i pozostanie swietem katolickim !
          Jest to rocznica narodzin Chrystusa Zbawiciela !
          Ze wzgledow komercyjnych sprowadza sie to swieto
          do zakupow,konsumpcji i wolnego czasu.
          Nawet w Japonii obchodza juz Boze Narodzenie !
          Nie maja pojecia o co chodzi ,ale jest kolorowo,
          Mikolaj i podarunki !
          Przyjdzie czas kiedy sie zastanowia skad to
          przyszlo i co oznacza !
          • Gość: tg Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.bos.east.verizon.net 21.12.04, 05:04
            bzdura! Boze Narodzenie to swieto chrzescijanskie, a nie wylacznie katolickie.

tg
          • Gość: Czarny ;-) Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: 84.194.250.* 21.12.04, 10:14
            > Boze Narodzenie jest i pozostanie swietem katolickim !
            > Nawet w Japonii obchodza juz Boze Narodzenie !

No patrz pan co za heretycy. Nie dosc, ze zrobili sobie z tego swieto rodzinne
            to jeszcze obchodza je kilka godzin wczesniej.
      • Gość: pietruszka Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 01:42
        Ej jasnowidz, mów za siebie i zastanów się skąd się wziąłeś na tej planecie...
        wisz co to jest czas ? a czarne dziury ? zastanów się chłopie zanim zaczniesz
        takie hipokryzje tutaj pisać, proszę cię...
        powinieneś czasem użyć głowy, szkoda że tak późno zaczniesz... no ale w sumie
        zawsze można iść do kościoła prawda ?

• Gość: chrześcijanka są też tu protestanci ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:22
        ja hołduję Bogu a nie tradycji. Nie chcę nikogo znieważać, ale tradycja nie
        może stać się dla nas ważniejsza niż sam Bóg. W Biblii tak naprawdę nie ma nic
        o karpiu, świętym mikołaju czy bombkach.

Wizje śmierdzącej stodoły w której wśród odchodów przyszedł na świat Mesjasz,
        zamieniliśmy na słodki obrazek ślicznej stajenki.

Ile dzieci w Polsce myśli, że tradycyjną kolędą świąteczną jest "Hej sokoły".
        Ja tak dorastałam.
      • Gość: antybydle Re: POLSKA JEST KATOLICKA !!!!! IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 21:20
        "To jest jasny dowod dla tych,ktorzy probuja propagowac w Polsce
        homoseksualizm" - czy piszesz o klerze katolickim?
    • Gość: Czarny ;-) Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.kabel.telenet.be 20.12.04, 20:36
      Skad te bzdury? Moze co piaty Belg przyznaje sie, ze jest katolikiem, ale zeby
      do kosciola chodzil? Totalna bzdura.

"Do kościoła chodzi wtedy zaledwie co czwarty Czech czy Norweg, co piąty
      Holender i Belg"
      • Gość: Nath Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.223-200-24.mc.videotron.ca 20.12.04, 22:05
        Czytaj uwazniej to moze zrozumiesz sens...Nie chodzi tylko o katolikow tylko o
        wszystkich chrzescjan.
    • Gość: Jo Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: 192.195.12.* 20.12.04, 21:10
      Ja uwielbialam Boze Narodzenie w Polsce... Odkad sie sprowadzilam na Antypody-
      nie wydaje mi sie ze Boze Narodzenie wogole ma miejsce, wcale mnie to nie
      cieszy... ;-(
      • Gość: jaa_ga Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.acn.waw.pl 20.12.04, 21:17
        Ależ z nas kłamczuchy he he
        Nawet na spowiedzi, a co mówić - w sondażach...
      • Gość: tg Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.bos.east.verizon.net 21.12.04, 05:08
        Rozumiem, jak obchodzic Gwiazde wiosna, kiedy zamiast owieczek kangury skacza
        za oknem? Przenies sie do Hameryki, tu wiedza jak sprzedawac stuff pod pozorem
        Swiat, tylko karpia prawdziwego nadal nie uswiadczysz... ;-)

tg
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie 20.12.04, 22:09
      nie damy zeświecczyc Bozego Narodzenia
      • jaa_ga Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie 20.12.04, 22:59
        Za późno. Spójrz na te tłumy oszalałe
        w pędzie za błyskotkami i żarciem.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie 20.12.04, 23:17
          to jeszcze m,ożna naprawić..gorzej gdyby nie chciałoby sie rodakom ubierać
          choinki czy śpiewać kolęd wzgl puszcać ich z taśmy
      • Gość: Czarny ;-) Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: 84.194.250.* 21.12.04, 10:17
        "Skatoliczyliscie" :-) poganska Wielkanoc. To i BN da sie "zeswiecczyc" :-)
    • Gość: Prospero Błąd gramatyczno-stylistyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 23:38
      Taki drobiazg. W pierwszych zdaniach artykułu... Nie mówi się TĄ opinię, ale TĘ
      opinię... Poprawcie, niech choć jedna gazeta pisze poprawnie. Pozdrawiam
      • Gość: ultrakrak do Prospero IP: *.fiber.net.pl 21.12.04, 08:19
        widzisz nie jestes na czasie z pisownia, kilka lat temu wprowadzono zmiane
        pozwalajaca na mowienie i pisanie rowniez tą
    • Gość: Grzebar Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.12.04, 23:58
      Jestem z rodziny katolickiej, choociaż niegdy nadmiernie bogobojnej, sam jestem
      niewierzącym, lecz dla mnie i moich najbliższych najważniejszym rodzinnym, a
      przy tym jakże polskim, świętem jest Wigilia (nawet całe Boże Narodzenie), a
      następnie Wielkanoc. I wara różnym poparańcom i politycznie poprawnym od mojej
      rodzinnej i narodowej tradycji. Obchodzenie tego święta nie ma nic wspólnego z
      brakiem liberalizmu. Rozumiem, że agentom supermarketów najbardziej odpowiada 3-
      miesieczny okres "dziadka morza", Santa Klausa itp.
    • Gość: marco polo Boze Narodzenie w Polsce to swieto biznesu nie kos IP: 200.232.137.* 21.12.04, 00:12
      cielne,

Chcialbym zobaczyc niezterroryzowana rodzine,
      ktora nie kupuje prezentow na Boze Narodzenie i nie
      pije alkoholu w trakcie swiat;

Kosciol jest tak
      slaby ze nie wytrzymuje bez poparcia biznesu;
      W Judaizmie na Pesah nie ma prezentow, w Ramadanie tez...
      Jesli chcescijanstwo chce byz autentyczne musi sie odciac
      od laczenia religi z biznesem.... pomysl prezentow to
      pomysl komercyjny
      (np. w USA jest taka presja komercyjna ze Hanukah, skad inad
      nieistotne swieto zydowskie, ale w okresie swiad B. Narodzenia ma
      wieksza wage bo trzeba dawac presenty, bo dzieci chrzescijanskie otrzymuja
      takowe, wiec zydowskie zazdroszcza...te same mechanizmy
      w Polsce wsrod bogatszych i biednych...to jest to czego
      chrzescijanstwo uczy dzieci?)
      • Gość: rozalinda Re: Boze Narodzenie w Polsce to swieto biznesu ni IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.12.04, 10:00
        Hanuka zawsze byla swietem,w ktorym obdarowywano dzieci.Nie ma to nic wspolnego
        z presja amerykanskiego Bozego Narodzenia.
        Natomiast mozliwe ,ze jakosc i ilosc prezentow ulegla modzie i reklamie.
        Hanuka nie jest religijnie ,ale historycznie waznym swietem ,gdyz celebruje
        zwyciestwo .Jest symbolem wolnosci,swiatla(byc moze swieczki i lampki
        bozonarodzeniowe stad biora swoj poczatek) i cudu.
        Wesolych swiat!
    • rolotomasi Re: Polacy uwielbiają 21.12.04, 01:01
      Ostatecznie mogę się zgodzić z sondażem i opinią, że 'uwielbiam' ale czy dostanę
      za to wziątkę od Mikołaja?
      Przypuszczam, że wątpię.

Pewnie za to, że jestem w grupie niereprezentatywnych Polaków, tych którzy nie
      pójdą do KościKatoli (100%-90,7%).
      Nie szkodzi, za Komuny też byłem niereprezentatywny, i przetrzymałem, a ta K.
      (nomen omen) - nie! Historia lubi się powtarzać hłe hłe.
      Czego sobie i forumowiczom w nadchodzącym okresie życzę :))
    • Gość: Tom Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 01:11
      Swieta z prezentami, choinka, to najfajniejszy dzien w roku, a jednoczesnie
      ci , co znaja historie wiedza, ze to swieto nie ma nic wspolnego z
      chrzescijanstwem, jest rzymskim poganskim swietem zaadaptowanym za Konstantyna,
      by ulatwic przyjecie chrzescijantwa przez Rzymian. Poza tym , "rdzennie polski"
      zwyczaj ubierania choinki przywedrowal do Polski z Niemiec stosunkowo niedawno,
      jakies 200 lat temu, jesli mnie pamiec nie myli.

Mimo to- niech zyja Swieta!!! jakby ich nie bylo, trzeba by je bylo wymyslic.
      • monhen Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie 21.12.04, 06:49
        swiete slowa Tom. A motyw i mit matki z malym dzieckiem wystepuje we wszystkich
        kulturach i powstal wiele wiele lat p.n.e.
        Kosciol Katolicki wcale nie ma na niego monopolu ani patentu!
    • Gość: Adam Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.slawik.rybnik.net.pl 21.12.04, 08:32
      i jeszcze uwielbiamy "wszystkich swietych" czyli Swieto Zmarlych
      • Gość: CZYZUNIA Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:42
        polacy lubią święrtować wogóle.
        pamiętam święta 22 lipca.
        i te tłumy na święcie trybuny ludu.
        i nie pieprz czasem oszolku że to były spędy na siłę.
        TO BYŁO ŚWIĘTOWANIE
    • Gość: doc najdurniejsze swieta w calym roku IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:46
      szczegolnie w drugi dzien,
      liczne interwencje pogotowia ratunkowego,
      z powodu problemow z oddawaniem gazow,
      i policyjnego z powodu licznych bijatyk rodzinnych,
      • oszolom.z.radia.maryja wspłczucia z powodu rodziny 21.12.04, 10:08
        nie umiecie świętować i tyle...u mnie w domu rodzina jest zgodna i nikt z nikim
        się nie kłóci ani nie bije
        • Gość: Czarny ;-) Re: wspłczucia z powodu rodziny IP: 84.194.250.* 21.12.04, 10:27
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> nie umiecie świętować i tyle...u mnie w domu rodzina jest zgodna i nikt z
          nikim
          >
          > się nie kłóci ani nie bije

Nawet szmata w pysk nikt nie obrywa za wyjadanie rodzynek? Oj! Klamczuszek!
          • oszolom.z.radia.maryja Re: wspłczucia z powodu rodziny 21.12.04, 16:38
            naprawdę nikt nie obrywa..rozumiem ze u ciebie to normalka że dostajesz szmatą
            po głowie
    • bo98 Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie 21.12.04, 10:27
      najbardziej sobie cenię Boże Narodzenie,

do kościoła nie wybiorę się,
      tłustej gęby aparatczyka nie oglądnę,
      zachowam umiar przy stole,
      będę czytał, rozmawiał z rodziną, spacerował,
      po Świętach, niechętnie udam się do pracy

nie interesują mnie tzw. "opłatki" pracownicze , organizacyjne, szkolne itp.
      to patologia,
      choinkę ubiera się w domu

Boga ma się w sercu, albo się nie ma
    • Gość: chrześcijanka Drodzy Polacy, a o co tak właściwie w tych świętac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:32
      h chodzi? Chciałabym znać opinię Polaków. Co jest dla nas najważniejsze? Kto te
      święta zainicjował? Na czym się koncentrujemy w tym czasie? Itd.
      • Gość: Czarny ;-) Re: Drodzy Polacy, a o co tak właściwie w tych św IP: 84.194.250.* 21.12.04, 10:35
        > Co jest dla nas najważniejsze?

Rodzina!
        • Gość: chrześcijanka Re: Drodzy Polacy, a o co tak właściwie w tych św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:53
          czyli nie Bóg?
          • Gość: Czarny ;-) Re: Drodzy Polacy, a o co tak właściwie w tych św IP: 84.194.250.* 21.12.04, 11:12
            Gość portalu: chrześcijanka napisał(a):

> czyli nie Bóg?

Jakos nie pasuje mi do zadnego z pytan, ktore zadalas.
            • Gość: chrześcijanka Re: Drodzy Polacy, a o co tak właściwie w tych św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 11:14
              co jest najważniejsze w Twoim życiu?

Bóg.
              • Gość: Czarny ;-) Re: Drodzy Polacy, a o co tak właściwie w tych św IP: 84.194.250.* 21.12.04, 11:19
                Gość portalu: chrześcijanka napisał(a):

> co jest najważniejsze w Twoim życiu?
                >
                > Bóg.

Rodzina! :-)
                • Gość: chrześcijanka Re: Drodzy Polacy, a o co tak właściwie w tych św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 11:23
                  wiem, i dla wielu też. A może trzeba by kolejność zmienić i wtedy te rodziny
                  wyglądałyby inaczej. Może jakbyśmy Boga stawiali na I miejscu to byśmy umieli
                  kochać i dawać innym radość.
                  Tak sobie rozważam.
                  • Gość: antyklerykał Re: Drodzy Polacy, a o co tak właściwie w tych św IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 21:31
                    A ty znów zaczynasz swije wywody. Nudna jesteś
    • Gość: l Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.icpnet.pl 21.12.04, 11:17
      prymitywne poloczki
    • szwedzka A jak się nazywa szwedzki prezydent? 21.12.04, 13:18
      "Niemal 58 proc. badanych Polaków uważa za ważne, by na święta życzenia złożył
      im w telewizji prezydent. W Szwecji takie wystąpienie uważa za ważne jedynie
      17,3 proc. społeczeństwa."

Co, wziąwszy pod uwagę, że Szwecja nie ma prezydenta, jest i tak imponującym
      wynikiem. :-)

Paweł
      • Gość: chrześcijanka obalanie kolejnego mitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:21
        ach gdyby nie ten cud pod Jasną Górą, może też nie mielibyśmy prezydenta. A tak
        z ciekawości: słyszłam (może to być tylko plotka), że księża na Jasnej Górze
        zrobili niezłą składkę wtedy dla Szwedów. Ma ktoś z was jakies materiały na ten
        temat.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: A jak się nazywa szwedzki prezydent? 21.12.04, 16:40
        z tekstu nie wynika że Szwecja ma prezydenta..fakt ze mogli użyć bardziej
        neutralnego ogólnego pojęcia jak głowa państwa..pod to pojęcie podppada i p
        [rezydent i król
    • Gość: WUJAS Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: 213.77.90.* 21.12.04, 13:54
      Niektórzy powinni zrozumieć, że w tym kraju mieszkają pełnoprawni obywatele,
      którzy nie należą do waszej sekty i nie są zaślepieni bajką o bogu. Dlaczego
      mamy być obrażani symbolami krzyża w szkołach i parlamencie. Ja za nic mam
      kłamliwe teorie Jezusa Chrystusa i kościoła katolickiego. Dlaczego chcecie
      pozamykać normalnym ludziom sklepy w niedziele i omamiacie małe dzieci już w
      przeczkolach. Religia w szkołach powinna być absolutnie zabroniona.
      CHRZEŚCIJAŃSTWO TRZEBA TĘPIĆ. BÓG TWÓJ WRÓG!!!
      • Gość: Seba Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie IP: *.piap.pl 21.12.04, 14:56
        > Niektórzy powinni zrozumieć, że w tym kraju mieszkają pełnoprawni obywatele,
        > którzy nie należą do waszej sekty i nie są zaślepieni bajką o bogu. Dlaczego
        > mamy być obrażani symbolami krzyża w szkołach i parlamencie. Ja za nic mam
        > kłamliwe teorie Jezusa Chrystusa i kościoła katolickiego. Dlaczego chcecie
        > pozamykać normalnym ludziom sklepy w niedziele i omamiacie małe dzieci już w
        > przeczkolach. Religia w szkołach powinna być absolutnie zabroniona.
        > CHRZEŚCIJAŃSTWO TRZEBA TĘPIĆ. BÓG TWÓJ WRÓG!!!

Polecam zapoznanie sie ze slowami ktorych uzywasz imc WUJAS
        encyklopedia.pwn.pl/66837_1.html
        W tym kontekscie sekta w odniesieniu do rzymskich katolikow jest ostro
        naciagane. Rozumiem ze chciales kogos obrazic. Po piersze tak po drugie piszac
        slowo Bog ktore w odniesieniu do Boga chrzescijan pisze sie w polskim jezyku z
        duzej litery. Sadze ze w tym swietle Twoje stwierdzenia o rzekomo obrazajacych
        Cie krzyzach w szkole i parlamencie brzmia zalosnie dwu licowo i slabo. Jesli
        uwazasz ze teorie Jezusa sa falszywe to prosze uzasdnij to! inaczej dlaczego
        twoja normalnosc kazaca innym pracowac gdy Ty masz wolne jest lepsza od
        mojej? "Omamianie" w szkole jest dobrowolne dla mnie to wychowanie - prosze
        jesli sobie zyczysz mozesz w tym czasie "omamiac " swoje dzieci jak sobie
        zyczysz. Rozumiejac ze dla Ciebie slowo omamianie oznacza tyle co dla mnie
        wychowanie to przydalo by zatroszczyc sie o elementarne samo omamienie sie w
        zakresie kultury dyskusji :) Co do zabronienia religii w szkole to chyba jest
        to rodzaj cenzury (Wiesz to zbrodnia ale w szkole sredniej w pierwszej klasie
        nawet KAZALI czytac bibli) CHRZESCIJANSTWO TO TWOJ WLASNY WYBOR. BOG CIEBIE
        KOCHA
      • rolotomasi Re: Polacy uwielbiają ? 21.12.04, 15:19
        Bóg z tobą, człowieku.
        - jak w mawiano.

lub w wersji muslim>>
        Sa'alaam 'ilai Kuum.
    • wilas bląd gramatyczny... 21.12.04, 21:05
      ufff, co chwila jakies bledy - tym razem: "Tą opinię potwierdzają badania
      przeprowadzone w 11 krajach Unii" - nie "tą" tylko "tę"! Owszem, popularny to
      bląd w mowie powszechnej, ale przynajmniej wydawca największej gazety w Polsce
      powinien trzymać się pewnych zasad...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: bląd gramatyczny... 21.12.04, 21:11
        widzę ze z braku argumentów czepiacie sie literówek...
        • Gość: antybydle Re: bląd gramatyczny... IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 21:35
          Pieprzysz jak zawsze.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: bląd gramatyczny... 22.12.04, 00:15
            i vice versa
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Polacy uwielbiają Boże Narodzenie 22.12.04, 19:05
      wesołych swiąt!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka