Dodaj do ulubionych

Co jest w teczce Niezabitowskiej

• Gość: baca Czego mozna oczekiwac od corki UBeka? IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 23.12.04, 12:37
      Niedaleko pada jablko od jabloni. "Lilia bagienna" (copyright Urban), byla
      rzeczniczka rzadu Mazowieckiego, Malgorzata Niezabitowska jest nieodrodna corka
      oslawionego kapitana Niezabitowskiego z UB. W Stanach wydala ksiazke szkalujaca
      Polske.
    • Gość: Marek z Krakowa SB kontra Niezabitowska IP: *.netcontrol.pl 23.12.04, 14:27
      SB to była diabelska organizacji. Za nią szło samo zło i nic dobrego nie można
      o niej powiedzieć.
    • Gość: czarna To było tak dawno, nikogo chyba nie skrzywdziła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 14:28
      dla niej jest to wazne, ale dla mnie nie. Wiem jakimi metodami oni działali i
      nawet jak ktoś coś powiedział to nie mozna go za to ze skóry obdzierać. Ogólnie
      chciała dobrze tylko troszke sie bała, można to zrozumieć.Bardzie mnie
      interesuje jak Kulczyk zgromadziła taką kasę.Myślę, że akta są prawdziwe i ona
      to wie.
    • Gość: mop do admina IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 23.12.04, 14:49
      gdzie sie dopatrzyles zlamania czegokolwiek w zdaniu ze kiedy sie teczki
      zaklada to rownie dobrze mozna zalozyc falszywke i o tym powinien wiedziec ten
      wielki historyk!
    • Gość: Adam M. Nowak IP: *.is.net.pl 23.12.04, 14:50
      Odpieprzcier sie od Nowaka!!!
    • Gość: Ron A kto był w archiwum bez kontroli?? IP: *.is.net.pl 23.12.04, 15:01
      W archiwum akt SB ,bez kontroli był tylko Adam Michnik-spytajcie go jakie teczki
      wyniósł.
      • Gość: TW1234 Re: A kto był w archiwum bez kontroli?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:13
        Wiem napewno,że Twoją ps Ron.
    • Gość: Pablo Wiecie co jest w tej teczce??? IP: 62.29.160.* 23.12.04, 15:38
      Odpowiedź jest prosta. Nic ciekawego. Czy naprawdę interesują Was te bzdury?
      Przecież ta kobieta na dzisiejszej scenie politycznej nic nie znaczy!!! To jest
      tylko tania sensacja którą jest karmione społeczeństwo aby odwrócić jego uwagę.
      Niestety świetnie się to udaje. Czy nie wolelibyście poczytać o tym, co np.
      Kaczyński wymyślił aby zmniejszyć bezrobocie? Co Giertych zaproponował aby
      zmniejszyć deficyt budżetowy? Jak na razie to tylko znienawidzona lewica coś
      proponuje (jakość tych propozycji to inna dyskusja, ale fakt faktem, coś
      próbują).
      Jakie może mieć znaczenie zawartość teczki Niezabitowskiej dla naszego poziomu
      życia w Polsce i jego podwyższania??? Wypadałoby przytoczyć ulubiony tekst
      prawicy: "Nie te czasy, nie ta epoka". Uważam, że mamy dzisiaj wiele większe
      problemy niż teczki. OK, niech sobie dochodzą, ale niech to nie będzie
      najważniejszy temat tygodnia w państwie!!!
      Podsumowując, wygląda na to, że w naszym Ciemnogrodzie ważniejsze jest kto z
      kim współpracował 20 lat temu niż służba zdrowia, edukacja, jak wydawane są
      pieniądze podatników, itd, itd, itd.....
      • Gość: Nemo Re: Wiecie co jest w tej teczce??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:17
        Pablo bo tych madrych jest tylko 7%,tyle co elektorat UW.Teraz już wiesz
        dlaczego?
    • Gość: Wędrowycz Jak łatwo jest sądzić IP: *.osk.enformatic.pl 23.12.04, 15:52
      Kiedy był stan wojenny miałam 17lat,nie robiłam nic wielkiego czasem przenosiłam
      biuletyny dla ojca kolegi,czasem pomagałam drukować,ale bez politycznego
      zapędu (myślę,że osoba p.Wałęsy nigdy do mnie nie przemawiała).Nigdy nie
      odmówiłabym pomocy moim kolegom, którzy przeżywali te sprawy mocno i walczyli
      o Polskę.Bywały chwile,że się bałam mimo ,że nie miałam nic do stracenia.
      Sama byłam sterem,żeglarzem okrętem,teraz jestem matką i strach byłby,
      napewno spotęgowany.Nigdy nie byłam w takiej sytuacji,myślę że trzeba żyć dniem
      dzisiejszym. Prawda jest taka ,że ci którzy powinni zostać osądzeni i tak nie
      poniosą konsekwencji. Wierze w niewinność,pani Niezabitowskiej.
    • Gość: taktoćna N za O IP: 193.201.167.* 23.12.04, 16:38
      Małgośka za Olka
    • Gość: Rozanksi Porucznik zdrada jest zdrada IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.04, 16:47
      nie ma wiekszej albo mniejszej, i na to nie ma zadnego usprawiedliwienia, ze
      niby nic, lub cos malowaznego zeznala? bzdura. Nie robila tego zeby oslaniac
      innych, tylko dlatego ze za malo wiedziala. To jest kolabaoracja dla ratownaia
      swojej skory, sypiac innycvh i to jest najgorsza podlosc. Dzisiaj ludzie tacy
      jak Kuczynski ubolewaja i wylweaja krokodyle lzy za kolezanke, pomniejszaja
      wine, solidaryzuja sie, szkoda, traca na tym ostatnia szczypte zaufania.
      Ile jest jeszcze Niezabitowskich, ktorzy nie spia spokojnie i dla
      partykularnego interesu sprzedawali kolegow?? Jak widac te sprawy nie maja
      przedawnienia, kiedys wyjda na wierzch, a wiec nie niszczie swoich rodzin i
      dzieci, nie okrywajacie haba zdrajcy calych swioch pokolen.

Zdrajacy demokratycznej Polski, zglaszajcie sie dobrowolnie do IPN, w wypadku
      dobrowolnego zgloszenia, moze bedzie jakas taryfa ulgowa. Nie niszczie sobie
      zycia strachem, za swoje czyny trzeba poniesc konsekwencje.
      • Gość: Kpt Nemo Re: zdrada jest zdrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:24
        Poruczniku,ale co Ona ma robić jezeli nie donosiła? Przyzać sie? Czy Wy
        poruczniku nie z SB?
        • Gość: Rozanksi Porucznik Re: zdrada jest zdrada IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.04, 17:46
          jezeli jej podlozono swinie, to zachodzi pytanie, dlaczego i dlaczego akurat
          teraz, gdy Oleksy jest tez agentem. Komu podpadla Niezabitowska? dlaczego
          koledzy z solidarnosci mileiby oskarzac niewinna towarzyszke
    • Gość: Kuba Co jest w teczce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:00
      Komu to jest teraz potrzebne, dlaczego nadal krzywdzicie ludzi?
    • Gość: Krytyk Slad syjonistyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:15
      Dlaczego w Gazecie Michnika nie ma ani słowa o wypowiedzi Wyszkowskiego,
      redaktora (sekretarza) Tygodnika Solidarność: "z akt, z którymi się zapoznał,
      wynika, iż Niezabitowska była traktowana przez SB w "Tygodniku Solidarność"
      jako tzw. kontakt syjonistyczny. Wykorzystywała takie kontakty do
      rozpracowywania osób pochodzenia żydowskiego".
      Czyżby ktoś nie znał tej wypowiedzi?
    • Gość: Krytyk Slad syjonistyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:15
      Dlaczego w Gazecie Michnika nie ma ani słowa o wypowiedzi Wyszkowskiego,
      redaktora (sekretarza) Tygodnika Solidarność: "z akt, z którymi się zapoznał,
      wynika, iż Niezabitowska była traktowana przez SB w "Tygodniku Solidarność"
      jako tzw. kontakt syjonistyczny. Wykorzystywała takie kontakty do
      rozpracowywania osób pochodzenia żydowskiego".
      Czyżby ktoś nie znał tej wypowiedzi?
    • Gość: Maverick Akta Niezabitowskiej IP: *.metrocafe.pl 23.12.04, 17:27
      Mój stary był w SB pułkownikiem i śmieje się widząc próby p. Niezabitowskiej
      udowodnienia wszystkim (Wildstein i spółka:-)) że była niewinna. Nigdy bowiem
      nie sądził że jego "praca" będzie tak doceniona w nowym ustroju stając się dla
      niektórych BIBLIĄ :-)))której należy bezwzględnie wierzyć!!! Jego zdaniem dobry
      agent (czytaj SB-ek :-))potrafi bez problemu skonstruować fałszywą "teczkę" i
      "wrobić" niewinnego człowieka w najgorsze gó.. (morderstwo, kradzież,
      prostytucja i inne kwiatki). Mój stary dodaje że p. Niezabitowska powinna
      znależć sobie dobrego adwokata oraz detektywa, który nawiąże "współpracę" z kim
      trzeba aby uzyskać dowody na swoją niewinność (nie chodzi o Nizińskiego;-)))
      • Gość: lussy Re: Akta Niezabitowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 18:34
        A może twój stary weżmie wszystkich za morde i będziee po ptokach
      • Gość: taak Re: Akta Niezabitowskiej IP: *.arcor-ip.net 23.12.04, 20:03
        Gość portalu: Maverick napisał(a):

> Mój stary był w SB pułkownikiem i śmieje się widząc próby p. Niezabitowskiej
        > udowodnienia wszystkim (Wildstein i spółka:-)) że była niewinna.

Ja tez sie smieje gorzko , skur..yn , cieszy sie ze .sku...yn
        sie cieszy , piknie piknie , jaka radosc maja sku..ny.

Nigdy bowiem
        > nie sądził że jego "praca" będzie tak doceniona w nowym ustroju stając się dla
        > niektórych BIBLIĄ :-)))której należy bezwzględnie wierzyć!!! Jego zdaniem
        dobry
        > agent (czytaj SB-ek :-))potrafi bez problemu skonstruować fałszywą "teczkę" i
        > "wrobić" niewinnego człowieka w najgorsze gó.. (morderstwo, kradzież,
        > prostytucja i inne kwiatki).

Prostytucja to byla specjalnosc sk..now na wlasne potrzeby , ze tak powiem
        ale chetniej zeby napuszczac na dyplomatow np.

Mój stary dodaje że p. Niezabitowska powinna
        > znależć sobie dobrego adwokata oraz detektywa, który nawiąże "współpracę" z
        kim
        > trzeba aby uzyskać dowody na swoją niewinność (nie chodzi o Nizińskiego;-)))

Cynicy albo wariaci , a moze poprostu opowiedziec co zescie sk..ny wyprawiali ?
        >
      • klip-klap Re: Akta Niezabitowskiej 23.12.04, 22:16
        Falszerstwo teczki plotki w '86 roku ? Po co ????
    • Gość: domk SOLIDARNOŚĆ ZAŁÓŻYŁA SŁUZBA BEZPIECZEŃSTWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 17:51
      Czyli komuna sama się obaliła. To właśnie udowadnia Nizienski swoim
      inkwizytorstwem.
    • Gość: Hary Co jest w teczce Niezabitowskiej IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.12.04, 21:00
      Ciekawe ile jeszcze będzie takich ujawnień z grona sprzeciwiających się
      lustracji. Czy już same te wściekłe reakcje na procesy lustracyjne czegoś nie
      mówią!?
      Prawdziwa CNOTA krytyk się nie boi !
      Najbardziej cichy odgłos jest słyszalny!
      • Gość: ex Re: Co jest w teczce Niezabitowskiej IP: 217.98.64.* 23.12.04, 21:40
        Niezabitowska doosiła na kolesiów a niedługo się dowiemy że oni na nią.Ona i te
        wszystkie Kuronie,Mazowieckie i inn.to banda mięczaków a prawdziwi twardziele
        to byli w kopalni Wujek.
    • Gość: ważniak A tak się podobała waszemu michnikowi. IP: *.walcz.sdi.tpnet.pl 23.12.04, 23:20
      !
    • sioban PIENIĄDZE IPN DLA DZIECI 23.12.04, 23:24
      Proponuje pieniądze które idą na IPN przekazac na domu dziecka, co kogo teraz
      obchodzi co Niezabitowska robiła 25 lat temu. Pani Małgorzato się Pani trzyma a
      prawicowym oszołomom na pohybel
      • Gość: wiochwoman Re: PIENIĄDZE IPN DLA DZIECI IP: *.proxy.aol.com 24.12.04, 01:48
        kochane ludzia,
        a bez to, ze Nizabitowska to Nowak, a Walesa - to Bolek, to lysy Olo - lepiej
        sie poczul! Oni mieli wazne funkcje, to czemu lysy Olo ( Olo, Olo - slicznosci
        ty moje) ma zrezygnowac z takich fuch, jak: marszalek sejmu PRL , i I sekretarz
        czy jak mu tam SLD ? Ale jaja, niczym u mojego byka-bzyka :)))))))))))))))!!

Czy w Polsce sa jeszcze NORMALNI LUDZIE ???????
    • Gość: H0 H0 co jest w teczce Nniezabitowskiej? IP: *.client.comcast.net 25.12.04, 05:01
      MNIE Wydaje sie zasadne pytanie dlaczeego sprawa Malgoni wyplynela wlasnie teraz.??'
      Przeciez wbrew pozorom sporo osob wiedziao o agenturalnosci Malgoni.
      Wystarczy poczytac wypowiedz Walesy; dobrze poczytac. Byc moze sam Mazowiecki
      cos wiedzial ale byl zlapany we wlasne sidla czyli gruba kreske.

w kazdym razie dlaczego teraz jest na tapecie Niezabitowska??
      sprawa czasu jest tu kluczowa; pewnei za jakis czas to sie stanie jasne ,poki co
      pozostaje dedukcja .
      zachowanie Niezabitowskiej jest tu niemadre i brzydkei. jeszcze bardziej sie
      pograza.

dlaczego nie szukala pomocy wsrod przyjjaciol i rodziny; nie wszyscy bylli
      internowani. Ona sama wypowiada sie w stylu ze byla zagubiona i moze
      powiedziala cos za duzo. Za duzo??!
      I ile razy za duzo??

No i dlaczego zgodzila sie przyjac taka funkcje jak rzecznik prasowy??'
      Ego,? chec zapewnienia sobie alibi na wypadek posadzen o kolaboracje?'
      Mowi sie ze w tym czasie trudno bylo o skompletowanie ekipy?? To ona niby taka
      skromnisia,ze no przyjelam posade rzecznika ,bo nikt inny nie chcial sie
      zgodzic. To brzmi niepowaznie,wreccz idiotycznie.
    • Gość: to.ja co dzis robi Ubek prowadzacy Niezabitowska ? IP: 69.110.229.* 25.12.04, 07:06

Moze Gazeta zajelaby sie raczej przesledzeniem losow Ubeka ktory przez 6 godzin
      przetrzymywal matke 2-letniego dziecka, opiekujaca sie starym ojcem, pod
      nieobecnosc jej meza, i poddawal ja bog wie jakim szantazom ?

Gdzie sa prawa karzace takich ludzi ? Co robia oni dzisiaj ?
      Jakos zapomniano podczas dzielenia sie wladza przy Okraglym Stole o ukaraniu
      Ubekow, a dzis przesladuje sie ich ofiary, jak przed 20+ laty ?

Tylko ktos kto nie przezyl stanu wojenngo w Polsce moze plesc bzdury o
      donosicielstwie Niezabitowskiej. W sytuacji w jakiej sie znalazla postapila
      najlepiej jak mozna bylo w tej sytuacji i naleza sie jej wyrazy uznania.

Mlodsi koledzy Oleksego
      whois
      --
    • Gość: Robert Rz Oskarżenie p. Niezabitowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 23:04
      Współczuję pani Niezabitowskiej. Nie wierzę w to, że była agentką. Ciekaw
      jestem tylko motywu postępowania osób, które wszczynają takie sprawy. I to po
      tylu latach. Dlaczego nikt nie "odkrył" tego wcześniej kiedy te teczki były.
      Wiadomo, że spreparowanie takich "dokumentów" to w dzisiejszych czasach i przy
      takich możliwościach technicnych to bułka z masłem. Może warto byłoby dociec
      kto imiennie tak bardzo pragnie zaszkodzić innym osobom i jaki ma w tym
      interes. Bo w to dociekanie prawdy to nie chce mi się jakoś wierzyć. I niech te
      osoby mają cywilną odwagę przyznać się do swoich nazwisk a nie chować się pod
      nazwą jakiejś gazety, instytutu czy broń Boże instytucji, którą finansują
      podatnicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka