Dodaj do ulubionych

Polacy w niewoli

20.12.04, 20:52
Polacy są w niewoli w niewoli grzechu i łatwowiernosci naiwności
Obserwuj wątek
    • Gość: efka_2 Polacy w niewoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:55
      Czy ktoś nie mógłby stanowczo zasugerować temu panu, że najwyższa pora
      przejść na emeryturę, zostać rezydentem w przytulnym klasztorku i przestać
      wypisywać bzdety..?

• p.smerf Re: Polacy w niewoli 20.12.04, 21:00
        Niestety, temu panu daleko jeszcze do emerytury. Ale faktem jest że ciężko na
        nią pracuje. Choć nie jestem pewien, czy jego pracodawcy nie zapominają
        odprowadzać składek.
        • Gość: ja Re: Polacy w niewoli IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.12.04, 21:04
          A co mają bezrobotni do tego? Bezrobotni w niedziele nie kupują,
          w inne dni właściwie też nie.
          • Gość: Czarny ;-) Re: Polacy w niewoli IP: *.kabel.telenet.be 20.12.04, 21:07
            Gość portalu: ja napisał(a):

> A co mają bezrobotni do tego? Bezrobotni w niedziele nie kupują,
            > w inne dni właściwie też nie.

Chcial znalezc jakies wytlumaczenie na to, ze koscioly zaczynaja swiecic
            pustkami.
            • Gość: koloratura Re: kościoły zaczynają świecić pustkami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.04, 00:02
              Ale hangar w Licheniu stoi. A drugi, w Wilanowie - w budowie...
      • Gość: Gobi to nie bzdety, niestety - to rewolucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:25
        Rewolucja społeczna dokonuje się na naszych oczach. Miliony ludzi zdobywają
        coraz skuteczniejsze sposoby na bezmyslność. Godziny przed telewizorem
        skutecznie odmóżdżają naród.
        Niedawno słyszałem jakąś nowoczesną piosenkę świąteczną (bo nie kolędę
        przecież!) o tym, że "Starszy, siwy pan, z workiem prezentów, przyjdzie sam",
        itd. Wyklęte wszystko, co wiąże się z religią, wiarą, metafizyką. Zostają
        PREZENTY i ZAKUPY.
        Kurczy się dziedzina religijna (katolicka), więc siłą rzeczy rośnie prastara
        dziedzina pogańska. Tego Glemp nienawidzi.
      • Gość: Cat Re: Polacy Gazeto CO Z WAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 23:12
        Ludzie Wielcy Z Gazety -
      • Gość: lpraktoswinia Polacy w niewoli chciwego, faszystowskiego kleru IP: *.ipt.aol.com 21.12.04, 01:38
    • Gość: dianar1 Re: Polacy w niewoli IP: *.msn.com 20.12.04, 21:02
      Zawsze beda tepili handel w niedzieje, bo to konkurencja do tacy...
      • Gość: Antek Re: Polacy w niewoli IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 10:37
        Dlaczego tępić handel w niedzielę? Wystarczy tylko przekonać wierzących, by
        tego nie robili. Nie wierzący niech robią co chcą. Natomiast bezrobotni mogą
        kupować w tygodniu, przecież mają czas. Powinno być napisane na drzwiach do
        sklepów "Zakaz wstępu do sklepu bezrobotnym i wierzącym w dni wolne od pracy".
        W sklepach w dni wolne powinni wpuszczać tylko pracujących, jak coś sprzedadzą
        wierzącemu to do "kozy", takiego miejskiego aresztu, gdzie karę odbywali by
        sprzedawcy w niedzielę.
    • dr.krisk Oszołku!!! Stylistyka!!! 20.12.04, 21:07
      To co napisałeś nie ma sensu w języku polskim!!
      "Niewola łatwowierności naiwności" - o rany!!
      Znowu się opuszczasz w nauce.
      KrisK
      • Gość: gosc Re: bambuko IP: *.hrl.com 20.12.04, 21:13
        Prymas nie przygotowal sie dobrze do tematu, zaskoczyli go, a podpiany" ja" ma racje oczywista, koscioly w Polsce powinny byc zapelnione bezrobotnymi, tak nie
        jest, jaki wniosek, bezrobotni robia na czarno i panstwo jest robione w bambuko bo placi im jescze zasilek.
        • Gość: Człowiek myślący Re: bambuko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 09:42
          Panstwo samo rpbi się w "bambuko" podnosząc nam podatki bezpośrednie i
          pośrednie uważając, że to załatwi problem dziury budżetowej.A tak w ogóle kto z
          was korzysta z tego, że jest taka wielka "dziura".W/g mnie ciekawszym
          rozwiązaniem byłoby zakazać zaciągać kredyty przez państwo, bo w konsekwencji i
          tak my obywatele będziemy musieli je spłacić. A "najmądrzejsi" z wiejskiej żyją
          na nasz koszt- spiskując przeciw nam, a raczej robiąc zamach na nasze ciężko
          zarobione pieniądze.
    • Gość: siuks jak ten prymas nietysiaclecia cos palnie.. IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:12
      to narodowi same siki ze smiechu leca,
      nawet w niedziele,
    • Gość: Katolik Polski + W NIEMCZECH HANDEL W NIEDZIELE JEST ZABRONIONY IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 21:16
      Z jednej strony ze wzgledu na Koscioly,z drugiej na zwiazki
      zawodowe.Dzieci tez maja prawo jeden dzien w tygodniu
      spedzic z matka czy ojcem .
      • Gość: siuks obozy koncentracyjne, tez najlepiej zoorganizowali IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:19
        i co z tego ?
        • Gość: Katolik Polski co maja obozy koncentracyjne z dyskusja o handlu.. IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 21:29
          w niedziele.Niedziela jest dniem wolnym od pracy.
          Wezcie przyklad z Zydow.Tam chca w szabat zabronic
          jazdy samochodem.Dziwie sie,ze zwiazki zawodowe
          w Polsce na to nie reaguja.
          • Gość: siuks ordung muzajn IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:33
            czy jakos tak?
            • Gość: Katolik Polski + TO BYLO JÜDISCH IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 21:35
              • Gość: siuks danke szejn kacie choliku polski IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:38
                :)
      • Gość: rydzyk na niedzielne zakupy chodzi się całą rodziną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:22
        i często po mszy...
        czy jedynym godnym polskiego katolika sposobem spędzania
        niedzieli jest siedzenie przed telewizorem?
        • Gość: siuks po za tym katolik lubi sie nawalic.... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:25
          i poczuc ducha spirytusowego w niedziele:)
          • Gość: . czerwoni też im w tym nie ustępują ... IP: 141.155.79.* 20.12.04, 21:28
            .. chlają nawet lepiej
            • Gość: siuks Re: czerwoni też im w tym nie ustępują ... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:32
              a najwiecej chleja,
              byli ministranci,
              ktorzy teraz sa czerwonymi aparatczykami,
          • Gość: Katolik Polski + Re: po za tym katolik lubi sie nawalic.... IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 21:33
            Znowusz ci sie pokrecilo.
            Ducha spirytualnego!!!
            Ile masz juz promilli ???
            • Gość: siuks Re: po za tym katolik lubi sie nawalic.... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:36
              a ty ile,
              ze znowosz,
              przez u otwarte piszesz?
              • swarozyc Re: po za tym katolik lubi sie nawalic.... 20.12.04, 21:37
                Znowu was do kosciola na msze wolaja?!
                • Gość: ja Re: po za tym katolik lubi sie nawalic.... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.04, 01:22
                  Wystarczy świeckie państwo ze świeckimi partiami (co nie znaczy,
                  że katolickie należy zlikwidować). Ale gdy nawet liberalna platforma
                  głosi Słowo Boże, a lewicowe SLD w kościele klęczy...
          • Gość: comitu Re: nie tylko katolik lubi sie uwalic.... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.12.04, 23:30
            Poza tym - po za tym - powinien wiedzieć katolik i antychryst, że język jest
            siedzibą ducha.
      • Gość: bangi Re: Za to w USA handel w niedziele jest dozwolony! IP: 129.81.192.* 20.12.04, 21:43
        Moze dlatego, ze zwiazki zawodowe w USA
        bardzo malo znacza...
      • Gość: dość kpin Re: W NIEMCZECH HANDEL W NIEDZIELE JEST ZABRONION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:11
        a jaki jest przeciętny dochód pracującego Niemca, a jaki jest zasiłek
        bezrobotnego ? - czy ciebie ten oczywisty związek nie zastanawia, a gdzie są
        nasze zakłady pracy, gdzie wydawnictwa - tam gdzie przeciętny Kowalski nie ma
        wstępu, bo by mógł zobaczyć coś co jest dla wybrańców albo niewolników.
        • Gość: ZZ Re: W NIEMCZECH HANDEL W NIEDZIELE JEST ZABRONION IP: *.top.net.pl 21.12.04, 10:05
          A jaki jest etos pracy Niemca a jaki Polaka?
          O kwalifikacje zawodowe nie pytam.
    • Gość: rades Re: Polacy w niewoli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:18
      Zapieprzam cały tydzień, żeby miec za co zyć i dlatego chodze i będe chodził w
      niedziele do sklepu.. Wam klechy nic do tego.
      • Gość: xegar Re: Polacy w niewoli IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 20.12.04, 21:50
        Gość portalu: rades napisał(a):

> Zapieprzam cały tydzień, żeby miec za co zyć i dlatego chodze i będe chodził w
        > niedziele do sklepu..

Zapieprzasz caly tydzien, bo musisz placic absurdalnie wysokie podatki,
        tlumaczyc sie w Skarbowym ze nie jestes zlodziejem i zalatwiac osobiscie rozne
        sprawy po urzedach, bo przez Internet u nas sie nie da. Z powodu skomplikowanego
        prawa i wysokiego ZUS nie zatrudnisz pracownika, ktory dalby Ci wiecej czasu dla
        siebie.

Moze o to chodzilo Prymasowi?!

Xe.
      • Gość: dość kpin Re: Polacy w niewoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:15
        ja nawet muszę pracować w niedzielę - mam "szczęście" jako jedyny pracować na
        utrzymanie 7 osób.Wiesz myślę, że ten świat to chyba się jednak zawali, bo jak
        długo może trwać ta bzdura?
    • Gość: ZZ Bo zapieprzają IP: *.top.net.pl 20.12.04, 21:27
      Bo zarówno formalni pracujący jak i formalni renciści i formalni bezrobotni
      zapieprzają.
      • Gość: czyzunia Re: Bo zapieprzają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:32
        kościoły pustoszeją-miód na moje serce.
        no i natruralnie chwała wszystkim masonom świata.
        na pohybel KArTOfLOM.
      • Gość: dość kpin Re: Bo zapieprzają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:05
        a mają inne wyjście, za chwilę mogą być na bruku i zdychać, a psa z kualwą nogą
        to nie będzie interesowało - kościół również.
    • Gość: Jankowski Re: Polacy w niewoli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:35
      Glemp musi odejść!
    • Gość: Pastor Bezrobotni mają czas..... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.12.04, 21:36
      a pracujący pieniądze....
      • Gość: bangi Re: Kardynal na zakupach??? IP: 129.81.192.* 20.12.04, 21:46
        A kardynal Glemp nie ma problemu z zakupami - przyniosa
        mu wszystko czego potrzebuje!
        • Gość: siuks nawet w niedziele IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:54
          :)
    • Gość: Katolik Polski + JEZDZIMY W SOBOTY DO SUPERMARKETU IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 21:54
      Robimy zakupy na caly tydzien i nie ma problemu.
      Wszyscy tutaj tak robia.
      A moze chodzi o to,zeby w soboty byly sklepy
      zamkniete,a w niedziele otwarte !
      Shalom !
    • Gość: zmęczony Re: Polacy w niewoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:56
      Ksiądz Prymas chyba zbyt daleko jest od zwykłych śmiertelników - świadczy o tym
      to bezsensowne pytanie.
      1. Polak gdy jest bezrobotny, to mu wszystko jedno czy sklepy są otwarte czy
      zamknięte (mam 7 osób na utrzymaniu i sam pracuję),
      2. Polak pracujący - to już nie ten Polak z okresu komunizmu, gdzie po pracy
      mógł godnie czas spędzić z rodziną - to dla przeciętnego zapracowanego - często
      po kilkanaście godzin dziennie Polaka daleko - niedościgniona przeszłość,gdy
      przychodzi do domu to już nie ma sił na pójście z żoną na zakupy, a więc kiedy
      to może zrobić - w niedzielę,
      3. o elitach - stanowiących nikły % społeczeństwa nie wypowiadam się, bo do
      nich nigdy nie należałe.
      • Gość: Katolik Polski + TO WY NIE MACIE WOLNYCH SOBOT ??? IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 22:11
        • oszolom.z.radia.maryja Re: TO WY NIE MACIE WOLNYCH SOBOT ??? 20.12.04, 22:15
          takie czasy niestety....
          • Gość: lprtoswinia Niewolnicy Rydzyka nie maja WOLNYCH SOBOT ??? IP: *.ipt.aol.com 21.12.04, 01:40
            nie czasy a szef gnojek.
    • Gość: filip z kon No problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 23:33
      W Katowicach w jednym z centrów handlowych powstaje kaplica. Inicjatywa ta
      uzyskała poparcie lokalnych władz kościelnych. Myślę, że gdy powyższy pomysł
      zdobędzie szersze poparcie, wówczas JE Glemp napisze o zaletach zakupów
      dokonywanych w Kościele. Pecunia non olet. Z kupieckim pozdrowieniem.
    • Gość: comitu Re: Polacy w markecie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.12.04, 23:35
      Nie takie to proste jak wygląda. Bezrobotni też wolą zakupy niedzielne, bo w
      tygodniu robią na czarno do ciemnego.
    • Gość: Cat Re: Polacy CO MNIE TO OBCHODZI ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 23:45
      Ludzie Wielcy Z Gazety -
    • Gość: Woder Re: Polacy w niewoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 23:47
      Bez sensu - bezrobotny i tak nie kupi, czy to piątek, świątek czy niedziela.
      Czasami robię zakupy w tygodniu, czasami nie ma na to czasu, bo po pracy
      człowiek jest zmęczony. Prymas tego nie rozumie, bo nigdy nie pracował... Zakupy
      to nie byle co, trzeba poświęcić 3h jak się chce za jednym podejściem kupić na
      cały tydzień.

Inna sprawa to pracownicy, onie nie mają większego wyboru, trochę im współczuję
      - robota nie ciekawa, pensja kiepska i na dodatek praca w niedziele i święta.
      Jeśli dostają dodatki do pensji, to moim zdaniem jest to OK.
      • Gość: koloratura Re: Polacy w niewoli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.04, 00:16
        A u mnie niedziela jest w poniedziałek, nie mam wtedy zajęć ze studentami. W
        soboty i niedziele uczę zaocznych, ot co. A na zakupy wysyłam męża, on je robi
        lepiej ode mnie.
        A wogóle to ja bardzo nie lubie zakupów, mszy świętej i kościółka też, więc nie
        chodzę ani tu, ani tu, w żaden dzień tygodnia czy święta.
      • Gość: ZZ bezrobotny nie kupi IP: *.top.net.pl 21.12.04, 10:02
        Nie brak bezrobotnych jeżdżących beemami i lexusami.
    • Gość: marco polo A dlaczego nie jak chcieli Mojzesz i Jezus w Sobot IP: 200.232.137.* 21.12.04, 00:17
      swiecic dzien swiety, dopiero ktory tam
      Wloch papiez aby sie odroznic od Zydow przeniosl
      sobote na niedziele, we wielu jezykach to nadal nie ma
      sensu.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: A dlaczego nie jak chcieli Mojzesz i Jezus w 21.12.04, 10:02
        niedziela jest dniem w którym zmartwychstał Jezus Chrystus Pan nasz!
    • Gość: robol Prymas jak zwykle bredzi. IP: *.bchsia.telus.net 21.12.04, 01:50
      I zyje w wyimaginowanym swiecie.
      • Gość: ZZ Re: Prymas jak zwykle bredzi. IP: *.top.net.pl 21.12.04, 10:00
        Grymas Plemp
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Prymas jak zwykle bredzi. 21.12.04, 10:04
        w europejskim swiecie..w unijnym...
    • Gość: ubu_roy odezwal sie dealer IP: *.nyc.rr.com 21.12.04, 08:37
      kto dal mu prawo mowic ludziom co i kiedy maja robic ze swoim wolnym czasem ?
      religia to tez produkt i jak nie jest atrakcyjny to ludzie nie kupia.
      • Gość: Człowiek myślący Re: odezwal sie dealer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 09:09
        Kto dał prawo politykom zabierać nam nasze ciężko zarobione pieniądze wmawiając
        nam, że to dla naszego dobra. Możemy wymienić rodzaje haraczu płaconego na
        rzecz tych, którzy wiedzą lepiej od nas co jest dla nas dobre(podatki tak
        wysokie,obowiązkowe ubezpieczenia, wysokie składki na rzekomo nasze emerytury
        itp.).
        Zgadzam się, że dzisiaj religia to też produkt, ale z niej można wyciągnąć to
        co najlepsze, dzięki niej jeszcze nie daliśmy się ogłupić jak np. Francuzi(z
        całym szacunkiem dla tego narodu), ale oni też mają wszystko wiedzących.
        • Gość: fik Re: odezwal sie dealer IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.12.04, 13:24
          Prosze,prosze...libertarianizm znow w modzie;) pozdrawiam
    • Gość: Horus Re: Polacy w niewoli IP: *.centertel.pl 21.12.04, 11:17
      A widział ktoś w niedzielę księdza na zakupach ?
      A może w innym dniu tygodnia jak z siatami zasuwa do pałacyku ?
      A może chociaż w tramwaju lub w autobusie ?
      Nie ?
      To co taki baca wie o szarym życiu ?
      Michę mu podadzą, gacie wypiorą i może coś jeszcze...

• Gość: Jonek Żyjemy w wolnym kraju - ponoć IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.12.04, 13:02
      Podobno żyjemy w wolnym kraju i jesli ja mam zamiar robić zakupy w niedziele to
      nikt mi nie może tego zabronić. Ani glemp ani żaden inny przygłup. Jeśli księża
      nie chcą kupowac w niedziele więc niech nie kupują nikt im nie każe. Ale niech
      sie odpieprzą od innych. To księża chcą zniewolić Polaków zakazami i nakazami.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Żyjemy w wolnym kraju - ponoć 21.12.04, 21:22
        ten kraj wcale nie jest wolny..skoro minister Kapera stracił stanowisko za to
        że powiedział prawdę o homoseksualiźmie ze to zboczenie to o jakiej wolności tu
        mowa?
    • Gość: joycy Re: Polacy w niewoli IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.12.04, 13:21
      mam jedno pytanie....Dlaczeg ma byc tak, ze tzw. "wierzacy" po dojsciu do
      wladzy narzucic maja swoja wolnosc? dlaczego niby mam sie stosowac do ich
      rozumienia wolnosci? Wolnosc polega miedzy innymi na tym, ze "mozna" ale
      nie "trzeba"....Kto taki wierzacy, to prosze, niech sie stosuje do swojej
      wiary, ale prosze mi tego nie narzucac, pozdrawiam
      • Gość: opt. Re: Polacy w niewoli IP: *.unregistered.media-com.com.pl 21.12.04, 13:26
        No właśnie. A prawiciwi nam mówią, że żyjemy w wolnym kraju.
        • Gość: antybydle Re: Polacy w niewoli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.04, 13:33
          Jak czarni i skrajna prawica dojdzie do władzy to zamordyzm PRL-u będzie
          przedszkolem w porównaniu z ich "wolnością i praworządnością".
    • Gość: karol w. a coz ten funkcjonariusz IP: 142.106.113.* 21.12.04, 14:26
      kultu zydowki z bekartem wie o robieniu zakupow i innych takich pie..ch? te
      pasibrzuchy, zyjace z wyzysku biednych i slabych, otoczone gosposiami i
      luksusem nie maja prawa geby otwierac na taki temat. a gazeta nie powinna za
      frajer oglaszac ich wypocin. niech kupuja ogloszenia i wtedy moga glosic swoje
      glupoty o niewoli.
    • Gość: Pikuś/mały/ Re: Polacy w niewoli IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 21.12.04, 17:56
      Ja w niedzielę chcę dzień święty święcić wyjściem na spacer,wyjazd do lasu,nad
      rzekę na polowanie.
      I nic nikomu do tego.
      A jeżeli wstąpię do supermarketu to co,pieniądze tam pozostawione nie trafią na
      tacę?
      Ks.prymas nie będzie miał pomnika za życia?
      O to niech się sam martwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka