Gość: janko Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:08 Ku chwale Ojczyzny!!! po co tego dziadka tu wozic ,to kosztuje budżet Państwa - niech Watykan płaci za takie wizyty! Wojtyla to nawet nie wie że te jego wizyty to dużo kosztują. A może by kiedyś tak rozkazal tym dupkom z Watykanu żeby od palili parę milionów euro np:na tragedie jakie świat nawiedzają . Pasibrzuchy z Watykanu i te wszystkie klechy nawet nie myślą ruszyć swego bogactwa .A Dziadzia macha łapką i błogosławi poszkodowanych i zabitych .machać łapką to każdy umie ale nic z tego nie wynika . Jak jest Swięty to niech sobie pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oknaj Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.telia.com 12.01.05, 20:11 Za to z twojego machania lapka cos wynika, co nie? Kazdy powinien sobie pomagac tak jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Ludzie, opamiętajcie się!!! Skąd w was tyle j IP: *.proxyconn.net 12.01.05, 20:22 Owszem, jestem przez 8 miesiecy kazdego roku ! Dzieki temu, ze " mieszkam", a raczej poruszam sie po trzech krajach od kilkunastu lat moge porownac nie tylko kulture pracownikow, ale takze kulture osobista i zachowanie ich mieszkancow. Niestety, poza dosc waskim gronem osob porownanie to wypada bardzo niekorzystnie dla wirkszosci wypowiadajacych sie tu osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no i bardzo dobrze Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:28 nikt nie będzie płakał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vontomke Panu Papieżowi już dziękujemy IP: *.pl / 213.241.64.* 12.01.05, 20:38 Jestem wierzący i zgodnie z 1 przykazaniem nie klękam przed bożkami i nie mam szacunku do człowieka który pozwala nazywać się Ojcem Świętym. A jako podatnik mam prawo powiedzieć nie wydawaniu publicznych pieniędzy na takie igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debronke Re: Panu Papieżowi już dziękujemy IP: *.telia.com 12.01.05, 20:55 Tez mowie - nie, wydawaniu pieniedzy na igrzyska. Te k....y, sportowcy tylko cpaja za nasze pieniadze, a jak ich przylapia na tym, to udaja, ze ktos im nasikal do butelki albo napili sie syropu od kaszlu! Nie chce, zeby wydawac moich pieniedzy na takie igrzyska, zwlaszcza, ze w nie nie wierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vontomke Re: Panu Papieżowi już dziękujemy IP: *.pl / 213.241.64.* 12.01.05, 21:02 Jeżeli chodzi o doping, to nawiązując do tematu sugerowałbym Papieżowi wyrzucenie tych starczych środków dopingowych, którymi go szpikują jak byczków hodowanych na olimpiadę, żeby mógł przez godzinę ruszać nogą i mniej trząść ręką. Trują go przecież okrutnie i jest po tym podwójny kapeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debronke Re: Panu Papieżowi już dziękujemy IP: *.telia.com 12.01.05, 21:45 W takim razie ci specjalisci od szpikowania, sa chyba rownie kompetentni w szpikowaniu jak specjalisci SLD od ekonomii, prawa i etyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Czy Polska przezyje wybory jak w Hiszpanii? IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.05, 20:39 co wie Watykan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.neting.com.pl / *.neting.com.pl 12.01.05, 21:00 Pieprzysz Jarek! Nie jestem za klerem, ale papiez to fajny czlowiek i dlatego gadasz glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tak samo jak ja IP: *.client.comcast.net 12.01.05, 21:07 mialem przyjechac ale powiedzialem, pie.., ilez razy mozna to robic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec2 Re: Karol Wojtyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:18 Prawie nic nie mam Mu do zarzucenia. Przyjedzie czy nie jego sprawa. Gdybym mial tyle lat i Parkinsona, nie ruszylbym sie pewnie z miejsca. A to ze taka wizyta kosztuje kupe szmalu, to prawda. Moze prywatnie go sprowadzi Kulczyk ? To zart. Jezeli nie przyjedzie w tym roku, to moze nigdy, moze juz nie zdazy. Dzieci w przyszlosci beda sie uczyc w szkole, ze Polak kiedys byl papiezem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cala prawda sld mu powiedzialo nie wpie..j sie IP: *.client.comcast.net 12.01.05, 21:13 sld powiedzialo panu wojtyle nie wpie..j sie, nie zrobiles nic zeby nam odebrac wladze wiec sie teraz nie wpie..j, ten kraj jest nasz, komunistow, a wam czarnym dajemy darmowe zycie w luksusie wiec morda na klodke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: male piwo Re: sld mu powiedzialo nie wpie..j sie IP: *.telia.com 12.01.05, 21:52 To z Nostradamusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Na forach GW wypowiaada sie margines IP: *.ists.pl / *.ists.pl 12.01.05, 22:25 antysemicki, antykatolicki, rasistowski etc. Na szczescie badania opinii spolecznej wskazuja, jak zupelnie inaczej wiele soraw odbiera cale spoleczenstwo. A wiec: na pohybel wam lewacy, antysemici, wrogowie Koscila i rasisci wszelkiego autoramentu. Olewam was z calego serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Na forach GW wypowiaada sie margines IP: *.telia.com 12.01.05, 22:42 Ja bym ich oblal z calego pecherza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jestes cale klamstwo, brachu IP: *.ists.pl / *.ists.pl 12.01.05, 22:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: To dobrze, będzie po dwa złote na głowę więce IP: *.telia.com 12.01.05, 21:28 Niezle, trzy jajece sobie kupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.ck-la.tk Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:32 HURRRRAAAAA! wow super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc BYL JUZ W POLSCE-NIECH ODWIEDZI INNYCYH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodarz Re: BYL JUZ W POLSCE-NIECH ODWIEDZI INNYCYH IP: *.telia.com 12.01.05, 21:48 Byles juz tutaj - odwiedz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokosz Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.iscnet.pl 12.01.05, 22:00 Brak mi słów po prostu ... :-( Takiego polaka nie było i pewnie nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daigger Re: Papież przyjedzie, a moze nie.... IP: 129.81.192.* 12.01.05, 22:49 Coz... widac, ze Jan Pawel II staje sie (przynajmniej dla czesci) Polakow uosobieniem samego Boga i postacia, ktora sie idealizuje, ktorej bije sie poklony i stawia wszedzie pomniki... Mozna i tak! A jak zachowuja sie - powiedzmy - Wlosi, ktorzy papiezy swej narodowosci mieli tak wielu? P.S. "Polak" pisze sie z duzej litery, panie "Kokosz"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako Mądry człowiek IP: 82.160.8.* 12.01.05, 22:13 Mądrzejszy od wszystkich naszych pajaców czerwono-czarnych razem wziętych. Ale jaki przez to samotny. Żal patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VViktor uwaga, ale tylko jako szefa Państwa Watykańsjkiego IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 12.01.05, 22:20 wiec nie liczcie na atrakcje typu przejazdy w papa mobile itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAM Re: : Papież przyjedzie do Polsk IP: *.ztpnet.pl 12.01.05, 22:25 Boze,czemu nie wysluchales modlitwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 12.01.05, 22:46 Czy nie przyszło nikomu do głowy, że papież się nami wszystkimi rozczarował. Prawica potrzebuje "papy" do plakatu wyborczego, lewica liczy, że lepiej wypadnie z uściskiem dłoni. Mówiąc krótka i na temat wizyta w 99% miała mieć wymiar marketingowy. Kto w Polsce słucha dzisiaj papieża? Watykan nareszcie to pojął i założył szlaban. Obrzucanie się błotem niczego tu nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daigger Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie... IP: 129.81.192.* 12.01.05, 22:55 Czy papiez sie rozczarowal? A moze, po prostu, nie czuje sie najlepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzieki Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.ny325.east.verizon.net 13.01.05, 04:52 Placy musz,powinni sami sobie radzic nie oczekujac wskazowek od Papieza.Uszanujmy jego decyzje,moze jednak zdaje sobie sprawe z biedy jaka w Polsce panuje i nie chce narazac narazac nas na koszty jego wizyty?Takie decyzje zaslugiwalyby na wielki szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostoł Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:50 Walcz,Panie,Przeciw tym którzy walczą ze mną, uderz na moich napastników! Chwyć puklerz i tarczę i powstań mi na pomoc. Powiedz mej duszy:Jam twoje zbawienie Dusz moja bedzie radować się w Panu z Jego pomocy będzie sie weselić Powiedza wszystkie kości moje Któż Panie podobny jest do Ciebie Ty wyrywasz biedaka z rąk silniejszego Powstali fałszywi świadkowie pytali o to czago nie wiem Złem płacili za dobro czychali na moje życie. Pomyślcie czasami ludzie zanim coś napiszecie przeciwko drugimu człowiekowi.Gardzenie drugim to oznaka własnej słabości i tchórzostwa.A papież to naprawdę Wielki Człowiek.Niektórzy piszą o nim święty może i tak jest choć on sam za takiego się nie uważa bo za dużo jest w nim pokory której tak bardzo brakuje dzisiejszemu człowiekowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujaszek joe microsoft przy KK to porządna firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:02 tak dużo w nim pokory że pozwala sobie stawiać za życia pomniki, nazywać ulice. niczym w związku radzieckim. kobietom w czarnej afryce zakazuje gumek, mają rodzić i umierać, pójdą do nieba. chyba ze papa sie myli i nie ma nieba hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: microsoft przy KK to porządna firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:19 Chłopie a od kiedy to kobiety używają gumek.Facet chyba jeszce nie wiesz co do czego służy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujaszek joe Re: microsoft przy KK to porządna firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:23 skrót myślowy. jak napisze np planowane macierzyństwo to nie zrozumiesz. czepiasz sie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: microsoft przy KK to porządna firma IP: *.ny325.east.verizon.net 13.01.05, 05:24 B olo jeste 100% mezczyzna bo skrutow myslowych uzywaja kobiety ,faceci sa zbyht ociezali /no nie wszyscy/ ty jestes typowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: microsoft przy KK to porządna firma IP: *.ny325.east.verizon.net 13.01.05, 05:06 Pozdrawiam wujaszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mann Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:53 To na co naszego kraju nie stac, to takie dupkijak ty Jarku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:58 Po pierwsze nie wyrzucać moich opinii!!!!!!!!!.Wcale tu nie potrzebny ,niech szopki tam w Watykanie odstawia!on nikomu nie pomógł i nie pomoże bo to jest zwykły człowiek WOJTYłA a BELKA zaoszczędzi,niech KLECHY go wożą na koszt Watykanu.tam forsy i złota jak wody w morzu.Wyłudzili od biednych najwięcej ale grosza na tragedje nie dadzą.Wojtyła tylko macha łapką i blogoslawi niech on sam siebie ratuje .Wożą dziadka po świecie a klechy kase zbierają----dajcie temu dziadkowi spokój łobuzy, KLECHY niech on odpoczmie.Pan Bóg wam tego nie wybaczy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yalesa Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.tomaszow.mm.pl 12.01.05, 23:11 >Kręcą jak zwykle kręci kler.Są za a nawet przeciw-już takiego jednego swojego przedstawiciela zainstalowali w latach 80 na wybrzeżu i do tej pory on jest zawsze ZA a nawet PRZECIW.A jest to wynikiem że jeżdził on często do wielebnego ładować swoje jak twierdził akmulatory no i naładowali mu te akmulatory od kataryny .Niech wielebny lepiej siedzi w domku bo u nas ma być zima z śniegiem i będzie trudno pchać ten wózek po śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:17 Hej ludzie przeczytajcie sobie w ostatnim numerze newsweeka tekst Antoniego Pawlaka pt."www.forum.szambo.pl"artykuł idealnie odnosi się do większości zamieszczonych tutaj wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek GW mowi, ze moze przyjedzie, ha,ha,ha!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.05, 23:25 bronicie lewicy? ponoc powodem mial byc konflikt, ze w dniu wizyty papieza beda wybory. teraz slduchy i gw naprawiaja po omacku i laduja sie w nastepna propagande: to nie my winni, ze papiez nie przyjedzie, ha ha ha. I tak was IPN nie ominie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrozo Re: GW mowi, ze moze przyjedzie, ha,ha,ha!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:27 masz fobię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie,nie,nie Re: GW mowi, ze moze przyjedzie, ha,ha,ha!!!! IP: *.ny325.east.verizon.net 13.01.05, 05:26 NNIIEE, bronimy siebie ,tak trudno zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt poczytajcie 12.01.05, 23:26 info.onet.pl/1036886,11,item.html Pielgrzymka do Polski w tym roku jest możliwa, mimo oświadczenia rzecznika Watykanu, który podkreślił, że podróż taka nie jest przewidziana w roku wyborów w Polsce - dowiedziała się PAP w najbliższym otoczeniu Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero 99,999999999 % tego forum to geje IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.05, 23:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama i babcia Re: 99,999999999 % tego forum to geje IP: *.ny325.east.verizon.net 13.01.05, 05:19 Odwal sie ,jestem Matka Polka z krwi i kosci ? dwie dziewczyny wychowalam/ jedna juz tez ma dwoje dzieci ,wiec spadaj z tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:32 O mój Boże !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Jak on to zrobi?Trochę miłosierdzia dla starego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:48 schorowanego człowieka. Dlaczego jego Szef /Bóg/ nie interweniuje w tę lub w tę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madrok Jarek, przede wszystkim nie stać nas IP: *.block.alestra.net.mx 13.01.05, 01:18 na utrzymywanie takich debili jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garti Re: Navarro-Valls: Papież nie przyjedzie do Polsk IP: *.espol.com.pl 13.01.05, 01:27 Proszę, proszę nie piszcie takie farmazony, bo przecież dopioro teraz to możecie pisać co się żewnie podoba.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś